TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 03:31:57 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 4 5 [6] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pitanje oko suplementacije (početnik sam)  (Pročitano 20004 puta)
Ivan Icic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Septembar 07, 2011, 04:43:24 posle podne »

I ja imam 4 obroka, ne vidim problem uopste ;)

Važi, hvala... :)
Sačuvana
BojanLeet
Napredni član
Van mreže Van mreže

BRO-SLAYER

« Odgovor #9 poslato: Septembar 07, 2011, 04:09:44 posle podne »

I ja imam 4 obroka, ne vidim problem uopste ;)
Sačuvana
You know how dumb the average person is, right? Well by mathematical definition, half of everybody is even dumber than that.
Ivan Icic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Septembar 07, 2011, 03:18:30 posle podne »

Povoljan izbor proteina je Nitro Gold http://www.pansport.rs/Proteini/Koncentrati-/-koncentrati-+-izolati-proteina-surutke/BI785-Nitro-gold-protein.html

Manja pakovanja nisu baš isplativa. Ali, ako hoćeš malo, Scitec Nutrition Whey http://www.pansport.rs/Proteini/Koncentrati-/-koncentrati-+-izolati-proteina-surutke/SN086-100-Whey-protein.html

Zbog čega ne možeš da postigneš 5 obroka dnevno?

Već sam to napisao. Škola mi traje od 8h-14:20h (tu imam 1 obrok za veliki odmor - oko 10h), kada doĂ°em kući, odmorim se malo i jedem (to je već 2. obrok), od 16h imam fudbalski trening (3 puta nedeljno)/teretana (4 puta nedeljno), posle toga jedem (3. obrok), ponekad uveče izaĂ°em u grad sa društvom, devojkom (pre ili posle tih izlaska večeram - 4. obrok)...
Nekad čak i uspem 5 da postignem, ali u glavnom se vrtim oko 4 obroka... :)
Sačuvana
BojanLeet
Napredni član
Van mreže Van mreže

BRO-SLAYER

« Odgovor #7 poslato: Septembar 07, 2011, 03:17:24 posle podne »

Jedi 4 puta dnevno, ako to ne uspes onda se ispisi iz zivota :)
Sačuvana
You know how dumb the average person is, right? Well by mathematical definition, half of everybody is even dumber than that.
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #6 poslato: Septembar 07, 2011, 03:09:58 posle podne »

Povoljan izbor proteina je Nitro Gold http://www.pansport.rs/Proteini/Koncentrati-/-koncentrati-+-izolati-proteina-surutke/BI785-Nitro-gold-protein.html

Manja pakovanja nisu baš isplativa. Ali, ako hoćeš malo, Scitec Nutrition Whey http://www.pansport.rs/Proteini/Koncentrati-/-koncentrati-+-izolati-proteina-surutke/SN086-100-Whey-protein.html

Zbog čega ne možeš da postigneš 5 obroka dnevno?
Sačuvana
Ivan Icic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Septembar 07, 2011, 02:57:55 posle podne »

- Vidiš, zapostavio si najbitniji deo priče - ishranu.

- U tvojim godinama možeš slobodno koristiti proteinsku suplementaciju, nije to ništa štetno. Naprotiv.

- Gejneri će te verovatno zamastiti, zato sam ti i preporučio čist protein kao bolji izbor. Gejneru je uloga da ti poveća telesnu težinu. Ako ima puno šećera u sebi, najveći deo te težine biće u vidu sala. Za razliku od gejnera, protein služi za čistu mišićnu masu.
Gejneri se količinski piju mnogo više od proteina, jer uloga im je da ti povećaju telesnu masu a to ne mogu da urade ako ih koristiš po jedan dozer, tj. 50ak grama.

Znači, gejner - ne, čist protein - da. :)
Možete li mi preporučiti koji protein, ali da nije preskup?

A, kako da ja doteram ishranu u red? 5 obroka dnevno ne mogu da postignem...

Hvala unapred! :D
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #4 poslato: Septembar 07, 2011, 02:51:25 posle podne »

- Vidiš, zapostavio si najbitniji deo priče - ishranu.

- U tvojim godinama možeš slobodno koristiti proteinsku suplementaciju, nije to ništa štetno. Naprotiv.

- Gejneri će te verovatno zamastiti, zato sam ti i preporučio čist protein kao bolji izbor. Gejneru je uloga da ti poveća telesnu težinu. Ako ima puno šećera u sebi, najveći deo te težine biće u vidu sala. Za razliku od gejnera, protein služi za čistu mišićnu masu.
Gejneri se količinski piju mnogo više od proteina, jer uloga im je da ti povećaju telesnu masu a to ne mogu da urade ako ih koristiš po jedan dozer, tj. 50ak grama.
Sačuvana
Ivan Icic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Septembar 07, 2011, 02:27:53 posle podne »

Pozdrav, Ivane i dobro došao na forum!

Gain Fast si loše koristio, a i nije valjda da si mislio da ćeš od 1kg nečega(gejnera) dobiti više kilograma drugog(mišića)? Pa, to bi trebao onda biti neki čudotvorni prah. :) Dakle, kombinacijom lošeg i nedovoljno dugog korišćenja naravno da nisi ništa uradio.
Uz to, nekako verujem da nisi obraćao pažnju na GLAVNU STVAR - ishranu. Da jesi, ne bi 100% pažnje usmeravo na gejnere i razloge za neuspeh tražio u njima.

