TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398473 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 26, 2024, 07:42:13 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pomoc zelim da smrsam!!! A samo se jos vise unistavam  (Pročitano 9357 puta)
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Februar 20, 2012, 03:08:36 posle podne »

Sto vise unosis slatkisa vise ce ti se traziti. Moras jednostavno da imas cvrstu volju i da im odolevas vremenom ces imati sve manju potrebu za njima. Ok je da posle treninga pojedes neku malu cokoladicu i to je to. Pokusaj u momentima kad pozelis pojesti nesto slatko da sastavis whey protein ili napravi neki slatkis od whey proteina ( imas u temi proteinski recepti ).
Sačuvana
chocolategirl
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Februar 20, 2012, 11:53:24 pre podne »

O whey sam razmisljala, najvise zbog toga sto ne umosim dovoljno proteina redovnom ishranom.
Ima kod mene u SM samo jedna radnja sa tim proizvodima, i neki momci iz teretane su mi rekli da taj prepakuje robu, da ne treba uzimati kod njega.

Biochemo: Poslusacu tvoj savet, necu krenuti prejako, i definitivno cu da povecam unos hrane.
 Do sad sam trenirala 6x, nekad kad je lepse vreme pa i 7x nedeljno, i ponekad cak 2x dnevno. Shvatam da je i to doprinelo mojim  epizodama. Sad cu da smanjim na 3-4x nedeljno treninge.
Limun na prazan stomak obozavam, posto ne pijem kafu, to me u momentu razbudi  :) Hehh, mozda ce cudno da zvuci, ali coca-colu ne pijem ima vise od 12godina. Jednostavno nisam ljubitelj, ni nje ni ostalih  sokova. Njih pijem samo kad me nateraju.

Ponekad u dorucak ubacim orase ili pecenje lesnike. Njam, najm. A sto se voca tice obavezno bar 1 jabuka u toku dana, i uz dorucak maline/kupine.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #21 poslato: Februar 20, 2012, 10:41:52 pre podne »

Po meni najbolja zamena za slatko je iso 100.Bar u mom slucaju je pomoglo.
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #20 poslato: Februar 20, 2012, 09:54:06 pre podne »

MightyMO: Do sada, unazad nekolko meseci (10meseci) sam se bavila trcanjem, na otvorenom i posle na traci za trcanje u gym pri srcanom intenzitetu 127-144.
I otprilike sam se tako hranila, samo sto bi svakih 3-5 dana imala epizode da mi organizam trazi slatko, i onda pojedem kanticu krema. Nekad se desi da me tako stanje drzi 2-4 dana. Onda opet pocnem po svom zamisljenom rezimu, i tako u krug... I tako sam za ovih 10meseci uspela da nabacim 13kg sala, i solidne kondicije.
Sta je problem sa 3 kasike ovsenih pahuljica?

Umesto slatkog prijao bi ti whey protein, zato što je kao milk shake, ukusan, sladak a ne goji. Uzmi kockice crne čokolade sa min 70% kakaa kad ti se jede slatko, ili neko voće, krem je baš masan i u isto vreme sladak :)  znam kako to ide kod nas devojaka... iskreno, mene protein spašava kada "kriziram" za slatkim... a u nekim fazama me ni to ne spašava :D

sa 3 kašike ovsenih nije nikakav problem, nego je malo :)  

Sačuvana
Dr Markoni
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Februar 19, 2012, 09:34:58 posle podne »

Dobra zamena za slatko su i bademi, orasi i lešnici... čak i voće (bilo koje)...
voće za jutarnju želju za slatkim, lešnike za popodne i uveče :)

Zamena, ali slatko je slatko :)
Sačuvana
.............................................................................................................................................................
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Februar 19, 2012, 06:53:31 posle podne »

Dobra zamena za slatko su i bademi, orasi i lešnici... čak i voće (bilo koje)...
voće za jutarnju želju za slatkim, lešnike za popodne i uveče :)
Sačuvana
Dr Markoni
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Februar 18, 2012, 09:23:28 posle podne »

još nešto - dobra zamena za slatkiše ti je whey. Odličnog su ukusa a imaš i one prot čokoladice da pazariš ako budeš krenula da kriziraš za slatkim. Coca cola zero je dobar cheat also da malo zavaraš psihu.

Pa sta znam, ako je neko jeo slatkise ja sam, ali sam zbog njih zapostavio ostalo (meso i ostala jela), nikako se nisam gojio. Jeo sam 2 puta dnevno. Sada jedem 5-7 puta. I pojedem nesto sitnije slatko mozda 1 u 5 dana. Prosto zaboravim na to.
A pre sam bio u stanju da jedem ujutru milku cokoladu, popodne nesto slatko, uvece nesto slatko. Obroke sam zamenjivao slatkisima. Pa kada sam ja to mogao da batalim, zasto ne bi mogla i ona.
Ali kao sto ti rece, ako pocne da krizira da uzme prot cokoladice. One su po meni skupe (320din), za par tih cokoladica moze da uzme Whey,ovsene ili bilo sta drugo sto ce joj pomoci da sredi ishranu.
Sačuvana
.............................................................................................................................................................
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Februar 18, 2012, 06:48:22 posle podne »

još nešto - dobra zamena za slatkiše ti je whey. Odličnog su ukusa a imaš i one prot čokoladice da pazariš ako budeš krenula da kriziraš za slatkim. Coca cola zero je dobar cheat also da malo zavaraš psihu.
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Februar 18, 2012, 06:45:46 posle podne »

...
Biochemo: Ovo je moj plan promene ishrane i treninga.
...

woooouuu - slow down girl! :D

Nemoj ni slučajno da primeniš taj plan, jer te čeka jedan ogroman jo-jo efekat posle (ja dajem max) dve nedelje.
To što ćeš da zapneš prejako ne znači brže rezultate, već brže pregorevanje.

