TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 24, 2024, 05:12:27 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 55 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Problemi sa kolenom  (Pročitano 170500 puta)
markof90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #657 poslato: Maj 14, 2015, 11:25:12 pre podne »

Upravo taj deo sa slike boli donji pol casice i jos malo nize duz tog ligamenta! Visok sam 180, tezak 76 Kompletne MR nalaze sam poslao na tvoj mail (dolphin7) nisam siguran da li na njih mislis da su nekompletni.. Nalaz ultrazvuka kaze da: u mekim tkivima se ne diferenciraju patoloske promene, nema znakova tendinitisa i burzitisa (spec radiologije iz euromedica pregledala) trenutno radim svaki drugi dan vezbe za te misice kuka, to su tri vezbe:
http://www.fix-knee-pain.com/newsletter/one-major-reason-why-patellar-tendonitis-keeps-coming-back/?awt_l=Pb6uQ&awt_m=40y6yfEVqBqcmuv#exercises -most,noga na gore oslonjen na kuku.. uz istezanje vidim napredak kod njih ali nikako kod kolena,
mogu reci da su mi bas pomogle kod tendonitisa u predelu kuka, sem toga nista vise ne radim a vezbe koje si mi preporucio sam radio 3 nedelje, bile su mahom ove gore navedene, zatim polucucanj, standardne izometrijske vezbe za jacanje kvadricepsa, mesec dana sam pio govedji zelatin uz natrolov glucosamin, bol se javlja pri samoj kontrakciji ali najvise pri cucnju, penjanju uz stepenice, javi se osecaj kao da je taj ligament preko casice toliko zategnut da ce eksplodirati
moram da napomenem da imam i prilicno ravne tabane, uzeo sam ortopedske uloske ovih dana
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #656 poslato: Maj 14, 2015, 08:14:04 pre podne »

iz kog razloga nisi radio program koji si dobio?
koliko si ga radio (dana, nedelja....?)?
da li je bilo tokom tih vežbi poboljšanja/pogoršanja?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #655 poslato: Maj 14, 2015, 08:09:48 pre podne »

možeš mi poslati nalaz ultrazvuka...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #654 poslato: Maj 14, 2015, 08:09:25 pre podne »

koliko si visok, težak?
koje tačno vežbe trenutno radiš (izometrijske?)?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #653 poslato: Maj 14, 2015, 08:07:57 pre podne »

ovo je mesto bola kod tendinitisa patele/jumpers knee
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #652 poslato: Maj 14, 2015, 08:05:45 pre podne »

važno mi je da znam:
- gde tačno boli? (pozadi čašice?) (vrh čašice tj donji pol čašice/na donjem delu)
- pri kojim se tačno pokretima javlja bol?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #651 poslato: Maj 14, 2015, 08:01:47 pre podne »

Marko, ovako stoje stvari:
- imaš oštećenja meniskusa po magnetnoj rezonanci (oni ne moraju biti razlog tvog problema)
- bol u predelu čašice može biti posledica sindroma skakačkog kolena (tendinitis patele - jumpers knee) ili iritacije hrskavice čašice (hondromalacija patele - pfps)
- magnetnu rezonancu kičme ne treba da radiš
- problem sa iliotibijalnom trakom i rotatorima kuka se rešavaju vežbama/istezanjem
- nalaz magnetne rezonance i ultrazvuka zavisi i od onoga ko očitava nalaz i ko radi ultrazvuk....
- problem je što je nalaz magnetne rezonance dosta skromno opisan (hrskavice, čašica, patelarna tetiva....)
----
situacija nije jednostavna - sobzirom da se lečiš već duže vremena i da su mnogi probali razne stvari, bez uspeha....
hoću da probam da ti pomognem, ali moraš da budeš discipliovan....
« Poslednja izmena: Maj 14, 2015, 08:11:55 pre podne od strane Ognjen Pedja Tutorov » Sačuvana
markof90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #650 poslato: Maj 11, 2015, 09:37:02 posle podne »

