TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 06:27:19 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pomoz'te ljudi :)  (Pročitano 5004 puta)
jode
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Oktobar 07, 2011, 03:41:37 pre podne »

Ma kakve proteinske cokoladice, sta ce mi to :)

Poslusao sam te, jedem palentu, jaja, i sve drugo sem ovsenih za dorucak, pa cu posle nekog vremena opet probati sa njima da vidim kako ide..

A pauzirao sam i sa kolom..

Nego, evo Djole za tebe pasusi ni Ivo Andric ovakve nije pravio :)

Sačuvana
djoleeeee
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

Trazi nacin a ne izgovor!

« Odgovor #16 poslato: Oktobar 04, 2011, 06:56:25 posle podne »

...a i dovoljno sus kupe te čokoladice da ćeš brže rešiti svoje probleme sa šećerom.
+1 :)

Ali skroz!
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #15 poslato: Oktobar 04, 2011, 04:26:44 posle podne »

Pozdrav svima ! :) Posle vec neke dve nedelje ovog rezima, otprilike sam skontao sta i kako, i sve funkcionise kako treba za sad.. Treninzi su u punom jeku, prosle su upale, sve je u fullu sto se toga tice za sada.. E sad imam neke manje "probleme" koje bi da podelim sa vama, vezano za ishranu.. Prvo, koliko sam citao forum, dosta ljudi ima problema sa ukusom ovsenih, i evo posle 2 nedelje, skoro svako jutro sam jeo ovsene i mogu vam reci da sad i ja imam problema sa njima.. :-\ U pocetku su mi "klizile" i nije bilo nikakvih problema, cak sam ih samo kuvane u vodi mogao jesti, ali posle su mi postale nenormalno bljutave i vec su mi se smucile.. Pokusao sam sa dosta recepata(skoro sve recepte sto sam nasao ovde na forumu, sem pljeskavica, sam probao  ;D) i razne jogurte, dodavao bademe, cimet, lesnike, ali uzalud..  Pa sam menjao ovsene jajima, ali svaki sledeci put bi mi bile jos odvratnije i sad sam dosao do stadijuma da bukvalno tih 100 gr. pojedem na silu(jedva se suzdrzim da ne peglam) i oporavim se sa 3 kuvana jajeta.. Izgleda da sam zasitio organizam ili nesto tako, jer na sam osecaj ukusa ovsenih, nije mi dobro :D Uglavnom, ako ima neko nesto da preporuci sto je dobro za dorucak, neka daje predloge ovde, nesto raznovrsno da mogu da menjam, da se ne zasitim kao ovsenih.. E sad to nije jedini problem.. Ovaj drugi je za mene bar, mozda i gori od ovog prvog.. teze mi pada :D Dakle osecam, da mi JAKO nedostaje secer, verovatno zato sto sam naglo prestao da ga konzumiram, ili tako nesto.. Ali nekad se probudim i kiselina mi bude tako jaka da mislim da bi mogao da jedem case :D Nije svaki dan tako, ali poslednjih dana se desava.. Popijem casu-dve Cole ZERO, i mozak mi verovatno registruje kao da ima secer, posto sam pre stalno pio Colu(obicnu) a po meni i nema razlike u ukusu.. Ali to je samo iluzija :) Ubrzo se ponovo vrati ta zelja za secerom, e sad moje pitanje bi bilo, sta da radim, cime da menjam taj secer ? Jedem voce razno svakodnevno (sem banana) ali ne pomaze mnogo.. Sve sugestije su dobrodosle !
Hvala unapred !

Hahn ovsene su isto govrno kao i sve ostale samo su malo sitnije. Ovsene ja u poslednje vreme uvek jedem sa mericom whey proteina i onda nema problema, a kad sam ih kuvao onda sam 100gr ubacivao u jedno 3dcl vode dodavao kako/cimet i veštački zaslaĂ°ivač i onda nema brige. Samo ako ćeš ovako dodaj zaslaĂ°ivač pred kraj jer gubi slast pod termičkom obradom.

