TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 12:13:54 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Bol u donjem delu ledja  (Pročitano 8279 puta)
Nikolito
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

TopForm Teretana

« Odgovor #14 poslato: Februar 27, 2012, 11:52:28 posle podne »

Pozdrav.

Ja imam problem isto sa donjim delom ledja, bole me vec nekoliko meseci i pocela su da bole od kad radim trbusnjake pocinje da me strasno nervira.. Sta da radim? Ne radim ledjnjake nikad..
Sačuvana
Господе, ја знам да има те, ал не знам дал нас чујеш? Знам да видиш све, и зато не разумем, дал ове што су нам се крви напили, пушташ на Земљи па ћеш их тек горе казнити.
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Februar 27, 2012, 08:44:04 posle podne »

Uradi nalaz mokraće pa javi kako ide... koliko možeš čuvaj ledja- spavaj na ledjima ili menjaj stranu na kojoj ležiš. msm da će ipak biti sve od dušeka  ;)
Sačuvana
DM
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Februar 24, 2012, 07:50:54 posle podne »

@DM
uzimaj više tečnosti antibiotik do 7 dana.  Jako je važno da uzimaš oko 2L tečnosti da se isperu mokraćni putevi. Moguće da je pesak tj kristali u mokraći.  Bilo bi dobro da možeš da uradiš običan nalaz mokraće to bi dosta razjasnilo da li ima upale ili peska...
Moguće je da se radi i o napetosti mišića ledja - zbog položaja pri spavanju. 
ti imaš i neki diskus od ranije ako se dobro sećam?
Dobro se secas, L4 je izgubio tecnost.
Nisam na svom terenu (kod kuce), tablete cu kupiti, dok na test mokrace idem prvom prilikom.
Hvala ti na savetovanju, kao i uvek , tvoji saveti su dragoceni.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Februar 24, 2012, 12:41:28 posle podne »

@DM
uzimaj više tečnosti antibiotik do 7 dana.  Jako je važno da uzimaš oko 2L tečnosti da se isperu mokraćni putevi. Moguće da je pesak tj kristali u mokraći.  Bilo bi dobro da možeš da uradiš običan nalaz mokraće to bi dosta razjasnilo da li ima upale ili peska...
Moguće je da se radi i o napetosti mišića ledja - zbog položaja pri spavanju. 
ti imaš i neki diskus od ranije ako se dobro sećam?
Sačuvana
DM
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Februar 23, 2012, 08:05:30 posle podne »

I ja imam jedan neindetifikovani bol , tamo negde kod desnog bubrega ispod zadnjeg rebra.
Bol je prisutna samo kad spavam na bok i retko kad u toku pokreta preko dana. Ne boli bas puno tj. zanemarljivo malo.
E sad, moguce je da je zbog promene kreveta (u gostima sam), dusek je mnogo mek, a ja spavam na bok, pa mi srednji deo tela propadne vise u odnosu ne prednji i zadnji. Dok je druga varijanta bakterija u bubregu, barem po nekim simptomima (cesce mokrenje danju i nocu). Kad pritisnem prstima na to mesto, oseca se malo jaci bol. Zadnjih par nedelja od kad sam u gostima se ne mogu pohvaliti sa bas urednim unosom tecnosti, a imam visok proteinski unos kroz ishranu. Radi prevencije  (u slucaju bakterije) sam uzeo 2x2 Palitrexa dnevno.
Neko misljenje!?

Upala bubrega nije, a upala mokraćnih puteva, možda...
pij palitrex 7 dana
Tnx doc! ;)
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Februar 23, 2012, 05:36:11 posle podne »

I ja imam jedan neindetifikovani bol , tamo negde kod desnog bubrega ispod zadnjeg rebra.
Bol je prisutna samo kad spavam na bok i retko kad u toku pokreta preko dana. Ne boli bas puno tj. zanemarljivo malo.
E sad, moguce je da je zbog promene kreveta (u gostima sam), dusek je mnogo mek, a ja spavam na bok, pa mi srednji deo tela propadne vise u odnosu ne prednji i zadnji. Dok je druga varijanta bakterija u bubregu, barem po nekim simptomima (cesce mokrenje danju i nocu). Kad pritisnem prstima na to mesto, oseca se malo jaci bol. Zadnjih par nedelja od kad sam u gostima se ne mogu pohvaliti sa bas urednim unosom tecnosti, a imam visok proteinski unos kroz ishranu. Radi prevencije  (u slucaju bakterije) sam uzeo 2x2 Palitrexa dnevno.
Neko misljenje!?

Upala bubrega nije, a upala mokraćnih puteva, možda...
pij palitrex 7 dana
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Februar 23, 2012, 05:34:40 posle podne »

Bol sam osetio kad sam ustao sa stolice posle 15ak minuta sedenja. Dok koracam osetim, i pri maksimalnoj eksteniziji kicme. Nije jak bol, ali ponekad mi bas zasmeta.
ekstenziji ili fleksiiji? Maži Brufen krem.. proći će... verovatno je samo mišić...
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #7 poslato: Februar 23, 2012, 12:45:59 posle podne »

Uvek je greška u lošem vežbanju, niko se nikad nije povredio vežbajući pravilno...
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
TheVoja
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Februar 23, 2012, 12:07:32 posle podne »

Želim samo da prenesem neko svoje slično iskustvo, par puta sam imao bolove u leĂ°ima, sa time što zadnji put, bukvalno dva dana nisam mogao da se ispravim, pravilno hodam. Nije me bolelo samo u odreĂ°enom sedećem položaju. Nakon toga me je prošlo naglo i mislio sam da je to prouzrokovano čučnjevima sa opterećenje. Nakon dužeg eksperimentisanja, otkrio sam, da kad nepravilno radim trbušnjake, to jest iz lošeg položaja se izdižem, istegnem leĂ°ni mišić. Od tada, samo za duplo povećao težinu na čučnju i nikad me leĂ°a nisu bolela, od kada pravilno izvodim trbušnjake. Tako da nemoj sumnjati odmah na kičmu, nego vidi kako ti neke vežbe utiču na leĂ°ne mišiće.
Sačuvana
bigbadwolf
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Februar 23, 2012, 11:25:46 pre podne »

Bol sam osetio kad sam ustao sa stolice posle 15ak minuta sedenja. Dok koracam osetim, i pri maksimalnoj eksteniziji kicme. Nije jak bol, ali ponekad mi bas zasmeta.
Sačuvana
DM
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Februar 22, 2012, 06:44:32 posle podne »

Neko misljenje!?
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Februar 22, 2012, 06:26:56 posle podne »

Da li je bol stalan ili ga nešto pogoršava?
Da li te boli pri pokretima ili nema veze da li se pomeraš ili ne?
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #2 poslato: Februar 22, 2012, 04:58:53 posle podne »

Možda se samo prenemažeš...
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
bigbadwolf
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Februar 22, 2012, 01:05:44 posle podne »

Od jutros me osecm bol u donjem delu ledja u predelu gornjeg dela krsne kosti sa leve strane blize kicmi. Juce sam na treningu radio mrtva dizanja, ali ne sa nekim preteranim tezinama, sa 30ak kila, vezbam tehinku. Mislim da nije upala.
Sačuvana
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.81 sekundi sa 17 upita.