TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399320 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 08:09:24 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ozbiljna povreda ili...?  (Pročitano 4373 puta)
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Januar 20, 2012, 10:23:42 posle podne »

Molim te nemoj mešati teme, sigurna da sam će ti PeĂ°a odgovoriti...
nema potrebe da ga pitaš na dva mesta... zatvaram ovu temu jer ti je bolje :)
Sačuvana
Galleryst
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Today is my future!

« Odgovor #21 poslato: Januar 19, 2012, 11:44:44 posle podne »

@gallerist
sve što navodiš upućuje na tendinitis (upalu tetiva) mišića podlaktice. uzrok bi mogao biti relativna slabost podlaktica u odnosu na ostale mišićne grupe ruku i mišića ramena, grudi, ledja... usled ove nesrazmere, drugi mišići podižu težine veće od onih koje mišići podlaktica mogu da izdrže.
rešenje bi bilo - prvih sedam dana smanjiš težine na treninzima, da se tetive odmore. za to vreme kreneš vežbe sa lopticom (stiskanje) i sa gumicom za tegle (širenje prstiju), posle vežbi istezanja ovih mišića podlaktice. ako si u mogućnosti - neki vid fizikalne terapije će pomoći. nakon 10 dana ubaci u teretani vežbe za podlaktice (sa ravnom šipkom - fleksija/ekstenzija šake). vežbe doziraj postepeno, na kraju treninga istezanje aktiviranih mišića. posle tri nedelje vežbanja podlaktica, pojačaj vežbe za ostale grupe mišića na pun intenzitet. ako ima bola trljaj posle treninga ledom bolno mesto...
javi kako napreduje  :)

Samo da ti javim pedja da mi je vec mnogo bolje od kako radim ovako. Chak i kada malo pojacham tezhine ne osecam nikakav bol u podlakticama, apsolutno nishta. Bio si u pravu, verovatno je trebalo malo odmora podlakticama.

Medjutim, imam  drugo pitanje za tebe.
Bio sam ti spomenuo u drugoj temi (http://www.pansport.rs/forum/index.php?topic=143761.75). Sve u svemu, zakljuchili smo se da sam se malo silio pa smo se dogovorili da smanjim gas, tako sam i uradio medjutim bol ne prestaje. Nekada je slabiji nekada jachi. Chak i kada radim sa jako malim kilazhama (zagrevanje npr.) zna da zaboli. I sada da uzmem prst i pritisnem u centar lakta osecam bol. Za vreme vezbanja bash probada, mada ponavljam, nekada slabije nekada jache.

Imash li ideju shta to mozhe biti i kako da reshim?

Hvala unapred!
Sačuvana
Ko ne zna, a misli da zna - Kloni ga se. Ko ne zna, a zna da ne zna - Nauci ga. Ko zna, a misli da ne zna - Uputi ga. Ko zna i zna da zna - Sledi ga.
Galleryst
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Today is my future!

« Odgovor #20 poslato: Januar 03, 2012, 12:11:58 pre podne »

Probacu ovako, javim za mesec dana, tnx :)
Sačuvana
Ko ne zna, a misli da zna - Kloni ga se. Ko ne zna, a zna da ne zna - Nauci ga. Ko zna, a misli da ne zna - Uputi ga. Ko zna i zna da zna - Sledi ga.
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Januar 03, 2012, 12:05:35 pre podne »

@gallerist
sve što navodiš upućuje na tendinitis (upalu tetiva) mišića podlaktice. uzrok bi mogao biti relativna slabost podlaktica u odnosu na ostale mišićne grupe ruku i mišića ramena, grudi, ledja... usled ove nesrazmere, drugi mišići podižu težine veće od onih koje mišići podlaktica mogu da izdrže.
rešenje bi bilo - prvih sedam dana smanjiš težine na treninzima, da se tetive odmore. za to vreme kreneš vežbe sa lopticom (stiskanje) i sa gumicom za tegle (širenje prstiju), posle vežbi istezanja ovih mišića podlaktice. ako si u mogućnosti - neki vid fizikalne terapije će pomoći. nakon 10 dana ubaci u teretani vežbe za podlaktice (sa ravnom šipkom - fleksija/ekstenzija šake). vežbe doziraj postepeno, na kraju treninga istezanje aktiviranih mišića. posle tri nedelje vežbanja podlaktica, pojačaj vežbe za ostale grupe mišića na pun intenzitet. ako ima bola trljaj posle treninga ledom bolno mesto...
javi kako napreduje  :)
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Decembar 31, 2011, 05:25:55 posle podne »

Izvinjavam se, očigledno nisam pažljivo pratila.. obzirom da te ne boli kad pomeraš šaku onda je nešto van mišića.. u svakom sluačju Ognjen je stručnjak, ja samo pomažem u ovom smislu koliko logika pomaže ;)
Sačuvana
Galleryst
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Today is my future!

« Odgovor #17 poslato: Decembar 31, 2011, 12:26:33 posle podne »

Ne osecam bol u zglobu. Boli samo po sredini podlaktice, tachno po toj liniji gde mi se mishic razdvaja. Kao da mi se "cepa" podlaktica.
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Decembar 31, 2011, 12:19:44 posle podne »

Liči da je nešto u lakatnom zglobu...
Ognjene?
Sačuvana
Galleryst
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Today is my future!

« Odgovor #15 poslato: Decembar 30, 2011, 08:18:50 posle podne »

Ne pochinje od lakta, uglavnom je po sredini. Ne boli me kad pomeram shaku, samo kada radim sa vecim opterecenjem. Mogu da napipam ali opet kazhem, ne boli me sada kada odmaram, vec samo u trenutku obavljanja vezhbe.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Decembar 30, 2011, 05:57:08 posle podne »

Da li bol počinje od lakta?  kad sacijaš šaku na gore ili na dole da li boli?  da li možeš da napipaš koštano mesto sa spoljašnje strane lakta koje je bolno?
Sačuvana
Galleryst
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Today is my future!

« Odgovor #13 poslato: Decembar 30, 2011, 03:40:02 posle podne »

Iskoristicu temu da se i ja obratim pa ako Pedja uspe neka i meni odgovori :)

Uglavnom, kada radim sa ravnom shipkom, imam ogromne bolove u celoj podlaktici sa spoljnjeg dela... Nekada je to bilo uvek u pochetku, medjutim, kako radim i kako se sve vishe i jache zagrevam taj bol nestaje, sve do nedavno kada sam dobio potpuno obrnut efekat, sve vishe i vishe boli...

Nije to samo sa ravnom shipkom, generalno shipke (samo za ruke), propadanja, nishta mi sada trenutno ne pada na pamet ali ima dosta vezhbi...

Hvala unapred!

Ja sam strpljiv ali i dalje nisam dobio odgovor :D
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Decembar 30, 2011, 03:13:02 posle podne »

Slažem se, zbog toga je naš posao interesantniji.  Ponekad je teže sagledati uzrok problema ovako virtuelno  ;)
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Decembar 30, 2011, 06:49:26 pre podne »

Sa razlogom.. imaju "živog" pacijenta ;)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Decembar 28, 2011, 03:59:26 posle podne »

... uvek postoji i ta mogućnost  ;) istina, živi doktori su (nekada) malo konkretniji od ovih virutelnih  ;D
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Decembar 27, 2011, 02:53:10 posle podne »

Kapiram da bi se javio da mu nije bolje ili da nijeje našao pomoć "uživo"
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Decembar 27, 2011, 10:31:48 pre podne »

bićemo strpljivi... :D
Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.311 sekundi sa 18 upita.