TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399835 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 16, 2025, 02:07:08 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Potrebna pomoc u vezi treninga ! Hvala unapred  (Pročitano 28580 puta)
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #73 poslato: April 22, 2012, 01:19:01 posle podne »

Meni je najveci problem ujutru kad ustajem, ili posle sedenja dok se misici malo ne zagreju...posle je vec malo lakse...
Sačuvana
Opsenark@
Sladza
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #72 poslato: April 21, 2012, 11:32:49 posle podne »

Ali svest o tome da moj mishic posle toga postaje sve jachi, gushci, veci- chini me neizmerno srecnom :) inache radim vezbe za noge posle svakog treninga tako da je kod mene upala konstanta, plus jedan dan radim posebno zadnju lozu, naviknesh se i ne dozivljavash to kao problem u bilo kom smislu :)
Sačuvana
Hrabri mogu sve ;)
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Na mreži Na mreži

Never give up!

« Odgovor #71 poslato: April 21, 2012, 11:24:05 posle podne »

Pa da..nije problem kada se drzim za ogradu :D
Sačuvana
Galleryst
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Today is my future!

« Odgovor #70 poslato: April 21, 2012, 02:56:54 pre podne »

Meni nije problem popeti se, ali kada silazim... Oh, kakvi bolovi.
Sačuvana
Ko ne zna, a misli da zna - Kloni ga se. Ko ne zna, a zna da ne zna - Nauci ga. Ko zna, a misli da ne zna - Uputi ga. Ko zna i zna da zna - Sledi ga.
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Na mreži Na mreži

Never give up!

« Odgovor #69 poslato: April 20, 2012, 11:32:37 posle podne »

Mene uvek hvata dva dana posle rada i to je upravo sada.Jedva silazim niz stepenice a da budem iskren jedva se i penjem :)
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #68 poslato: April 20, 2012, 07:39:09 posle podne »

Kad odradim noge naredna 3 dana mi je najgora moguca kletva:" Daboga trcao za Busom". :D
Sačuvana
Opsenark@
Sladza
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #67 poslato: April 20, 2012, 07:11:54 posle podne »

ja i dan danas hodam kao penzioner 2-3 dana posle treninga nogu.

To su te slatke muke ;)
Sačuvana
Hrabri mogu sve ;)
Galleryst
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Today is my future!

« Odgovor #66 poslato: April 20, 2012, 03:38:53 posle podne »

ja i dan danas hodam kao penzioner 2-3 dana posle treninga nogu.
Sačuvana
Ko ne zna, a misli da zna - Kloni ga se. Ko ne zna, a zna da ne zna - Nauci ga. Ko zna, a misli da ne zna - Uputi ga. Ko zna i zna da zna - Sledi ga.
Opsenark@
Sladza
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #65 poslato: April 20, 2012, 02:54:51 posle podne »

Imam jaku upalu u nogama koja zna da traje i po 3-5 dana (i da tesko hodam zbog upale kvadricepsa i zadnje loze) ... Zanima me da li je upala ovog intenziteta stetna za misice ? i da li ce biti bilo kakvih stetnih posledica ?

Dobrodoshao u klub....

Gledaj da obezbedish sebi whey, ili bar glutamin za oporavak, kao i omegu 3, to ce malo ublaziti upalu, i unosi shto vishe technosti, bar 2-3 l vode, chiste vode! Kad mishici dobiju neophodni protein/glutamin/vodu koji su im neophodni da bi se regenerisali, brze cesh ojachati mishice i vratiti ih u funkciju, i skraticesh vreme i intenzitet upale. Naravno, doci ce i trenutak kad cesh raditi sa istom tezinom i jednako jako kao sad, ali ce mishici to mnogo bolje podnositi- shto je opet signal da mozesh malo da pojachash trening, shto ce opet rezultirati upalom...i tako u krug, ako zelish da napredujesh.

Zapamti samo da tvoj organizam, usled konstantnih treninga ima pojachanu potrebu za proteinima, multivitaminima, zdravim mastima, vodom i kvalitetnim hidratima koji ce obezbediti energiju za duzi vremenski period i takodje isprovocirati luchenje insulina- koji je direktni signal za anabolizam, shto je u ovom sluchaju isto shto i oporavak!

I naravno, san je neophodan za oporavak, bar 8 sati dnevno!

