TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398405 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 08:03:04 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 36 37 [38] 39 40 ... 206 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Zoltan Kozma - VI PITATE JA ODGOVARAM  (Pročitano 768277 puta)
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2534 poslato: Maj 08, 2014, 09:01:09 pre podne »

Jedno pitanje u vezi ponavljanja, radim ponavljanja 12 10 8  6 po seriji s tim idu i vece tezine po seriji pa citam kako neko radi 8ili 10 ponavljanja 4 serije pai nije logicno da s istom tezinom radim 4 serije. Koliko ponavljanja se radi za masu a koliko za definiciju i za koji misic ? Ako moze konkretan odgovor s recimo tvojim primerom.

Masa kao i definicija se rade u kuhinji  a ne toliko u teretani.Tu je prva greška kod vežbača što se većina fokusira na treninge a ne na ishranu.Što se tiče samog sistema treninga ima istine da se smanjuju serije i da se fokusira na podizanje većih težina ali to sve mora biti u sklopu sa ishranom koja je predviĂ°ena za masu.
Ja po partiji uglavnom radim tri vežbe po četiri teške serije do otkaza a ponavljanja od 15 do svega nekoliko.
Sačuvana
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2533 poslato: Maj 08, 2014, 03:35:17 pre podne »

Otvorio sam vec jednu temu u podforumu, trening / teretana, al ae da tebe takodje licno ovde pitam, posto verovatno ne obilazis ostale delove foruma, kao sto ovaj ovde svoj deo obilazis.

=======================================

Necu ti mnogo pisati, sta i kako treniram i itd... posto bi se onda bas, bas mnogo raspisao ^_^  recu ti samo ukratko, da sad hocu da poradim na definiciji i hocu da mi vene dodju sto vise do izrazaja na bicepsu, ramenima i da sredim trbusnjake... i zelim da kombinujem sledeca 2 suplementa... i ovako ce post izgledati poduzi, ali to su samo par kratka pitanja, koja sam ja malo opsirnije napisao...

Sledece sto hocu da pitam, jeste:

- Hocu da uzmem "WHEY GOLD STANDARD 2.3kg"
- Uz to "Kre -alkayn" i to od AAEFX
http://www.pansport.rs/Kreatin/Kreatin-alkalin/AA493-Kre-alkalyn.html

Da li je to solidna kombinacija? Ono sto hocu sada da postignem, jeste, da mi vene dodju bas do izrazaja, sad trenutno se tek naziru, ali hocu da se bas lepo da primetiti na bicepsu, ramenu... takodje i da trbusnjaci dodju bas do izrazaja... naravno to se postize vremenom sa definicijom i dobrom ishranom, a ne kroz ova 2 suplementa, ali hocu sad, da nakon godinu i 5 meseci, promenim nesto i da sa obicnog kreatina ( monohidrata ) kojeg sam koristio 3x godisnje, kada koristim kreatin, koristio sam ga 4 - 5 sedmica, pa onda napravim 2 mjeseca pauzu, bio sam korisnik "NANOX" i "UNIVERZAL" kreatina i bio sam prezadovoljan... e sad hocu da predjem na kre-alkayn i da uz to uzmem po prvi puta protein... kontam, da ce mi "Kre -alkayn" dati bas dosta snage i da ce se ova dva suplementa bas dobro slagati, bice efikasno... da li gresim u svom zakljucku? Iiiii da, trenutno sam mesec ipo dana na pauzi od kreatina, pa ce mi sigurno sada dobro doci ovaj krealkayn + whey gold standard protein ( posto sam odlcuio njega da uzmem )... Ako imas neki savet, za neki drugi WHEY, ti reci, a sigurno imas :D al mislim da necu pogresiti ni sa GoldStandard -ovim proteinom...

* Kako uzimati protein? U koliko vode da rastvorim mjericu proteina ( 30g )? Mislim da je to sasvim nebitno tj. jedan korisnik foruma mi je rekao, da to zavisi sve od mojih potreba i da prilagodim svom ukusu, sa vise vode, bice redje i bezukusnije, a sa manje vode bice ukusnije, svedno to sve na kraju u stomak zavrsi...

Kontao sam ujutru pojesti zobene pahuljice ili musle i slicno, kao sto uvek i radim, ali da uz to uopste ne uzimam mjericu proteina, pa onda tek nakon trcanja da napravim 1dnu mjericu proteina ( 30g ) i popijem... i onda sam kontao, kad navece trening odradim, da popijem jednu mjericu ( 30g ) odmah nakon treninga i to bi bilo to...

