TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 405424 Teme od strane 25067 Članovi Poslednji član: BlueCloud

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Septembar 04, 2025, 06:50:37 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Koju opremu prava teretana mora da ima?  (Pročitano 31050 puta)
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #19 poslato: Jul 19, 2011, 06:29:01 pre podne »

power rack, squat rack, podium for olympic lifts, flat bench , decline bench, incline bench (ako mogu ova zadnja dva da se podesavaju uglovi) , adjustubul bench few of those , leg curl, seated leg curl , let pulldown, cable row, crossover (da moze visina da se podesava) , back extension bench incline,  glute ham raise , reverse hyper , step up podium , Standing calf raise, seated calf raise , scott bench, spider bench , triceps extension bench (podesavajuci)
sipke za olimpijske tegove , jedna za zene (laksa imaju da se naruce od 5kg i 10kg ), razne sipke (da ne nabrajam) , thick bars makar neka , bucice

ako se setim jos necega napisacu, imam ja tacno spisak kako sta gde kada budem pravio za sebe :) , znam otprilike i gde cu sta da uzmem, ako ti to treba isto javi

teretane u Srbji, sucks, all :D , smorim se kada vebam u Eleiko trening centru pa se vrnem ovamo i vezbam ovde, from haven to hell :D

Da, da nisam ni sumnjao da ja i ti imamo sli;an ukus povodom opreme i apsolutno se slažem sa svime što si nabrojao, to je definitivno oprema koju prava teretana treba da ima.

Ono što je svakako obavezno je baš ta platforma za olimpijske izbačaje, čak nebitno da li se olimpijske discipline praktikuju, ali za ozbiljno mrtvo dizanje je neophodna.

Cable cross sa podesivim visinama je isto tako vrlo interesanatna opcija. Nudi mnogo više opcija treninga, a za nešto veću investiciju.

E da i probao sam da radim sa Fat gripz, pošto ovde naći debele šipke je LOL i moram reći da mi se sviða, ali ako imaš već postojeće probleme sa zglobom šake, može biti nezgodno.

PS. po ovoj vašouj definiciji hc-a mislim da niko osim nekolicine duševnih bolesnika ne spada u tu kategoriju LOL
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Opsenark@
Sladza
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Jul 18, 2011, 09:58:35 posle podne »

Imate sjajne ideje, zaista :)

Elem, za mene najprivlachnije pitanje- shta je HC?

Nachin zivota, ukratko. Podrazumeva apsolutnu disciplinovanost- ishrana, trening, odmor. Nema odstupanja, svaki izlet i opushtanje su vidljivi- fizichki, energetski. Podrazumeva apsolutni fokus, shta god da radite, chak i kad odmarate. Biti "budan" 24 h- zaista mislite da je vecina ljudi sposobna za tako neshto? Nivoi su samo nivoi u okviru istog kontinuuma, kao kad si prvo beba pa dete, pa odrastao- ti si i dalje TI, samo si vremenom sve veci, snazniji, izdrzljiviji i naravno- mudriji.

Verujem da sam na jasan nachin definisala sushtinu termina HC.
Sačuvana
Hrabri mogu sve ;)
ФИКИ
Napredni član
Van mreže Van mreže

Weightlifting sister, with the middle leg twister! :D

« Odgovor #17 poslato: Jul 18, 2011, 09:29:52 posle podne »

Citat
BTW ja ne tražim savet od vas za moju teretanu nego sam poveo neku generalnu diskusiju Wink tako da je i kvadratura neb

Бтв, питао сам колика би квадратура објекта била, нисам хтео да те саветујем, па да после измашташ бољу теретану од мене!!! ЛОЛ

Генерално наглабање, и таква питања која отварају нова питања су по мени добра ствар, јер ти можда проради кликер за неке ствари о којима до сада ниси размишљао, планирање је комплексна ствар, тако да ти је свака идеја која ТЕБИ, падне на памет, верујем интересантна.

Ја јесам молер/фасадер/зидар/и још понешто, али нећу се увредити ако и узмеш другог мајстора за радове на ентеријеру, шалим се, ипак ја нисам хц.

Посред теретане један мотивациони сет справа са хромираним теговима, али баш посред. ;) ово је био савет.

