TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 24, 2024, 12:22:23 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Čitajte gluposti, ali samo kao komediju...  (Pročitano 6030 puta)
ФИКИ
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1146


Weightlifting sister, with the middle leg twister! :D

« Odgovor #5 poslato: Februar 14, 2011, 08:45:00 posle podne »

Weliki brat tj. Katona ne je meso? Znao sam! Znao sam! :D kak se bese zvala ona sto je papa odobrio, kako prepoznati vesticu! Wahahahah na istu foru knjiga napisana
Sačuvana
Sta je dobar, a sta los trip?
Dobar trip je kad vidis zmaja.
Los trip je kad zmaj vidi tebe.
Biochemo
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2338


« Odgovor #4 poslato: Februar 14, 2011, 07:39:43 posle podne »

Nisam zagrebao ni površinu ove knjige. Ovo je prvih par pasusa. Čovek na sva zvona obećava kancere od visokoporteinske ishrane... !
A da - naravno "meso izaziva opštu slabost organizma" - jeste, pa su svi najjači ljudi na svetu ustvari opšte slabi jer jedu meso? Sa koje si ti vrbe sišao - ALO???!
Nosio sam ovu "knjigicu" na fax - ovo nam je bio laughing stock jedno nedelju dana. :D
Sačuvana
ФИКИ
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1146


Weightlifting sister, with the middle leg twister! :D

« Odgovor #3 poslato: Februar 14, 2011, 07:35:30 posle podne »

Tajm aut! Covekov organizam prilagodjen varenju plodova? Meso se tesko vari? Belancevine u ishrani su lose?
Dok se aminokiseline izdvoje treba iks vremena? Lelele! Budala je blaga rec za ovog lika. . .
Sačuvana
Sta je dobar, a sta los trip?
Dobar trip je kad vidis zmaja.
Los trip je kad zmaj vidi tebe.
nickey
Gost
« Odgovor #2 poslato: Februar 14, 2011, 07:18:36 posle podne »

http://features.peta.org/VeggieLove/Default.aspx

 ::) ::) Barem su im cice dobre, a ostalo...
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2338


« Odgovor #1 poslato: Februar 14, 2011, 04:15:51 posle podne »

Nešto sam prevrtao po sobi i slučajno naletim na jednu "knjigu" koju sam namerno sačuvao. Inače Ă°ubre bacam. Nemam blage veze kako sam dospeo u posed te "knjige sa trafike" još odavno, ali ono što znam jeste da je to neko možda čitao ozbiljno. Ovo jeste comedy gold ako mene pitate, ali ovakvog Ă°ubreta imate na sve strane. Pa ću pokušati da vas malo nasmejem citatima iz ove knjige (barem sa prvih 20 stranica - mislim da dalje nisam hteo da bacam vreme uzalud), a pored toga da upozorim na hazarde ovakvih gluposti. Proveravajte informacije koje pročitate!

Naslov "knjige" je "Kako živeti zdravije leti (i rešavati letnje tegobe)" od Georgija Nazorova. Kao što sam video - batica ima i svoju internet stranicu! :D Iskreno, samo sam skinuo sliku da ne moram da vam fotkam naslovnu, nisam gledao šta tamo "propoveda" - ali ajmo na ono što stoji na apiru u knjizi zapravo. :D

