TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398405 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 08:13:46 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 35 36 [37] 38 39 ... 206 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Zoltan Kozma - VI PITATE JA ODGOVARAM  (Pročitano 768326 puta)
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2549 poslato: Maj 12, 2014, 09:23:46 pre podne »

Imam jako puno pitanja pa ne znam odakle bih pocela.. Pre 7,5 meseci sam dobila bebu. Volela bih da se "dovedem u red". Mislim da bih uspela 4 puta nedeljno da treniram u teretani a i kuci mogu nesto( kardio- imam spravuza nordijsko trcanje). Kriticni deo mi je donji deo tela ali sve generalno treba da se sredi. Visoka sam 165 i imam 57 kg( pre trudnoce 50). Volela bih a izgubim u obimi pa pretpostavljam da kilaza onda nema mnogo veze jer ne verujem da tu ima bas puno misica;-) Interesuje me sta bih trebala da koristim od suplemenata i kako( preporuka proizvoda) i kako bi trebao da izgleda trening? Hvala puno, veliki pozdrav!

Mislim da je najbolja opcija da kreneš u teretanu gde ćeš moći potražiti pomoć od trenera da e makar u početku nadgleda jer je to veoma bitno.Kružni sistem je ono što bih ja preporučio, a to podrazumeva rad celoga tela sa laganim težinama ,više ponavljanja po jednu eventualno dve vežbe.
Ovde je veoma važno raditi uz stručni nadzor prevashodno zbog pravilnog izvoĂ°ena vežbi.
Ishrana se isto mora korigovati a za suplemente uvek ima vremena i sa time ne treba žuriti.Za početak bih preporučio vitaminskomineralni kompleks i eventualno l karnitin.Pa posle nekog vremena može da se doda whey na primer lean body za vas žene itd..
Sačuvana
miniLO
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2548 poslato: Maj 11, 2014, 11:41:08 pre podne »

zdravo zoltane.popio sam ceo gejner od dymatize-a i ugojio sam se nekih pola kg,s time da sam prestao da pijem kreatin pre 2 nedelje pa sam mozda tu malo izgubio kilazu..sad me zanima da li mi ti preporucujes da o5 uzmem gejner neki ili protein?sta je bolje?
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2547 poslato: Maj 10, 2014, 02:31:05 posle podne »

E Zoltane ovako, uzeo sam dymatize elite whey manje pakovanje tj od 920gr +15% sto daju gratis ,pise da je nova formula,ali problem mi je u tome sto je preslatko,pise da na tu jednu mericu ima 1gr secera i da je sa zasladjivacem...sada neznam dali je firma to komplet promenio formulu na celoj liniji nihovog wheya ili samo na nekima?,jer je stvarno preslatko,isprobacu scytek professional,mada ako je ovaj sladak onda taj neznam kakav je,posto moj zeludac bas nevoli preslatke stvari. Eventualno dali mozes da mi kazes dali si ti nekada pio syntha 6 od bsna? ili ovaj novi iron whey? slicno sam prosao jos pre kada sam probao od biotecha onaj enzy pro fusion gold,od toga mi nije bilo dobro,jedino sreca sto je bilo besplatan primerak. Tako da ako je dymatize celu liniju wheya promenilo na novu formulu,onda cu ja njih da zaobidjem,inace ukus je vanila koje sam uzeo. I dali si pogledao slike vec ,posto vidim da mi neodgovaras nista? Pozzdrav
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2546 poslato: Maj 10, 2014, 10:19:57 pre podne »