- Mozda sam cak mogao i sledecu kombinaciju, 1dna mjerica nakon jutarnjeg trcanja, 1dnu mjericu odmah po zavrsetku treninga i onda nakon pola sata/sat jos jednu mjericu :) mozda i to ne bi bilo lose? Naravno obrok takodje dolazi posle treninga, a to mi se inace svodi na sir ( na 100g sira sto ja jedem, sadrzi 0,5 masti, 12 proteina, 2 ugljenog hidrata i 67kcal ) sa sirom jedem i meso, inace piletina, takodje i neko povrce, svasta nesto kombinujem, ali uglavnom sto manje UH, masti i kalorija navece unosim, upravo zbog te denicije koju hocu da odradim... Definiciju konkretno hocu da odradim sa trcanjem, bez kucnih kardio treninga ili u teretani kardio treninga, tako sam sebi zacrtao...

* Kako Kre -alkayn uzimati? Sa koliko vode da popijem tableticu? Takodje mi je jedan korisnik foruma odgovorio da je nebitna kolicina vode tokom uzimanja tabletice... E sad, da li da uzmem jednu tableticu ujutru pre trcanja ( pola sata pre il je to nebitno? Naravno ne mislim na to da uzmem sat vremena pre treninga :D nego ono u fazonu ako ne stignem, pa da npr. uzmem 10min pre treninga i slicno, mislim da to ne igra nikakvu ulogu, ako gresim, ispravite me ) i onda jednu pre treninga i da bude to to?
- Ili da ne uzimam uopste ujutru pre trcanja, vec da uzmem navece pre treninga na pola sata pre pocetka treninga iii odmah nakon treninga da onda popijem tableticom krealkalyn sa proteinom?

Znaci ova pitanja me zanimaju, mislim ja i unapred vec znam da je ova kombinacija proteina i krealkayn -a sigurno dobra ( po mom nekom misljenju ) ali hocu da cujem sta ces ti na to reci, da li je slucajno poznajes nekog ko je imao istu kombinaciju i slicno tome...

Kada budes ovo gore sto sam napisao sve procitao, ovde na kraju minimiziracu ti pitanja:

- Da li da WHEY GOLD STANDARD protein ( koji sam ja odlucio uzeti ) [ preporuci mi ti neki i da li sam pogresio sa odlukom da uzmem GoldStandardProtein? ] da koristim ujutru posle trcanja, pa onda odmah posle treninga ( sa tegovima ), pa onda posle te mjerice da sacekam pola sata / sat pa jos jednu mjericu ( mjerice bi mi bile po 30g )? Ili imas nekakvu drugaciju preporuku za korscenje whey proteina?

- Da li da Kre -alkayn i to od AAEFX http://www.pansport.rs/Kreatin/Kreatin-alkalin/AA493-Kre-alkalyn.html [ preporuci ti neki ] uzimam ujutru sa obrokom ili pre obroka pa da onda odem na trcanje ili da uopste ne uzimam ujutru, posto se ujutru trudim da unesem ugljenih hidrata preko zobenih/psenicnih pahuljica i itd... koje ce mi dati snage za trcanje...?

- Da li da Kre -alkayn onda uzimam 1dnu tableticu pre treninga ( koliko vremenski pre treninga da uzmem tu tableticu, igra li ulogu da li uzeo pola sata pre treninga ili 10min pre treninga ?) i onda 1dnu tableticu odmah posle treninga zajedno sa whey proteinom ili da prvo popijem tableticu, pa sacekam 15min pa whey i obrnuto?

Unapred ti hvala na odgovorima :)
« Poslednja izmena: Maj 08, 2014, 04:06:33 pre podne od strane MB » Sačuvana
Alen Marjanovic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2532 poslato: Maj 07, 2014, 04:40:04 posle podne »

Jedno pitanje u vezi ponavljanja, radim ponavljanja 12 10 8  6 po seriji s tim idu i vece tezine po seriji pa citam kako neko radi 8ili 10 ponavljanja 4 serije pai nije logicno da s istom tezinom radim 4 serije. Koliko ponavljanja se radi za masu a koliko za definiciju i za koji misic ? Ako moze konkretan odgovor s recimo tvojim primerom.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2531 poslato: Maj 06, 2014, 09:28:10 pre podne »

Moguće da postoji neka greška ali to mora da reši glavni admin sajta.Ok ostaviću ti moj mail na pp pa pošalji tamo.
Meso i kvalitetni hranu moraš jesti pa makar na silu.Nema veze jesi li gladan ili ne jer to nije toliko bitno koliko činjenica da su mišići gladni posle vežbanja i ako ne unosiš kvalitetne namirnice džaba ti sve.
Izbegavaj sireve sem ako ne naĂ°eš u velikim marketima ella sir ili eventualno od meglea koji isto ima sastav kao ella.Ostali imaju daleko više masti.
aminokisline su uvek dobrodošle i kad god možeš da ih uzmeš super je.
Što se pregleda tiče ja znam neke dobre kod nas u Novm Sadu gde sam išao i oni su stručni što se povreda tiče mada malo ipak skeptični za suplementaciju ali je makar ne pljuju kao ostali.
A za tu nagradnu igru najbolje da se javiš našem uredniku videćeš je obeleženu isto crvenim slovima dole gde su svi članovi foruma.Ona će znati više o toj nagradnoj igri.
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2530 poslato: Maj 05, 2014, 11:37:16 posle podne »

