TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 12:36:34 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Bol u donjem delu ledja  (Pročitano 8280 puta)
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #29 poslato: Mart 01, 2012, 02:56:44 posle podne »

@Alen
možda potiske nije dobro da radi u početku dok se ne smire problemi sa ledjima i ne ojača trbušnjake,  pa posle da se fokusira na njih...

Apsolutno se slažem
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Mart 01, 2012, 01:08:37 posle podne »

Naravno,zadnja Danijelina recenica je kljucna! Trbusnjake dnevno treba raditi 24h! KAKO!? - Trbusnjaci se prave u kuhinji,kvalitetnom hranom tokom citavog dana! Inace,vezbe za trbusnjake radis po principu 15 x 4 ili 20 x 5,sve zavisi...100 raznovrsnih pravilnih trbusnjaka,na svaka 3 dana,to je sasvim dovoljno! Evo,pitaj Marka Dimitrijevica koliko radi trbusnjake! Cini mi se 5 dana pred takmicenje,po 100 komada...
za dobre trbušnjake neophodan je balans pravilne ishrane i vežbanja. Bez jednog od ta dva si promašio temu  ;)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Mart 01, 2012, 01:03:33 posle podne »

@Alen
možda potiske nije dobro da radi u početku dok se ne smire problemi sa ledjima i ne ojača trbušnjake,  pa posle da se fokusira na njih...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Mart 01, 2012, 01:00:20 posle podne »

U redu poksacu da drzim ledja pravo moguce da je do toga posto imam naviku da se pogrbavim :)
Danas sam hteo da radim trbusnjake sa tockicem i pitao sam trenera kako da radim pravilno i reko je nemoj jos da radis kao na tockicu, ukocices sve jos moras da ojacas :D
Nije dobro da ledja držiš potpuno ispravljena dok radiš trbušnjake jer tako previše opterećuješ mišiće ledja,  posebno pregibače trupa kao što je iliopsoas...
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #25 poslato: Mart 01, 2012, 10:15:37 pre podne »

Je l' mozete da mi date neki link klipa il tako nesto koje trbusnjake da radim koji najvise u najbolje oblikuju stomacni zid... Pa gledao sam od Zoltana kako radi vezbe za trbusnjake video sam taj tockic ...  :P

Zapamti Nikolito da trbušnjaci nemaju neki velik potencijal za rast. Zoltan trenira 20 godina i naravno da može raditi koju god hoće vežbu da radi, ali pitaj Zoltana kad su mu zadnji put porasli trbušnjaci...fora je da ona sigurno radi vežbe da ojača svoj trup jer je ovih dana u obaranju ruku i vipše mu treba funkcionalnost i snaga trbušnjaka nego bilo šta drugo.

Generalno ukoliko već i hoćeš da radiš trbušnjake ne treba ti više od jednog treninga nedeljno, ali ništa ti neće tako ojačati stomak kao vežbe poput potiska iznad glave i to stojeći, ali opet moraćeš naučiti kako se takve vežbe rade pravilno...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Mart 01, 2012, 09:58:48 pre podne »

Za početak možeš raditi statičke vežbe dok se bol ledja ne smiri...  Možeš raditi na podlozi odizanje glave i rame na sa zadržavanjem od 10 sec do 30 sec,  sa savijenim kolenima.
polako povećavaš vreme statičkog zadržavanja.
Takodje dobra vežba statike za stabilizatore trupa (trbušnjake i ledja) je izdržaj u položaju za sklek. Ovo se može raditi i sa pilates loptom, ali sobzirom na bol ledja ovo se ne preporučuje...
Sačuvana
Nikolito
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

TopForm Teretana

« Odgovor #23 poslato: Februar 29, 2012, 10:42:42 posle podne »

Je l' mozete da mi date neki link klipa il tako nesto koje trbusnjake da radim koji najvise u najbolje oblikuju stomacni zid... Pa gledao sam od Zoltana kako radi vezbe za trbusnjake video sam taj tockic ...  :P
Sačuvana
Господе, ја знам да има те, ал не знам дал нас чујеш? Знам да видиш све, и зато не разумем, дал ове што су нам се крви напили, пушташ на Земљи па ћеш их тек горе казнити.
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #22 poslato: Februar 29, 2012, 09:08:19 posle podne »

A i zašto bi radio taj točak kad je beskoristan za trbušnjake, na točku radi toliko mišića umesto trbušnjaka da oni dobijaju najmanje rada na sebe, a i pored toga se ne radi fleksija i extenzija nego stomačni stub služi kao stabilizator trupa tokom vežbe. Ukoliko već hoćeš da radiš trbušne statičkim vežbama onda radi vežbe kao "plank" i "side plank" (jbg nema prevoda kod nas) i odradiće ti posao bolje nego bilo koji točak
Sačuvana
Nikolito
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

TopForm Teretana

« Odgovor #21 poslato: Februar 29, 2012, 06:50:17 posle podne »

U redu poksacu da drzim ledja pravo moguce da je do toga posto imam naviku da se pogrbavim :)
Danas sam hteo da radim trbusnjake sa tockicem i pitao sam trenera kako da radim pravilno i reko je nemoj jos da radis kao na tockicu, ukocices sve jos moras da ojacas :D
Sačuvana
Господе, ја знам да има те, ал не знам дал нас чујеш? Знам да видиш све, и зато не разумем, дал ове што су нам се крви напили, пушташ на Земљи па ћеш их тек горе казнити.
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Februar 29, 2012, 04:28:47 posle podne »

da, pravilno držanje ledja pri vežbanju trbušnjaka je ključno!
Sačuvana
neko tamo
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Februar 29, 2012, 03:22:52 pre podne »

Naravno,zadnja Danijelina recenica je kljucna! Trbusnjake dnevno treba raditi 24h! KAKO!? - Trbusnjaci se prave u kuhinji,kvalitetnom hranom tokom citavog dana! Inace,vezbe za trbusnjake radis po principu 15 x 4 ili 20 x 5,sve zavisi...100 raznovrsnih pravilnih trbusnjaka,na svaka 3 dana,to je sasvim dovoljno! Evo,pitaj Marka Dimitrijevica koliko radi trbusnjake! Cini mi se 5 dana pred takmicenje,po 100 komada...
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Februar 28, 2012, 10:37:14 posle podne »

Pozdrav.

Ja imam problem isto sa donjim delom ledja, bole me vec nekoliko meseci i pocela su da bole od kad radim trbusnjake pocinje da me strasno nervira.. Sta da radim? Ne radim ledjnjake nikad..

Greška je što ne radiš leĂ°njake a verovatno ne radiš trbupnjake kako valja..
za pravilne trebušnjake, dok ležiš na podu savij noge i gurni pete skroz do donjeg dela leĂ°a...
Inače, znaš da nema potrebe da se ubijaš od trbušnjaka ako hoćeš pločice, jel da?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Februar 28, 2012, 12:53:31 posle podne »

Moguće je dase radi o sindromu preopterećenja i upani pripoja trbušnih mišića. To je tzv sindrom bolne prepone...
Sačuvana
Nikolito
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

TopForm Teretana

« Odgovor #16 poslato: Februar 28, 2012, 12:45:47 posle podne »

samo dok radim trbusnjake ovako me ne boli
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Februar 28, 2012, 12:01:14 posle podne »

da li bole ledja samo kad radiš trbušnjake ili inače? Najverovatnije pogrešno radiš trbjšnjake pa opterećuješ mišiće ledja. Potrebno je da ubaciš i vežbe za ledja k da istežeš trbušnjake na kraju treninga..
Pozz
Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.092 sekundi sa 17 upita.