Pročitao sam vaša pitanja i molim samo za strpljenje do ponedljka kada ću svakome detaljno odgovoriti jer sada nisam u mogućnosti.
Dotle čisto informativno ako niste pročitajte moj novi tekst na ovom linku

http://www.pansport.rs/tekstoteka/dodaci-ishrani-suplementacija/trening-suplementacija-ishrana.html

i ako još niste skoknite ovde na ovaj link gde ima zanimljivih tema pa možda i naĂ°ete neke odgovore na ono što vas zanima

http://www.pansport.rs/forum/index.php?board=181.0
Sačuvana
Didza
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2545 poslato: Maj 09, 2014, 06:56:47 posle podne »

pozz imam pitanje vezano za cink . Zeim ga kupiti u apoteci jer nemam bas za ovaj iz pansporta i ostalih radnja suplemenata. Zanima me koliko mg dnevno meni treba , visok 175 , imam 62 kg, imunitet mi je bas oslabio izgleda izlaze mi herpesi na usnama , inace uzimam b vitamin i c .
Sačuvana
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2544 poslato: Maj 09, 2014, 06:30:47 posle podne »

@ Zoltan...

Strpljen spasen  ;D

- A zasto bas idealno bilo bcca i glutamin posle trcanja? Znas kako, uzeo bi ja sve moguce, da mogu, samo sto pare nedaju, nema se toliko para za sve... najvise trosim para na ishranu, jer ona je na prvom mjestu, al rado bi izdvajao pare i za suplemente, samo sto to nije moguce...

- Hmmm, a posto cu sad uzeti Krealkayn, da li je potrebno i taj NO reaktor, posto kontam, dovoljno je samo Krealkayn sa WHEY -om il se varam?

- Znaci pirinac, krompir, riza, po nekom zakljucku je bolje preko dana jesti, a ne navece posle treninga, ok. Trazio sam taj ella sir, al ga nmg naci, jedem sir "Padeni" a kad nema njega, onda kupim "Moju kravicu" ( koja na 100g sadrzi, 95,4kcal / 13,8 proteina / 1,5 ugljenog hidrata / 3,8 masti / ) znaci za 3,3 masti vise nego "Padeni" i za 2 proteina vise, al ipak idem uvek na to, sa sto manje masti...

- Zbog cega da ujutru pre trcanja izbacim mleko sa ovsenim/musle -om i itd... ? I da jedem pahuljice sa vodom? Znam samo da je ukus katastrofalan, kad se jede sa vodom :D al radio sam i to ^__^ jbg nuzda natera na sve :D

- Sto se tice trcanja, imam 2 razlica treninga, 1x radim trcanje bez prekida, 1x radim sprinteve sa odmorima ( da spustim sebi puls ) i itd... kombinujem... Ne znam samo, da li je fazon u tome da tokom trcanja spustam stalno puls, il da picim konstantno bez stajanja, ne kontam u cemu je ta caka...

=======================================

Da li bilo onda dobro uzimati neki "NO REAKTOR, Krealkayn i WHEY" zajedno?
Citao sam clanak, gde si nahvalio "Shock Therapy" al mnogo si mi privukao paznju i sa "HEMO NO" samo izgleda da ga PanSport ne nabavlja, jer sam prelistao listu "no reaktora" i nisam nigde na njega naisao...

Recu ti ovo, pricao mi je jedan momak, iz teretane gde i ja idem, da je uzimao Krealkayn od Labrade, i da je bio bas zadovoljan, jos mi je nadodao, da nikad pre toga nije imao, da mu se vene vide, pri uzimanju tog Krealkay -na dobio je bas na snazi i vene su mu dosle bas do izrazaja... pa me zato zanima, da li bi onda bez veze bila kombinacija "Krealkay -na" i "NoReaktora" sa "WHEY -om"... ?

Uz to, da li bi dobro bilo uzimati "kofein" tabletice pre treninga, il je i to nepotrebno uzimati tokom uzimanja "Krealkay -na" ?
Po nekoj logici unosenje dodatnog kofeina preko tabletica sa kombinacijom NoReaktora je bespotrebno, jer se skoro u svim NoReaktorima nalazi kofein? ( Dobro, naveo si ovaj "HOMO NO", da se u njemu nalazi... )

Da minimiziram, ono sto zelim, jeste, da mi vene bas dodju do izrazaja i da povecam koliko god mogu misicnu masu ( i da, naravno uvek znam da je ISHRANA na prvom mjestu, ali hocu sad da ubacim i neke suplemente, dosao sam do nekih para, pa zbog toga najvise hocu, da utrosim u nesto, sto ja volim i u moj cilj da ulozim i zelim da ga nenormalno je*eno ostvarim, motivacija mi je do  maksimumu ) pogotovo na bicepsu ramenima ( i na celu, ona vena serulja da mi dodje do izrazaja XDD hahaha salim se :D :D :D ) salu na stranu, i naravno da sredim trbusnjake do maksimuma sto mogu za ovo ljeto, a do sledeceg ljeta ce oni ( trbusnjaci ) ako Bog da srece i zdravlja, da izgledaju najsavrsenije sto mogu...

