TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398431 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 03:58:44 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 21 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ako znam odgovor, neću ga previše zakomplikovati! (Valjda)  (Pročitano 88467 puta)
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #159 poslato: Jun 30, 2011, 08:13:44 posle podne »

Koliko telo moze maksimalno da potrosi sala na dnevnom nivou?

teoretski maximum:
energetska potrošnja (ukupna - dakle fizička aktivnost + anabolizam + redukcija + energija koja se ulaže u neurološko-endokrine odgovore na informacione stimuluse + itd) = katabolizam rezervnih masti

Treba imati na umu - ovo nije moguće (što zbog potrebe za esencijalnim nutrientima, što zbog toga što katabolizam nikad ne zahvata samo skladištene masti).

Ne opterećuj se ovim. Ti sebi gledaš da podesiš uslove za skidanje naslaga sa što manje štete za mišić što bolje možeš i onda pustiš vreme da odradi svoje.
Sačuvana
Tokan
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #158 poslato: Jun 30, 2011, 07:42:35 posle podne »

Koliko telo moze maksimalno da potrosi sala na dnevnom nivou?
Sačuvana
Zivot je teskas,
 brze pesnice od celika,
 ti ne bi da mu predas,
 pa mora da se TRENIRA!
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #157 poslato: Maj 30, 2011, 09:53:05 posle podne »

...Ti iovako sve znas. ...

lol - daleko od toga da je tako. Mada o5 tnx. :D
Sačuvana
ФИКИ
Napredni član
Van mreže Van mreže

Weightlifting sister, with the middle leg twister! :D

« Odgovor #156 poslato: Maj 30, 2011, 09:17:07 posle podne »

Its always a posability, with sintetic! :D Salim se, delovalo mi je kao nesto interesantno, pa reko da pitam. Ti iovako sve znas. Konkretnije pitanje za neki dan. Tnx
Sačuvana
Sta je dobar, a sta los trip?
Dobar trip je kad vidis zmaja.
Los trip je kad zmaj vidi tebe.
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #155 poslato: Maj 30, 2011, 06:24:32 posle podne »

Na šta misliš kada kažeš "moonfacing"? Pretpostavljam da misliš na ovo? http://www.biology-online.org/dictionary/Moon_facies

U kom kontextu te interesuje šta? Msm ovde piše šta ga izaziva isl, ali stvarno nisam imao kontakta sa ovom temom do sad. Ako insistiraš, mogu da probam da naĂ°em nešto više o tome. U svakom slučaju ima veze sa kortizolom...

Da ne pitaš ovo jer sada drmaju alergije, pa se neko unesrećio moonfaceom nekim derivatom krotizola?
« Poslednja izmena: Maj 30, 2011, 06:28:13 posle podne od strane Biochemo » Sačuvana
ФИКИ
Napredni član
Van mreže Van mreže

Weightlifting sister, with the middle leg twister! :D

« Odgovor #154 poslato: Maj 30, 2011, 05:44:27 pre podne »

Ej matori, sta mozes da mi kazes o moonfacingu. Zasto se javlja, dal postoje neke preindikacije, postoji li neki nacin da se to smanji ili suzbije. Cisto informativno.
Sačuvana
Sta je dobar, a sta los trip?
Dobar trip je kad vidis zmaja.
Los trip je kad zmaj vidi tebe.
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #153 poslato: Maj 24, 2011, 08:15:50 posle podne »

Tnx. Ako ti treba nešto detaljnije vezano za ins pusti mi poruku na PM pa mogu da ti pošaljem neke materijale (ako te ne mrzi da čitaš).
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #152 poslato: Maj 24, 2011, 10:30:53 pre podne »

Odlicno !Bravo !
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #151 poslato: Maj 24, 2011, 01:40:08 pre podne »

Naravno,pitanje je samo kao razmena misljenja (vec sam ti rekao da izuzetno cenim tvoje postove,da ne shvatis nesto pogresno ).

Ništa nije shvaćeno pogrešno. :) Hvala na lepim rečima.

Ins pre treninga? I sam znaš dobro koliko ima o insulinu da se priča. ;D

Konkretno - nivoi insulina tokom treninga opadaju. Tokom vežbanja, jasno je da je potrebno obezbediti glukozu mišiću i ako uzmemo samo to u obzir bilo bi logično da insulin tokom fizičke aktivnosti raste. Već sam rekao da to nije slučaj. Insulin igra ulogu kada doĂ°e do priliva nutrienata. Da uzmemo jednu situaciju - koliko često neka životinja jede dok beži od predatora? Tokom treninga se regrutuju rezerve, ne stvaraju se.

Insulin mišiću kaže sledeće: Glukoze u krvi ima puno, skupljaj glukozu iz krvi, troši šećer kao gorivo, pojačaj skladištenje šećera tj sintezu glikogena(!), i pojačaj sintezu proteina (naravno ovo se dešava ako ima dostupnih AK). Insulin pre treninga bi stvorio u neku ruku prilično neprirodno stanje u smislu što prisustvo tog hormona znači obilje nutrienata u organizmu i ulaganje energije u njegovo skladištenje - dok je tokom treninga neophodna brza regrutacija rezervi.