Hvala na dobrom objasnjenju :) whey ce za desetak dana a voda, ishrana i san su regulisani... uzimam c vitamin i b complex, jel preporucujes jos nesto ?
Ps. mislim da je takodje problem sto nisam jos uvek razvio osecaj za noge kao za ostale particije, pa dobijam jacu upalu nego sto zelim :/  ;D

Sasvim moguce, ako si skoro pocheo sa punim treningom nogu- sad te ochekuju nagli skokovi snage u odredjenim vremenskim periodima, videcesh koliko trening nogu utiche na celo telo, chuchanj je zakon ;)

Mozesh i magnezijum ubaciti sa opushtanje mishica! To je moja kombinacija npr i sjajno deluje, elem, samo napred :)

A i Danijela ti je lepo objasnila nove performanse koje stiche tvoje telo, tako da ako imash vishka salceta, iskoristi to za kardio koji mozesh koncipirati kao brzu shetnju na traci ili dzogiranje ;)
Sačuvana
Hrabri mogu sve ;)
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #64 poslato: April 20, 2012, 11:10:53 pre podne »

Imam jaku upalu u nogama koja zna da traje i po 3-5 dana (i da tesko hodam zbog upale kvadricepsa i zadnje loze) ... Zanima me da li je upala ovog intenziteta stetna za misice ? i da li ce biti bilo kakvih stetnih posledica ?

Nije štetna za mišiće... to je samo znak da su radili više nego obično i da ims ad treba vremena (i materijala) za oporavak...
Ono što se tokom ovakvih upala dešava jeste da stradaju uglavnom brza mišićna vlakna, pa verovatno nećeš biti dobar sprinter ili košarkaš ali ćeš biti sjajan maratonac ;)
Sačuvana
milanoljaca
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #63 poslato: April 20, 2012, 09:21:14 pre podne »

Dobrodoshao u klub....

Gledaj da obezbedish sebi whey, ili bar glutamin za oporavak, kao i omegu 3, to ce malo ublaziti upalu, i unosi shto vishe technosti, bar 2-3 l vode, chiste vode! Kad mishici dobiju neophodni protein/glutamin/vodu koji su im neophodni da bi se regenerisali, brze cesh ojachati mishice i vratiti ih u funkciju, i skraticesh vreme i intenzitet upale. Naravno, doci ce i trenutak kad cesh raditi sa istom tezinom i jednako jako kao sad, ali ce mishici to mnogo bolje podnositi- shto je opet signal da mozesh malo da pojachash trening, shto ce opet rezultirati upalom...i tako u krug, ako zelish da napredujesh.

Zapamti samo da tvoj organizam, usled konstantnih treninga ima pojachanu potrebu za proteinima, multivitaminima, zdravim mastima, vodom i kvalitetnim hidratima koji ce obezbediti energiju za duzi vremenski period i takodje isprovocirati luchenje insulina- koji je direktni signal za anabolizam, shto je u ovom sluchaju isto shto i oporavak!

Hvala na dobrom objasnjenju :) whey ce za desetak dana a voda, ishrana i san su regulisani... uzimam c vitamin i b complex, jel preporucujes jos nesto ?
Ps. mislim da je takodje problem sto nisam jos uvek razvio osecaj za noge kao za ostale particije, pa dobijam jacu upalu nego sto zelim :/  ;D
Sačuvana
Opsenark@
Sladza
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #62 poslato: April 20, 2012, 01:00:47 pre podne »

Dobrodoshao u klub....

« Poslednja izmena: April 20, 2012, 02:54:39 pre podne od strane Opsenark@ » Sačuvana
Hrabri mogu sve ;)
milanoljaca
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #61 poslato: April 19, 2012, 10:59:11 posle podne »

Sačuvana
milanoljaca
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #60 poslato: Mart 20, 2012, 10:49:22 pre podne »

Ma znam napamet sta tamo ima, nego se nisam setio :D a sinoc prolazim onuda sa drugom i usput delimo misicne particije po danima :D sto bi rekli "price iz teretane" lol
Sačuvana
Galleryst
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Today is my future!

« Odgovor #59 poslato: Mart 20, 2012, 10:39:15 pre podne »

Imash tamo neke spravice na otvorenom, nishta posebno, ali ako nemash bolju opciju onda nije loshe ;)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.118 sekundi sa 18 upita.