Sve vise sto citam o "NoReaktorima" sve vise mi paznju privlace... takodje sam procitao tvoja iskustva sa "NoReaktorima" i koliko sam skontao, NoReaktor bas prosiruje vene ( tokom uzimanja ) sta ce biti kada prestanem?

Reci mi sad, koja bi bila bolja opcija ---> NoReaktor + Whey   il    Krealkayn + Whey    il    Krealkayn + Kofein + Whey ?

Ne mogu ponuditi jos opcija, tipa gore sto sam naveo i pitao te da li je dobro, NoReaktor+Krealkayn+Whey, jer pare nedaju :( ali nema veze, ti navedi sve moguce opcije, ako ti ne bude tesko barem 3-4-5 ^_^ opcija, pa cu ja skontati sta i kako...

I naravno, dok budes naovodio opcije, navedi mi jednu od najboljih mogucih opcija ( i jos jednom napomenem, na definiciji sam, zelim vene da dodju do izrazaja i da sredim trbusnjake i naravno sa tim da povecam koliko god mogu misicnu masu ) da bi sredio ovo sto zelim, jer imam nenormalnu ogromnu zelju da ovo sredim i ostvarim :)

Citam sad po netu, nisam znao da je "riblje ulje" toliko dobro, kojih ribljih ulja sve ima? Jel najbolje uzimati "omega 3" il ih ima jos vise? Navedi mi koja je najbolja opcija i kada uzimati to riblje ulje ili ti omega tri, ujutru, popodne, pre spavanja? Pre trcanja ili posle jutarnjeg trcanja? Pre treninga ( sa tegovima ) ili posle treninga ( sa tegovima )? Iiiii koliko puta dnevno da uzimam?
Sad dok sam citao, nisam mogao da verujem, da je to riblje ulje ili ti omega 3 toliko dobro, pa cak i za gubljenje masti, pre nego sto sam procitao sad o tom riblju ulju/omega 3, kontao sam, ULJE = pa to ce samo da deblja bez veze i da nabacuje masti, medjutim, izgleda da sam grdno pogresio, jel to istina? Da li da ubacim onda to neko riblje ulje i koje tacno? Posto se ne razumem oko ovog ribljeg ulja, pa zato pitam i da li da kupim u apoteci ( ako ga ima ) ili u PanSportu i itd...?

« Poslednja izmena: Maj 11, 2014, 11:50:22 pre podne od strane MB » Sačuvana
Nevana
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2543 poslato: Maj 09, 2014, 04:09:30 posle podne »

Ne, iz Obrenovca sam;-( I ja bih volela da mogu doci ali to je vrlo nezgodno s obzirom da sam sama sa bebom.. Jvala Vam puno
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2542 poslato: Maj 09, 2014, 10:02:05 pre podne »

MB...  Da ovde sam češće i uglavnom me vežbači kojima treba moja pomoć potraže u mom kutku gde samo ja odgovaram.

Idemo redom...kombinacija koju si napisao za protein i kre alkalyn je odlična.Taj protein je kvalitetan i uz kre alkalyn je dobra kombinacija.Hoćeš li imati rezultate uveren sam da hoćeš ako sve uklopiš kako treba.Što se izraženosti vena tiče i sam si dao već odgovor da se to dobija kada ideš na definiciju ali ima tu i dosta do genetike.Malu vaskularnost i izražaj vena možeš dobiti i od NO reaktora ali ona traje uglavnom dok traje i njihov efekat.

