TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398405 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 21, 2024, 11:19:55 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Koja su ulja pogodna za prženje, a koja samo za salate  (Pročitano 15763 puta)
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11481


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #24 poslato: Avgust 23, 2011, 03:19:36 posle podne »

sećam se da je Jamie Oliver pominjao da za pečenje koristi obična, jeftinija maslonova ulja, a da za preliv za salata koristi ekstra devičansko maslinovo...
Sačuvana
Robert
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 20555


Pansport
« Odgovor #23 poslato: Avgust 23, 2011, 01:45:05 posle podne »

Zato se ja iz Grčke vratio sa 10l hladno ceĂ°enog "izuzetno nevinog" :D maslinovog ulja. :) 45e/10l.
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 8645


www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #22 poslato: Avgust 22, 2011, 07:32:53 posle podne »

Baš kao i ja. Mada, umem nekad da prsnem i obično suncokretovo ulje, pošto imam onu spej-bočicu, pa mogu sasvim malo da prsnem na teflon.

Jel onakva pumpica kao sto se i koristi za sirce? To je super ideja... Ja sam jedno vreme narucivala za przenje PAM sprej, ali sam citala da nije bas najbolje. Moracu i ja da uzmem pumpicu :) samo me zanima koliko se trosi na jedan spric :) kako to izmeriti?
Gde si narucivala PAM sprej i zasto nije dobro?

PAM sam porucila jednom preko neta, zaista mi se dopalo, ostavi lep tanak sloj i nema nista da zagori, osim ako ne zaboravis nesto na sporetu duze :D u sustini citala sam da nisu kvalitetne masne kiseline. Naravno se ne moze uporediti sa maslinovim uljem, koje je sveze. Verovatno je u pitanju cinjenica, da to u bocici pod pritiskom dozivi neku promeni. Ne bavim se hemijom, pa ne znam tacno kako se to promeni. Ako nadjem te stranice sto sam citala, ja cu da napisem bolje obrazlozenje.
Mislim da je to ipak bolja opcija od bilo kog drugog ulja koje termickom obradom gubi svojstva koja ima pre toga.Dakle ko zeli neku vrhunsku formu,najbolje da zaboravi na ulje.
Sačuvana
Andrea.Savic
Gost
« Odgovor #21 poslato: Avgust 22, 2011, 08:21:35 pre podne »

Baš kao i ja. Mada, umem nekad da prsnem i obično suncokretovo ulje, pošto imam onu spej-bočicu, pa mogu sasvim malo da prsnem na teflon.

Jel onakva pumpica kao sto se i koristi za sirce? To je super ideja... Ja sam jedno vreme narucivala za przenje PAM sprej, ali sam citala da nije bas najbolje. Moracu i ja da uzmem pumpicu :) samo me zanima koliko se trosi na jedan spric :) kako to izmeriti?
Gde si narucivala PAM sprej i zasto nije dobro?

PAM sam porucila jednom preko neta, zaista mi se dopalo, ostavi lep tanak sloj i nema nista da zagori, osim ako ne zaboravis nesto na sporetu duze :D u sustini citala sam da nisu kvalitetne masne kiseline. Naravno se ne moze uporediti sa maslinovim uljem, koje je sveze. Verovatno je u pitanju cinjenica, da to u bocici pod pritiskom dozivi neku promeni. Ne bavim se hemijom, pa ne znam tacno kako se to promeni. Ako nadjem te stranice sto sam citala, ja cu da napisem bolje obrazlozenje.
Sačuvana
BBBbbb
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1177


Jusqu'ici tout va bien…

« Odgovor #20 poslato: Avgust 19, 2011, 08:53:39 pre podne »

Kad god imam mogućnosti, obezbediću sebi praktično rešenje(ovde je to sprej bočica za ulje). :) Kada nemam, snaćiću se na najbolji mogući način koji situacija nudi. Recimo, nemam toster, pa se onda snalazim i hleb ugrejem u rerni. To je snalaženje. Praktično rešenje bilo bi da kupim toster. :)
A cini mi se i poprilicno jeftinije :)
Sačuvana
Robert
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 20555


Pansport
« Odgovor #19 poslato: Avgust 19, 2011, 07:42:45 pre podne »

Ajoj pa sto je toliko bitno bas koliko ce izbaciti odjednom ? Ne mora sve biti u gram..