Zamena ti bez problema može biti griz ili palenta, sve je to isti Ă°avo, možda ima malo veći GI od ovsenih ali sasvim je svejedno jeo ti ovsene ili palentu...

Što se šećera tiče tu se tripuješ, kola ti je i napravila taj problem sa stomačnom kiselinom i zato se i budiš sa tim problemom. Nećeš moći tek tako da rešiš sve svoje brige za samo 2 nedelje, daj malo vremena.

Pij dosta vode, ali nikad nemoj piti vodu za vreme i jedno 20 minuta posle jela. Ovo utiče na menjanje PH vrednosti u želucu i šalje se signal da se luči više HCL - a, a za uzvrat dobijaš onaj lep osećaj gorušice tokom noći.

Ukoliko si baš toliki paćenik za slatkišima onda kupuj proteinske čokoladice, one sadrže alkoholne šećere koji su za 25% manje kalorični od ostalih šećera, a ne dižu insulin kao što to ostali šećeri rade, a i dovoljno sus kupe te čokoladice da ćeš brže rešiti svoje probleme sa šećerom.

Inače ta Zero kola će ti samo pogoršati situaciju sa kiselinom.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
djoleeeee
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

Trazi nacin a ne izgovor!

« Odgovor #14 poslato: Oktobar 04, 2011, 04:10:29 posle podne »

Prvo, pravi pasuse kada pises ovakve "Rat i mir" postove, smore se ljudi pa nece ni da citaju ;)

Drugo, probaj Hahne ovsene pahuljice, kazu za njih da su mnogo ukusnije (nazalost, ja ih nisam probao)... Neko od iskusnijih ce ti napisati eventualne zamene tog pahuljicastog obroka... ;)

Trece, pokusaj da taj mozak dovedes u disciplinu malo... :P Ako tripujes da ti je bolje od CCZ mozda tripujes i da ti je secer neophodan... Mozes i da pokusas sa nekom energetskom cokoladicom White tiger na primer... Ili, na kraju krajeva, uzmi po kockicu Milke, neces dumres :D

Jos jedna napomena, sve ovo sto napisah uzmi sa rezervom, i ja sam pocetnik u svemu ovome... :) Ispravice me ako gresim, verovatno... :D
Sačuvana
jode
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Oktobar 04, 2011, 11:28:08 pre podne »

Pozdrav svima ! :) Posle vec neke dve nedelje ovog rezima, otprilike sam skontao sta i kako, i sve funkcionise kako treba za sad.. Treninzi su u punom jeku, prosle su upale, sve je u fullu sto se toga tice za sada.. E sad imam neke manje "probleme" koje bi da podelim sa vama, vezano za ishranu.. Prvo, koliko sam citao forum, dosta ljudi ima problema sa ukusom ovsenih, i evo posle 2 nedelje, skoro svako jutro sam jeo ovsene i mogu vam reci da sad i ja imam problema sa njima.. :-\ U pocetku su mi "klizile" i nije bilo nikakvih problema, cak sam ih samo kuvane u vodi mogao jesti, ali posle su mi postale nenormalno bljutave i vec su mi se smucile.. Pokusao sam sa dosta recepata(skoro sve recepte sto sam nasao ovde na forumu, sem pljeskavica, sam probao  ;D) i razne jogurte, dodavao bademe, cimet, lesnike, ali uzalud..  Pa sam menjao ovsene jajima, ali svaki sledeci put bi mi bile jos odvratnije i sad sam dosao do stadijuma da bukvalno tih 100 gr. pojedem na silu(jedva se suzdrzim da ne peglam) i oporavim se sa 3 kuvana jajeta.. Izgleda da sam zasitio organizam ili nesto tako, jer na sam osecaj ukusa ovsenih, nije mi dobro :D Uglavnom, ako ima neko nesto da preporuci sto je dobro za dorucak, neka daje predloge ovde, nesto raznovrsno da mogu da menjam, da se ne zasitim kao ovsenih.. E sad to nije jedini problem.. Ovaj drugi je za mene bar, mozda i gori od ovog prvog.. teze mi pada :D Dakle osecam, da mi JAKO nedostaje secer, verovatno zato sto sam naglo prestao da ga konzumiram, ili tako nesto.. Ali nekad se probudim i kiselina mi bude tako jaka da mislim da bi mogao da jedem case :D Nije svaki dan tako, ali poslednjih dana se desava.. Popijem casu-dve Cole ZERO, i mozak mi verovatno registruje kao da ima secer, posto sam pre stalno pio Colu(obicnu) a po meni i nema razlike u ukusu.. Ali to je samo iluzija :) Ubrzo se ponovo vrati ta zelja za secerom, e sad moje pitanje bi bilo, sta da radim, cime da menjam taj secer ? Jedem voce razno svakodnevno (sem banana) ali ne pomaze mnogo.. Sve sugestije su dobrodosle !
Hvala unapred !
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #12 poslato: Septembar 29, 2011, 01:43:50 posle podne »

