TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398419 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 05:20:08 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 12 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: POVREDA RAMENA NA BENCHU!  (Pročitano 59844 puta)
Kalonji
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #164 poslato: Oktobar 22, 2013, 11:20:02 pre podne »

Izbaci vezbe iza glave i nauci pravilno da radis bench press.
Idi bucicama jedan period,mazi fastum gel i miruj, nema tu neke mudrosti.
Smanji kilazu naravno. Radi vezbe gde ne osecas toliki pritisak na rame.
Sačuvana
Stev_dza
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #163 poslato: Oktobar 22, 2013, 10:51:24 pre podne »

Dobro dossao u klan invalida, brate vuce to 8 meseci, tipicno isto to sto imas i ti! hocu da se ubijem majke mi, sve sto sam radio propalo je zbog toga
Sačuvana
Polaron
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #162 poslato: Oktobar 21, 2013, 01:14:28 posle podne »

Pre tri nedelje radio sam grudi i bas isforsirao, od tada me boli rame i to kljucna kost, sve druge misicne grupe radim opusteno bez i jednog bola, cak sam i ramena radio nista me ne boli, samo sa sipkom iza glave osetim mali bol. napravio sam pauzu sa grudima da bi me proslo a sve ostalo sam vezbao sa manjim kilazama, ali danas sam ponovo probao da radim grudi i to sa manjim kilazama rame ponovo otpada koliko boli. Ljudi sta da radim jel imate neki savet
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #161 poslato: Oktobar 16, 2013, 10:58:02 posle podne »

da li ti je radjen ultrazvuk ili rendgen ramena?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #160 poslato: Oktobar 16, 2013, 10:57:06 posle podne »

@1 malo iskoriguješ rečnik  ;)
@2 da li si radio istezanja za rameni pojas (prednje, zadnje rame...)?
Sačuvana
Stev_dza
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #159 poslato: Oktobar 16, 2013, 12:13:54 pre podne »

Dardevil imam isti problem koj vucem oko 8 meseci i ne prolazi me, jos pre 6 meseci sam prestao da idem u teretanu zbog iste povrede levog ramena. bio sam po sportskim lekarima, svi mi pricaju isto sranje da treba da se jaca rotatorna manzetna, al ja njima nemogu da objasnim da dok radim te vezbe imam jako pucanje u zglobu ramena i imam osecaj da ce svakog trenutka sve da pukne i iz straha o sirenju povrede treniranjem prestao sam totalno da treniram i mirujem vec 6 meseci i mogu reci da mi idalje nista nije bolje, mazao sam sve moguce gelove, pio enimalfleksove glukozamine i ostala cuda, nista ne pomaze...grdne pare dadoh na kostolomce i kiroprakticare i na bioenergeticare,jednostavno nista ne pomaze :/ :/ :/ :/ :/ :/ :/ :/ :/
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #158 poslato: Jul 05, 2011, 12:39:29 pre podne »

malo isteži kvadricepse i zadnju ložu, a obrati pažnju i na unutrašnju (medijalnu ) glavu kvadricepsa.. nekada krckanje pri savijanju-opružanju kolena može doći od nepravilnog kretanja čašice zbog slabije medijalne glave i zategnutosti spoljašne glave. a, nekada jednostavno nije dovoljno podmazan zglob. svakako, nećeš pogrešiti da povremeno uzmeš suplementaciju za zglobove! ne zaboravi, kada osetiš bol, malo odmori  :)
Sačuvana
daredevil86
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #157 poslato: Jul 04, 2011, 07:48:17 posle podne »

Pa danas me ne boli i nema hrskanja, samo ponekad kad sednem tako i prvi put kad podignem nogu cuje se. Posle kad nastavim da klatim nogu ne cuje se vise
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #156 poslato: Jul 04, 2011, 01:54:17 posle podne »

Hrskanje nije od upale...
zanima me šta će PeĂ°a reći, ali ja bi na tvom mestu počela da pijem neki od preparata za zglobove koji sadrži hondroitin i glukozamin
Sačuvana
daredevil86
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #155 poslato: Jul 04, 2011, 02:14:34 pre podne »

Ma ne znam ni noge dal da radim...bio sam ih radio u cetvrtak. A primetio sam jos u subotu kad sam se vracao kuci sa treninga biciklom da me levo koleno po malo bolelo dok sam vozio. Evo sad ako sedim na neku visoku stolicu i klatim nogu osecam kao neko hrskanje u kolenu i nekad hoce da me kao pecka iznad kolena...ili kad masiram koleno da me zaboli. Jel je to neka upala posto nisam dugo radio noge ili?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #154 poslato: Jul 03, 2011, 12:00:25 pre podne »

verovatnosi opteretio pripoj rotatora - leda lokalno, moraš malo odmoriti i radi 7 dana noge, trbušnjake... posle 7-10 dana dobro se zagrej, ojačaj mišiće rotatore ramena i polse treninga istegni.... ako bude problema javi se  :)
Sačuvana
daredevil86
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #153 poslato: Jul 02, 2011, 12:19:08 pre podne »

Pre 2 nedelje sam krenuo sa treninzima i osetio sam da me rame zabolelo na jednoj spravi gde se radi zadnje rame, pokusacu da objasnim sad tu spravu: Sedne se i kao dva valjka su ispred protnu se ruke izmedju ta dva valjka, rasire se i gura se laktovima unazad...eto tad hoce da me zaboli. A zabolelo me i na spravi za grudi "leptir sprava" . U nekom pogledu ta leptir sprava za gurdi i ova sto sam rekao za zadnje rame su iste...tj radim iste pokrete ramenima samo za ovu za grudi guram napred a sa ovom guram nazad. Eto u tim pokretima mi zaboli rame. Trebam da odem kod nekog coveka koga hvale da ume da namesti tako neko kad ugane nogu, povredi rame...da vrati kost i slicno
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #152 poslato: April 29, 2011, 10:23:50 posle podne »

da..... magnetna rezonanca je potrebna i biće stvari jasnije sa nalazom  :)
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #151 poslato: April 29, 2011, 09:02:33 posle podne »

Tako je to sa hornilnim bolestima.. imaju dobre faze (remisije, stišavanje simptoma) i loše faze (egzacerbaciju, pogoršanje simptoma). Na žalost, hronicitet znači i dužu terapiju, često kompleksniju.
Ako možeš, nemoj se nervirati, ima nade, samo treba naći pravi način.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #150 poslato: April 28, 2011, 11:05:12 posle podne »

ja bih sačekao nalaz magnetne rezonance i malo spustio loptu...... očigledno je problem malo složeniji. kod hroničnog problema sa ramenom često je prisutan hronični burzitis (koji se lako vraća - burza je zadebljala i lako se ponovo iziritira)  :(
mislim da je jačanje rotatora ramena dobar način da popraviš situaciju - prvo dobro ojačati rotatore i mišiće ramena.... no, malo iskuliraj, napravi magnet i nikada u životu nemoj odustajati.....  ;)
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 12 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.083 sekundi sa 18 upita.