Nije to prava briga, više radoznalost kod onih koji vole da se igraju brojkama(ja, npr). :)

Pa kanete par kapi o razmazete papirnom maramicom kad se zagreje, isti efekat.

Kad god imam mogućnosti, obezbediću sebi praktično rešenje(ovde je to sprej bočica za ulje). :) Kada nemam, snaćiću se na najbolji mogući način koji situacija nudi. Recimo, nemam toster, pa se onda snalazim i hleb ugrejem u rerni. To je snalaženje. Praktično rešenje bilo bi da kupim toster. :)
Sačuvana
BojanLeet
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1267


BRO-SLAYER

« Odgovor #18 poslato: Avgust 18, 2011, 08:26:51 posle podne »

Cemu ulje onda
Sačuvana
You know how dumb the average person is, right? Well by mathematical definition, half of everybody is even dumber than that.
BBBbbb
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1177


Jusqu'ici tout va bien…

« Odgovor #17 poslato: Avgust 18, 2011, 07:56:44 posle podne »

Ili se otvorite i kupite teflon
Ja mislim da se teflon podrazumevao?
Sačuvana
BojanLeet
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1267


BRO-SLAYER

« Odgovor #16 poslato: Avgust 18, 2011, 07:47:58 posle podne »

Ili se otvorite i kupite teflon
Sačuvana
You know how dumb the average person is, right? Well by mathematical definition, half of everybody is even dumber than that.
BBBbbb
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1177


Jusqu'ici tout va bien…

« Odgovor #15 poslato: Avgust 18, 2011, 07:41:04 posle podne »

Pa kanete par kapi o razmazete papirnom maramicom kad se zagreje, isti efekat.
Sačuvana
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2390


« Odgovor #14 poslato: Avgust 18, 2011, 06:44:04 posle podne »

Ajoj pa sto je toliko bitno bas koliko ce izbaciti odjednom ? Ne mora sve biti u gram..
Sačuvana
Robert
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 20555


Pansport
« Odgovor #13 poslato: Avgust 18, 2011, 07:17:05 pre podne »

Ne šricne više od 5g.. stvarno je zgodna stvarčica..

Ja sam poredio mlazeve iz te sprej bočice za ulje i PAM spreja i gotovo da su identični. Zaista malo špricne. Jedva sam našao tu bočicu i to u jednoj nemačkoj radnji.
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 8645


www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #12 poslato: Avgust 17, 2011, 10:17:38 posle podne »

Baš kao i ja. Mada, umem nekad da prsnem i obično suncokretovo ulje, pošto imam onu spej-bočicu, pa mogu sasvim malo da prsnem na teflon.

Jel onakva pumpica kao sto se i koristi za sirce? To je super ideja... Ja sam jedno vreme narucivala za przenje PAM sprej, ali sam citala da nije bas najbolje. Moracu i ja da uzmem pumpicu :) samo me zanima koliko se trosi na jedan spric :) kako to izmeriti?
Gde si narucivala PAM sprej i zasto nije dobro?
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #11 poslato: Avgust 17, 2011, 09:11:46 posle podne »

Ne šricne više od 5g.. stvarno je zgodna stvarčica..
Sačuvana
Robert
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 20555


Pansport
« Odgovor #10 poslato: Avgust 10, 2011, 12:25:18 posle podne »

Baš takva. Nemam pojma koliko tačno ml izbacuje odjednom, ali nije puno. Super stvarčica.
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.084 sekundi sa 18 upita.