TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398406 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 11:32:03 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 13 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povrede u sportu  (Pročitano 53046 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #146 poslato: April 30, 2012, 08:14:55 posle podne »

i kako se to leci ili sta vec ?
Mislim da se šta već ne radi sa peronealnim tetivama...
Sačuvana
dejan.vuk
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #145 poslato: April 30, 2012, 04:44:45 posle podne »

i kako se to leci ili sta vec ?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #144 poslato: April 30, 2012, 01:12:10 pre podne »

na osnovu ovoga što si napisao eluje da se radi o subluksaciji peronealnih tetiva, tj o njihovoj dislokaciji.
Sačuvana
dejan.vuk
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #143 poslato: April 29, 2012, 11:15:32 pre podne »

nije bilo povrede slicne uganucu ni otoka u predelu skocnog zgloba.a sto se tice iskakanja/preskakanja upavo to,pri pokretu kao da se desava,ali ne uvek samo u nekim momentima.upravo tako bol je iza kosti (lateralni maleolus) tj na 135 stepeni u smeru kazaljke na satu ako su prsti pocetne tacka.i kako bih mogao da zalecim ili sta da radim povodom svega ?
hvala ponovo
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #142 poslato: April 28, 2012, 02:21:53 posle podne »

Najverovatnije se radi o tetivama mišića peroneusa - peronealne tetive.
Da li je bila povreda slična uganuću, posle koje je bilo otoka / podliva u peredelu skočnog zgloba?  ako sam dobro razumeo imaš osećaj pri pdredjenom pokretu kao da nešto preskoči, iskoči?
da li postoji bol iza skočnog tj kosti skočnog sa spoljne strane (lateralni maleolus)?
Sačuvana
dejan.vuk
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #141 poslato: April 27, 2012, 10:20:38 posle podne »

dobar dan.
imam probel,ali prvo da kazem da se bavim fudbalom i da treniram svakodnevno.a problem je sledeci:imam bol iznad desnog skocnog zgloba (8-10cm iznad) sa spoljne strane i to samo kada sutiram punim stopalom ili kada skacem ili u doskoku i to ne uvek.bol nije stalan ali je u momentu jak i kao da nesto koci ili da se zaglavi nesto a posle par pokreta vrtenja stopala sve kao da je uredu i tako do sledeceg puta.moguce je da sam dobio udarac na utakmici ali nisam primrtio a bol sam osetio na treningu.u pocetku sam ledio a posle sam koristio i neke kreme (voltaren) ali povreda ne prolazi vec 3 nedelje.na internetu sam video da se tu nalasi misic SOLEUS. pa ako mi mozete reci sta bi moglo da bude i kako da saniram bovredu.
HVALA PUNO
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #140 poslato: April 06, 2012, 07:39:58 pre podne »

Ne preporučujem dok se ne isključi prednji ukršteni ligament. Najgore je da napraviš povredu meniskusa ili hrskavice, a sa nestabilnosti kolena je rizik velik. Nadji nekog ko se bavi kolenom da te prwgleda i da kaže da li je pobidan prednji ukršteni ili ne. Ako je koleno stabilno pun gas! Obična ortoza sa otvorom za patelu ne pomaže mnogo za nestabilno koleno. Postoje specijalne ortoze funkcionalne ortoze ali to je neka posebna priča. Predlažem da dobiješ tačnu dijagnozu pa da vidiš dalje... Javi se nakon pregleda.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #139 poslato: April 05, 2012, 09:55:11 pre podne »

Sad je najvažnije da polako vratiš funkcibu mišića (snagu i elastičnost ). Mišić mora biti uvek dobro zagrejan, jer mj to daje elastičnost (hladan mišić jekrut i sklon povredi)...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #138 poslato: April 05, 2012, 09:49:12 pre podne »

u pitanju je parcijalna ruptura mišića..... Verovatno je povreda nastala kada se bol javio.
Sačuvana
RR9
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #137 poslato: April 05, 2012, 08:53:45 pre podne »

ok hvala na savetima a pise na nalazu: Ultra zvucni pregled mekih tkiva pektoralne regije levo    U pektoralnom misicu krnijalno put hvatista hipereohgena zona promera do 20mm koja osgovara fibroznom tkivu. Reci mi samo jel sam imao onda istegnuce i pokidao par vlakana il rupturu parcijalnu posto se ja nesecam povrede samo je pocelo da boli pre dva meseca pauziro sam dvadeset dana pa poceo da treniram al sam preforisiro kreno sam sa 60 % pa mi se posle dve nedelje bol vratio.....
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #136 poslato: April 05, 2012, 07:33:36 pre podne »