Kao sto rekoh, za sada pratim program koji sam sastavio sebi, i odgovara mi, ali ako nekad pobedi zelja, u tom slucaju, dacu sebi oduska :) Vazno mi je da sam dobio glavne informacije koje su mi trebale, ostalo je da to sve pratim, ako budem u nedoumici opet u vezi necega, pitacu .. I hvala puno na odgovorima !

Dati sebi oduška je ok jer ti si rekreativac i nikako ne treba da ideš ka nekome cilju sa teškim režimom ishrane itd..oduvek sam govorio da sam protivnik strogog režima ishrane ukoliko nemate neke takmičarske ciljeve jer ya to onda nema yaista potrebe.Ali moraš biti realan i shodno tom odušku već unapred znati da možda baš nećeš postići neke rezultate koje želiš.
Sačuvana
jode
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Septembar 29, 2011, 12:08:31 posle podne »

Kao sto rekoh, za sada pratim program koji sam sastavio sebi, i odgovara mi, ali ako nekad pobedi zelja, u tom slucaju, dacu sebi oduska :) Vazno mi je da sam dobio glavne informacije koje su mi trebale, ostalo je da to sve pratim, ako budem u nedoumici opet u vezi necega, pitacu .. I hvala puno na odgovorima !
Sačuvana
BojanLeet
Napredni član
Van mreže Van mreže

BRO-SLAYER

« Odgovor #10 poslato: Septembar 29, 2011, 08:42:46 pre podne »

Alen ti je mudro rekao
Sačuvana
You know how dumb the average person is, right? Well by mathematical definition, half of everybody is even dumber than that.
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #9 poslato: Septembar 29, 2011, 08:00:28 pre podne »

Ajde polako, malo ste napatili čoveka nekim stvarimka koje suz nebitne.

Nećeš upropastiti sav svoj trud ako jednom nedeljno daš sebi oduška i jedeš šta god hoćeš. Šta više, ja kažem uzmi jedan dan u nedelji i jedi šta god hoćeš i koliko god hoćeš i onda 6 dana budi dosledan. Ovako sigurno nećeš napredovati kao bilder ili dobiti neku mega definiciju za najkraće vreme, ali ćeš sigurno živeti sretnije.

Tako da se prestani opterećivati nebitnim kalkulacijama i restrikcijama kad sve što treba da uradiš si već krenuo da radiš, vežbaj šta god ti padne na pamet, treniraj muški tih sat vremena dnevno ili kad god već stigneš i vodi računa o svojoj ishrani 6 dana u nedelji i jedan dan idi na zasluženi odmor i sve će biti savršeno OK ;)
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #8 poslato: Septembar 29, 2011, 07:16:14 pre podne »

