TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399391 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 27, 2024, 10:57:03 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 3 [4] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Sharky90 za malibuilder  (Pročitano 15815 puta)
Sharky90
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

!!! The blood is rushing in to your muscles !!!

« Odgovor #5 poslato: Decembar 23, 2010, 01:30:18 posle podne »

Imam jedno pitanje da li da izbacujem i tu vocku posle dorucka ili tako da ostane? posto sam vocke izbacio tokom dana.
Sačuvana
Iznajmljivanje automobila u Beogradu. Najbolji uslovi City rent a car Beograd.
Smestaj u Beogradu po najboljim cenama - BGD apartmani Beograd,
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #4 poslato: Decembar 21, 2010, 10:09:30 pre podne »

Less talk more fight! ;)
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Sharky90
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Decembar 21, 2010, 10:04:39 pre podne »

Tooo mi kazi.
3,4 sad krecem zvanicno :)

PS. haha nije fora namerno si pravio velike razmake :)
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #2 poslato: Decembar 20, 2010, 09:05:46 posle podne »

OK Sharky da vidim kako mogu da ti pomognem. Pošto vidim da nisi neko ko nema volje, samo verujem da si se malo izgubio u svim informacijama koje se serviraju na netu. Ovo se zove paraliza analizom, tako da se ništa ne brini to se sve da srediti.

Prvo što moram da ti kažem je da nisi ti ni upola lošem stanju kao što sam ja na onim pre/posle slikama bio. Probaj da dodaš još jedno 10tak kila na sebe i beskonačan krvni pritisak i bićeš blizu. Nego da krenemo sa konkretnim rešenjima tvojih problema.

Prvo čime želim da se pozabavimo je ishrana. Ovo je uvek glavni problem kod bilo kog vežbača koji ne vidi napredak. Trening je bitan faktor, ali mnogo bitniji kada je dobijanje mišićne mase, nego kad je gubitak u pitanju, tako da ćemo trening ostaviti za kraj. Tako da hajde da prvo razgovaramo o ishrani. Pošto verujem da nisi do sada bio na dijeti već neko vreme, pretpostaviću da ti ni metabolizam iz tog razloga nije poremećen. Ovo je dobra stvar jer kad uvedeš neke promene sve bi trebalo da krene ka boljem veoma rapidno.

Za početak preporučujem da razogovaramo samo o prve dve nedelje tvog novog plana ishrane. U prve dve nedelje hoću da promeniš tri stvari.

01. Unos vode tokom dana. Hoću da naĂ°eš balon od tri litre ili napuni dve flaše od 1.5 l ujutro i do kraja dana popij sve tri litre. Zašto je bitno da napuniš flaše ujutro? Jednostano imaćeš neki uvid koliko vode si konzumirao. Pij vodu kad hoćeš, samo nemoj za vreme jela i nekih 10 - 15 minuta posle jela. ovo utiče negativno na varenje pa malo iskuliraj posle jela i onda pij vodu. Dakle šta ćeš piti pored vode je nebitno, ali ove tri litre moraš da ispoštuješ. Ja recimo na poslu imam jednu flašu od 1.5L vode svo vreme i samo nalivam u sebe tokom 8 radnih sati, tako da ni ne osetim neki problem. Ako napuštaš kuću ili si mobilan na nekom terenu, onda ponesi jednu flašu sa sobom i ne zaboravi da piješ. Vodu stavljam na prvo mesto jer je ovo najlakša promena koju možeš da izvedeš. Većina ljudi veruje da pije dosta vode, ali kad se na kraju izračuna to baš i ne bude dovoljno. Tako da 3 litre od sutra obavezno.

02. Doručak u prvih pola sata nakon ustajanja. Nije mi bitno kad se budiš, ali hoću da nakon tog buĂ°enja pojedeš doručak u roku od pola sata. Ukoliko ovo već radiš onda odlično, ako ne onda je ovo tvoja druga stavka za prve dve nedelje. Moj savet su uvek jaja i jedna voćka. Koliko jaja ćeš da pojedeš je nebitno, jedi dok se ne zasitiš.

03. Izbaci sav junk, sve slatkiše, sve sokove kako gazirane tako i negazirane. Izbaci šećer iz ishrane i generalno sve što je neka vrsta slatkiša. Ukoliko imaš neke sumnje u to šta možeš, a šta ne pitaj, ali ovo je bez dileme najbitnija stvar koju moraš da izvedeš u prve dve nedelje. Kažeš da si već izbacio dosta slatkog i to je dobro, ali gledaj da ti se nešto ne potkrada, u suprotnom imaš problem. Ja sam recimo zavisnik od slatkiša, nebitno šta je: med, čokolada, integralni keksi, nebitno samo da je slatko. Recimo dobar trik je da kad krećeš dijetu isprazniš stan/kuću/gajbu od svih slatkiša i sokova koje imaš kako ne bi imao direktan pristup. Kontam da ako živiš sa nekim ko kupuje može biti problem, ali gledaj da naĂ°eš način da ovo prevaziĂ°eš.