Kako otvorimo knjigu i proĂ°emo prvih par stranica sa naslovima dolazimo do logičnog uvoda.
Već prva rečenica je apsolutna budalaština bez ikakvog valjanog argumenta. "Ljudski organizam, koji je prilagošen za varenje plodova, ne može kvalitetno i brzo da preradi meso." Druga rečenica je već manipulacija informacijama (od kojih su mnoge neprecizne i neisinite) - "Kiselina u želudcu mesoždera je mnogo jača nego kod čoveka, a debelo crevo mnogo kraće, što mu omogućava brže i efikasnije varenje mesa. Životinje, naime, koriste sirovo meso koje aktivira proces samovarenja, a čovek preraĂ°eno meso koje je neuporedivo teže za varenje, zbog čega se ne može svariti u potpunosti" Prvo - logično je da su mesožderi bolje prilagoĂ°eni varenju mesa - jer jedan tigar valjda po obroku pojede oko 20kg mesa ako ne i jače - iako ovo nema mnogo veze sa "jačinom kiseline" već efikasnosti enzima i samom veličinom želudca verovatno, ali nebitno. Da je još malo kiselija sredina u želudcu, mislim da bi pokrenula proces "samorazdradnje". A, da - "proces samorazgradnje". AHAHAHAHHAHAHHAHAHHAH :D Kakva budalaština! Ovo neću ni da komentarišem.

Elem, da ja sad ne bih pisao esej o svakoj rečenici, niti planiram da prekucavam čitavu "knjigu" (mora pod navodnicima, neću da skrnavim reč), tako da ću sad samo da outlineujem neke fraze i rečenice koje mogu biti interesantne.:
(pri tome imajte na umu da su ovo bile apsolutno prve tri rečenice autora :D)

"prerada hrane se zbog toga duže odvija na temperaturi od oko 38 stepeni celzijusa, što dovodi do razmnožavanja štetnih mikroorganizama i stvaranja lokalnog i opšteg trovanja (kroz izuzetno tanak zid creva) produktima metabolizma bakkterija a i samim mikroorganizmima." - a da - malo smo zaboravili da baš zato i termički obraĂ°ujemo hranu.
- TakoĂ°e kaže da je ltokom leta teško - skoro nemoguće zbog vrućina svariti meso (iako je u organizmu uvek konst temperatura).

...
Izgubih živce, ali evo prvog pasusa prvog podglavlja:
"Osnovne činjenice
Reč je o sastojcima hrane zaduženim za izgradnju tela. Belančevine se sastoje od lanaca aminokiselina i organizam treba da uoži veliki napor da bi ih razgradio. U slučaju termičke obrade hrane bogate belančevinama, one se 3 puta teže usvajaju; dakle, potrebno je pojesti 3 puta veću količinu. Na primer, umesto 100g tzv. sremskog sira koji se priprema od sirovog mleka, treba da pojedemo 300g srbijanskog koji se termički obraĂ°uje. Svako unošenje viška belančevina ima veoma štetne posledice. Navešću samo neke od njih: ono izaziva preopterećenje organa za varenje i bubrega, remeti crevnu mikrofloru, a  samim tim i proces varenja i usvajanja hrane, stvarajuči podlogu za razvoj oboljenja svih organa kao i za slabljenje celog organizma
"
:S - ovo je toliko wrong na toliko različitih slojeva... :'(

- Drugi pasus prvog podglavlja:
"Prevelike količine belančevina u ishrani takoĂ°e utiču na brži razvoj osteoporoze, a pored ostalih oboljenja, mogu da izazovu rak dojke kod žena, ali i rak debelog creva i rektuma."

....

Ovde stajem. MIslio sam da ću moći da redukujem ovaj post tako što ču samo ponešto odavde napisati, ali prosto ne mogu ništa da preskočim! :D
Savetujem svima koji imaju iole veze sa nekim znanjem o ishrani da pročitaju ovu knjigu i malo se nasmeju i vide kakve se sve budalaštine pišu na hartiji (internetu takoĂ°e!) danas.



Ono što nisam pomenuo jeste da je na samim koricama knjige pisalo da je knjiga samo nastavak! :D :D - Tako da ih ima još! ahahah Ako neko ima prosledite mi, iscitirajte ili spalite ako ne možete da uradite nešto od prva dva!



ps- ako neko ima sličan primer dajte da vidimo, a ja ću ako naletim na nešto slično ostaviti ovde...
« Poslednja izmena: Februar 14, 2011, 04:19:50 posle podne od strane Biochemo » Sačuvana
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.104 sekundi sa 18 upita.