TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398419 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 05:02:45 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: POVREDA RAMENA NA BENCHU!  (Pročitano 59837 puta)
chevelle
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #89 poslato: Mart 09, 2011, 03:55:59 posle podne »

Posle magneta i lasera, rame me boli malo vise kad ga koristim  :-\ Inace, ovo istezanje rotatora mi znatno olaksa bol ... nadam se da ce stvari uskoro krenuti na bolje  ::) Jos uvek sam na istom nivou sto se tice bola, ali sad bar osetim promene. Bol posle terapije i olaksanje posle istezanja rotatora  8)

P.S. Sinoc sam pao na 67 kg  :o
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #88 poslato: Mart 07, 2011, 03:26:43 posle podne »

tako je druže moj. razlika warm up i treninga je u intenzitetu (konkretno težini sa kojom radiš). kad završiš fizikalnu, kreni ove vežbice  :)
Sačuvana
chevelle
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #87 poslato: Mart 07, 2011, 03:15:17 posle podne »

Pa meni ovo manje vise lici na vezbe za jacanje rotator cuff-a. Je l' mogu njih da radim?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #86 poslato: Mart 06, 2011, 11:33:38 posle podne »

rotator cuff warm up

Rotator Cuff Warm-up
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #85 poslato: Mart 06, 2011, 09:06:21 posle podne »

Vlada mi je rekao da pocnem vezbe za jacanje rotator cuff-a tek kad zavrsim svih 20 terapija (4 nedelje). Rekao mi je da ne vezbam u teretani, jer cim osetim bol, da sam onda unazadio treapije i sve. Ok, radicu te vezbe i sacekacu jos dve nedelje, ali nevrujem da cemo postici nesto, jer ne osetim nikakav napredak  :-[

...poslušaj vladu. u teretani bi mogao raditi noge, trbušnjake, ekstenzije ledja. dok čekaš magnet svakako, ako unaprediš noge u ovom periodu, nešto dobro si uradio. rad uvek ima smisla  :)
radi vežbe koje ti je dao vlada. za rotatore dobre su elastične trake - terabend (može i male bučice).
pozdrav  :)
Sačuvana
Fnatic94
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #84 poslato: Mart 06, 2011, 08:24:06 posle podne »

Mene rame zaboli iz cista mira...
Sačuvana
chevelle
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #83 poslato: Mart 06, 2011, 12:10:57 posle podne »

Vlada mi je rekao da pocnem vezbe za jacanje rotator cuff-a tek kad zavrsim svih 20 terapija (4 nedelje). Rekao mi je da ne vezbam u teretani, jer cim osetim bol, da sam onda unazadio treapije i sve. Ok, radicu te vezbe i sacekacu jos dve nedelje, ali nevrujem da cemo postici nesto, jer ne osetim nikakav napredak  :-[
Sačuvana
Arlovski
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #82 poslato: Mart 06, 2011, 11:18:53 pre podne »

hvala, vrlo korisni linkovi. mozda ako bi mogao da ubacis jos neke vezbe za jacanje tih ligamenata oko ramena i uopste pre-training warmup-a, posto 80% povreda ide od loseg zagrevanja i rada sa "hladnim" tetivama i misicima.
Sačuvana
Those who push themselves, and are willing to face pain, exhaustion, humiliation, rejection, or worse, are the ones who become champions.
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #81 poslato: Mart 05, 2011, 11:24:41 posle podne »

evo linkovi za rotator cuff:

- malo priče o rotator cuff-u

How to Treat a Rotator Cuff Injury

-vežbe jačanja (radio bih prvu i drugu)

Rotator Cuff Exercises

-istezanje rotatora ramena

Rotator Cuff Stretching

ovih dana će biti članak o povredama ramena u tekstoteci, a uskoro i poseban o rotator cuff-u (sve što ste oduvek hteli da saznate, a niste smeli da pitate.......  ;) ).
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #80 poslato: Mart 05, 2011, 04:59:40 posle podne »

vežbe za jačanje soljašnjih rotatora  :D
Sačuvana
Ctrl
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #79 poslato: Mart 05, 2011, 04:53:55 posle podne »

Na koje vezbe mislite kad kazete da jaca spoljne rotatore ramena?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #78 poslato: Mart 05, 2011, 03:13:33 posle podne »