E ovako ,pokusao sam da stavim slike ,cak sam i smanjio  rezoluciju ,ali stalno mi izbacuje gresku,pa neznam kako da stavim ovde,ili mi posaljes jednu privatnu poruku sa tvojim mailom,pa tamo posaljem,ako moze,nit prelazi velicinu slika nit rezolucija mu nije velika..?  I hteo sam jos da te pitam posto si rekao da posle svakog treninga sa tegovima,treba da se jede tj meso  i neko povrce, ali samo me zanima, posto ja ponekad mogu da jedem posle treninga, a ponekada i nemogu tj osecam se onako dobro,da nisam gladan...pa sta onda da radim,da jedem nesto ili ne? i kupio sam neki sir ...tj mladi sir,trazio sam sa sto manje m.m. posto ellu neznam gde da nabavim,pa ono jel dobro ili nije? I posto si rekao da xtend nije za mene,posto je vaznije osnovna sups,znaci to vazi i za ostale te mesavine aminokiselina u prahu? znaci msm na tipa aminox,eanabol od olympa,powershock i tako na te sam mislio?
I eventulno ako bi znao da mi kazes gde i koliko kosta jedan da kazem sportski pregled u fulu? ako to uopste ima ovde...? poenta mi je da nebude da odem kod lekara,i da mi kazu da su proteini i aminokisline hemija itd na takvim glupostima,znaci nesto normalno? citao sam u ovim novinama od pansporta sto deli ,pre nekoliko meseci da neki ljudi su dobili preko nagrade ,da odu na pregled za dz,pa samo zato i pitam gde i koliko kosta tako nesto? Za sada informativno pitam,neznam kad bih otisao tacno,ali bi trebao vec. Hvala ti
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2529 poslato: Maj 05, 2014, 09:29:52 pre podne »

Sliku slobodno okači ovde u mojoj temi pa videćemo šta i kako dalje.xtend je odličan suplement ali nije toliko primaran kod rekreativaca i itnije je imati ono osnovno pa tek onda se ide na suplemente koji su dopuna.
Okači sliku pa da vidim kako to izgleda.
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2528 poslato: Maj 04, 2014, 02:27:01 pre podne »

Oke dobro, samo mi reci dali je dobro i isplatljivo ovaj xtend sto je sada na akciji? msm zanima me dali bi to npr meni vredelo nesto stime sto vidim da pise da treba da se pije dosta dozera pogotovo za one kao sto sam ja ko ima 87kg i plus svaki dan radim trening ,sem vikenda. I posto nisam toliko siguran dali mi jos treba sagorevac ili ne,reci mi kako mogu ja tebi da posaljem koju moju sliku,pa po tome dali mi treba ili ne?
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2527 poslato: Maj 03, 2014, 10:14:50 pre podne »

Uglavnom svaki protein ima dodatak bcaa i glutamina ali u manjim koliičinama i dobro je ako se te doze mogu povećati dodavanjem dodatno bcaa i glutamina.
Ne daviš me, ako mogu da pomognem samo pitaj.
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2526 poslato: April 30, 2014, 03:14:07 posle podne »

Dobro hvala ti za sve mnogo si mi pomogao!
Samo jos ovo jedno pitanje,pa necu da te davim sa pitanjima vise :)
Reci mi dali na one proteine gde napisu da je dodat vise bcaa i glutamina jel to samo marketinski trik ili stvarno su povecane doze?
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2525 poslato: April 30, 2014, 09:31:18 pre podne »

20g bi bilo dobro a ako možeš finansijski da izdržišviše odlično je pogotovu u periodima rada na definiciji.Što se proteina tiče whey recimo elite ili scitec professional serija je sasvim dovoljna opcija za tebe.
Bcaa iglutamin uzimaj samo u prahu a proizvoĂ°ač ne igra presudnu ulogu.
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2524 poslato: April 29, 2014, 11:30:25 pre podne »