Sačuvana
Sta je dobar, a sta los trip?
Dobar trip je kad vidis zmaja.
Los trip je kad zmaj vidi tebe.
nickey
Gost
« Odgovor #16 poslato: Jul 18, 2011, 09:25:32 posle podne »

HC je konstanta Alene :D, znaci kada dostignes neki nivo(max lvl) onda postajes hc. E onda ono sto ulozis se samo reprodukuje na maksimalan rezultat jer si HC. OK, ne sporim da nisam hc ali mislim da su i Marko i Dzej na slicnom nivou jer da Mare ima kesha za hgh i ostalo kao Dzej on bi kidao ove na IFBB (recimo, ima tu jos 300 cuda :) )

No nebitno, ne zanosim se ja time ko je hc ili nije, moja poenta je tome da ti ako se kompromitujes neces biti hc. Kad kazem kompromitujes mislim da uzmes bespoentne sprave jer tako privlacis ove sto dolaze "malo za leto da se zategnu" i onda gubis svoj hc community. Dakle ako zelis hc community, ljudi kojima ne trebaju te sprave onda ni ne moras da ih kupujes na pocetku.

No, zapetljao sam se i sam, mislim da fali jedna teretana sa redovnim vezbacima(zaludjenicima za trening i ostalo), gde ce broj sezonaca biti mali jer kad sezonac dodje posle ne bi trebao da ode. I sada kontas ja bi se cimao do takve teretane a do obicne i ne bi.

Znaci nije toliko u opremi nego u community-ju.
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Jul 18, 2011, 09:06:58 posle podne »

power rack, squat rack, podium for olympic lifts, flat bench , decline bench, incline bench (ako mogu ova zadnja dva da se podesavaju uglovi) , adjustubul bench few of those , leg curl, seated leg curl , let pulldown, cable row, crossover (da moze visina da se podesava) , back extension bench incline,  glute ham raise , reverse hyper , step up podium , Standing calf raise, seated calf raise , scott bench, spider bench , triceps extension bench (podesavajuci)
sipke za olimpijske tegove , jedna za zene (laksa imaju da se naruce od 5kg i 10kg ), razne sipke (da ne nabrajam) , thick bars makar neka , bucice

ako se setim jos necega napisacu, imam ja tacno spisak kako sta gde kada budem pravio za sebe :) , znam otprilike i gde cu sta da uzmem, ako ti to treba isto javi

teretane u Srbji, sucks, all :D , smorim se kada vebam u Eleiko trening centru pa se vrnem ovamo i vezbam ovde, from haven to hell :D
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #14 poslato: Jul 18, 2011, 08:47:31 posle podne »

Квадратура?

BTW ja ne tražim savet od vas za moju teretanu nego sam poveo neku generalnu diskusiju ;) tako da je i kvadratura nebitna.

ae recimo da je hc nacin treniranja(mada ne mislim samo na treninge vec i na ishranu i ostalo) je najefektniji i beskompromisni nacin treniranja u recimo natural uslovima bilo to za snagu ili hipertrofiju ili za sta vec treniras. Kad vec moram neku definiciju da dam.

Pa prema tome je jako bitno ko ti trenira u teretani, jer vecina ne trenira efektno i radije baca novce na reaktore i na sagorevace i gejnere, otuda softcore :) ili seka perse

Pa ako je ovo tvoja definicija hc-a, onda ti nisi hc u poreðenju sa recimo Markom Dimitrijevićem koji mnogo više daje na i an trening i na ishranu i na stil života u bodybuuilding - u, a on nije toliko hc kao recimo Jay Cutler koji daje još više na sve to itd...kako onda da odredimo šta je hc ili opet pravimo neke nivoe hc - a što samo po sebi nije hc...

Mislim da zato i ne volim taj izraz i verujem da ga intenzivno koriste većma pozeri...

Peck deck je solidna mašina, samo što i njih ima više varijanti, ali i to što nickey kaže većina ne zna ni sa bućicama šta da radi, a ne da radi na spravama za takvu izolaciju grudnog mišića...

Nego koliko je recimo vas radilo na pravom heavy duty ramu za čučanj, mrtvo, benhc press i td? ja sam imao prilike da pazarim jedan takav ram za jednog mog vežbača pre par meseci i znam kako je raditi sa takvim jednom komadom opreme, ali isto tako znam da većina nikad nije ni prišla toj napravi, a kamoli skontala čemu služi i koliko mogućnosti nudi.
Sačuvana
ФИКИ
Napredni član
Van mreže Van mreže

Weightlifting sister, with the middle leg twister! :D

« Odgovor #13 poslato: Jul 18, 2011, 08:32:50 posle podne »