Što se tiče pitanja kada uzeti whey protein, on je najvažniji pose treninga i to sa vodom da bi što pre hranljive materije došle do gladnih mišića.Možeš ujuru i izmeĂ°u obroka.Ali najvažnije je posle teninga.

Kre alkalyn se uzima pre i posle fizičkog napora.Mada ja sam pokušavao i u toku dana i sve mi je bilo isto.Najvažnije je da uzmeš a tajming ne mora biti toliko bitan.Vode piješ uz njega onoliko koliko imaš potrebe.Ideš u početku nekih par nedelja po jednu tabletu pre i jednu posle treninga.

Izvini sto ce mi poruka opet otici, na eto malo poduzu poruku, ali hocu da znam sve tacno, kako, sta i slicno tome... jer volim da se edukujem i da sto vise znam...

Ok, znaci moja navedena kombinacija je odlicna, kao sto sam i mislio da ce biti, to mi je bas drago za cuti, da si to i ti potvrdio :)

Znaci uz krelkayn ne trebam da pijem mnogo vode kao i sa kreatinom.

Navedi mi ti jos neki protein, koji je dobar, pa posle ovog goldovog, mozda isprobam i taj sto ti navedes... posto ima brdo proteina, fazon je u tome, sto nemam para za bacati, znas ono u fazonu, ae probacu ovo, probacu ono i onda tako puknem para, a nisam zadovoljan sa tim sto sam uzeo, da mi je nesto kad uzimam, da bude dobro i da se ulozene pare isplate, a ne da ih samo onako bacim...

Hmmmm, a da WHEY znaci ne uzimam posle jutarnjeg trcanja? Posto et ae reicu laicki, posle trcanja, da li su moji misici gladni? Npr. tokom trcanja izbacujem vodu iz sebe, pa krene sagorjevanje masti i kalorija i sad ae recicu isto npr. izvuku mi se neki proteini iz misica ( ovo je onako bas laicki receno ) pa kontam reko, ako se izvuku proteini, da to nadoknadim sa WHEY -om odmah posle trcanja? Ma da cu ja posle trcanja, to svedno preko dana kroz ishranu korigovati, al kontam mozda i da uzmem WHEY posle trcanja, da nahranim misice, ako su gladni, il je to bez veze uzimanje WHEY posle trcanja ( mislim nikad nije bez veze, al ae da opet pitam ) sta kazes?

Malu vaskularnost i izražaj vena možeš dobiti i od NO reaktora ali ona traje uglavnom dok traje i njihov efekat.

Mozes li mi samo pojasniti ovaj pojam "vaskularnost" ? Hmmm da li sam te dobro razumeo ovo u vezi "NO reaktora" jesi li mislio na to, da pomocu "NO reaktora" mogu dobiti izrajzajnije vene ( brzim putem il sta? ) i da to ( te izrazajnije vene ) traju samo dok pijem taj "NO reaktor"?

I da, ae mi reci samo za ovu kombinaciju... znaci npr. uzmem WHEY posle jutarnjeg trcanja, pa onda uzmem WHEY navece posle treninga ( sa tegovima ) i onda sacekam 15tak - 30min pa popijem jos jednu mjericu WHEY proteinai, znaci to su 2 mjerice posle vecernjeg treninga ( sa tegovima ), da li bi tako bilo dobro uzimati? I da li se KreAlkayn moze uzimati zajedno sa WHEY -om ili da uzimam odvojeno, ma da to zavrsi sve u stomak, pa ne vidim potrebu za razdvojeno uzimanje... Al ae od kud znam, mozda je prvo bolje uzeti WHEY posle treninga pa onad KreAlkayn i obrnuto?