I ortoped sa banjice i dva fizijatra sprovodili brojne testove povrede meniskusa, iako MR nalazi pokazuju da postoje ostecenja oni tvrde da ne izazivaju bol jer ne boli ni spoljna strana kolena ni unutrasnja niti zatkolena jama
Sačuvana
markof90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #649 poslato: Maj 11, 2015, 09:32:45 posle podne »

e ovako hrskavice su ocuvane bar tako pise na oba nalaza kao i ligamenti patele (samo pise da su ocuvani, urednog intenziteta i signala), sve kostane strukture su ocuvane, svi ligamenti su ocuvani, bol je lokalizovan u  oblasti casice i na liniji ispod nje (ligament patele), javlja se pri svakodnevnim aktivnostima samo ne u mirovanju a najgori pri cucnju na dodir ne boli, danasnji ultrazvuk oba kolena pokazuje da nema burzitisa niti tendonitisa?! fizikalna terapija se sastoji od masiranja casice (donji pripoj), terapija laserom i ultrazvukom nisam probao shock wave terapije, potpuno sam obustavio trening sem izometrijskih vezbi za jacanje kvadricepsa ali mi i njihvo izvodjenje predstavlja problem a inace noge su mi i tokom treninga bile slabija misicna partija narocito zadnja loza, od gelova koriscen lioton, biofreeze, nimulid sulfat cak sam dosta neaktivan u smislu nekog duzeg hodanja. Nisam napomenuo ali verovatno ta neaktivnost je dovela do upale trohantera oba kuka (tako su mi rekli fizijatri a opet na ultrazvuku ne pokazuje nikakav entezitis niti burzitis), fizikalnom je bol dosta smanjen ali je jos uvek prisutan dok kolena  nikako ne popustaju. Fizijatri me savetuju plivaj i cekaj da prodje. Doktorka iz euromedica mi je preporucila da proverim kicmu MR-om misleci da svi ti bolovi ne poticu od ostecenja nekog od nerva diskusa, da li mislite da je to neophodno? Mozda ne znaci nista ali mi je savetovano da proverim fibrinogen- u granicama je normale
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #648 poslato: Maj 11, 2015, 12:23:03 posle podne »

da li si probao lokalno masiranje ledom+lioton gel?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #647 poslato: Maj 11, 2015, 12:21:43 posle podne »

pri kojim pokretima se tačno javlja bol i u kom delu kolena?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #646 poslato: Maj 11, 2015, 12:20:56 posle podne »

Javljam se posle duze vremena. Naime da podsetim bolovi u kolenima krenuli su nakon treninga nogu pre tacno 5 meseci. Odradjene su magnetne rezonance oba kolena i rezultati su sledeci:
LEVO KOLENO: inspicijalne degenerativne promene u zadnjem rogu medijalnog meniskusa i u oba roga lateralnog, manji suprapatelarni burzitis, manja Bekerova cista (40x20x5mm)
DESNO KOLENO:sekvele horizontalnog rascepa zadnjeg roga medijalnog meniskusa bez dislokacije fragmenata i parcijalnog perifernog subkapsularnog horizontalnog rascepa vs fisure prednjeg roga lateralnog meniskusa bez dislokacije fragmenata, manja Bekerova cista tipicne lokalizacije, minimalan reaktivan retro-suprapatelarni izliv..
Zakljucak mog ortopeda s Banjice je da ja NEMAM PROBLEMA SA MENISKUSIMA!? jer je bol i dalje lokalizovan ispod same casice, posledica je pretreniranosti i dijagnoza je Tendinitis patellaris za oba kolena. Probao sam da praktikujem tvoj program ali moram reci da nisam bas bio uporan i brzo sam odustao. Molim za savet, vec postajem ocajan a nedelje fizikalne terapije nisu pomogle.
po nalazu magnetne rezonance - postoje oštećenja meniskusa, izlivi u suprapatelarnoj i poplitealnoj (beker) burzi je posledica oštečćenja kolena....
- da li je opisan patelarni ligament na magnetu?
čašica?
hrskavice kolena?

.... možete mi skenirati/slikati nalaz magneta i poslati na mejl ili okačiti ovde...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #645 poslato: Maj 11, 2015, 11:58:35 pre podne »

da li si išao na shock wave trapiju?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #644 poslato: Maj 11, 2015, 11:58:06 pre podne »

šta dobijaš na fizikalnoj terapiji?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #643 poslato: Maj 11, 2015, 11:53:01 pre podne »

bol je isključivo na vrhu čašice, ispod čašice?
(ili još negde postoji bol?)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 55 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.082 sekundi sa 17 upita.