Квадратура?
Sačuvana
Sta je dobar, a sta los trip?
Dobar trip je kad vidis zmaja.
Los trip je kad zmaj vidi tebe.
nickey
Gost
« Odgovor #12 poslato: Jul 18, 2011, 07:52:41 posle podne »

pek dek je krs sprava i kosta previse para a daaaaaaaaaleko bolje vezba(koja zapravo i jeste vezba za razliku pek deka) je naravno cenjeno letenje sa bucicama. I sada sto bi iko bacao pare na spravu kao pek deka kada imas savrseno podesivu vezbu za grudi koju je lako savladati. :)

Cenim da dobar pek dek nemoz naci ispod 300 e, mozes otici na more za te pare.
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #11 poslato: Jul 18, 2011, 07:39:22 posle podne »

Iz principa nemoj da imas pek dek i one vaginalne sprave u teretani, seka perse nauci pravom treningu. Isto iz principa bas nemoj da  stavis bajs i traku i onda nauci ljude da jedan odlazak bajsom do pijace je koristan koliko i to njihovo verglanje.
Sprava za hack cucanj nije losa, podebljaj asortiman bucica ili bar uzmi dve sipke na koje moze malo vise od 25kg da se nabaci. Definitivno nabavi jedan pojas za otezavanje prilikom propadanja i zgibova.

Lupi samar svakom ko krene da prica o plazmi, mleku i bananama i lupi samar svakom ko radi plitki cucanj.

Zabrani rec fitness, njima pucaj u kolena, onu pilates loptu na koplje natakni i izlozi na ulazu kao upozorenje :)
Nickey,uzmi malo hidrata. :D Peka Dek jeste sprava koju svi koriste iako ne znaju ni zasta je,videli ljudi na tv,isto kao i Lat masina,ali je dobra sprava i treba da bude u svakoj teretani. :)
Sačuvana
Lumos
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Jul 18, 2011, 05:00:21 posle podne »

Ne bi' ja dzak ubacio nikako u istu prostoriju sa ostalim spravama
Naravno da ne.Nisam ni mislio da bude u istoj prostoriji ;)
Sačuvana
Sve što me ne ubije će me samo ojačati
BojanLeet
Napredni član
Van mreže Van mreže

BRO-SLAYER

« Odgovor #9 poslato: Jul 18, 2011, 04:51:38 posle podne »

Ne bi' ja dzak ubacio nikako u istu prostoriju sa ostalim spravama
Sačuvana
You know how dumb the average person is, right? Well by mathematical definition, half of everybody is even dumber than that.
Lumos
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Jul 18, 2011, 04:50:29 posle podne »

Par klupa,bucice(e tu se treba pokazati! sto vise i sto bolje da budu),minimum 2 vratila i 2 razboja,dobar stalak za cucanj i obavezno dzak! Jos da bude jeftino i meni dosta! :D
Sačuvana
Sve što me ne ubije će me samo ojačati
BojanLeet
Napredni član
Van mreže Van mreže

BRO-SLAYER

« Odgovor #7 poslato: Jul 18, 2011, 03:47:21 posle podne »

Nickijev prvi post je sumirao i moje misljenje :D
Sačuvana
You know how dumb the average person is, right? Well by mathematical definition, half of everybody is even dumber than that.
nickey
Gost
« Odgovor #6 poslato: Jul 18, 2011, 03:40:25 posle podne »

ae recimo da je hc nacin treniranja(mada ne mislim samo na treninge vec i na ishranu i ostalo) je najefektniji i beskompromisni nacin treniranja u recimo natural uslovima bilo to za snagu ili hipertrofiju ili za sta vec treniras. Kad vec moram neku definiciju da dam.

Pa prema tome je jako bitno ko ti trenira u teretani, jer vecina ne trenira efektno i radije baca novce na reaktore i na sagorevace i gejnere, otuda softcore :) ili seka perse
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #5 poslato: Jul 18, 2011, 01:59:24 posle podne »

Kao što rekoh, to kako se trenira u teretani nema veze sa time kako teretana izgleda.

Meðutim tu je interesantan sada taj pojam hardcore. Baš me interesuje šta znači to hardcore? Bar šta to tebi recimo znači?

Pošto recimo, dosta ljudi se frlja sa tim izrazom tipa "hc trening, hc teretana, hc ovo ili ono", a znam ih dosta da nisu preživeli ni zagrevanje na mom treningu. Tako da me baš interesuje šta je to hc za tebe recimo?
Sačuvana
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.063 sekundi sa 12 upita.