6 treninga nedeljno je mnogo.
Treninzi su sami po sebi suviše jaki da bih ih krenula ovako da radiš.
PREMALO je to hrane.

Kreni umereno da treniraš i da se hraniš bolje nego sad. Polako kreni da smanjuješ količine slatkiša. Ilustrativan primer - ove nedelje si pojela 3 čokolade, sledeće gledaš da to bude 2, pa jedna etc... Polako kreni da pojačavaš količine proteinske hrane i SALATA (ovo nmgu dovoljno da naglasim). Nagle promene umeju da budu tricky stvar.

Gledaj da težiš tome da imaš oko 0.7-1g proteina po kg (više neće da škodi, ali je ovo sasvim dovoljno). Ostale kcal gledaj da unosiš po sistemu proba-greška. Kreni da treniraš, prati situaciju u ogledalu i biće ti jasno šta treba da radiš sa klopom što se tiče količine. Ali sve ovo džaba pričamo ako ne treniraš redovno.

Što se treninga tiče -polako. Kreni sa 3x nedeljno. Slabijim intenzitetom radi ovo ako si baš to zacrtala. (Kreneš sa po3 ponavljanja po vežbi koju radiši recimo kraćom deonicom sprinta ili bolje ubaci jog u početku ako ne i brzo odanje. Lako ćeš svaki sledeći/svaki drugi trening dodavati po jedno ponavljanje. Za mesec dana već radiš ozbiljne treninge - ali daj telu vremena da se navikne na njih.)

e da - batali se onog limuna i vode na prazan stomak, ako već jedeš slatkiše gledaj da ih jedeš posle treninga, ujutru gledaj da doručkuješ pola h od ustajanja. Melko/jogurt od 0%masti nema poente, slobodno uzimaj normalno.
Sačuvana
Galleryst
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Today is my future!

« Odgovor #14 poslato: Februar 18, 2012, 06:18:10 posle podne »

Ne treba nishta naglo da radish i da pravish neke rezove ili slichno, samo lagano. Polako sredjuh ishranu, samo to slatko stvarno morash izbaciti. Ukoliko ti se jede slatko zameni ga sa nechim, makar red crne chokolade ili slichno. Mani te kremove itd.

Puno proteina, puno povrca, puno vode, vishe manjih obroka i san od bar 8 sati ce ti zaista pomoci ;)

Uostalom, izvoli tekst, koristice ti! :)

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/ishranazamrsavljenje.html
Sačuvana
Ko ne zna, a misli da zna - Kloni ga se. Ko ne zna, a zna da ne zna - Nauci ga. Ko zna, a misli da ne zna - Uputi ga. Ko zna i zna da zna - Sledi ga.
Dr Markoni
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Februar 18, 2012, 06:14:17 posle podne »

Hvala. Moram da pooravim svoj plan..

Mozda ti sledeci sajt pomogne oko pravljenja plana ishrane:

http://kalorije.net/modules/namirnice/
Sačuvana
chocolategirl
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Februar 18, 2012, 06:12:18 posle podne »

Galleryst; Hvala.Znam, znam. Samo da pronadjem tu celicnu volju u sebi.
Sačuvana
Galleryst
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Today is my future!

« Odgovor #11 poslato: Februar 18, 2012, 06:06:38 posle podne »

Fokusiraj se na proteine i na povrce. Ugljene hidrate malo za doruchak i malo oko treninga, ne preteruj.

Na dijeti si, zhao mi je ali ti ispadi shto se slatkog tiche ne smeju da se ponove. Zoltan je rekao ogromnu istinu "to mogu samo ljudi sa cvrstom voljom"

Odluchi, vidi sama sa sobom i kreni.

Puno srece.
Sačuvana
Ko ne zna, a misli da zna - Kloni ga se. Ko ne zna, a zna da ne zna - Nauci ga. Ko zna, a misli da ne zna - Uputi ga. Ko zna i zna da zna - Sledi ga.
chocolategirl
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Februar 18, 2012, 05:58:07 posle podne »

Hvala. Moram da pooravim svoj plan..
Sačuvana
Taske92
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Februar 18, 2012, 05:54:14 posle podne »

Hvala na odgovorima.

Biochemo: Ovo je moj plan promene ishrane i treninga.

MightyMO: Do sada, unazad nekolko meseci (10meseci) sam se bavila trcanjem, na otvorenom i posle na traci za trcanje u gym pri srcanom intenzitetu 127-144.
I otprilike sam se tako hranila, samo sto bi svakih 3-5 dana imala epizode da mi organizam trazi slatko, i onda pojedem kanticu krema. Nekad se desi da me tako stanje drzi 2-4 dana. Onda opet pocnem po svom zamisljenom rezimu, i tako u krug... I tako sam za ovih 10meseci uspela da nabacim 13kg sala, i solidne kondicije.
Sta je problem sa 3 kasike ovsenih pahuljica?

Taske92: Przeno, masno,pohovano ne jedem uopste. Inace, nisam ljubitelj mesa. Mislim da bih mogla smo da zivim na slatkisima. Takodje ni belog hleba. Samo ponekad.

Dr Markoni, Taske92 : Tacno tako, zensko :)

Znaci da povecam kolicinu hrane.. Znam da proteina treba najmanje 1g po kg telesne mase. A koliko treba UH?
u proseku 4-6 ali pokusaj da vodis nekih 3-4
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.101 sekundi sa 19 upita.