TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398405 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 12:15:06 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: jetra kreatin protein  (Pročitano 7388 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Oktobar 02, 2012, 10:03:48 pre podne »

To je realna dinamika dobijanja mase. Kvalitetna suplementacija proteina se može uzimati i u dužem period od toga, ali to je maksimalno oprezno. Možeš uzimati i do godinu dana pa posle pauza, dobro j da dva-tri meseca po odpočinjanju uzimanj suplementacije uradiš laboratoriju....
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

Ko nema u glavu - ima u ruke !

« Odgovor #25 poslato: Oktobar 01, 2012, 06:51:38 posle podne »

Cela priča je važna kada postoji povećanje vrednosti enzima jetre (alt, ast) nalaza laboratorije.
posle uzimanja suplementa od 6-8 meseci možeš napraviti pauzu 2 meseca...

Ja planiram samo proteine i to samo za period dok ne dobijem željenu mišićnu masu. S obzirom da želim 5-6 kg mišićne mase, pretpostavljam da je to moguće za 5-6 meseci, možda i brže, s obzirom da sam početnik.

Dakle, u tom periodu od nekoliko meseci, a najviše šest - moguće je slobodno uzimanje proteinskih suplemenata bez mogućnosti opterećenja jetre ?!

Hvala.
Sačuvana
Kad čovek umre ne oseća ništa, nikakvu bol, ali zato ljudi oko njega pate ... Isto je i kada si glup. :)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Oktobar 01, 2012, 06:42:26 posle podne »

Cela priča je važna kada postoji povećanje vrednosti enzima jetre (alt, ast) nalaza laboratorije.
posle uzimanja suplementa od 6-8 meseci možeš napraviti pauzu 2 meseca...
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Septembar 30, 2012, 11:08:21 posle podne »

Nisu toksični, nego dugom upotrebom bez pauze mogu da opterete jetru. Slažem se sa danijelom, napravi pauzu uradi nalaze pa se javi...

Šta je to "duga neprekidna upotreba" ?!

Dva meseca ... šest meseci ... godinu dana ?!

I šta kada je opterete ... kako se ona ponaša ?!

Hvala unapred.
Sačuvana
Kad čovek umre ne oseća ništa, nikakvu bol, ali zato ljudi oko njega pate ... Isto je i kada si glup. :)
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Septembar 30, 2012, 11:04:29 posle podne »

Ja bi izbacila i protein jer dugotralno korišćenje protina može da uzrokuje povišen alt bez prave upale jetre...
Ostavi samo vitamine, i proveri nalaze za dve nedelje

Šta smatrate pod "dugotrajno" korišćenje proteina ?!

Hvala unapred.
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Septembar 30, 2012, 10:47:09 posle podne »

pozz za doktorku Svarc zanima me nesto u vezi sa jetrom,pre godinu dana sam imao ostecenje jetre alkoholom,alt 180 ast 76....nakon godinu dana tj sada rezultati su alt 49 ast 20...dozvoljeno do 42,pijem lek lorazepam 1+1+1 i silimarin....koristim vec mesec dana protein,kreatin i vitaminsko mineralni komplex,zanima me koliko dugo bi bilo preporucljivo da koristim kreatin posto sam cuo da moze da osteti jetru tako isto i za protein kada da napravim pauzu sa koriscenjem i kolika bi trebalo pauza da bude dana ili meseci kako vec...ultra zvuk jetre tada bio bez fokalnih promena bila je svetle boje...veliki poz ocekujem brz odgovor hvala unapred :)imam 23 godine

Nije mi jasno kako si uspeo sa 20 godina da imaš oštećenje na jetri od alkohola. Verovatno je u pitanju intezitet :)

Ja imam 40 godina, popio sam više nego što si ti preplivao, a opet, trčim 60 min bez prestanka, radim teretanu, imam idealnu visinu i težinu i potpuno uredan medicinski nalaz.

Sačuvana
Veljko89
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: April 28, 2012, 02:41:31 posle podne »

nisam pio alkohol 9 meseci je proslo :)ok vadim krv pa javljam rezultate valjda je sve ok :P
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: April 25, 2012, 07:47:05 posle podne »

Mi obično posle aktunog hepatitisa preporučimo 6 meseci pauze.. pretpostavljam da je od tada kad si ti imao akutni hepatitis prošlo dosta.. rekla bih da pauziraš do vaĂ°enja nalaza pa ćeš videti.. nećeš puno pogrešiti i ako lagano treniraš tri puta nedeljno ali lagano
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: April 24, 2012, 05:44:24 posle podne »

3x nedeljno je sasvim ok, takodje i suplementacija whey - om.  Pauzu i ne moraš praviti sa tim intenzitetom treninga, jedino ako ti je to u planu trenažnog ciklusa. Ako je laboratorija ok, nastavi treninge i whey možeš koristiti.... Javi lab nalaze kad uradiš.
Pozz
Sačuvana
Veljko89
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: April 24, 2012, 02:18:38 posle podne »

Treniram 3 puta nedeljnom sreda petak nedelja :)sad cu da napravim pauzu pa vadim krv,pa javljam :)ako budem nastavio posle toga da uzimam suplementaciju uzecu samo protein...hvala na savetima :)odmaram se extra,kolko da treniram pa da napravim pauzu jel ima neko pravilo za trening to me zanima :)
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: April 22, 2012, 09:09:05 pre podne »

Ne znam kako treninraš.. ako je baš hard core onda prekini...
ali ako je umereno vežbanje onda se samo dobro odmaraj i kad prekontročišeš ALT, AST za dve nedleje čujemo se kad da nastaviš supse...
Sačuvana
Veljko89
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: April 21, 2012, 12:16:40 pre podne »

Ok daj boze :)koliku da napravim pauzu sa proteinom kreatin necu vise da pijem barem neko vreme:)da li da napravim i pauzu sa treniranjem treniram ovo mi je drugi mesec...mislio sam jos 15 tak dana da treniram pa da napravim pauzu sa svim ili ne moram sa treniranjem :)
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: April 20, 2012, 10:58:36 pre podne »

ok ja cu da treniram jos 15 dana sa proteinom i vitaminima,nakon toga pravim pauzu 2 nedelje,tad cu da izvadim krv...pa vam javljam,hvala na pomoci :)malo je glupo pitanje jel postoji sansa da su mi sada alt ast preko 100?dal mogu naprimer ako bih koristio protein dva tri meseca posle te pauze da se osteti jetra ili tako nesto kolko ja znam protein nije toksican?a ni kreatin :/

Nema šanse da ti je viši ALT, može biti samo manji ali i dalje iznad normale (u nagorem slučaju)..
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: April 17, 2012, 09:49:22 pre podne »

Nisu toksični, nego dugom upotrebom bez pauze mogu da opterete jetru. Slažem se sa danijelom, napravi pauzu uradi nalaze pa se javi...
Sačuvana
Veljko89
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: April 16, 2012, 10:31:46 posle podne »

ok ja cu da treniram jos 15 dana sa proteinom i vitaminima,nakon toga pravim pauzu 2 nedelje,tad cu da izvadim krv...pa vam javljam,hvala na pomoci :)malo je glupo pitanje jel postoji sansa da su mi sada alt ast preko 100?dal mogu naprimer ako bih koristio protein dva tri meseca posle te pauze da se osteti jetra ili tako nesto kolko ja znam protein nije toksican?a ni kreatin :/
Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.16 sekundi sa 17 upita.