Pošto ti fali dosta kilograma, moraš baciti glavni akcenat na kompleksne ugljene hidrate(ovsene, pirinač, krompir) i, naravno, barem 2g/kg proteina dnevno.

Kvalitetni gejneri su Dymatize Mega Mass, Scitec-ov Volumass 35 i MyoMax. Oni imaju dosta proteina i malo šećera(odlika kvalitetnih gejnera).

Ipak, ako uspeš da doteraš ishranu, a to je prioritet, moja preporuka ide čistom wheyu, a ne gejneru. Dakle, nešto sa 70-80% protena u svom sastavu.

Otprilike ste u pravu za ishranu, nisam baš mnogo obraćao pažnju oko nje. Trudio sam se da ne jedem mnogo štetne hrane, ali ne toliko uspešno, nažalost. :(
Znam da treba dnevno da imam oko 5 obroka dnevno, da jedem piletinu, krompir, ovsene, jaja, ribu, itd. ali koliko god se trudio da ostvarim toliki broj obroka koji sadrže neku od navedenih namirnica, nikad nisam uspevao. Škola mi traje od 8h-14:20h, od 16h imam fudbalski trening (3 puta nedeljno), ponekad uveče izaĂ°em u grad sa društvom, devojkom... Jednostavno ne mogu da ostvarim to.

Drugo, imam 16 godina (tek u februaru punim 17), predstavlja li to neki problem, hoće li mi korišćenje neke suplementacije smetati u razvoju ili nešto slično?

Treće :) , čuo sam/pročitao da od gejnera mogu da dobijem masno tkivo (salo)? Je l' je to tačno?
Imam izražene trbušnjake, i ne bih voleo da se to promeni, pa ako bih pio neki gejner i redovno trenirao, da li bi mi oni "uništili" to?

Možda su malo glupa pitanja, ali ako možete da mi odgovorite. :)
Hvala! :D
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #2 poslato: Septembar 07, 2011, 08:14:46 pre podne »

Pozdrav, Ivane i dobro došao na forum!

Gain Fast si loše koristio, a i nije valjda da si mislio da ćeš od 1kg nečega(gejnera) dobiti više kilograma drugog(mišića)? Pa, to bi trebao onda biti neki čudotvorni prah. :) Dakle, kombinacijom lošeg i nedovoljno dugog korišćenja naravno da nisi ništa uradio.
Uz to, nekako verujem da nisi obraćao pažnju na GLAVNU STVAR - ishranu. Da jesi, ne bi 100% pažnje usmeravo na gejnere i razloge za neuspeh tražio u njima.

Pošto ti fali dosta kilograma, moraš baciti glavni akcenat na kompleksne ugljene hidrate(ovsene, pirinač, krompir) i, naravno, barem 2g/kg proteina dnevno.

Kvalitetni gejneri su Dymatize Mega Mass, Scitec-ov Volumass 35 i MyoMax. Oni imaju dosta proteina i malo šećera(odlika kvalitetnih gejnera).

Ipak, ako uspeš da doteraš ishranu, a to je prioritet, moja preporuka ide čistom wheyu, a ne gejneru. Dakle, nešto sa 70-80% protena u svom sastavu.
Sačuvana
Ivan Icic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Septembar 07, 2011, 07:08:20 pre podne »

Pozdrav svima, tražio sam malo po forumu, ali nisam uspeo da naĂ°em neku temu u kojoj bi mogao da naĂ°em odgovor na moje pitanje.

U aprilu sam počeo sa teretanom i tad sam kupio gainer "Universal Gain Fast 3100" (na preporuku prodavačice iz PanSport prodavnice). Koristio sam ga, i potrošio sam otprilike 1kg praha, ali napretka mislim da nije bilo uopšte (pio sam ga nekih mesec dana, ili malo više). Možda sam ga loše pio, pošto tamo piše 5 merica u oko 0,5l tečnosti, a ja sam pio 1 mericu misleći da je 5 previše. Bilo kako bilo, nije mi pomogao, samo sam imao gasove u stomaku.

Onda sam kod čoveka koji drži teretanu u koju idem počeo da pijem "Scitec Nutrition Mass" i pijući njega dobio sam par kilograma (oko 2-3kg). Pio sam ga oko mesec dana, možda malo manje. Onda su došli fudbalski treninzi (inače, bavim se fudbalom) i u periodu izmeĂ°u 12. avgusta i 2. septembra izgubio sam 4kg (u tom periodu nisam išao u teretanu jer sam imao po 2 fudb. treninga dnevno).

2. septembra sam se vratio teretani (fudbal i dalje treniram) i želim da povratim te kilograme. Visok sam oko 191cm i imam 75kg. Može li neko da mi preporuči šta da počnem da konzumiram kako bih povratio kilažu i možda dodao još koji kg preko?
"Universal GF 3100" mi nije pomogao, a "Scitec N. Mass" sam po postovima na forumu video da baš i ne preporučujete. :)

Unapred hvala! :)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 4 5 [6] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.085 sekundi sa 18 upita.