TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 405424 Teme od strane 25067 Članovi Poslednji član: BlueCloud

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Septembar 05, 2025, 09:09:52 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Koju opremu prava teretana mora da ima?  (Pročitano 31113 puta)
BojanLeet
Napredni član
Van mreže Van mreže

BRO-SLAYER

« Odgovor #34 poslato: Jul 20, 2011, 02:42:03 posle podne »

ja sam vise onako za  go go igracice u uglu nego tv
Sačuvana
You know how dumb the average person is, right? Well by mathematical definition, half of everybody is even dumber than that.
bato
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: Jul 20, 2011, 02:35:38 posle podne »

Mora postojati neka kvalitetnija muzicka linija u gym e sad ne mora bose ili bang&olufsen koji su skupi a sto se tice izbora muzike slusaju sta ti pustis meni bi legla neka haus muzika najbolje,nece trenirati uz lepu brenu :D,a sto se tice monitora treba da bude prisutan makar jedan tv,na kome bi isao neki video spot  vezan za bb nebitno music spot i slicno,cisto radi ljepseg izgleda teretane niko nece doci da gleda tv bez ako nema kuci .
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #32 poslato: Jul 20, 2011, 02:15:09 posle podne »

A zašto "plazme" i zašto "bosse" ozvučenje, kako će to doprineti teretani. Iz ličnog iskustva znam da se ista muzika neće svideti svima, a TV je verovatno najgora opcija u teretani, verujemd a svi koji su došli da treniraju nemaju dovolno vremena da gledaju TV...
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
bato
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: Jul 20, 2011, 01:31:50 posle podne »

Ne znam planiras li rucno pravljenje sprave ,klupe ili fabrika...Po meni teretana za rekreativca i pro
-ravna klupa za bendz
-kosa klupa za.....
-kontrakosa za ....

-klupa na stepenovanje tj pomjeranje gornjeg naslona kao i donjeg sica(znaci najcesce za grudi ,mada i za druge vjezbe...) dobro bi bilo da ima na kraju konstrukciju tj okvir za stavljanje tegova...na pr kad radis razvlacenje bucicama za grudi ili potisak sa bucicama posebno kad se koriste velike tezine da se ne dize sa zemlje a radis grudi.
-Sad malo skuplja investicja cross gdje ima centralni dio sa jedne strane za triceps(prava sipka ,V sipka i sajla to su nastavci) s druge strane donji kotur za veslanje (uzi hvat i siri) a gore lat (nakosena sipka)
sprava za razboj ,vratila kako li se zove
-klupa ravana za triceps sa cela
-kotur za biceps
-4 ez sipke olimp(sto za kotur sto za obicni stojeci pregib)
-smit masina i fiksirana klupa sjedeca isto potisak za ramena
-pec dec iliti leptir
stalak za cucanja kao i ravna sipka za biceps ili veslanje za ledja ili u pretklonu.
-stalak za tegove 1 kg,2 kg,2,5kg,5kg,10kg,20kg
-stalak za bucice od 2 kg do 40kg
-rimska klupa
-dvije tri strunjace za izvodje razlicitih trbusnih plesova :D
jedan obican stolica ra rad raznih partija biceps,ramena ,triceps...
-biciko
-vaga
ventilacija
-klima uredjaj
-neonke
-music system bose
-plazme u coskove  teretane

to je to ;)

zaboravih leg pres 45 stepenii i suter prednja zadnja loza
« Poslednja izmena: Jul 21, 2011, 03:17:05 pre podne od strane bato » Sačuvana
Opsenark@
Sladza
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Jul 20, 2011, 12:53:51 posle podne »

Kada bi svi bili isti ovaj svet bi bio dosadno mesto. Neki su stvoreni da vode, a neki da prate. Ima vežbača koji se ne libe da traže savet, ali većinu treba usmeriti na pravi put. Nisu svi u teretani sa visokim ciljevima kao što ih imaš ti, većina samo hoće da se oseća bolje i izgleda bolje.

Pa sve to je bilo josh u periodu kad mi jedina ideja u glavi bila da izgledam dobro....
Sačuvana
Hrabri mogu sve ;)
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #29 poslato: Jul 20, 2011, 10:37:25 pre podne »

Kada bi svi bili isti ovaj svet bi bio dosadno mesto. Neki su stvoreni da vode, a neki da prate. Ima vežbača koji se ne libe da traže savet, ali većinu treba usmeriti na pravi put. Nisu svi u teretani sa visokim ciljevima kao što ih imaš ti, većina samo hoće da se oseća bolje i izgleda bolje.
Sačuvana
Opsenark@
Sladza
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Jul 19, 2011, 10:13:29 posle podne »

