TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 402932 Teme od strane 25059 Članovi Poslednji član: filipovica01

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Maj 11, 2025, 05:03:32 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Razgradnja misica, topljenje sala itd.  (Pročitano 9896 puta)
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #25 poslato: Oktobar 09, 2011, 09:50:39 pre podne »

Ma šalio sam se ja doktorka nemoj odma da skačeš tako agresivno ;)

ma mani me, počela da treniram pa mi nije dosta fighta... ;) a i malo sam se uobrazila... ;)

Malo skočio testosterone, ako ako samo agresivno ;)
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Oktobar 08, 2011, 08:32:46 posle podne »

Svi mi ovde više govorimo iz iskustva nego iz pročitanih knjiga i radova na temu ishrane... naročito što ni nema ne znam ti ja kakvih studija na temu suplementacije whey-om npr.
Sa druge strane o treningu postoje brojne studije, kvalitetne i to ne samo na miševima ;)
Znači tamo, vamo poštujemo se i timski radimo i diskutujemo pametno i ljude će zanimati šta pričamo pa nek svako odabere svoj način...
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Oktobar 08, 2011, 08:28:45 posle podne »

Ma šalio sam se ja doktorka nemoj odma da skačeš tako agresivno ;)

ma mani me, počela da treniram pa mi nije dosta fighta... ;) a i malo sam se uobrazila... ;)
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Oktobar 08, 2011, 03:15:40 posle podne »

Mani naučnike i njihove teorije...
...
i čemu taj sad ignore nauke...
...

Alen se tajno priključio jedinom ogranku inkvizicije koji je do dan danas odlučio da ne prihvati naučno saznanje da zemlja nije ploča. :P

u principu , ovaj... sinak - matematika je jasna: unos hrane + potrošnja kalorija = body fat%
...

Pa nije baš doco. En generale okej, ali tajming i tip klope dosta utiče kako će se ta hrana zalepiti i šta će se toršiti... Da ne pominjem individualno reagovanje na odreðene tipove hrane, naravno i tip/intenzitet treninga isl. Priča nije nimalo naivna koliko se predstavlja... Mada nećemo da komplikujemo.

a ovo aminujem:
...
a, od naučnih studija sve počinje... danas je to suvoparna studija, ali prekosutra (a možda još i posle podne) će svi modifikovati trenažni proces! zato sport i ide napred...  8)

Zaobiði Alena u širem krugu ;) moj savet.

Ali kako da "budemfit" ako počnem da zaobilazim Alena u širokom krugu, ili je to neka vrsta novog treninga..? Sad mi ništa nije jasno... ???
:P

Konkretno nemaš od mene nikakvih komentara, niti ćeš ih imati ;)

Ovo su dva skorašnja. :)
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #21 poslato: Oktobar 08, 2011, 08:56:20 pre podne »

Ali kako da "budemfit" ako počnem da zaobilazim Alena u širokom krugu, ili je to neka vrsta novog treninga..? Sad mi ništa nije jasno... ???

Konkretno nemaš od mene nikakvih komentara, niti ćeš ih imati ;)
Sačuvana
Opsenark@
Sladza
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Oktobar 07, 2011, 11:47:51 posle podne »

... u nauci (pa ni u životu) ništa nije prosto, ali cilj je da stvari pojednostavimo kako bi ih lakše koristili  :o

p.s. Ljudi, zaBoga, vratimo se nauci! 
Trenažni proces, ishrana sportista, periodizacija treninga - predstavljaju veliku matematiku i složenu formulu sa dosta varijabli. Veliki trener je danas visoko stručan, sa updateom informacija iz fiziologije treninga.... Mislim da ne treba da spuštamo stvari previše nisko. U principu istina je to što je napisala Danijela i tih principa ako se svako pridržava neće pogrešiti (biće na dobrom putu - za razliku od srb, prim. aut.). Suština ovog foruma je da podignemo stvari na viši nivo, kao i da sportistima damo mogućnost da prošire svoja znanja i vidike u pristupu sportu i treningu....

:)

Rekreativac i sportista sa visokim ciljevima i iznadprosechnim postignucem su razlichite kategorije, prema tome, gomila nesuglasica na forumu potiche od chinjenice da se meshaju saveti za ozbiljne sportiste i rekreativce, i bilo bi lepo kad bi svi isposhtovali znanje i iskustvo drugih na forumu, sa ciljem da rasprave vode ka reshenju problema, ili ka novim saznanjima i razmeni iskustva. Saslushati druge i dati im savet kreiran samo za njihov sluchaj, iskoristiti svoje znanje na kreativan nachin, bez prozivki i provokacija nauchnika (iliti generalno ljudi odgovornih za celokupni progres, kao i uzase atomskog naoruzanja npr- razlika je samo u tome u koju svrhu se koriste saznanja), a sa druge strane ostaviti na miru ljude bez velikih ambicija i ne bombardovati ih znanjem koje nisu u stanju niti da prime niti da razumeju.
Prijalo bi malo "chistog vazduha" na forumu :)
Sačuvana
Hrabri mogu sve ;)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Oktobar 07, 2011, 10:50:13 posle podne »

... u nauci (pa ni u životu) ništa nije prosto, ali cilj je da stvari pojednostavimo kako bi ih lakše koristili  :o

p.s. Ljudi, zaBoga, vratimo se nauci! 
Trenažni proces, ishrana sportista, periodizacija treninga - predstavljaju veliku matematiku i složenu formulu sa dosta varijabli. Veliki trener je danas visoko stručan, sa updateom informacija iz fiziologije treninga.... Mislim da ne treba da spuštamo stvari previše nisko. U principu istina je to što je napisala Danijela i tih principa ako se svako pridržava neće pogrešiti (biće na dobrom putu - za razliku od srb, prim. aut.). Suština ovog foruma je da podignemo stvari na viši nivo, kao i da sportistima damo mogućnost da prošire svoja znanja i vidike u pristupu sportu i treningu....

