TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 09:36:30 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 16 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pitajte mene - ako znam odgovor neću ga kriti II deo  (Pročitano 62369 puta)
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 8645


www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #112 poslato: Januar 17, 2011, 10:05:52 posle podne »

Pa kako preporucujes a na onom snimku gde radis mrtvo radis sa gurtnama koliko se secam?

OK za ove sa jeftinijim ulaznicama, da ponovim, ako hoćete da ojačate podlakticu, onda radite bez gurtni...;)
Slazem se sa ovim,ali kada radim ledja zasto bih jacao podlaktice.Sa gurtnama mnogo bolje se izoluje latisimus i prenos sile,tako da itekako pomazu.Naravno ako nam je cilj da izolujemo latisimus.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4434


Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #111 poslato: Januar 17, 2011, 07:51:40 posle podne »

Pa kako preporucujes a na onom snimku gde radis mrtvo radis sa gurtnama koliko se secam?

OK za ove sa jeftinijim ulaznicama, da ponovim, ako hoćete da ojačate podlakticu, onda radite bez gurtni...;)
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Vule~
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 341


« Odgovor #110 poslato: Januar 17, 2011, 07:21:16 posle podne »

Pa kako preporucujes a na onom snimku gde radis mrtvo radis sa gurtnama koliko se secam?
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4434


Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #109 poslato: Januar 17, 2011, 01:36:41 posle podne »

Problem je ako si radio zgibove i shvatio da si ojačao dovoljno da možeš odraditi 15 ponavljanja i onda odmah okačio 15kg na sebe onda si nešto pogrešio u progresiji ili si zabušavao ranije sa treninzima.
Imao sam neke pauze...Ali nikad nisam zabusavao!  ;)
Jos jedno pitanje:koje sve vezbe raditi da se ojaca saka i prsti(osim klesta,gume)?
Hvala :)

To je pomalo komplikovano pitanje i imaš čitave knjige napisane na tu tematiku. Ja lično samo preporučujem da se radi bez gurtni pogotovo kad se radi mrtvo dizanje.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Lumos
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 149


« Odgovor #108 poslato: Januar 17, 2011, 10:58:39 pre podne »

Problem je ako si radio zgibove i shvatio da si ojačao dovoljno da možeš odraditi 15 ponavljanja i onda odmah okačio 15kg na sebe onda si nešto pogrešio u progresiji ili si zabušavao ranije sa treninzima.
Imao sam neke pauze...Ali nikad nisam zabusavao!  ;)
Jos jedno pitanje:koje sve vezbe raditi da se ojaca saka i prsti(osim klesta,gume)?
Hvala :)
Sačuvana
Sve što me ne ubije će me samo ojačati
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4434


Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #107 poslato: Januar 17, 2011, 08:19:47 pre podne »

Poceo sam da radim zgibove sa tegom od 15 kg jer sam presao 15 u seriji.Sad uradim od 6 do 10.
Valja li to cemu ili da radim do otkaza svaki put kao i do sada??? :)

Zgibovi su kao i svaka druga vežba, da bi napredovao moraš dodavati opterećenje na sebe i leĂ°a će da rastu. Gledaj samo da ti forma bude dobra i nema problema.

Moj savet je svima da kad rade zrgibove svaki trening rade više. Ukoliko vežbač ne može da radi više od recimo 5 zgibova danas onda na sledećem treningu nek radi 6 ponavljanja, ako ne može onda nek doda dva ili tri negativna i tako dok se ne ojača dovoljno da se odradi recimo 4 serije po 10 ponavljanja, onda dodavati recimo po 2 kile svaki sledeći trening itd.