U pravu si Alene, mada onaj ko hoce da nauchi- uradi to.
Mozda sam ja komunikativnija od drugih pa mi je bili lakshe sve to, trazila sam od vlasnika teretane da bude uz mene prvih nekoliko nedelja treninga, chak i treci ili peti put kad radim istu vezbu, molila sam ga da gleda tehniku izvodjenja i da me ispravi ako greshim. Tako sam nauchila shta znachi fokusirati se na mishic koji radish, shto je najbitnija stvar kod treninga- ako to funkcionishe i ako osetish mishic na pravi nachin, znachi da ti odgovara tezina kao i tehnika.
Kad su me neki iskusni fitness treneri videli kako treniram, mislili su da sam iskusan sportista, pa su mi i sami davali josh sugestija i pomagali mi, kad su videli koliko to zelim i da se ne opirem uchenju, iako ih nisam placala.
I pored toga, sve shto nauchim od svakog, provuchem kroz lichni filter, ne treba ni prihvatiti bash svachiju sugestuju, vec onu smislenu, od choveka koji ima dobro postignuce- prvo sopstveno a zatim i sa osobom koju trenira. Na taj nachin se dokazuje i znanje i autoritet.
I mozak jednostavno mora biti ukljuchen 100% na treningu, da bi se postigao rezultat. Ne mozesh biti pasivni primalac nechijih saveta, mora da postoji interakcija, da bismo znali da se razumemo na pravi nachin.
Sačuvana
Hrabri mogu sve ;)
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #27 poslato: Jul 19, 2011, 08:23:24 posle podne »

I tereneri su inventar svake teretane ili bi bar trebalo da budu tako da nije na odmet raspraviti i o njima ;)

Znaš kako, lični trener i instruktor u teretani nisu iste stvari. Markoni je recimo lični trener ili koja goda da mu je titula i ima sertifikate to da dokaže. Ja sam samouk i samoprozvan bodybuilding trener, ali se svodi na isto - naplaćujemo ljudim za vreme koja nam treba da ih naučimo da treniraju ili postignu rezultate.

Imaš i drugu vrstu ličnih trenera koji prodaju svojje vreme da bi se družili sa tobom ili da bi glumili trening partnere, ali nemaju rezultate - ovih je sve više...

Dok instruktor je osoba, relativno stručno lice koje ume da vežba pravilno, ume da prenese znanje o tom pravilnom vežbanju i glavna stavka u opisu njegovog radnog mesta mora da bude davanje instrukcija članovima koji su dali svoj pošteno zaraðen novac teretani koja opet plaća tog instruktora.

Njego uloga je da stalno bude aktivan u tertani, da gleda kako ljudi vežbaju da skreće ljudima pažnju na greške i daje sugestije kako pravilnije da treniraju. Ne mora da daje kompletne programe treninga i ishrane i ne mora da bude sa svakim čitav trening, ali kao što su i pomoćni treneri u košarci tu da sugerišu igračima na neke momente tako i instruktori treba da budu u teretanama.

Pomalo utopijski, ali na žalost kod nas su instruktori isto što i kasirke, spremačice itd...
Sačuvana
Tokan
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Jul 19, 2011, 07:59:57 posle podne »

Nisi na pocetku napomenuo i trenere , pa nisam hteo da pisem o tome da ne skrecem sa teme, ali kad si spomenuo, moram se u potpunosti sloziti sa tobom, moje misljenje da dzaba sva oprema ako nema kvalitetnih trenera koji ce non stop da budu tu, pogotovu u pocetku, kada pocetnicima treba objasniti da nema nista na brzinu i da ce za dobro telo morati dobrano da se oznoje.
Meni prosto bude zao kad vidim kako neki ljudi rade pogresno, kako samo nabiju tezine da bi mogli da se hvale, a tehnika nula. Trenera naravno nigde, i ako je tu, on bleji sa svojom ekipom, jebe mu se za tamo nekog novog.
Problem trenera u teretanama je verovatno i kako ih motivisati da pomognu pocetnicima za relativno malu lovu koju dobijaju, a ne da budu di dzejevi i citaju novine sto je slucaj u teretani gde ja idem.
Dovoljno je sto retko koga vidjam da radi cucanj, mrtvo, zgibove, pa da znam kakvo je znanje vezbaca.
O hrani i kako jesti nisam nikad nista cuo od instruktora, verujem da je u vecini teretana tako. I sta ce , pocetnici posle mesec dva vide da nema napredka, nisu se napucali na brzinu, nije to to, odustaju i onda kad dodje neko dobro gradjen onda se on napucao ' hemijom ' , ko zna sta je sasuo u sebe , itd itd.
Trener treba da bude tu, da da osnovne smernice, pokaze kako se sta radi i prati neko vreme, za vise cimanja i vise paznje realno, mora da se plati trener, jeste trosak, ali teretana i bodibilding ionako nije jeftin hobi.
Sačuvana
Zivot je teskas,
 brze pesnice od celika,
 ti ne bi da mu predas,
 pa mora da se TRENIRA!
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #25 poslato: Jul 19, 2011, 07:30:10 posle podne »

Ljudi uvek doðu u teretanu da treniraju, nema drugogo razloga da dolaze tamo.

