TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398405 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 06:01:28 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 13 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povrede u sportu  (Pročitano 53039 puta)
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #176 poslato: Novembar 10, 2012, 08:43:26 pre podne »

Jeste, takav je hvat u većini teetana, retko koja ima paralelni široki hvat, nešto na ovu foru:

Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
sajonara018
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #175 poslato: Novembar 09, 2012, 11:51:00 posle podne »

Ako mislis na ovo, upravo je takvo vratilo u teretani, i ja ga hvatam na sredini zakrivljenih delova.
Hvala za savet sa lopaticama, isprobacu.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #174 poslato: Novembar 09, 2012, 10:59:01 posle podne »

Pozdrav,
Imam jednu smetnju koja traje od kako idem u teretanu, znaci 2,5-3 godine. Kad radim npr zgibove siroke, ukoliko se skroooz spustim, da su mi ruke skroz ispruzene, osetim bol u ramenima, tako da kad ih radim ja se spustam maaalo manje od makismuma, cisto da bih je izbegao tokom ponavljaja. Isto je i kad se pustim sa vratila skroz. Nije to neka velika bol,traje samo par sekundi, kazem naviko sam na nju, ali mozda je nesto sto se jednostavno resava, pa rekoh da pitam.

Ovo je moje iskustvo sa tim bolom.

Kod zgibova sa nathvatom ili pothvatom se mora desiti neko uvrtanje zgloba, ili u zglobu šake, laktu ili ramenu, zbog pronacije ili supunacije šake.

Ukoliko imaš neutralni hvat (retkost kod vratila sa širokim hvatovima) onda ćeš taj problem manje imati, ali ako nemaš onda treba da spojiš lopatice i držiš ih tako spojene dok radiš zgibove, jer tako je rameni zglob stabilniji i lopatice se ne kreću, pa je i šansa za povredom manja.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
sajonara018
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #173 poslato: Novembar 09, 2012, 11:05:22 pre podne »

Pozdrav,
Imam jednu smetnju koja traje od kako idem u teretanu, znaci 2,5-3 godine. Kad radim npr zgibove siroke, ukoliko se skroooz spustim, da su mi ruke skroz ispruzene, osetim bol u ramenima, tako da kad ih radim ja se spustam maaalo manje od makismuma, cisto da bih je izbegao tokom ponavljaja. Isto je i kad se pustim sa vratila skroz. Nije to neka velika bol,traje samo par sekundi, kazem naviko sam na nju, ali mozda je nesto sto se jednostavno resava, pa rekoh da pitam.
Sačuvana
neca94
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #172 poslato: Jul 24, 2012, 06:37:44 posle podne »

vazi dogovoreno hvala na savetima i pomoci naravno javljam rezultate...:D
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #171 poslato: Jul 24, 2012, 01:57:11 posle podne »

Kalus je prirodni proces zarastanja i stvaranja nove kosti. Lioton ti je protiv otoka. Fizikalne terapije imaš i to će pomoći, kost će se delimično ispraviti. Samo polako, dobićeš i vežbe za šaku....
Javi kako ide.
Sačuvana
neca94
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #170 poslato: Jul 24, 2012, 01:17:21 posle podne »

pa sad za otok ne znam kako da ti objasnim na levoj ruci mi se vide tetive najnormalnije to je inace zdrava ruka a an desnoj se vide vene ali tetive ne mislim izrazene su vene a gel nisam mazao eto vidis mogao bih na njega sam potpuno zaboravio...a taj kalus kako si ga nazvao to je sta jel se to nesto naknadno ugradjuje ili se to jednostavno stvori kao da popuni taj prelom ? nisam bas neki strucnjak za prelome zato te ovo i pitam...:P
« Poslednja izmena: Jul 24, 2012, 01:19:57 posle podne od strane neca94 » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #169 poslato: Jul 24, 2012, 12:21:45 posle podne »

Najvažnije je da je prelom zarastao - napravi se kalus ("mlada kost") na mestu preloma. u narednim mesecima sa upotrebom šake i vežbanjem kalus se remodeluje i formira se definitivna kost. Tako da, jednim delom će se to popraviti. Da li 100%, vreme će pokazati.
Da li imaš još otoka?  Da li si mazao lioton gel?
Sačuvana
neca94
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #168 poslato: Jul 24, 2012, 10:36:40 pre podne »