I reci mi ovo, vecernja hrana posle treninga, mi se svodi uvek na sir, kojeg pojedem oko 250-300g, a ponekad i 500g ( na 100 grama ovog sira, sir zadrzi 0,5 masti, 12 proteina, 2 ugljena hidrata i 67 kalorija ) uz to pojedem neko meso ( inace pilece ) povrce i slicno tome... uvek nesto iskonbinujem? Znaci da li je dobro, pogotovo ovaj sir sto ja uzimam, jer nema nista masti, niti ugljenih hidrata, a ni kalorija :D a ima dosta proteina... Takodje pojedem ponekad i jaja ( skuvana ) ma da su mnogo teska hrana za navece, pa ih inace jedem preko dana, al et, npr. ubacim ih cesto puta i navece, iako su teska hrana... Bas se mnogo trudim da navece posle treninga sto manje unesem ugljenih hidrata, masti, kalorija... znaci sto sam do treninga masti,ugljenih hidrata i kalorija pojeo, pojeo sam, navece gledam da sto manje toga pojedem, upravo zbog te definicije, naravno i preko dana, gledam da ne unosim preterano mnogo uh -a, masti i kalorija...

Da li je dobro jesti rizu/krompir posle treninga, dok sam na definiciji? Posto riza/krompir sadrze dosta ugljenih hidrata...
Da li je dobro jesti pirinac i koliko, posle treninga?

I ajd, preporuci ti neku ishranu navece posle treninga ( da imam jos nekog izbora oko unosenja hrane za navece ), al za definiciju, posto sam trenutno na definiciji...

I na kraju jos ovo pitanje, kardio mi se svodi na trcanje... ujutru trcim i pre trcanja pojedem zobene pahuljice, psenicne klice, musle, mleko i slicno tome, sto sadrzi dosta ugljenih hidrata, da mi dadnu snage za trcanje...

Da li je dobra sledeca verzija trcanja, trcim 3 puta sedmicno i radim 2 razlicita treninga za trcanje

- Prva verzija trcanja, jedan dan trcim 30min ponekad bez prekida, a ponekad namerno prekinem 2-3 puta skroz malo na 30setak sekundi, cisto da spustim puls i nastavim da trcim...

- Druga verzija trcanja, su sprintevi, radim sprinteve od po 100m od prilike i tako odradim 10 sprinteva, istrcim punim sprintom i onda sacekam minut ipo i odmah ponovo nazad sprint i tako 10 puta...

Eto, to bi bilo to, jos jednom izvini na poduzi tekst, al sta da se radi, bolje da pitam, jer pitanje nista ne kosta, a i volim sto vise da znam, kao sto sam i na samom pocetku teksta rekao, unapred ti hvala na odgovorima i ako mozes da mi bas, bas detaljno sve odgovoris :) da ne bude posle da opet neko pitanje postavim XDD reces onda u sebi, o jebo sebe, ovaj smorio :D hahah :D jbg :D

Uvek treba pitati kada nešto nije jasno jer čovek celoga života uči.I ja ako nešto ne znam pitam jer smatram da nije sramota pitati i zato samo napred a ja sam tu da pomognem koliko mogu.

Jeste..tvoja kombinacija je ok i samo tako nastavi tim sistemom dok god tebi odgovara, a kada prestane onda menjaš kombinaciju.Tako i ja radim.

Uz kre alkalyn piješ onoliko vode koliko ti organizam traži.

Evo nekih od mojih favorita proteina

http://www.pansport.rs/Proteini/Koncentrati-/-koncentrati-+-izolati-proteina-surutke/SN483-100-Whey-Protein-Professional.html

http://www.pansport.rs/Proteini/Koncentrati-/-koncentrati-+-izolati-proteina-surutke/DY315-Elite-Whey-Pro.html

Oba su po meni odlična i koristim ih već godinama.

Posle trčanja bi idealno bilo da uzmeš poveće doze bcaa i glutamina.Ukoliko to nema može i whey.On je isto dobra opcija i to sa vodom.

Glavna uloga NO reaktora je da širi krvne sudove i da vrši brži protok hranljivih materija do mišića pa samim time dolazi do širenja i pojavljivanja vena jer je to laički rečeno i uloga reaktora.Snaga,pumpa i izdržljivost su isto prisutni ali to je samo dok traje dejstvo reaktora.Kada je neko na reaktoru bitno je da unosi što više bcaa,glutamina i ostalih hranljivih stvari jer je tada njihova iskoristljivost veća i bolja.

