TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 394260 Teme od strane 25002 Članovi Poslednji član: lazic037

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Mart 19, 2024, 09:16:50 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Blitva  (Pročitano 5958 puta)
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4430


« Odgovor #16 poslato: Mart 30, 2013, 09:08:49 posle podne »

Ne znam,iskreno. Spanac bi trebao da bude zdrava,neukusna namirnica,ali ga nase mame uz pomoc dosta ulja,mleka i belog luka naprave preukusnim. Zbog toga ti kazem da ne preterujes sa njim. Ja ga tako jedem,ali jako retko.  ;)
Sačuvana
believe
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 86


« Odgovor #15 poslato: Mart 30, 2013, 06:24:44 posle podne »

A kako ga drugacije jesti?
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4430


« Odgovor #14 poslato: Mart 30, 2013, 06:06:59 posle podne »

Ako ces to pojesti jednom nedeljno za porodicni rucak u mirnoj atmosferi,ok je...sve vise od toga ti ne savetujem. Osim ako si na masi.  :)
Sačuvana
believe
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 86


« Odgovor #13 poslato: Mart 30, 2013, 05:17:34 posle podne »

A sta mislite o klasicnom spremanju spanaca sa bijelim lukom i malo brasna na malo ulja u tiganj?
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6125


« Odgovor #12 poslato: Februar 19, 2011, 11:14:48 pre podne »

Kvalitet ribljeg mesa je odraz zagaĂ°enosti voda.. a ko u Srbiji zaista brine o vodama? Niko.
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #11 poslato: Februar 16, 2011, 11:48:27 posle podne »

Ja bi rekao da da, puna je valjda nekih bakterija, bilo je i u medijima.

A mislim da ne treba rocket science za zakljuciti to sa obzirom na cenu i ukus (nema ukus? :)), ne moze biti kvalitetna nikako...
Sačuvana
biljanans
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 514

« Odgovor #10 poslato: Februar 16, 2011, 10:40:01 posle podne »

Joooj, da li je istina to sto pricaju da je ta riba iz najprljavijih voda ?
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #9 poslato: Februar 16, 2011, 08:21:59 posle podne »

A pastrmka recna :)?

Svakako da su morske de lux ali ima i dobrih recnih. Manji problem je nasa majka Srbija i njene zagadjene vode... kao i jeftini vietnamski som a.k.a. pangasius :)
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6125


« Odgovor #8 poslato: Februar 13, 2011, 10:31:31 posle podne »

Od volje, riba je riba dok god je morska ;)
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #7 poslato: Februar 13, 2011, 10:28:08 posle podne »

Uf, da, bas to Daniela.

To je takva kombinacija da nema bolje. Ja bih rekao riba, beli luk i blitva ili spanac, ne mora bas oslic. Pastrmka i losos npr :)!
Sačuvana
DM
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 457


« Odgovor #6 poslato: Februar 10, 2011, 11:15:04 posle podne »

Blitva, beli luk i oslić - šta ćeš više od obroka ;)
[/quoteTaj rad! :P
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6125


« Odgovor #5 poslato: Februar 10, 2011, 04:27:13 posle podne »

Blitva, beli luk i oslić - šta ćeš više od obroka ;)
Sačuvana
biljanans
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 514

« Odgovor #4 poslato: Februar 09, 2011, 10:54:22 posle podne »

Salata od sveze blitve, spanaca, malo zelene salate, crni luk, sve sitno iseckano i zacinjeno limunom i maslinovim uljem je prelepo  ;). Sveza blitva i spanac imaju mnogo lepsi ukus nego kada se kuvaju, barem meni.
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #3 poslato: Februar 09, 2011, 09:57:22 posle podne »

Ja kod povrca uopste ne razmisljam sa cim je bogato, necim jeste :) Obicno mi sam izgled hrane daje neku intuiciji sa cime je bogato, zvuci ludo, ali valjda se mozak navikao, tacnije vadim informacije negde procitane i povezujem sliku :) Tipa oduvek kad pijem paradajz znam da je prebogat kalijumom, iako nemam predstavu da li mi je to neko rekao pre x godina, ili sam procitao negde i slicno.
Mislim da i po boji povrca moze da razvrsta cime je bogata odredjena "sorta".
Ali da ne davim mojim cudnim instiktima, obozovam blitvu i spanac, iako spanac kao mali nisam nesto cenio. Uvek sam prvo njega jeo kada su mi ga baba ili mama sipale, da bih nakon toga mogao da uzivam samo u mesu :)
Ali sada mi bas prija, pogotovo u supi blitva...
Par puta sam jeo sirovu i blitvu i spanac, nasao u frizideru i uopste nisam ni skontao da to nije zelena salata  :D
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6125


« Odgovor #2 poslato: Februar 09, 2011, 09:25:31 posle podne »

Bogata je vitaminima C, A i K, ima super sastav minerala, ali najbogatija je magnezijumom.
Sve to u oko 20kcal na 100g.
Uživaj ;)
Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.077 sekundi sa 18 upita.