:)
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Oktobar 07, 2011, 10:37:25 posle podne »

jeje, nisam obratio pažnju na onaj deo da si i hranu ubacio u priču, mada me je odmah ujelo ono da je računica prosta. :P

My bad, razumemo se. ;) :D
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Oktobar 07, 2011, 10:34:17 posle podne »

u principu , ovaj... sinak - matematika je jasna: unos hrane + potrošnja kalorija = body fat%
...

Pa nije baš doco. En generale okej, ali tajming i tip klope dosta utiče kako će se ta hrana zalepiti i šta će se toršiti... Da ne pominjem individualno reagovanje na odreðene tipove hrane, naravno i tip/intenzitet treninga isl. Priča nije nimalo naivna koliko se predstavlja... Mada nećemo da komplikujemo.

a ovo aminujem:
...
a, od naučnih studija sve počinje... danas je to suvoparna studija, ali prekosutra (a možda još i posle podne) će svi modifikovati trenažni proces! zato sport i ide napred...  8)
---------------------------------------------------------------------------------

Bio, ima i suplement:

.....e, sad nije isto da li trenira na pulsu 50% ili 80%HRmax, 30min ili 80min, kardio trening ili trening snage.... isto je i sa ishranom.

anw, Aleluja!  :)
« Poslednja izmena: Oktobar 07, 2011, 10:38:44 posle podne od strane Ognjen Pedja Tutorov » Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Oktobar 07, 2011, 10:14:58 posle podne »

Sačuvana
Opsenark@
Sladza
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Oktobar 07, 2011, 09:47:38 posle podne »

@ Bio, slazem se apsolutno :)
Sačuvana
Hrabri mogu sve ;)
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #14 poslato: Oktobar 07, 2011, 01:34:49 posle podne »

...
...

Alen se tajno priključio jedinom ogranku inkvizicije koji je do dan danas odlučio da ne prihvati naučno saznanje da zemlja nije ploča. :P

...

a ovo aminujem:
...
a, od naučnih studija sve počinje... danas je to suvoparna studija, ali prekosutra (a možda još i posle podne) će svi modifikovati trenažni proces! zato sport i ide napred...  8)

Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Oktobar 07, 2011, 12:17:34 posle podne »

Posto slusam razne price što rekovalescenata, što doktora vajnih znalaca zanima me sa medicinske (teorijske)a moze i sa empirijske strane da mi neko objasni kako se u slucaju (god forbid) bolesti ili neke druge nemogucnosti vezbanja, slabije ishrane, razgradjuje misic, odakle krece mrsavljenje, da li iz zaliha sala - masti, koliko vremena treba misicu na kom se radilo godinama da izgubi potenciju, volumen, pa koliko mu vremena treba da se vrati u trenazni proces itd itd...

Hvala unapred.

A evo i na temu da se oglasim. Volumen se izgubi časkom, ali on se brzo i vraća. Sve zavisi od dužine pauze i koliko je ta pauza stresna. Ako napraviš mesec dana pauze može i da ti godi, ali ako si npr tih mesec dana kuburio sa nekom boleštinom, sva je prilika da ćeš da oslabiš. Onda dosta od tebe samog zavisi kako se pauza odražava na tebe - endomorf se tokom pauze goji, ektomorf gubi kilograme (mada su to uglavnom mišićni kg :/).
Snagu vratiš relativno brzo, volumen takoðe, ali što si mišia izgubio to ćeš malo da se iscimaš da vratiš.
Takoðe, klopa igra veliku ulogu. Ako se lepo hraniš, imaš dosta proteina u ishrani, ujednačene obroke i sve po ps-u, daleko ćeš bolje da proðeš nego da živiš na parčetu prepečenog hleba dnevno i jednom kuvanom krompiru (kao npr kad imaš nekih problema sa stomakom).
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Oktobar 07, 2011, 12:10:20 posle podne »

...
...

...

a ovo aminujem:
...
a, od naučnih studija sve počinje... danas je to suvoparna studija, ali prekosutra (a možda još i posle podne) će svi modifikovati trenažni proces! zato sport i ide napred...  8)
« Poslednja izmena: Oktobar 07, 2011, 12:19:10 posle podne od strane Biochemo » Sačuvana
Arlovski
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Oktobar 07, 2011, 06:35:21 pre podne »

Upravo ono cega sam se plasio - 4 godine rada mukotrpnog rada svaki boziji dan moze da se sprca za bukvalno mesec dana...:( kakva nepravda, i onda ajde covek da ne bude hipohondar.
Sačuvana
Those who push themselves, and are willing to face pain, exhaustion, humiliation, rejection, or worse, are the ones who become champions.
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.057 sekundi sa 14 upita.