TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398395 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 21, 2024, 08:41:38 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ishrana - POCETNIK  (Pročitano 4894 puta)
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #3 poslato: Februar 02, 2012, 10:36:04 pre podne »

Pozdrav.

Imam 14 godina.Nizak sam dosta i mrsav. 160 cm i 45kg.

Meni je potreban dnevni unos kalorija oko 1450.
Posto se bavim sportom 3puta nedeljno (u skoli igramo rukomet po 45min).
Kuci zgibovi,trbusnjaci,sklekovi,propadanja..Da bi odrzao ovu tezinu uz bavljenje sportom meni je potreban dnevni unos kalorija 1900.

Da bi se ja ugojio meni bi od prilike trebao neki unos kalorija od 2500,masti 60gr,proteini oko 100,i oko 250 UH.

Ne znam kakvu ishranu da sastavim,citao sam po raznim sajtovima,tipa exyufitnes gde su mi preporucili da jedem sve zivo,to i radim i ne mogu da se ugojim.Zelim da sastavim neki plan ishrane.Ne zelim suplemente jer za mene je sada potreban mali unos proteina tako da mi to ne treba.A u teretanu sam mislio kada malo izrastem ,i kada se ugojim.Kod nas u Sapcu ima vasa radnja a ima i kod Mime u teretani,odmah pored vase radnje,tako da mi nije to problem..

Video sam da uu 100gr oraha ima oko 500 kalorija,mleko,ovsene pahuljice,meso (svinjske prosusene snicle),tunjevine,razne vrste riba,feta sir,hleb ima isto dosta kalorija (mnogi ga izbeagavaju da se ne bi ugojili a meni bas to treba),banane isto imaju dosta kalorija,jaja kuvana..Ne znam kako ovo da raspodelim,jer ujutru sam u skoli pa ne znam sta da jedem,obicno jedem pizza,hamburger,palacinak ili nesto tako.

Molio bih da mi vi pomognete i da mi sastavite neku tablicu ishrane.

Ćao!  Ti si veoma mršav, moraćeš dosta da se potrudiš da uneseš sve te kalorije u toku dana.... sa suplementima ne bih kretala još uvek, eventualno neki kompleks vitamina i minerala, i B kompleks da ti malo poveća apetit.

Ti možeš da jedeš bukvalno sve... nema ograničenja.

Najbitnije je da na svaka 2-3 sata nešto pojedeš, ne sme da proĂ°e duži period od toga. Zatim, trudi se da iz nedelje u nedelju povećavaš kalorijski unos. Ponekad to znači i jedenje na silu.

Za doručak ti preporučujem jaja, kajganu ili u celo, sa crnim hlebom npr. i jogurtom
Možeš i žitarice, musli u koji ćeš dodati orahe, ili bademe, ili neko suvo voće... sa mlekom npr

IzmeĂ°u obroka banana, bademi, ili plazma,mleko, neki zdraviji keksić iz zdrave hrane ili integralne pločice, lanene pločice, voće možeš takoĂ°e, uzmi kikiriki, lešnike, bademe,  i nešto od toga grickaj izmeĂ°u obroka (ne sa drugom hranom).

Za ručak večeru najbolje meso, piletina, riba, manje masna svinjetina, govedina, losos....  uz to ubacuješ za ručak ili pirinač, krompir, leguminoze, grašak, boranija i sl.  možeš slobodno testenine raznorazne...

onda za dva sada opet jedeš... ne preporučujem ti šećer, bolje koristi med

uveče opet kao za ručak, ali da preovlaĂ°uje meso, manje ovog ostalog...

mladi sir, tunjevina, sve to može isto...

Sačuvana
Peki
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

ALL NATURAL !!!

« Odgovor #2 poslato: Februar 02, 2012, 10:21:48 pre podne »

Kakva pizza , hamburger..to odma izbaci iz svoje ishrane..u skoli se snadji nekako da ubacis neki izvor proteina (belo meso,crveno nemasno...) ja to jedem 15 minuta pre skole , a u skoli najcesce banane ili jabuka neka i mene skola zeza zbog ishrane ali nekako se snalazim.
Evo ti probaj ovako ako ti finansije dozvole.
Dorucak - jaja ili ovsene s jogurtom
Rucak pre skole - belo meso ili riba , krompir povrce sto vise..
Uzina u skoli - Banana ili jabuka
Rucak - Sve Domace sto tvoji spremaju
Ako treniras , posle treninga jedi orahe ili bademe , ako to ne volis , mnogi ubace banane koje sam predhodno naveo.
Vecera - jaja ili ribe il sta vec imas neki proteinski obrok.
Mleko mozes da ubacis negde ako pijes , ali ne mnogo zbog laktoze 1-2 solje na dan.
pozz.
Sačuvana
Još uvek sanjam mračne oblake da prolaze,
još uvek mislim kako jedna reč promeniće svet!
I onog dana kada mene više ne bude,
ni tada nema povlačenja, nema predaje!!!!
Dr Markoni
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Februar 01, 2012, 07:02:14 posle podne »

Pozdrav.

Imam 14 godina.Nizak sam dosta i mrsav. 160 cm i 45kg.

Meni je potreban dnevni unos kalorija oko 1450.
Posto se bavim sportom 3puta nedeljno (u skoli igramo rukomet po 45min).
Kuci zgibovi,trbusnjaci,sklekovi,propadanja..Da bi odrzao ovu tezinu uz bavljenje sportom meni je potreban dnevni unos kalorija 1900.

Da bi se ja ugojio meni bi od prilike trebao neki unos kalorija od 2500,masti 60gr,proteini oko 100,i oko 250 UH.

Ne znam kakvu ishranu da sastavim,citao sam po raznim sajtovima,tipa exyufitnes gde su mi preporucili da jedem sve zivo,to i radim i ne mogu da se ugojim.Zelim da sastavim neki plan ishrane.Ne zelim suplemente jer za mene je sada potreban mali unos proteina tako da mi to ne treba.A u teretanu sam mislio kada malo izrastem ,i kada se ugojim.Kod nas u Sapcu ima vasa radnja a ima i kod Mime u teretani,odmah pored vase radnje,tako da mi nije to problem..

Video sam da uu 100gr oraha ima oko 500 kalorija,mleko,ovsene pahuljice,meso (svinjske prosusene snicle),tunjevine,razne vrste riba,feta sir,hleb ima isto dosta kalorija (mnogi ga izbeagavaju da se ne bi ugojili a meni bas to treba),banane isto imaju dosta kalorija,jaja kuvana..Ne znam kako ovo da raspodelim,jer ujutru sam u skoli pa ne znam sta da jedem,obicno jedem pizza,hamburger,palacinak ili nesto tako.

Molio bih da mi vi pomognete i da mi sastavite neku tablicu ishrane.
Sačuvana
.............................................................................................................................................................
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.105 sekundi sa 17 upita.