Ognjene snimio sam pectoralis kao si mi savetovao i moje najogre misli su se potrvrdile imam oziljak do 20 mm reumatolog mi nista konkretno nije reko pito sam pa jel sam opet imao parcijalnu rupturu ili samo pokidao par vlakana samo mi preporucio terapije a meni se sve traume vracaju sa problemom koji me mucio na rectus femorisu ondsonso isto tako oziljak je bio i dok nisam otiso na sok wawe bol nije prolazio pritom atrofiro pet kg......dakle moje pitanje je sledece posto cu ici na terapije ko zna kad imam problem sa knjizicom.....pare nemam za sok wawe da li dok jednog dana ne odem na terapije mogu da radim sledece benc,kosi benc,kontra kosi sa opterecenjem od 20% od 1rm i ostale particije cu raditi osim ramena samo letenje sa opterecenjima od prilike 50% od 1rm
ok, ako je formiran ožiljak možeš da radiš polako, ali sa malim težinama (20%RM). Jako je važno da se dobro zagreješ na početku treninga pre tegova i da se oprezno istegneš na kraju treninga. Istezanje radiš postepeno, ispod granice bola, bez cimanja, sa zadržajem od 15-30sec. od vežbi radi benč, a letenje prve dve tri nedelje izbegavaj (zbog izražene ekscentrične kontrakcije koja značajno opterećuje mišićna vlakna). Letenje obavezno kreni s 20%RM pa postepeno povećavaj po 10% nedeljno ali ne prelazi 50-60%RM prva dva meseca da se formira ožiljak,  da ne obnoviš povredu... msm da ramena možeš da radiš sa malim težinama.
Možeš da napišeš kako glasi nalaz ultrazvuka...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #135 poslato: April 05, 2012, 06:29:51 pre podne »

Slažem se i zbog toga treba da odeš kod nekoga da ti detaljno pregleda koleno, da se postavi tačna dijagnoza. Važno je da znaš da li je povredjeni prednji ukršteni ligament, da bi znala kako da se ponašaš u životu i sportu. Prednji ukršteni se uspešno operiše, i posle toga je povratak u sport moguć važno je da se ne forsira koleno ako je nestabilno da ne bi napravila veće povrede kao leziju meniskusa ili hrskavice. Ako sam razumeo studiraš medicinu tako da bi trebala da me razumeš. Ortoze pomažu i povećavaju stabilnost kolena, ali sobzirom da si mlada i želiš da se baviš sportom msm da to nije dugoročno pravo rešenje u tvom slučaju... Za početak pravac teretana da se bilduju kvadricepsi  :)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #134 poslato: April 04, 2012, 09:00:04 pre podne »

@Tacy
To što navodiš liči ipak na povredu prednjeg ukrštenog ligamenta. On može biti pokidan parcijalno ili kompletno. Tačna dijagnoza se postavlja pregledom i eventualno magnetnom rezonancom....
Iz kog si grada?
 pokidani prednji ukršteni ligament stvara nestabilnost kolena i nastavak treninga dovodi dugoročno do povrede meniskusa i hrskavi ce kolena.
Jedino što možeš da uradiš je ozbiljno jačanje kvadricepsa i izbegavanje aktivnosti sa promenom pravca.... Postoje specijalne ortoze za povrede ligamenata, ali to nije potpuno rešenje.
Predlažem pregled kolena da se postavi tačna dijagnoza i na osnovu toga odluka o daljem lečenju i bavljenju sportom. Koleno ti treba za ceo život!
takodje, dobro ojačaj kvadriceps.
Sačuvana
RR9
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #133 poslato: April 03, 2012, 04:19:56 posle podne »

Ognjene snimio sam pectoralis kao si mi savetovao i moje najogre misli su se potrvrdile imam oziljak do 20 mm reumatolog mi nista konkretno nije reko pito sam pa jel sam opet imao parcijalnu rupturu ili samo pokidao par vlakana samo mi preporucio terapije a meni se sve traume vracaju sa problemom koji me mucio na rectus femorisu ondsonso isto tako oziljak je bio i dok nisam otiso na sok wawe bol nije prolazio pritom atrofiro pet kg......dakle moje pitanje je sledece posto cu ici na terapije ko zna kad imam problem sa knjizicom.....pare nemam za sok wawe da li dok jednog dana ne odem na terapije mogu da radim sledece benc,kosi benc,kontra kosi sa opterecenjem od 20% od 1rm i ostale particije cu raditi osim ramena samo letenje sa opterecenjima od prilike 50% od 1rm
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #132 poslato: April 01, 2012, 09:30:26 pre podne »

hvala puno na korisnim savetima samo jos jedno pitanjce kad treniram tu manju nogu da li treniram samo nju ili odvojeno jednu i drugu tipa leg curl sa slabijom pa onda sa jacom?
treniraj jednu i drugu po snazi slabije pa polako pojačavaj...
Javi kako ide.
Pozz
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 13 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.077 sekundi sa 18 upita.