Dobro Hvala ti. Samo mi reci ovako,kada i po koliko u gramazi bi btrebao da pijem minimalno i optimalno sta bi mi preporucio od bcaa i glutamina?
Stime sto ja svaki dan radim trening,sem vikenda, i isao bih ujutro na trcanje,jer mi je nezgodno uvece posle treninga...tada vec nemam snage nista da radim posle toga pa samo zato. I reci mi samo kako mogu da znam koji glutamin i bcaa je dobar? msm jer ima neke razlike ili je to sve isto samo do brenda zavisi? I isto tako ako bih mogao da mi kazes dali ima neke velike razlike kod wheya u brendovima? msm znam da je izolat najbolje ali ovako kod obicnih wheyova?
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2523 poslato: April 29, 2014, 09:18:09 pre podne »

verovatno mi je losa ishrana..
evo napisacu ti sta sam npr juce jeo:

belo meso 150gr i malo hleba mozda 30g,banana 200g
kasnije sam pojeo sardinu 100g i pola dozera geinera
pa za rucak 200g belo meso i pirinac 200g(merio sam ga sirov.) i hleb 50g
kasnije nakon treninga pola dozera geinera,i pola dozera whey-a,banana 100g
i uvece msm da sam jos nesto pojeo..
ne znam sta bih mogao da korigujem

Nema tu mislim da sam nešto pojeo.Moraš tačno znati šta i kada jedeš a u tvom slučaju mora više i kvalitetnije.Posle treninga mora više geinera,više kvalitetnih hidrata,više mesa.
Ubaci u meĂ°u obrok bar dve merice geinera i to možeš tada sa mlekom.
Ubaci u jedan obrok crveno meso i to junetinu sa povrćem i pirinčem.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2522 poslato: April 29, 2014, 09:15:37 pre podne »

Oke, za trcanje sam citao da je dobro i posle tegova i ujutro, a da je navodno ujutro najbolje. Medjutim ja sam dosta dugo trcao samo uvece ,jer mi je tada najbolje,najbolje mi prija...a posle teretane da idem,pa neznam bas,jer nemam bs snage posle tegova da idem na trcanje,pogotovo ako su noge bile trening.Nije mi toliko tesko da ustanem ranije ujutro,ali ni na prazan stomak ja nikada nisam mogao da trcim,jer ja se cim probudim posle nekih 20min ja sam vec gladan. Eventualno mi preporuci da kako i sta bi bilo najpozeljnije da pijem posle trcanja? Znaci glutamin u wheyu ili sta?
I reci mi whey od mleka jer to dobro ili ? i od kalcijum kazeinata isto? i za blend proteina ,u cemu ima mnogo vrsta proteina ,jer to valja nesto ili je to samo marketinski trik kao sto i za sojin protein....? da je to sve smece,ali to me sada zanima od tebe?

Najbolje je onako kako samo tvom organiymu odgovara.A to možeš da znaš samo ako isprobaš sve sisteme na sebi a za to je potrebno vreme i dugogodišnje iskustvo.Kada su noge trenirane tada se ni ne trči jer ako si zaista odradio noge kako treba nećeš imati snage ni da stojiš kako treba a ne da trčiš posle toga.
Posle trčanja glutamin sa bcaa je idealna kombinacija.Može i protein ali ova dva su prioritet i to što više pogotovu ako trčiš na prazan stomak.
Whey jeste od mleka i on je najbolja opcija za posle treninga sa vodom.Soja je lošija opcija ali po meni bolje je i to nego ništa.
Sačuvana
miniLO
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2521 poslato: April 28, 2014, 12:41:04 posle podne »

verovatno mi je losa ishrana..
evo napisacu ti sta sam npr juce jeo:

belo meso 150gr i malo hleba mozda 30g,banana 200g
kasnije sam pojeo sardinu 100g i pola dozera geinera
pa za rucak 200g belo meso i pirinac 200g(merio sam ga sirov.) i hleb 50g
kasnije nakon treninga pola dozera geinera,i pola dozera whey-a,banana 100g
i uvece msm da sam jos nesto pojeo..
ne znam sta bih mogao da korigujem

Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2520 poslato: April 28, 2014, 10:35:46 pre podne »

Oke, za trcanje sam citao da je dobro i posle tegova i ujutro, a da je navodno ujutro najbolje. Medjutim ja sam dosta dugo trcao samo uvece ,jer mi je tada najbolje,najbolje mi prija...a posle teretane da idem,pa neznam bas,jer nemam bs snage posle tegova da idem na trcanje,pogotovo ako su noge bile trening.Nije mi toliko tesko da ustanem ranije ujutro,ali ni na prazan stomak ja nikada nisam mogao da trcim,jer ja se cim probudim posle nekih 20min ja sam vec gladan. Eventualno mi preporuci da kako i sta bi bilo najpozeljnije da pijem posle trcanja? Znaci glutamin u wheyu ili sta?
I reci mi whey od mleka jer to dobro ili ? i od kalcijum kazeinata isto? i za blend proteina ,u cemu ima mnogo vrsta proteina ,jer to valja nesto ili je to samo marketinski trik kao sto i za sojin protein....? da je to sve smece,ali to me sada zanima od tebe?
Sačuvana
Stranice: 1 ... 36 37 [38] 39 40 ... 206 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.052 sekundi sa 13 upita.