Prestao sam da jedem i pomfrit i svu brzu hranu, ne znam ni sto sam pitao kad sam vec znao odgovor :D (ustvari znam, keva je spremala pomfrit i ribu, pa zato :D ) Nego hteo sam da pitam bas zbog toga, da je uzalud svo ovo odricanje ako npr pojedem jednom-dva puta nedeljno parce cokolade, ili npr bas kad smo kod toga, pomfrit, ili bilo cega od "ne zdrave" hrane ? Koliko to utice na ostatak ishrane ? To pitam cisto ako nekad zelja pobedi.. (Za sada se drzim :) ) Ako utice mnogo, onda nema nikakvog efekta da se odricem hrane ako zeznem sve to, i nisam karakter da to ispostujem.. Mada za sada mi ovaj sistem ishrane odgovara, i trenutno mi je kao da nisam nista menjao..

još uvek mi nije jasan tvoj cilj....  ali hajde....

ne možeš živeti na junk foodu i očekivati promenu, povremeno je ok zato što si ektomorf kako kažeš... a pločice zahtevaju ozbiljniju pažnju vezano za ishranu.... prati promene u ogledalu... ako ne budeš zadovoljan menjaćemo :)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #7 poslato: Septembar 28, 2011, 07:52:12 posle podne »

I sto je najvaznije u celoj prici a to je kontinuitet.A to znaci da kada sredis ishranu koja je prilagodjena za cilj kojem tezis moras istrajati i nema odustajanja sve dok do cilja ne dodjes.A kad dodjes zadajes nove itd..
Sačuvana
jode
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Septembar 28, 2011, 07:50:58 posle podne »

Prestao sam da jedem i pomfrit i svu brzu hranu, ne znam ni sto sam pitao kad sam vec znao odgovor :D (ustvari znam, keva je spremala pomfrit i ribu, pa zato :D ) Nego hteo sam da pitam bas zbog toga, da je uzalud svo ovo odricanje ako npr pojedem jednom-dva puta nedeljno parce cokolade, ili npr bas kad smo kod toga, pomfrit, ili bilo cega od "ne zdrave" hrane ? Koliko to utice na ostatak ishrane ? To pitam cisto ako nekad zelja pobedi.. (Za sada se drzim :) ) Ako utice mnogo, onda nema nikakvog efekta da se odricem hrane ako zeznem sve to, i nisam karakter da to ispostujem.. Mada za sada mi ovaj sistem ishrane odgovara, i trenutno mi je kao da nisam nista menjao..
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #5 poslato: Septembar 28, 2011, 07:08:47 posle podne »

pomfrit i pločice ne idu zajedno, odmah da kažem :)

prženje sala sa stomaka je rezultat kvalitetne ishrane (dijete)  i dobro isprogramiranog treninga koji obuhvata i kardio trening

dakle kao ektomorf imaš tu sreću da možeš da jedeš veći izbor hrane, ali biraj kvalitetnije namirnice... beli hleb, pomfrit, brza hrana, pljeskavice.... hrana koju nećeš moći mnogo da iskoristiš za izgradnju mišića
Sačuvana
jode
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Septembar 28, 2011, 06:37:44 posle podne »

Oke, razumem.. :) Nego, citao sam ovaj vodic za pocetnike sto je Alen postavio http://www.pansport.rs/forum/index.php?topic=120201.0 i ja sam klasican primer ektomorfa, samo trenutno sa nekoliko kg sala vise :D Koje vezbe su najefikasnije za "przenje" sala sa stomaka ? Nikada ranije nisam imao taj problem, sta vise, uvek sam imao "plocice", ali sada se nakupilo "prasine" na njih :D
p.s. Da li pomfrit moze da se kombinuje uz nesto ? I da li je samo kuvan krompir dobar, ili ... ?
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Septembar 28, 2011, 06:14:05 posle podne »

Sžame se da će 3-4 obroka za tebe biti sasvim dovoljna i prebaci te kao užine u jedan obrok ili još bolje ih ni nemoj uzimati ako vidiš da su ti tri glavna obroka i jedna užina dovoljni.
To je što se tiče ishrane, ostalo je ok.
Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.106 sekundi sa 18 upita.