TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398406 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 11:30:43 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 13 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povrede u sportu  (Pročitano 53044 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #131 poslato: April 01, 2012, 09:28:30 pre podne »

Za ergometrijsko testiranje sam zakazao za 20 april,ovo ostalo cu da pocnem polako pa cemo vidjeti.uostalom hvala na pomoci
ok, javi rezultate....
Sačuvana
jale28
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #130 poslato: April 01, 2012, 12:54:35 pre podne »

Za ergometrijsko testiranje sam zakazao za 20 april,ovo ostalo cu da pocnem polako pa cemo vidjeti.uostalom hvala na pomoci
Sačuvana
nenadinjo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #129 poslato: Mart 31, 2012, 06:11:44 posle podne »

Hvala puno Ognjene :)
Sačuvana
RR9
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #128 poslato: Mart 31, 2012, 04:49:18 posle podne »

hvala puno na korisnim savetima samo jos jedno pitanjce kad treniram tu manju nogu da li treniram samo nju ili odvojeno jednu i drugu tipa leg curl sa slabijom pa onda sa jacom?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #127 poslato: Mart 31, 2012, 03:43:09 posle podne »

Ukoliko imaš priliku da ideš na fizikalnu terapiju pomoći će da se ubrza oporavak. Dolazi u obzir eventualno i rtg kičme....
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #126 poslato: Mart 31, 2012, 03:06:46 posle podne »

Moguće da je došlo do istegnuća ili parcijalnog pucanja nekog mišića u slabinskom delu oko kičme. Upravo su ti mišići aktivni pri mrtvom dizanju. potrebno je napraviti pregled za tačnu dijagnozu. Potrebno je da odmoriš jedno vreme dok se ne smire teegobe. Posle krećeš postepeno,
Sačuvana
nenadinjo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #125 poslato: Mart 31, 2012, 01:06:52 posle podne »

Pozz za sve imam jedno pitanje ,jel zna neko sta znaci dijagnoza sy lumbalis m 54 ,imao sam povredu ledja to mi je dijagnoza ,dali su mi neke vezbe za jacanje kicme da radim kod kuce ....
to u prevodu znači bolna ledja u slabinskom delu.  Potrebno je da se smire tegobe, pa da kreneš polako jačanje mišića. Kakva je bila povreda?
Kad sam radio mrtvo negde sa 130 kg osetio sam blago istezanje u slabinskom delu prilikom dizanja tereta ,jednom mi se desilo pa se smirio bol posle 4 dana,sad mi ne prolazi vec 2 meseca ,ne boli toliko ko na pocetku ali smeta kad ustajem okrecem se u krevetu .
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #124 poslato: Mart 31, 2012, 10:11:03 pre podne »

E mozes li mi pomoci pri pravilnom doziranju treninga tj.da mi navedes primjer ako mozes sta bih trebao da radim.Npr. koliko minuta da trcim u pocetku,kojim tempom,i sta jos mogu da radim.Moja ideja je da pocnem polako da trcim(dzoging) pa da povecavam iz dana u dan.Krenuo bih i da plivam na bazenu ali to neznam kako bih dozirao.Znam da ne bi bilo pametno da nastavim sa teretanom,pa cu prekinuti sa istom.A zanima me sta jos mogu raditi tipa preskakanja konopca,sklekova,trbusnjaka.Posto takodje igram i kosarku za univerzitet zanimalo me  da li mogu izlaziti na utakmice,jednu sam preskocio radi ovih problema.Kardiolog mi je dao savjet ako se dobro osjecam da mogu,ali ja bas nisam siguran posto dajem sve od sebe na utakmicama,da li bi mi to naskodilo tokom meca.Prije ovoga problema bio sam u solidnoj formi.
kreni sa aerobnim aktivnostima, nižeg intenziteta, dobro je da doziraš po pulsu, za početak oko 50-60% od HRmax. Isto važi i za trčanje i za plivanje. Preskakanje konopca ne bi trebalo da radiš. Teretana može doći u obzir sa manjim težinama, npr 30%RM.  potrebno je da uradiš pregled sportskog lekara i predlažem da se uradi ergometrijsko testiranje (test opterećenja). takodje, bilo bi dobro da se radi ultrazvučna kontrola srca na 6 meseci. Za utakmice moraš imati odobrenje sportskog lekara. Ukolibo ima problema sa radom srca na testiranju ili progresija problema sa zalistkom dolazi u obzir prekid treninga, ili ograničenje sposobnosti....
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #123 poslato: Mart 31, 2012, 09:55:30 pre podne »