Kre alkalyn možeš sa proteinom ili odvojeno, nema neke bitnije razlike samo bi bilo dobro pre i posle treninga.Kombinacija sa proteinom je ok samo vodi računa da je btno i kvalitetno jesti a ne samo uzimati proteine.

ono što si napisao u vezi sira i večernjeg obroka je odlično i drži se toga.

Pirinač,krompir posle treninga može ali malo.Koliko je to tačno zaisi od toga koliko ti prija.Probaj i eksperimentiši pa ćeš saznati talan odnos.
Za večernji obrok ja na primer idem ceĂ°enu tunu sa ella sirom, ili recimo pileće belo sa ella sirom...to mi je omiljeno.

Pre trčanja izbaci mleko-..ovsene sa vodom bile bi odlična kombinacija.

Ja sam uvek bio pristalica trčanja relacija od 30min bez prestanka laganim tempom konstantno bez prekida.To mi je davalo fantastične rezulate.Probaj menjati sisteme pa vidi jel ti odgovara ovaj moj ili neki drugi.

Ako sam nešto zaboravio pitaj slobodno.
Ne dosaĂ°uješ mi, samo molim za strpljenje što se tiče mojih odgovora ;)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2541 poslato: Maj 09, 2014, 09:39:49 pre podne »

hvala znaci ipak je bolje piramidalno povecavati tezinu jer se stimulise misic na rast

U suštini svako radi kako mu odgovara ali evo recimo ja uvek volim da se u prvoj seiji dobro zagrejem.Nema veze o kojoj se partiji radi i dali je to meni prva vežba ili zadnja.Ja u prvoj seriji idem uglavnom oko 15 ponavljanja mada nekada i više.Posle polako povećavam i volim da u zadnjoj seriji uradim svega nekoliko jako teških ponavljanja sa meni ogromnom težinom.
Meni to daje fantastične rezultate.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2540 poslato: Maj 09, 2014, 09:36:52 pre podne »

Imam jako puno pitanja pa ne znam odakle bih pocela.. Pre 7,5 meseci sam dobila bebu. Volela bih da se "dovedem u red". Mislim da bih uspela 4 puta nedeljno da treniram u teretani a i kuci mogu nesto( kardio- imam spravuza nordijsko trcanje). Kriticni deo mi je donji deo tela ali sve generalno treba da se sredi. Visoka sam 165 i imam 57 kg( pre trudnoce 50). Volela bih a izgubim u obimi pa pretpostavljam da kilaza onda nema mnogo veze jer ne verujem da tu ima bas puno misica;-) Interesuje me sta bih trebala da koristim od suplemenata i kako( preporuka proizvoda) i kako bi trebao da izgleda trening? Hvala puno, veliki pozdrav!

Pozdrav,

Pre mog detaljnijeg odgovora pitao bih te jesi li možda iz Novoga Sada jer ako jesi mogla bi doći do naše teretane gde moja žena baš radi sa ženama kako personalne treninge tako i voli pokazivati i savetovati uživo što je po meni uvek najbolja opcija.Možeš doći kod nas čisto na konsultacije.A ako nisi iz NS onda ću pokušati ovde da ti pomognem koliko mogu.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2539 poslato: Maj 09, 2014, 09:31:57 pre podne »

axel90...

Pogledao sam tvoje slike koje si mi poslao i iskreno da ti kažem ima tu dosta posla.Ne volim pričati šarene laže i maskirati istinu već uvek realno jer smatram da tako treba.Ti imaš dosta da radiš na sebi jer po slikama se vidi da je to potrebno pošto si na početku.Ima tu neke osnove ali ima i dosta masti koje treba skidati.
Moj ti je savet da se prevashodno baziraš na ishrani i budeš uporan.Suplementi su dobrodošli ali ishrana je presudna.
Šta god te sada zanima slobodno pitaj, samo molim i tebe i ostale za strpljenje što se tiče moga odgovaranja.
Svima ću odgovoriti do detalja čim stignem.
Sačuvana
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2538 poslato: Maj 08, 2014, 07:49:32 posle podne »

MB...  Da ovde sam češće i uglavnom me vežbači kojima treba moja pomoć potraže u mom kutku gde samo ja odgovaram.

