TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 07:32:15 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 14 15 [16] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pitajte mene - ako znam odgovor neću ga kriti II deo  (Pročitano 62314 puta)
tarantula
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Decembar 10, 2010, 08:22:56 posle podne »

Ishrana
Ovsene 100 grama,5 jaja
Pirinac 100 grama,Meso oko 200 grama
Pirinac 100 grama,Meso oko 200 grama
Trening,Whey i kreatin dextroza
Tunjevina i 400 grama krompira
Vecera nemasni sir.
Grickanje preko dana lesnik i orah drugo nemam :D.
Trening 4 puta nedeljno
Meso je govedina svinjetina piletina riba samo menjam.
Uz to prepodne voce neko i uz svaki 2 obrok povrce i salate.
i ovako mogu da izguram 5 meseci.a sta cu posle prodacu komp za o5 da napravim ovakvu ishranu :D :D :D
« Poslednja izmena: Decembar 10, 2010, 08:24:40 posle podne od strane tarantula » Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #6 poslato: Decembar 10, 2010, 08:16:21 posle podne »

evo recimo imam sad 75 kg nemam puno sala na stomaku mozda oko 1 kg do 2 kg.
E sad recimo ja radim masu jos 5 meseci valjda cu nabaciti bar 4-5 kila misica naravno to zavisi od ishrane treninga pa da se izdefinisem za leto
A sta meni znaci tih 4-5 kg misica kad ja zelim mnogo vise da li ja da se uopste definisem ili da nastavim masu samo da cepam.
visok 180

Nema tu mnogo dileme. Ukoliko hoćeš da budeš mnogo veći onda moraš mnogo više da jedeš. Šta ti znači 4-5 kila za 5 meseci. Ionako ćeš da dobiješ malo sala, tako da kreni da jedeš kako treba, digni unos proteina, unosi kvalitetne UH i dodaj pametnu suplementaciju i dobićeš mnogo više od 4 kile. Recimo sad sam baš završio period od 5 mseci sa momkom koji je za to vreme nabacio 18kg. MeĂ°utim jede kako sam mu rekao, uzima suplementaciju kako sam mu rekao i naravno trenira kako mu kažem. Tako da ako hoćeš mnogo više moraš mnogo više da se podaš u teretani i za stolom. Nema tajnih recepata, samo pametan trening, pametna ishrana i pametna suplementacija i kile moraju da doĂ°u.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
tarantula
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Decembar 10, 2010, 07:58:21 posle podne »

evo recimo imam sad 75 kg nemam puno sala na stomaku mozda oko 1 kg do 2 kg.
E sad recimo ja radim masu jos 5 meseci valjda cu nabaciti bar 4-5 kila misica naravno to zavisi od ishrane treninga pa da se izdefinisem za leto
A sta meni znaci tih 4-5 kg misica kad ja zelim mnogo vise da li ja da se uopste definisem ili da nastavim masu samo da cepam.
visok 180
Sačuvana
Mann
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Decembar 08, 2010, 11:18:55 pre podne »

pa da
to sasvim ima smisla....
hvala na odgovoru puno
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #3 poslato: Decembar 08, 2010, 08:27:23 pre podne »

Definicija/masa i slični periodi su ti bilderski fazoni. To je nešto što takmičari rade jer fakat imaju takmičenja na kojima moraju da se pojave sa dobrom formom, a isto tako izmeĂ°u takmičenja, zavisno od njihove kalkulacije, pokušavaju da nabace koji kilogram mišića kako bi svake godine bili sve bolje plasirani.

Kada su u pitanju rekreativci ili entuzijaste, onda je situacija malo drugačija i ja nisam pristalica ovih perioda jer fakat nemaju smisla. Mnogo logičnije je da zacrtaš sebi jedan cilj, tipa hoću da imam 90kg sa svim vidljivim trbušnjacima. Na ovaj način možeš da se fokusiraš ptvo na to da nabaciš što je više moguće mišića bez previše sala, a onda skineš dovoljno sala sa sebe da postigneš izgled koji želiš.

Sa druge strane imaš ljude koji su već gojazni i njima je najbolji savet da prvo skinu što više sala i dovedu sabe u neku pristojnu formu, a onda da krenu u graĂ°enje mišićne mase.

Koji god da je slučaj, onog trenutka kada se forma dovede na željenu treba trenirati i hraniti se tako da se održava to postignuto stanje.

Onda opet ako ti je cilj da postaneš što veći onda tu nema pravila, jedi i treniraj i radi sve što je potrebno da bi postao ogroman, pa šta god da se desi, ali veruj mi ja nije tako interesantno kao što to izgleda. Bio sam na 125kg i neke stvari postaju baš komplikovane kada si toliki.

Što se tiče neke cifre, ja smatram da nam smisla više raditi "masu" ako imaš 20% ili više telesne masti, čak šta više ne bi nikome savetovao da ide više preko 15%, jer čim se toliko zamastiš skupljaš više sala nego mišića.
Sačuvana
Mann
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Decembar 07, 2010, 09:43:28 posle podne »

hvala mnogo alene,
ajde da pocnem sa novim pitanjem
posle koliko je tebi realno raditi definiciju?
na forumu sam video da se govori o 16 nedelja....
ima li neki pokazatelj,tipa bf....lupam,predje se odredjeni % i onda se sece?
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #1 poslato: Decembar 07, 2010, 09:00:03 posle podne »

Ovo je nova tema na kojoj nastavljamo dalje istim tempom bez da veslamo neke silne stranice.

Fire away ppl ;)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 14 15 [16] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.458 sekundi sa 17 upita.