Pozz za sve imam jedno pitanje ,jel zna neko sta znaci dijagnoza sy lumbalis m 54 ,imao sam povredu ledja to mi je dijagnoza ,dali su mi neke vezbe za jacanje kicme da radim kod kuce ....
to u prevodu znači bolna ledja u slabinskom delu.  Potrebno je da se smire tegobe, pa da kreneš polako jačanje mišića. Kakva je bila povreda?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #122 poslato: Mart 31, 2012, 09:50:22 pre podne »

hvala puno za grudi sam prepostavio al mi se ne daje 3500 hiljade za ultra zvuk al moracu a sto se tice kvadricepsa mislim da nisam lepo objasnio problem radio sam ultra zvuk oziljak je bio veliki uz dobre terapije se "ispeglao" tako mi receno moram bolje da objasnim lokaciju oziljka radi se o rectus femorisu kod pripoja sa kukom ali moj problem je sada sa druge stane ondosno pripoja gluteusa i zadnje loze to je ono sto nemogu nikako da ukapiram kako se posle atrofije nije povratio taj deo za kvadriceps kapiram skratio se misic on je sada slabiji sve to razumem isao sam i zimus kod fizijatra u Siminoj posto nemam pare vise za privatne ordiacije al doticni gospodin se nije bas sretao sa sportistima vec samo starijim ljudima i osim konstatacije da imam izrazenu muskulaturu i da prekinem sa sportom nisam dobio nikakvo objasnjenje korisnije
ok, dobro je da rectus femoris dobar i da je povreda sanirana.... Za zadnju ložu postoje dva problema- snaga mišića i fleksibilnost (elastičnost).  razlika u snazi mišića levo/desno sme da bude do 10%, a dobro je da je što manje. Fleksibilnost postižeš istezanjem i to uvek zagrejanog mišića, mišić mora biti gotovo idealne fleksibilnosti, ne sme biti skraćena zadnja loža. Istezanje se radi postupno, do granice bola, nikada na cimanje, nego zadržavanjem.
Snagu mkšića možeš povrati prvo vežbanjem sa elastičnim trakama (ekstenzijom u zglobu kuka). Kada postigneš elastičnost, predji na vežbe sa opterećenjem - prvo na mašini (leg curl)... Moraš vratiti fleksibilnost mišića, i izjednačiti snagu. Radi postepeno i budi strpljiv.... Javi kako ide.
Pozdrav
Sačuvana
nenadinjo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #121 poslato: Mart 30, 2012, 09:00:03 posle podne »

Sačuvana
jale28
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #120 poslato: Mart 30, 2012, 07:45:26 posle podne »

E mozes li mi pomoci pri pravilnom doziranju treninga tj.da mi navedes primjer ako mozes sta bih trebao da radim.Npr. koliko minuta da trcim u pocetku,kojim tempom,i sta jos mogu da radim.Moja ideja je da pocnem polako da trcim(dzoging) pa da povecavam iz dana u dan.Krenuo bih i da plivam na bazenu ali to neznam kako bih dozirao.Znam da ne bi bilo pametno da nastavim sa teretanom,pa cu prekinuti sa istom.A zanima me sta jos mogu raditi tipa preskakanja konopca,sklekova,trbusnjaka.Posto takodje igram i kosarku za univerzitet zanimalo me  da li mogu izlaziti na utakmice,jednu sam preskocio radi ovih problema.Kardiolog mi je dao savjet ako se dobro osjecam da mogu,ali ja bas nisam siguran posto dajem sve od sebe na utakmicama,da li bi mi to naskodilo tokom meca.Prije ovoga problema bio sam u solidnoj formi.
Sačuvana
RR9
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #119 poslato: Mart 30, 2012, 10:01:06 pre podne »