Idemo redom...kombinacija koju si napisao za protein i kre alkalyn je odlična.Taj protein je kvalitetan i uz kre alkalyn je dobra kombinacija.Hoćeš li imati rezultate uveren sam da hoćeš ako sve uklopiš kako treba.Što se izraženosti vena tiče i sam si dao već odgovor da se to dobija kada ideš na definiciju ali ima tu i dosta do genetike.Malu vaskularnost i izražaj vena možeš dobiti i od NO reaktora ali ona traje uglavnom dok traje i njihov efekat.

Što se tiče pitanja kada uzeti whey protein, on je najvažniji pose treninga i to sa vodom da bi što pre hranljive materije došle do gladnih mišića.Možeš ujuru i izmeĂ°u obroka.Ali najvažnije je posle teninga.

Kre alkalyn se uzima pre i posle fizičkog napora.Mada ja sam pokušavao i u toku dana i sve mi je bilo isto.Najvažnije je da uzmeš a tajming ne mora biti toliko bitan.Vode piješ uz njega onoliko koliko imaš potrebe.Ideš u početku nekih par nedelja po jednu tabletu pre i jednu posle treninga.

Izvini sto ce mi poruka opet otici, na eto malo poduzu poruku, ali hocu da znam sve tacno, kako, sta i slicno tome... jer volim da se edukujem i da sto vise znam...

Ok, znaci moja navedena kombinacija je odlicna, kao sto sam i mislio da ce biti, to mi je bas drago za cuti, da si to i ti potvrdio :)

Znaci uz krelkayn ne trebam da pijem mnogo vode kao i sa kreatinom.

Navedi mi ti jos neki protein, koji je dobar, pa posle ovog goldovog, mozda isprobam i taj sto ti navedes... posto ima brdo proteina, fazon je u tome, sto nemam para za bacati, znas ono u fazonu, ae probacu ovo, probacu ono i onda tako puknem para, a nisam zadovoljan sa tim sto sam uzeo, da mi je nesto kad uzimam, da bude dobro i da se ulozene pare isplate, a ne da ih samo onako bacim...

Hmmmm, a da WHEY znaci ne uzimam posle jutarnjeg trcanja? Posto et ae reicu laicki, posle trcanja, da li su moji misici gladni? Npr. tokom trcanja izbacujem vodu iz sebe, pa krene sagorjevanje masti i kalorija i sad ae recicu isto npr. izvuku mi se neki proteini iz misica ( ovo je onako bas laicki receno ) pa kontam reko, ako se izvuku proteini, da to nadoknadim sa WHEY -om odmah posle trcanja? Ma da cu ja posle trcanja, to svedno preko dana kroz ishranu korigovati, al kontam mozda i da uzmem WHEY posle trcanja, da nahranim misice, ako su gladni, il je to bez veze uzimanje WHEY posle trcanja ( mislim nikad nije bez veze, al ae da opet pitam ) sta kazes?

Malu vaskularnost i izražaj vena možeš dobiti i od NO reaktora ali ona traje uglavnom dok traje i njihov efekat.

Mozes li mi samo pojasniti ovaj pojam "vaskularnost" ? Hmmm da li sam te dobro razumeo ovo u vezi "NO reaktora" jesi li mislio na to, da pomocu "NO reaktora" mogu dobiti izrajzajnije vene ( brzim putem il sta? ) i da to ( te izrazajnije vene ) traju samo dok pijem taj "NO reaktor"?

I da, ae mi reci samo za ovu kombinaciju... znaci npr. uzmem WHEY posle jutarnjeg trcanja, pa onda uzmem WHEY navece posle treninga ( sa tegovima ) i onda sacekam 15tak - 30min pa popijem jos jednu mjericu WHEY proteinai, znaci to su 2 mjerice posle vecernjeg treninga ( sa tegovima ), da li bi tako bilo dobro uzimati? I da li se KreAlkayn moze uzimati zajedno sa WHEY -om ili da uzimam odvojeno, ma da to zavrsi sve u stomak, pa ne vidim potrebu za razdvojeno uzimanje... Al ae od kud znam, mozda je prvo bolje uzeti WHEY posle treninga pa onad KreAlkayn i obrnuto?