E sad kreće ludnica u celom konceptu - da li je potrebno trošiti glikogen? Sam trening je po sebi kataboličko stanje. Trening pod insulinom bi to bio u mnogo manjoj meri, ako ne i anaboličko stanje.
Caka je naravno da se tokom treninga moraju konstantno unositi AK i šećer. Pod insulinom nema veze što se trenira, mišić skoro ekskluzivno crpi glukozu iz krvi - ne dira svoj glikogen. Nema veze što konc. šećera u krvi opada - da, luči se glukagon, ali ako je dosta insulina prisutno idalje neće doći do oslobaĂ°anja glukoze u krvotok iz glikogena u jetri. Ak nema priliva egzogene glukoze nema šta da nadomešćuje glukozu iz krvi koju je "pojeo" mišić. I tu se pada u hipoglikemiju.

Manje-više je sve isto kao i kod "regularnog" korišćenja insulina, samo je još dodatni stres na sve to što se taj insulin mora potkrepiti sa dovoljnom količinom nutrienata tokom treninga. BCAA, dextroza i protein šejk je u ovom slučaju najbolji prijatelj, samo da ne bude previše toničan.
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #150 poslato: Maj 23, 2011, 10:13:55 posle podne »

Naravno,pitanje je samo kao razmena misljenja (vec sam ti rekao da izuzetno cenim tvoje postove,da ne shvatis nesto pogresno ).
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #149 poslato: Maj 23, 2011, 10:11:43 posle podne »

Evo jedno pitanje..interesuje me tvoje strucno misljenje,,,pre treninga 10 i.u ins...sta se desava i sta i koliko ici u toku treninga?
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #148 poslato: Maj 20, 2011, 01:19:32 pre podne »

u našem telu procesi su povezani, dobro usaglašeni i često paralelni. drugim rečima, ne postoji faza treninga u kojoj je metabolizam 100% anaeroban (izuzev prvi sekundi eksplozivne aktivnosti, uvek su aktivni i oksidativni procesi - zavisi kolika je potreba za energijom) ili aeroban ...

:) Eh, koliko sam o ovome pričao u nekim prethodnim postovima...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #147 poslato: Maj 20, 2011, 12:08:53 pre podne »

u našem telu procesi su povezani, dobro usaglašeni i često paralelni. drugim rečima, ne postoji faza treninga u kojoj je metabolizam 100% anaeroban (izuzev prvi sekundi eksplozivne aktivnosti, uvek su aktivni i oksidativni procesi - zavisi kolika je potreba za energijom) ili aeroban (telo gotovo uvek proizvodi  neku količinu laktata - sad tu zavisi gde je anaerobni prag, tj stepen utreniranosti). isto je i sa potrošnjom glikogena - tokom treninga, posebno intenzivnijeg, bez obzira na profil UH obroka pre treninga, tokom treninga depoe glikogena ne možemo sačuvati, U kolikoj meri ih potrošimo zavisi od intenziteta, trajanja treninga i naravno kvaliteta obroka pretreninga.. razmišljajući o poslednjem obroku pred trening, ne treba zaboraviti veliki značaj nadoknade posle teninga i PWM.  :)
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #146 poslato: Maj 19, 2011, 11:09:56 posle podne »

Hoće. Samo ne mislim da je to baš toliko bitno kada je reč o bb treningu. Da, šećer će ti se polako "puštati" u krv i za uzvrat će ga mišić kupiti.
Ali pazi sad - konc šećera u krvi nije nešto drastično povećana, a imaj na umu da mišići svejedno skupljaju glukozu iz krvi. (pojeo/ne pojeo nekakav šećer pre treninga). Jetra je ta koja nadomešta onaj deo šećera koji mišić pokupi kako bi šećer ostao na normali ako ne postoji njegov priliv sa strane u stresnoj situaciji.

Slobodno klopaj UH sa niskim GI pre treninga, neće da ti škodi. Uostalom, probaj da treniraš nedelju dana bez sporog UH obroka i nedelju dana sa isitm, pa ćeš sam najbolje zaključiti šta ti odg. Mogu ja ovde da pričam i teoretišem šta 'oću, ali sam najbolje znaš šta ti godi. ;)
Sačuvana
DM
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #145 poslato: Maj 19, 2011, 10:49:54 posle podne »

Ne u smislu da ćeš da se dohvatiš sporih UH neposredno pre treninga. Rekoh ne ići gladan na trening - dakle, par sati pre treninga pojesti neki (što je više od režima dijete moguće) full obrok i nema problema.
Prosto nećeš ti u teretani provesti dva dana nego 45min do max 2h. A tako mala doza glukoze ne bi trebalo da igra neku specijalnu ulogu ako nije u pitanju produžena anaerobna aktivnost.
To se podrazumeva da ne jedes neposredno nesto pre treninga sto se vari satima.
E sad onaj deo gde kazes da tako mala doza GLC ne igra spec. ulogu, to mi malo pojasni sta si time mislio!?
Pr.: ako unesem 50g komplexnih UH sa nizkim GI par sati pre treninga, zar nece isti UH delimicno da sprece organizam da posegne za glikogenom, a da ne vezbam kao maratonac 2h, nego max 1h!?
Hvala!
Sačuvana
Stranice: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 21 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.104 sekundi sa 19 upita.