Ove prve dve nedelje, kao i druge dve su u osnovi menjanje životnih navika i ja verujem da je potrebno dve nedelje da bi se nešto izmenilo. Možda ovo nije neka naučna cifra, ali po mom iskustvu je to dovoljno.

Za kraj hoću da ti skrenem pažnju na to da kreneš da vodiš dnevnik ishrane i treninga. Zapisuj šta si jeo tokom dana i kako si trenirao, recimo da možeš ovo da uradiš na kraju dana. Ne moraš da budeš apsolutno precizan sa količinama, ali gledaj da zapišeš bar približne cifre, bar opisno.

Što se treninga tiče u ove dve nedelje, ako si ispao iz forme skroz, onda kreni lagano. Radi po 3 serije za svaku mišićnu grupu, samo jednu vežbu i po 10 -  ponavljanja. Treniraj 3 puta nedeljno i na kraju svakog treninga odradi 15 minuta laganog kardio treninga. Ništa spektakularno, ali trebalo bi biti dovoljno da te uvede u čitavu priču o treningu.

Toliko za sada, ako imaš pitanja tu sam, naravno, a ako ti se sviĂ°a kako ovo zvuči kreni već sutra da se pridržavaš ovih planova i gledaj kako se menjaš. Isto tako slikaj se svake dve nedelje da vidimo kako napreduješ.

Goooooo Sharky!!! ;)

PS. Ha! Napisao sam post duži od tvog LOL
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Sharky90
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Decembar 20, 2010, 04:34:09 posle podne »

Pa da krenemo 

Ja sam ovde vec duze vreme neki me mozda znaju poz za njih  a i za ostale .E sad razlog zbog kog otvaram ovu temu je to sto sam se bas smorio zadnjih ~2 godine nisam imao motivacije uopste da treniram pokusavao sam sto puta al ne moze na silu pa to ti je  .I od skoro mi se nesto privezbalo a i dosta me je inspirisao malibuilder sa onom slikom before-after i voleo bih da jednom u zivotu uradim to kako treba, posto u teretanu idem od 7 razreda (imam 20 godina  ) stvarno bi bila bruka da budem debeo :P salim se ali do jaja me smara ovo stanje 
Sto se tice ishrane citao sam na forumu razne clanke ali jednostavno kada to treba da uradim ne ide jer sam se par puta ispalio (dok nisam procitao ) da treba da idem postepeno nego bap od sutra krecem sa ishranom i posle 2 meseca mi dodje da se obesim a ne da vezbam i jedem pravilno :)

Evo posto ce me neko sigurno pitati sta jedem sada ili nesto u tom fazonu evo da napisem i to, ovako:

Krompir,belo meso,ribu,kupus,sarme,grasak,boraniju,testenine ...ima jos al trenutno mi stao mozak...sve sto mogu jedem na maslinovom ulju odavno tako da eto mozda je to neki plus :P ne volim gicu i ne jedem po fast foodovima i ako mozda izgledam tako :) i jos jedna stvar ima dosta stvari koje ne volim da jedem tako da mi je bilo lakse da nabrojim one koje volim tj koje jedem.
Slatko sam zamenio vocem jedem 2 puta dnevno voce kad osetim potrebu za slatkim i to (nadam se ) ne puno tipa 2 mandarine pa sl put 2 banane.. od voca trenutno jedem: mandarine,kivi,banane i jabuke i nadam se da sam sve rekao ako nisam podsetite me..namerno sam poceo ovo da radim jer ne vezbam a najmanji problem mi je da imam 6 obroka tj 6 ruckova pa da dodjem do 150kg sto mi i nije bas cilj trenutno.

Ja sada ne znam kako da krenem, mislim mogu ja da krenem po starom najmanji problem ali nista znacajno necu postici kao ni do sada.Sto se treninga tice u teretanu sam isao 4-5 puta nedeljno sve zavisi kakav mi je program bio obicno uvece posto preko dana nisam mogao i to me je jako smaralo jer ne volim uvece da vezbam ...e da umalo da zaboravim visina 187cm,kilaza ~110-115kg zadnji put kada sam se merio imao sam 106kg skoro ravan stomak ,a prokleta vaga mi pokazuje 85kg, kad je nisam razbio  >:( , ne znam nesto se sjebala tako da ne mogu precizno da vam kazem koliko kila imam .

I pre nego sto stavim slike da vas udavim jos malo cilj mi je da skinem visak pa da nastavim dalje dokle god moze .Nigde ne zurim...
A sada slike,slikano sinoc u 22h napravicu jos jednu sa strane to sam sinoc zaboravio:

eo i sa strane od pre 2 min :

Eto ja mislim da sam sve rekao i jos nesto za kraj UPOMOC! :)
« Poslednja izmena: Jul 28, 2011, 06:31:56 posle podne od strane Sharky90 » Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.114 sekundi sa 18 upita.