I reci mi ovo, vecernja hrana posle treninga, mi se svodi uvek na sir, kojeg pojedem oko 250-300g, a ponekad i 500g ( na 100 grama ovog sira, sir zadrzi 0,5 masti, 12 proteina, 2 ugljena hidrata i 67 kalorija ) uz to pojedem neko meso ( inace pilece ) povrce i slicno tome... uvek nesto iskonbinujem? Znaci da li je dobro, pogotovo ovaj sir sto ja uzimam, jer nema nista masti, niti ugljenih hidrata, a ni kalorija :D a ima dosta proteina... Takodje pojedem ponekad i jaja ( skuvana ) ma da su mnogo teska hrana za navece, pa ih inace jedem preko dana, al et, npr. ubacim ih cesto puta i navece, iako su teska hrana... Bas se mnogo trudim da navece posle treninga sto manje unesem ugljenih hidrata, masti, kalorija... znaci sto sam do treninga masti,ugljenih hidrata i kalorija pojeo, pojeo sam, navece gledam da sto manje toga pojedem, upravo zbog te definicije, naravno i preko dana, gledam da ne unosim preterano mnogo uh -a, masti i kalorija...

Da li je dobro jesti rizu/krompir posle treninga, dok sam na definiciji? Posto riza/krompir sadrze dosta ugljenih hidrata...
Da li je dobro jesti pirinac i koliko, posle treninga?

I ajd, preporuci ti neku ishranu navece posle treninga ( da imam jos nekog izbora oko unosenja hrane za navece ), al za definiciju, posto sam trenutno na definiciji...

I na kraju jos ovo pitanje, kardio mi se svodi na trcanje... ujutru trcim i pre trcanja pojedem zobene pahuljice, psenicne klice, musle, mleko i slicno tome, sto sadrzi dosta ugljenih hidrata, da mi dadnu snage za trcanje...

Da li je dobra sledeca verzija trcanja, trcim 3 puta sedmicno i radim 2 razlicita treninga za trcanje

- Prva verzija trcanja, jedan dan trcim 30min ponekad bez prekida, a ponekad namerno prekinem 2-3 puta skroz malo na 30setak sekundi, cisto da spustim puls i nastavim da trcim...

- Druga verzija trcanja, su sprintevi, radim sprinteve od po 100m od prilike i tako odradim 10 sprinteva, istrcim punim sprintom i onda sacekam minut ipo i odmah ponovo nazad sprint i tako 10 puta...

Eto, to bi bilo to, jos jednom izvini na poduzi tekst, al sta da se radi, bolje da pitam, jer pitanje nista ne kosta, a i volim sto vise da znam, kao sto sam i na samom pocetku teksta rekao, unapred ti hvala na odgovorima i ako mozes da mi bas, bas detaljno sve odgovoris :) da ne bude posle da opet neko pitanje postavim XDD reces onda u sebi, o jebo sebe, ovaj smorio :D hahah :D jbg :D

« Poslednja izmena: Maj 08, 2014, 08:11:43 posle podne od strane MB » Sačuvana
Alen Marjanovic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2537 poslato: Maj 08, 2014, 11:57:36 pre podne »

hvala znaci ipak je bolje piramidalno povecavati tezinu jer se stimulise misic na rast
Sačuvana
Nevana
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2536 poslato: Maj 08, 2014, 11:52:59 pre podne »

Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2535 poslato: Maj 08, 2014, 09:25:32 pre podne »

MB...  Da ovde sam češće i uglavnom me vežbači kojima treba moja pomoć potraže u mom kutku gde samo ja odgovaram.

Sačuvana
Stranice: 1 ... 35 36 [37] 38 39 ... 206 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.142 sekundi sa 18 upita.