TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399825 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 15, 2025, 07:40:44 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Kako rasporediti suplementaciju?  (Pročitano 7114 puta)
voodookv
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Novembar 08, 2011, 10:29:36 pre podne »

Na tvom mestu, ja bih izbacio taj sagorevač i glutamin i zamenio ih sa bcaa. Ali, ako si već sve to kupio, moraćeš i da iskoristiš. :)

Naravno da ti svako daje različito mišljenje. I ovde ćeš verovatno dobiti jedno potpuno novo. Mogu se poklapati raspored i termini uzimanja, ali će se retko kada poklopiti i doze koje pojedinci savetuju.

Pošto je tek počela sezona dugih rukava, ja bih odložio u stranu taj l karnitin i sačuvao ga za kasnije, a sada bih krenuo sa ozbiljnim vežbanjem u teretani koristeći ostatak suplementacije.

I to:

pre treninga 10g glutamina. Posle treninga 1 dozer proteina, 10g glutamina, 5g kreatina, 10-20g dekstroze.

Očigledno je da ti fali suplementacija za pre treninga, zato sam pomenuo bcaa, a to glutamin ne može da zakrpi.

A ako bi uzeo i BCAA, kad i koliko njega da pijem? Vidim ti ni sagorevac nisi spomenuo? Mislis da ne treba ni njega da pijem sad?
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #5 poslato: Novembar 08, 2011, 10:20:35 pre podne »

Na tvom mestu, ja bih izbacio taj sagorevač i glutamin i zamenio ih sa bcaa. Ali, ako si već sve to kupio, moraćeš i da iskoristiš. :)

Naravno da ti svako daje različito mišljenje. I ovde ćeš verovatno dobiti jedno potpuno novo. Mogu se poklapati raspored i termini uzimanja, ali će se retko kada poklopiti i doze koje pojedinci savetuju.

Pošto je tek počela sezona dugih rukava, ja bih odložio u stranu taj l karnitin i sačuvao ga za kasnije, a sada bih krenuo sa ozbiljnim vežbanjem u teretani koristeći ostatak suplementacije.

I to:

pre treninga 10g glutamina. Posle treninga 1 dozer proteina, 10g glutamina, 5g kreatina, 10-20g dekstroze.

Očigledno je da ti fali suplementacija za pre treninga, zato sam pomenuo bcaa, a to glutamin ne može da zakrpi.
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Novembar 08, 2011, 10:18:21 pre podne »

Pravo da ti kažem ne verujem u neku specijalnu moć sagorevača. Koliko ćeš kilograma sala skinuti prvenstveno i jedino zavisi od tvoje svakodnevne ishrane na duže staze cca 2-3 meseca. To da li ćeš piti ujutru ili ne, prilično je irelevantno u celoj priči... Svi misle uzmu sagorevač i kad završe kutiju imaju 6 pack na stomaku... ne ide to tako...
Sačuvana
Arbeit macht frei.
voodookv
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Novembar 08, 2011, 10:09:07 pre podne »

Teretana:

Pre treninga:
5g kreatina
Carni-X

Posle treninga:
5g kreatin
20-30g glutamin
30g dextroza
merica whey proteina ''30g

Nema potrebe da piješ više od jedne merice wheya odjednom. Možeš da piješ kad hoćeš, ali najbolje da piješ ujutru i posle treninga.
Ako ti nisu pare problem onda bolje da si uzeo bcaa nego glutamin/sagorevač...
Carni-X možeš da piješ pre treninga jiu jitse ili pre fudbala, ja pre ovih treninga ništa više ne bih uzimao...

Ok hvala ti. A sta mislis, da li bi trebao sagorevace da pijem ujutru pre dorucka?
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Novembar 08, 2011, 10:03:53 pre podne »

Teretana:

Pre treninga:
5g kreatina
Carni-X

Posle treninga:
5g kreatin
20-30g glutamin
30g dextroza
merica whey proteina ''30g

Nema potrebe da piješ više od jedne merice wheya odjednom. Možeš da piješ kad hoćeš, ali najbolje da piješ ujutru i posle treninga.
Ako ti nisu pare problem onda bolje da si uzeo bcaa nego glutamin/sagorevač...
Carni-X možeš da piješ pre treninga jiu jitse ili pre fudbala, ja pre ovih treninga ništa više ne bih uzimao...
Sačuvana
Arbeit macht frei.
voodookv
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Novembar 08, 2011, 09:43:24 pre podne »

Ljudi imam problem da rasporedim suplementaciju koju sam kupio... Gde god da procitam ili pitam nekog svi mi drugaciji savet daju. Ovo sam uzeo:
Protein - 100% Whey protein Scitec Nutrition
Kreatin - Creatine Monohydrate Scitec Nutrition
Glutamin - L-glutamine Scitec Nutrition
Sagorevac - Carni-X 500mg Scitec Nutrition
i dextozu.

Takodje bi da napomenem da moja finansijska situacija meni omogucava da na dan mogu da uzimam 60gr proteina, 10gr glutamina,  10gr glutamina, 20gr kreatina, i sagorevaca mogu koliko mi vi savetujete. Takodje ako mislite da bi trebalo jos neki proizvod da uzmem recite mi.

Nemam mnogo sala, samo oko stomaka i to bi hteo da izgubim. Inace bavim se jiu jutsom i idem u teretanu. U sustini ovako idu treninzi po danima:
teretana: ponedeljak, sreda, petak
jiu jutsu: utorak, cetvrtak, subota
fudbal: nedelja

Da li postoji razlika koju suplementaciju da uzimam od zavisnosta koji trening radim koji dan.

Hvala u napred.
Sačuvana
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.115 sekundi sa 17 upita.