E, a pošto zalazimo malo u psihologiju sporta razlozi zašto neki ljudi ne treniraju je isti razlog zašto se i neki ljudi u bilo kojoj sferi života predstavljaju drugačije, a to je ta neka potreba da budeš prihvaćen u grupi (koja god da je), pa ako se isto ne desi onda gradimo štit oko sebe koji nas brani od emocionalnih povreda

Recimo da imamo prosečnog rekreativca koji ima želju da izmeni nešto na svom telu. Ovo su obično nesigurne osobe. Znam po sebi. Jeste da sam krenuo dosta rano i iz drugačijih razloga kao većina, ali i dalje sam imao potrebu da budem fizički privlačniji pogotovo suprotnom polu, a fizički dominantniji nad ostalim mužjacima. I sada kad imamo jednog prosečnog vežbača koji ne uspeva da ostvari svoje ciljeve i želje kroz trening on nabaci još malo tog štita oko sebe i "gubi" se u takvoj jednoj atmosferi.

Razlozi za ovo su mnogobrojni, a glavni je nepostojanje zdrave komunikacije izmeðu ljudi koji su autoritet u teretani. Tu mislim na vlasnike i "trenere". Stavljam ih pod znake navoda jer većina nas zna sa kakvim se osobljem srećemo po teretanama.

U ovom sportu teretana nije kao recimo džudo trening gde ne možeš da uðeš na dojo, a da s ene pokloniš treneru i ostalim vežbačima. U teretani si većma prepušten sam sebi, osim ako nisi dovoljno bogat da unajmiš ličnog trenera.

Najdalje što se ide sa pomoći početnicima je da im se pokaže par vežbi i onda su prepušteni sami sebi. Nikoga nije briga kako rade, koje rezultate postižu i najgore da li će se povrediti ili ne.

Jedno vreme sam proveo radeći kao instruktor u teretani u mestu gde živim. U to vreme svi vežbači, ali bukvalno mislim na sve koji su dolazili, a da nisu znali šta tamo rade, imali su prilagoðen plan treninga i moju konstantnu asistenciju sve dok ne stanu na svoje noge i umeju da idu dalje sami. Uglavnom je to trajalo oko mesec dana da nauče osnovne vežbe, pravilne pokrete i da tumače treninge koje sam ima davao na papiru.

Ovakav poduhvat je meni oduzimao mojih 8 - 10 sati rada u teretani, a da sam pri tome bio plaćen standardnih 12 k dinara kao što je i klasika po teretanam danas.

Meðutim, da li neko može da kaže da sam radio glupost? Ljudima treba instruktor, a tu ulogu sam ja igrao u teretani u datom trenutku. Mogao sam kao i većina da sedim za pultom, čitam neke magazine ili gledam filmove i čekam da me neko pita za lične treninge, a mogao sam da na ovaj način treniram na desetine ljudi i steknem brdo iskustva.

To je razlog zašto u teretanama imate blejače, a ne zato što su oni stvarno takvi po prirodi. Ljudi jednostavno ne znaju šta da rade u teretani i zato ne rade ništa, a žele da postignu rezultate i zato se nama koji smo naučili par stvari o ovom sportu čini kao da su oni manje vredni, a redovno zaboravljamo kako je bilo kad smo mi prvi put ušli i još bitnije - šta bi bilo da nismo nikad naučili?
Sačuvana
Lumos
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Jul 19, 2011, 06:43:14 posle podne »

Takodje mislim da oni sto su otisli u teretanu da odrade svoj trening, definitivno nece zverati po istoj i gledati sta neko drugi radi i kako izgleda.
Onaj ko je dosao da trenira nece,ali zato...;)
Sačuvana
Sve što me ne ubije će me samo ojačati
Opsenark@
Sladza
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Jul 19, 2011, 03:08:40 posle podne »

to nije hc to je psiho :D

ne odnosi se to samo na trening nego na sve shto radish u zivotu, i to se zove snaga lichnosti :P
Sačuvana
Hrabri mogu sve ;)
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Jul 19, 2011, 01:47:18 posle podne »

Ne vidim zasto bi bilo koja sprava, rekvizit bio za seka perse. Svaka roba ima svo kupca. Kao sto Alen kaze od teretane definitivno ne zavisi kako ce ko vezbati i izgledati. Bitno je da teretana bude dobro opremljena da svako nadje ono sto mu odgovara.Da li ce neko raditi razvlacenja na Pec- Deck spravi ili na klupi sa bucicama to je apsolutno njegova stvar. Takodje mislim da oni sto su otisli u teretanu da odrade svoj trening, definitivno nece zverati po istoj i gledati sta neko drugi radi i kako izgleda.
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Jul 19, 2011, 11:32:25 pre podne »

to nije hc to je psiho :D
Sačuvana
Opsenark@
Sladza
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Jul 19, 2011, 10:06:23 pre podne »

PS. po ovoj vašouj definiciji hc-a mislim da niko osim nekolicine duševnih bolesnika ne spada u tu kategoriju LOL
[/quote]

Svako ima svoj "porok" Alene, bitno je samo da ne ugrozacvash druge a svoje gurash sa punom sveshcu o dobiti, kao i eventualnim posledicama ;)
Sačuvana
Hrabri mogu sve ;)
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.045 sekundi sa 12 upita.