TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 09:20:01 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 16 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pitajte mene - ako znam odgovor neću ga kriti II deo  (Pročitano 62330 puta)
setac
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #82 poslato: Januar 11, 2011, 04:46:59 posle podne »

jel valjaju ove vezbe za trbusnjake http://www.youtube.com/watch?v=qXvNu6xxJk4 i jel dovoljno dva puta sedmicno da se rade
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #81 poslato: Januar 11, 2011, 03:54:20 posle podne »

Jel imaš ideju koliko kalorija na dan unosite?
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #80 poslato: Januar 11, 2011, 12:00:02 posle podne »

Piletina je osnov i to 90% belo. Junetinu ubacujem kad osetim da nam malo pada snaga ili naglo gubimo kilažu, a ribu ću da ubacim kad budemo još spuštali kilažu. Uglavnom grilujemo, dinstamo ili pečemo u rerni. Većinom prethodno veče spremimo svu hranu za naredni dan i onda u plastiku i nosanje okolo u torbi.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #79 poslato: Januar 11, 2011, 11:19:04 pre podne »

Par pitanja:
Šta od mesa uzimate osim piletine? I da li uzimate samo belo meso? Riba? Kako spremate meso?
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #78 poslato: Januar 11, 2011, 11:01:58 pre podne »

Ne koristi sagorevače, bar ne još uvek. Planiramo da ih ubacimo od sledećeg meseca. Nisam siguran šta tačno, ali ne verujem da će biti nešto komplikovano.

Jedan dan ishrane izgleda približno ovako:

Prvo obrok je oko 07:00 4 cela jaja, povrće tipa šargarepa, pečurke i slično. Pošto ovako rano ujutro nismo neki fanovi povrća biramo samo mono koje možemo da žvaćemo tako da je izbor limitiran. Suplementacija je 3 omega 3, 2 digestivne tablete (uzima tokom jela), vitamin C 500mg, multivitaminska/mineralna tableta.

Za 2 sata ide kombinacija suplemenata, pola kafene kreatina jedna kafena BCAA. Zeleni čaj.

Za 2 sata, 150gr piletine, belo meso, salata i eventualno majonez. 3 Omega 3.

Za 2 sata ponovo kreatin i BCAA

Pre treninga kreatin, BCAA i pola merice whey proteina.

Posle treninga, kreatin BCAA, glutamin isto jedna kafena, merica whey-a, merica dextroze (ili kombinacija dextroze i maltodextrina, pola/pola). Vitamin C 500mg

Obrok za jedno sat vremena, ponovo 150gr piletine i zelena salata ili mešano kuvano povrće.

Poslednji obrok 2 sata kasnije, 3 cela jaja, i opet pečurke, šragarepa ili bez povrća. 3 omega 3, ZMA, vitamin C 500mg, jedna kafena glutamina.

Oko 4 litre vode, zelenog čaja i kafe po volji, naravno bez šećera.

I to je to, ništa fensi ili komplikovano klasična dijeta sa jako malo UH, praktično to malo iz povrća i to što unese posle treninga iz šećera.
Sačuvana
senkovic
Napredni član
Van mreže Van mreže

Klub sportova snage "Senkovic"

« Odgovor #77 poslato: Januar 11, 2011, 09:14:11 pre podne »

Jel mozes da opises jedan dan klope al Brankicin i jel koristi sagorevace i koje?
Sačuvana
Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san!!
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #76 poslato: Januar 11, 2011, 08:50:34 pre podne »

maslinovo ili kikirikijevo ulje?

Isti Ă°avo, oba ova ulja su u istoj kategoriji i sa dosta sličnim odnosom vrsta masti tako da ne vidim neku veliku razliku.

Ono što se može pokazati kao razlika je vrsta dobijanja ulja. Naime hladno ceĂ°eno ulje je mnogo bolja opcija, ali onda opet zavisi i kako se to ulje koristi. Recimo temperatura dimljenja je bitna tokom kuvanja, jer ulje postaje zlo kad počne da isparava ili ti dimi se tada se oslobaĂ°aju odreĂ°ene supstance koje su štetne za organizam.
Sačuvana
Satyr
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #75 poslato: Januar 11, 2011, 12:01:03 pre podne »

maslinovo ili kikirikijevo ulje?
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #74 poslato: Januar 10, 2011, 10:42:01 pre podne »

Ma naravno Alene, zezam se u vezi banana :)

Aha, znaci moralna podrska, lakse je u dvoje drzati dijetu naravno.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #73 poslato: Januar 10, 2011, 08:46:37 pre podne »

Trenutno već dva meseca na dijeti, pošto se Branka sprema za ovu godinu, prvo takmičenje je u aprilu pa naravno zajedno držimo dijetu i radimo na njenim pripremama. Banane su nebitne, to sam sto puta ponovio, niko se neće ugojiti od banana. Zato sada UH dobijam samo iz malo voća i povrća tokom dana. Nikad ne izbacujem voće u dijeti, nemam ja potrebu da se spuštam na neke niske jednocifrene procente sala, ja sam više podrška da Branka lakše proĂ°e kroz dijetu, a što se mene tiče ja bi najraĂ°e samo išao gore sa kilažom :D

Mada razumem da ne mogu da budem večno masan, pošto ponekad ne mogu da se podnesem sa 120kg, neke proste stvari kao što je ulazak u kola postaju jako komplikovane...LOL
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #72 poslato: Januar 09, 2011, 09:33:03 posle podne »

U minisu sa kalorijama :) U kojoj si trenutno fazi treninga/ishrane, nesto striktno ili? Sorry sto nisam u toku (malo sam se salio u prvoj recenici, veoma slikovito se secam kako si jeo banane pre par meseci  ;D)
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #71 poslato: Januar 09, 2011, 01:07:19 posle podne »

Istina, ali i ovako sam dosta u minusu sa kalorijama, tako da za sada nema potrebe, ali ako primetim da je potrebno sigurno da hoću ;)
Sačuvana
senkovic
Napredni član
Van mreže Van mreže

Klub sportova snage "Senkovic"

« Odgovor #70 poslato: Januar 09, 2011, 11:23:16 pre podne »

Pa probaj umesto 2dana na sejkovima da budes samo 1 dan nedeljno, mozda malo usporis sa gubljenjem kila.
Sačuvana
Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san!!
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #69 poslato: Januar 09, 2011, 08:10:52 pre podne »

Kako ti ide ona faza na proteinskoj ishrani, pa onda neki dan na UH. Jel se secas sta si mi pricao. Jel mozes nesto o tome da napises?

počeo sam previše kila da gubim na toj fori, pa sam ju za sada izbacio iz upotrebe. Svodilo se na to da dva dana u nedelji pojem samo proteinske šejkove ceo dan, a jedan dan da ima veoma visok unos UH. MeĂ°utim 6te nedelje takve prakse sam u roku od tri dana izgubio 3 kilograma, što je već bilo negde oko 8 - 9 kg manje nego kad sam počeo dijetu, tako da sam izbacio kako bi usporio malo, ali fora jedefinitivno odlična.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #68 poslato: Januar 09, 2011, 08:08:11 pre podne »

zapravo nisam radio na klupi sa naslonom,vec sedeo sa ispravljenom kicmom na obicnoj bench klupi.moguce da se je to sto vi kazete,teres major i vece kilaze,tako da sam narusio forumu izvodjenja,nadam se da ce na sledecem treningu biti bolje.

Ako radiš sedeći onda radi sa naslonom, a ako hoćeš bez naslona onda stojeći. Sedeći i bez naslona - najveća šansa za povredu.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 16 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.114 sekundi sa 18 upita.