Problem je ako si radio zgibove i shvatio da si ojačao dovoljno da možeš odraditi 15 ponavljanja i onda odmah okačio 15kg na sebe onda si nešto pogrešio u progresiji ili si zabušavao ranije sa treninzima.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Biochemo
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2338


« Odgovor #106 poslato: Januar 16, 2011, 11:58:53 posle podne »

Poceo sam da radim zgibove sa tegom od 15 kg jer sam presao 15 u seriji.Sad uradim od 6 do 10.
Valja li to cemu ili da radim do otkaza svaki put kao i do sada??? :)

Nego šta nego valja. Ista je ideja kao sa tegovima - povećavaš opterećenje.
Sačuvana
nickey
Gost
« Odgovor #105 poslato: Januar 16, 2011, 10:32:26 posle podne »

Radi sporije, sa tempom!
Sačuvana
Lumos
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 149


« Odgovor #104 poslato: Januar 16, 2011, 09:48:03 posle podne »

Poceo sam da radim zgibove sa tegom od 15 kg jer sam presao 15 u seriji.Sad uradim od 6 do 10.
Valja li to cemu ili da radim do otkaza svaki put kao i do sada??? :)
Sačuvana
Sve što me ne ubije će me samo ojačati
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #103 poslato: Januar 14, 2011, 09:59:46 posle podne »

Hvala Biochemio sada mi je sve jasno oko jabuke, takav odgovor mi je trebao.
Prakticno si meni odgovorio na pitanje :)
Sačuvana
Vule~
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 341


« Odgovor #102 poslato: Januar 14, 2011, 09:53:30 posle podne »

Svaka vam cast obojci na znanju, ja sam ipresioniran. Jos jednom SVAKA CAST MAJSTORI.;-)
JEl vidis senkovicu s'kakvim se znanjem ide u kafanu  ooovaj u teretanu :)
http://www.youtube.com/watch?v=AS6Q_au4B8o
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2338


« Odgovor #101 poslato: Januar 14, 2011, 09:42:32 posle podne »

Tnx obojci. Tudim se da se ubacim sa nekim korisnim infoom gde vidim da ima interesovanja. :D

Pazi Alene, ja startujem dan nekim voćem iz dva razloga:
1- jer ti taman obezbedi šećer da možeš normalno da funkionišeš
2- jer u suprotonom moram na silu da jedem (čim otvorim oči krknem neku jabuku i gladan sam kroz 5min).
A ti što dijetariš - fuktoza ne diže ins, pa se ne gojiš - a sa druge strane obezbeĂ°uje polaz jetri da dopumpava glukozu da ti ne padne šećer u krvi, tako da ne padaš u hipo.

Ako ima interesovanja, otvaram i temu u kojoj mogu da obraĂ°ujem ovakva pitanja. (kad mi proĂ°e blok doduše...)
Imam ja još da kažem na ovu i neke teme. :P
Sačuvana
senkovic
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1064


Klub sportova snage "Senkovic"

« Odgovor #100 poslato: Januar 14, 2011, 11:54:25 pre podne »

Svaka vam cast obojci na znanju, ja sam ipresioniran. Jos jednom SVAKA CAST MAJSTORI.;-)
Sačuvana
Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san!!
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4434


Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #99 poslato: Januar 14, 2011, 08:51:46 pre podne »

Odličan info Biochemo, mudar si ti mladić nema šta ;)

Kad sam na dijeti sa ovako malo UH (a fakat mi treba jako malo UH da bi skidao salo) gledam da unosim voće ujutro kako bi domestio glikogenske depoe u jetri. Mislim da su me čak jednom i pitali zašto forsiram voće jer ono upravo dopunjava depoe u jetri, a ne u mišićima, ali nisam nikad stigao da se pojasnim.