cao svima Cheesy
ne znam da li sam pogodio temu ali aj da postavim pitanje,naime slomio sam saku pre nesto manje od mesec dana(skinuo sam gips prosle nedelje i idem na terapije za ruku),ali imao sma otok pa nisam ni priemtio jer su mi lekari rekli da je sve to u redu i da ej zaraslo kako treba,alii gde je problem slomio sam prvu kost kada skupim pesnicu pa kad se vide one cetiri koske kojima se inace udara e pa tu prvu sam polomio od kaziprsta i negde na sredini sake na jos jednom mestu,no kada sam krenuo sa terapijom rekli su mi da me boli jer su se stvoriel enke priraslice na ruci dok ej bial u gipsu e ap bol je prestao na svim prstiam samo tu gde sam polomio niej i povratila mi se funkciaj sake na svim mestiam samo kod kaziprsta nije,u stvari kja kad skupim pesnicu svi prsti lepo "legnu" na svoje mesto osim kaziprsta on malo odudara gore jer me boli akda probam i njega do kraja da stavim,ali to nije kraj kost ta koju sam polomio bi trebala da stoji normalno da se taj "krug" vidi i da strci ako i na drugoj saci tj kao i svi ostali sto strce ali na je unutra i malo pomerena sa strane sta da radim po tom pitanju fizioterapeut mi ej reako da je to jos sveze i da ce se tek videti ali ljudi meni je ta kosta unutra ako i da je nema a rekli su mi da je sve zaraslo kako treab i da je sve nan svom mestu a fizioterapeut mi kaze da su oni zeznuli stvar sa gipskom da li da idem kod enkog kostolomca za to ako je to u opste moguce ili da lomim opet ruku pa da mi sredjuju to ?
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #167 poslato: Jun 30, 2012, 01:15:00 posle podne »

:D Joj,privlacna ona zelena boja,hladna,kao neki puding ili sladoled. :D
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #166 poslato: Jun 30, 2012, 07:59:08 pre podne »

Ipak nemoj na leb, zadrži se na kolenima....  :D
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #165 poslato: Jun 30, 2012, 01:40:46 pre podne »

Hvala na odgovoru Pedja :) ali evo vec je bolje,da li konjska cini cuda ili je to bilo samo trenutno,ne znam ali veceras u gradu sam probao i da potrcim lagano za Taxijem i ne boli me uopste,sidjem niz stepenice i popenjem se najnormalnije,nema bola uopste,samo jos osecam zatezanje. :)

P.S ima Konjsku zelenu da mazem na leba :D koliko mi je puta pomogla i to bukvalo umanji trenutno bol za 80-90%
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #164 poslato: Jun 29, 2012, 11:18:32 posle podne »

Stefane nisam stigao da ti odg ranije, udario si pripoj ligamenta patele (čašice) na donjem pripoju za kost podkolenice (tibia). Potrebno je da masiraš ledom to mesto 10-15 min 4-5x na dan. Posle leda staviš elastični. Posle dva dana počneš da mažeš 2x dnevno lioton gel. sve vreme miruje noga u opruženom položaju. Dolazi u obzir rendgen slikanje i ultrazvuk kolena. Javi kako ide.
Pozdrav
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #163 poslato: Jun 29, 2012, 10:26:10 pre podne »

Pozdrav Pedja :)

Imam jedan problemcic. :)

Sinoc na malom fudbalu sam pao na koleno,tj. dobio sam udarac u predelu kosti tik ispod kolena kad sam pao,malo me zabolelo ali nista strasno,odigrao sam fudbal do kraja,jos nekih pola sata sve je bilo ok,mislio sam da je isto kao iz detinjstva kad sam se ubijao biciklom tako.

Ali posle 2-3 sata kad se ohladilo pocelo je da boli,tacno 1-2 cm ispod kolena,gde je i bio udarac u kost,namazao sam konjsku zelenu i onda je bol 80% manji,osetim blag bol i zatezanje.Jutros kad sam ustao isto boli kao sinoc,namazem konjsku i opet ista prica,manje boli,zateze i to je to.Ne mogu da se popenjem uz stepenice niti sidjem,tj. mogu ali tad puno boli.

Legao sam u krevet i probao da uradim neke stvari,sve je ok kad radim polako...najnormalnije savijem koleno i drzim ga maksimalno savijenim ali to moram bas polako da uradim kako bi osetio samo zatezanje...

Postoji mali otok,povrsina mozda 3 cm,a debljima 1 cm,jedva primetna razlika sa drugom nogom,tek kad se zagledas...na kolenu nema otoka,ne boli,casica je uredu...

Trebalo bi da je samo udarac i da prodje za 2-3 dana,ali ono sto sam hteo da te pitam,posto osecam zatezanje(ne razumem se u anatomiju,da li su to neke tetive ili sta vec...) da li je smem da drzim nogu savijenu kao sad kad sedim za kompom ili da je drzim stalno opruzenu?!

Po ravnom hodam normalno...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #162 poslato: Maj 07, 2012, 08:08:06 pre podne »

Javi kako napreduješ. Pozz  :)
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 13 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.205 sekundi sa 17 upita.