hvala puno za grudi sam prepostavio al mi se ne daje 3500 hiljade za ultra zvuk al moracu a sto se tice kvadricepsa mislim da nisam lepo objasnio problem radio sam ultra zvuk oziljak je bio veliki uz dobre terapije se "ispeglao" tako mi receno moram bolje da objasnim lokaciju oziljka radi se o rectus femorisu kod pripoja sa kukom ali moj problem je sada sa druge stane ondosno pripoja gluteusa i zadnje loze to je ono sto nemogu nikako da ukapiram kako se posle atrofije nije povratio taj deo za kvadriceps kapiram skratio se misic on je sada slabiji sve to razumem isao sam i zimus kod fizijatra u Siminoj posto nemam pare vise za privatne ordiacije al doticni gospodin se nije bas sretao sa sportistima vec samo starijim ljudima i osim konstatacije da imam izrazenu muskulaturu i da prekinem sa sportom nisam dobio nikakvo objasnjenje korisnije
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #118 poslato: Mart 30, 2012, 09:02:31 pre podne »

Sreća što si rešio da ne dužiš, jer bi post sigurno bio duži  :D
radi se o sledećem:
- povreda grudi koju navodiš radi se o istegnuću mišića. Potrebno je dase uradi ultrazvuk da bi se videlo tačno kako mišić izgleda i koje je vrste povreda (moguće je da postoji i malo pucanje vlakana).
-zadnja loža tj parcijalna ruptura bicepsa femorisa zarasta ožiljkom. I ovde bi bilo dobro da se ultrazvučno proveri kako izgleda mišić i ožiljak, da li je ožiljak velik i da ne postoji možda nova povreda mišića. Nakon pucanja mišića postoji rehabilitacioni program za smanjenje ožiljka i povećanje elastičnosti. Jako je važno da mišić bude elastičan nakon pucanaj, jer je krut mišić sklon povredi, a mesto ožiljka je slaba tačka za nastanak nove povrede...
Pozdrav
Sačuvana
RR9
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #117 poslato: Mart 29, 2012, 07:05:27 posle podne »

Cao svima da ne duzim imam sledece probleme i ako moze bilo ko nekim korisnim savetom da pomogne puno bi me usrecio......Prvi problem skorasnji pre dva meseca osetio sam bolove u pectoralisu dal je minor il major neznam uglavnom je vise u gornjem delu i nekih sedam osam cm od pripoja sa ramenom i to sam osetio bol kad sam skupio grudi kad sam radio ledja na lat masini sa uskom sipkom kao onom za veslanje i posle kad sam radio grudi bol je bio dosta jak cak i pri smesnim opterecenjima tipa 30 posto od maksimuma inace idem u teretanu vec sest godina konstantno....pauziro nekih dvadeset dana cinilo mi se da je proslo jedno 95 posto i reko odlicno kreno da treniram sa opterecenjima od prilike sesdeset posto od maksimuma i posle neke dve nedelje vratio se bol u potpunosti i to sam osetio dan pre nego sto sam radio grudi kad sam istrco sprinteve i kad sam se ohladio.......
E sad moj drugi problem je mnogo kompleksan pre godinuu ipo dana imao sam rupturu delimicnu rectus femorisa i nastao je veliki oziljak nisam dobro zalecio odnosno isposovao pauzu i terapije pa sam copao cetri meseca izgubio pet kg misica....bio sam kod nekoliko ortopeda i losih terapeuta i uz pomoc jednog koji je radio u kk partizan uspeo da smanjim oziljak medjutim nikako da izjednacim nogu ali u pripoju gluteusa sa zadnjom lozom ako me razumete prvo sam treniro samo jednu nogu(savet terapeutkinje iz klinickog centra)pa posle probao sa cucnjevima dubokim pa trcanje i to spritnevi uz velike bolove na mestu rupture nekako se bol u oziljku smirio ali upale me kidaju na tom pripoju sa gluteusom inace sam propali kosarkas ali idalje igram kosarku rekreativno i mnogo mi pomenuti problem smeta posebno ako se malo ohladim odma krecu bolovi u pripoju sa gluteusom a ponekad me spoji i bol na mestu rupture kvadricepsa a o vezbama za noge u teretani da ne spominjem naravno tu me tek kida posle treninga posebno na dubokom cucnju uvek dobijem upalu kod gluteusa po tri cetri dana me drzi dok druga noga nista oporavi se za jedan dan dal neko moze da pomogne posto me ovo stanje izludjuje
Sačuvana
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 13 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.114 sekundi sa 17 upita.