Evo ja da izvestim o svom (ne)napretku. Danas mi je bio 11. dan na terapijama i nema APSOLUTNO nikakvog napretka! U teretanu ne idem dve nedelje, a protekla tri meseca sam radio samo trbusnjake i noge. Dosadilo mi je i to, tako da sam batalio sve. Ovaj sport nije za mene ili bar za moj organizam. Vise od 2 godine teskog rada, da bih to sve izgubio za samo 3 meseca! Sa 75kg sam spao na 68kg  :o Krivo mi je sto sam pred povredu dao 10.000 din za 4.5kg proteina, koji sad pijem pred spavanje, cisto da bih lakse zaspao  ::)

Ako ikad pocnem ponovo da treniram, vraticu se na forum  ;)

Pozdrav

e druže moj, gde je sportski duh  ;)
da li si radio vežbe za spoljašnje rotatore.... koliko se sećam kad smo se videli u ambulanti nisi imao bolova? Zašto ne probaš da vežbaš... Moraš postepeno, izbegavaj vežbe (potiske) iznad glave i iza glave. Radi lagano, vežbe koje provociraju bol izbegavaj, radi spoljne rotacije.
Da ne piješ P za dž

:)
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #77 poslato: Mart 04, 2011, 07:27:43 posle podne »

Evo ja da izvestim o svom (ne)napretku. Danas mi je bio 11. dan na terapijama i nema APSOLUTNO nikakvog napretka! U teretanu ne idem dve nedelje, a protekla tri meseca sam radio samo trbusnjake i noge. Dosadilo mi je i to, tako da sam batalio sve. Ovaj sport nije za mene ili bar za moj organizam. Vise od 2 godine teskog rada, da bih to sve izgubio za samo 3 meseca! Sa 75kg sam spao na 68kg  :o Krivo mi je sto sam pred povredu dao 10.000 din za 4.5kg proteina, koji sad pijem pred spavanje, cisto da bih lakse zaspao  ::)

Ako ikad pocnem ponovo da treniram, vraticu se na forum  ;)

Pozdrav

Brate, ne očajavaj. I ja sam nadrljao gadno jesenas i još uvek se nisam oporavio. Imao pad 10 čistih kg od tad. Ne cimaj se. Uvek ide gore-dole. Samo je fora da u razlici budeš u plusu. ;)
Sačuvana
filip85
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #76 poslato: Mart 04, 2011, 06:48:43 posle podne »

ne očajavaj... :) ja sam povredio zadnju ložu pre tačno 2 meseca, i to ni manje ni više nego prilikom istezanja na kraju treninga, još uvek ne mogu da treniram noge, mrtvo dizanje ne mogu ni 60kg da povučem koliko me zateže loža već 2 meseca i pitanje je kad će prestati... idem na fizikalne terapije, struje, magnete, laser, ultrazvuk, mažem kremama, sve me je to do sad koštalo gotovo 300 evra, i evo već 2 meseca još uvek nije prošlo, a mrtvo dizanje i čučanj volim da radim više od svega, al za sad samo u snovima... :)
da ne pominjem da su mi stigli i bandaži za kolena sa Goodlifta, bio srećan ko malo dete kad sam ih dobio, i nisam imao prilike da ih isprobam još uvek... baksuz...
bacio sam se sad malo na gornji deo tela, tako da radi ono što možeš, drži se pravilne ishrane i nećeš gubiti na masi...

eto ako ti je za neku utehu bar znaš da nisi sam... :)
Sačuvana
chevelle
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #75 poslato: Mart 04, 2011, 05:51:27 posle podne »

Evo ja da izvestim o svom (ne)napretku. Danas mi je bio 11. dan na terapijama i nema APSOLUTNO nikakvog napretka! U teretanu ne idem dve nedelje, a protekla tri meseca sam radio samo trbusnjake i noge. Dosadilo mi je i to, tako da sam batalio sve. Ovaj sport nije za mene ili bar za moj organizam. Vise od 2 godine teskog rada, da bih to sve izgubio za samo 3 meseca! Sa 75kg sam spao na 68kg  :o Krivo mi je sto sam pred povredu dao 10.000 din za 4.5kg proteina, koji sad pijem pred spavanje, cisto da bih lakse zaspao  ::)

Ako ikad pocnem ponovo da treniram, vraticu se na forum  ;)

Pozdrav
« Poslednja izmena: Mart 04, 2011, 05:53:24 posle podne od strane chevelle » Sačuvana
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.084 sekundi sa 18 upita.