Pošto glikogen u mišićima služi za kratke i intenzivne napore i ne može da se koristi tokom dana za energiju u ostatku tela, onda je logično da se za prvi obrok u toku dana unese odreĂ°ena količina UH i na taj način dopune depoi u jetri, kako bi se kasnije imalo energije kada šećer u krvi opadne. Ovo nije toliko velika briga kad u ishrani postoji dovoljno UH iz ostalih izvora, ali u ishrani na jako malo UH je ovo dosta bitna stvar. Pošto voće dosta brzo popunjava glikogenske depoe u jetri, sasvim je logično da jedem voće za doručak, čak možda još bolja opcija bi bila pre doručka, da se jetra što brže popuni (ali ja sam možda malo paranoičan:) i još jedan trenutak bi bio posle treninga. Pošto posle treninga uzimam kombo dextroze i maltodextrina imam (nadam se) popunjavanje depoa u mišićima i onda nešto kasnije pojedem voćku, ali samo ako sam imao trening sa tegovima i dopunim rezerve u jetri. Naravno jetra ne drži nešto mnogo glikogena (ako se ne varam manje od 50gr) tako da nije ni potrebno mnogo voća da se pojede. Zato se zadržavam na jednoj jabuci (ili narandži, kiviju, mandarini i slično.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Biochemo
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2338


« Odgovor #98 poslato: Januar 13, 2011, 11:43:04 posle podne »

Dobar Alene. Jako antikatabolićko okruženje praviš.
Lično, preferiram da u offu (tj one zimske polovine godine) brojim kcal, a onda se prelazi na čisto proteinski unos. I iako stvarno unesim nekada i drastično manje kcal nego u offu (ja koji nikada ne dobijam na kilaži) rastem. Kcal koje su poreklom iz proteina su prosto something else.
Jedno je posmatrati energetski sadržaj. Drugo je što svaki nutrient izaziva izvestan odgovor tela. Slušaš sebe, naučiš kako i šta i kontrolišeš telo time što unosiš.

A što se usporavanja rasta šećera u krvi tiče (tj insulinskog odgovora):
1- ne usporavaš varenje (tj ne znatno)
2- nemaš znatan insulinski skok (zanemarljiv je)

Obrazloženje: Jabuka na 100g ima oko 10g šećera. Od toga 0.8g saharoze (kuhinjskog šećera), 3.2g glukoze (dextroze, krvnog šećera) i oko 6g fruktoze. Saharoza se seče do glukoze i fruktoze kad je dohvati saharaza u tankom crevu (vrlo brzo). Glukoza ide u krv čim se dotakne enterocita u lumenu creva (ona izaziva najveći pik generalno). Fruktoza takoĂ°e, ali ona se ,metaboliše u jetri i ne izaziva insulinski skok (ima VRLO nizak GI iako je monosaharid). Tako da se može pretpostaviti da 100g jabuka na prazan stomak izaziva insulinski skok kao 2g dekstroze. :D
E sad, ako si već jeo kao što kažeš, varenje malo usporavaš kako ima već hrane pa je šećeru teže da dospe do lumena creva, ali to je stvarno zanemarljivo. Ali (!) prisustvo hrane koja je već počela da se vari (kapiram da je od prvog zalogaja klope prošlo 10, 15min barem pre jabuke ako jedeš posle jela) ono što si jeo je već počelo da se vari (ima nizak GI) i samim tim je insulin već počeo da se luči (u normalnim količinama). Ako malo skoći šećer posle, nema jakog insulinskog odgovora kako insulina već ima u krvotoku i ta glukoza se ukloni pre nego li telo registruje da treba da baci još insa unutra (pošto realno i ne treba).
...
Problem sa svom hranom sa visokim GI , je što u krvi konc šećera naglo krene da raste, i onda telo brže bolje izluči mnogo više insa nego što treba. I kad nekome ko nije jeo ceo dan daš štanglu čokolade, trenutno ga podigne kako je šećer uleteo u krvotok, izluči mu se brdo insa, šećer se vrlo brzo upumpa u mišiće i jetru, šećer se potroši, insulin kaže pumpaj još i tako oboriš normalnu konc šećera u krvi. Upadaš u hipo i počinješ da se treseš. (Malo dramatizacije, a?)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 16 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.229 sekundi sa 18 upita.