TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 09:20:52 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 12 13 [14] 15 16 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pitajte mene - ako znam odgovor neću ga kriti II deo  (Pročitano 62332 puta)
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #37 poslato: Decembar 24, 2010, 01:26:01 posle podne »

smanjenim unosom hidrata i velikim unosom tečnosti i čajeva koji izbacuju vodu - možeš za dan dva da promeniš svoj izgled bukvalno...

ali oprezno sa tim palačinkama ;)
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #36 poslato: Decembar 24, 2010, 01:20:00 posle podne »

To je zato što to nije salo, nego voda. A činjenica da gubiš definiciju znači jedino da ti se voda "izliva" ispod kože. Ovo je klasika kod prekomerne konzumacije prostih UH, tako da ne treba da te brine previše samo što će ta praksa vremenom da se odrazi nabacivanjem i sala pored toga što zadržavaš vodu.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
tarantula
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: Decembar 24, 2010, 12:41:16 posle podne »

kod mene slucaj dok radim masu recimo ja moram da pojedem palacinku sa kremom,neke kolace,cokoladice ne jedem smoki i te gluposti.
Pogledam trbusnjake i vidim da je nabaceno malo sala,ali kad se vrati u normalu 2 dana bez junk fooda meni spadne to salo i bude sve o5 u normali.
Sad kako to?
Naravno nemam trcanje uopste samo hodanje i vezbe sa tegovima...A misicna masa je i dalje tu..
« Poslednja izmena: Decembar 24, 2010, 12:43:05 posle podne od strane tarantula » Sačuvana
Mann
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: Decembar 20, 2010, 02:34:32 posle podne »

hvala mnogo!
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #33 poslato: Decembar 20, 2010, 08:46:57 pre podne »

Ukoliko ti je cilj maksimalna snaga onda to tzv zaključavanje laktova (i bilo kog drugog zgloba) je vrlo bitno. Kod laktova je bitno jer se triceps onda maksimalno uključuje u pokret. Inače ovo se posebno vežba u sportovima snage, kao što je powerlifting i olimpijsko dizanje tegova. Kad je bb u pitanju onda to može biti kontraproduktivno jer može da izazove povrede.

Ovo je pogotovo slučaj kod ženske populacije jer ugao izmeĂ°u podlaktice i nadlaktice je drugačiji nego kod muškarace, jer žene generalno imaju šire kukove, pa im je i lakat drugačije graĂ°en. No ovaj simptom može da se desi i kod muškaraca, ne mogu da se setim tačnog naziva ovog fenomena, ali poenta je da kada ispružiš ruku do kraja, što je manji ugao izmeĂ°u podlaktice i nadlaktice to je bezbednije za lakat da se ispravlja pod opterećenjem.

Tako da kad je zaključavanje u pitanju u bb onda možeš i bez njega. Ionako je poenta da držiš mišić pod konstantnom tenzijom, a ako ti je cilj što veća snaga onda je lockout bitan da bi naučio pravilnu motoriku pokreta.
Sačuvana
Mann
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: Decembar 19, 2010, 11:12:26 posle podne »

pa da
hvala alene
a sta mislis o "zakljucavanju lakta" kod izvodjenja nekih vezbi.
treba li to 100% izbegavati ili samo kod nekih vezbi?
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #31 poslato: Decembar 19, 2010, 02:44:08 posle podne »

Ili da se uopšte ne opterećuješ sa ciframa nego da gledaš da za svaki obrok unosiš nešto mesa, jaja, sira i sližno, da jedeš samo kvalitetne Uh tipa voće i povrće, a ako baš imaš neku potrebu za drugim UH onda braon pirinač, integralni tost hleb sa što manje aditiva itd i jedeš povremeno ovo koštunjavo voće, kažem povremeno to znači jedno dva ili tri puta nedeljno, ako hoćeš da dobro napreduješ u teretani onda odradi suplementaciju pre, za vreme i posle treninga i nećeš nikad u životu morati da brojih kalorije, procente i slične gluposti, jer će sve samo da se reši od sebe... ;)
Sačuvana
Mann
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Decembar 18, 2010, 05:39:09 posle podne »

znaci
40%
40%
20% ?

Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: Decembar 18, 2010, 05:08:13 posle podne »

Alene, ni sama to ne bi bolje rekla :)

Ipak mislim da je 55% možda previše.. recimo 40% što bi značilo za nekog to treba da unosi 3000kcal na dan 1200 kcal iz UH, isto toliko proteina i ostalo dobre masti. Ja kad pravim dijete ide na ovaj procenat jer je mnogo lakše nesvesno uneti više šećera nego više proteina...
Sačuvana
Mann
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Decembar 18, 2010, 04:53:19 posle podne »

znaci onaj klasican odnos
uh        55%
proteini 30%
masti    15 %
?
ili to vazi samo za masu?
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #27 poslato: Decembar 18, 2010, 04:45:46 posle podne »

Dijeta sa niskim unosom UH je sigurno bolja za skidanje sala u što kraćem roku. Opet verujem da je balansirana ishrana najpametniji izbor koji možeš da napraviš. Ljudi moraju na dijetu da bi popravili štetu koja je već napravljena, tako da držati dijetu nije najbolja opcija. najbolja opcija je imati izbalansiranu ishranu ceo život...samo što je većina previše lenja da se bavi tako nečim...
Sačuvana
Mann
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Decembar 18, 2010, 04:34:18 posle podne »

alene,
koje su po tebi ishrana bolja
kada ides sa low fat,ili low carb
sta se gubi jednom a dobija drugom i obrnuto
ili je sve to opet individualno :)
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #25 poslato: Decembar 17, 2010, 07:45:27 pre podne »

Lepo je to, samo ovo je bodibilding...preterana analitičnost zahteva mnogo razmišljanja, a to je uzaludno trošenje energije koju bi mogao d auložiš u dizanje tegova LOL ;) Nisi dosadan, samo peglaj.
Sačuvana
ФИКИ
Napredni član
Van mreže Van mreže

Weightlifting sister, with the middle leg twister! :D

« Odgovor #24 poslato: Decembar 16, 2010, 11:06:10 posle podne »

No offence taken. Jbga, veoma me zanima da eksperimentišem, ispitujem sve živo, što pročitam il odgledam. Grebe me po malom mozgu, kad nešto ne probam. :D
Možda će to neko da nazove zaludjivanje, ja to nazivam metodičnost u skupljanju info i iskustava. Nadam se da nisam dodsadan. :)
Sačuvana
Sta je dobar, a sta los trip?
Dobar trip je kad vidis zmaja.
Los trip je kad zmaj vidi tebe.
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #23 poslato: Decembar 16, 2010, 10:39:40 pre podne »

Ja nikad nisam bio veliki pristalica pamp treninga, a pogotovo za ruke. Nisam siguran šta ti znači 1,2,3 sistem, ali to što iskusio je klasična pojava u treningu sa ovako malim brojem ponavljanja jer kilaže koje se rade 5 ponavljanja ne daju toliko veliku pumpu. Drugo, moguće je da si uneo manje UH taj dan i da samim time imaš lošiju pumpu. Opet ni sam ne znam što se ti gnjaviš sa tim stvarima kad si tek otpočeo trening pre par meseci...ovo bi trebala da ti je poslednja stvar na pameti, bez uvrede naravno.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 12 13 [14] 15 16 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.071 sekundi sa 17 upita.