TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 04:34:01 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Umro od steroida !  (Pročitano 28501 puta)
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #77 poslato: Maj 31, 2012, 02:20:16 posle podne »

Na neki način mi ovde pričamo prepobraćenima... nadam se da na drugim forumima ima bar neko od glasa razuma da ljude spreče da se upa ljude koji su zaboravili ili nemaju dovoljno argumenata protiv:

Kod osoba koje uzimaju steroide nezeljeni efekti obuhvataju pojavu akni (bubuljica), gubitak kose - ćelavost, sterilitet, razvoj dojke kod muskarca, promene raspolozenja, teške psihijatrijske poremećaje kao što je paranoja.
Oni mogu da uspore rast (da ostanu mali, a ne veliki kako zamišljaju) i dovedu do ozbiljnih povreda, a samim tim i prekida sportske karijere, a ne da budu glavne badže kako to opet oni zamišljaju
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #76 poslato: Maj 31, 2012, 09:59:24 pre podne »

Ne treba se igrati sa hormonima...steta sto neki to shvate prekasno :(  jedan drugar je uzeo test sa 17,i sad mora opet da ga uzima,ali iz zdravstvenih razloga,jer ga ne proizvodi dovoljno...

jaoooo :(  test. sa 17 godina, jel moguće :(
Sačuvana
rhythm_of_life
Gost
« Odgovor #75 poslato: Maj 31, 2012, 09:58:15 pre podne »

Ne treba se igrati sa hormonima...steta sto neki to shvate prekasno :(  jedan drugar je uzeo test sa 17,i sad mora opet da ga uzima,ali iz zdravstvenih razloga,jer ga ne proizvodi dovoljno...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #74 poslato: Maj 31, 2012, 08:32:13 pre podne »

Tako je.  Potrebno je da se više priča na tu temu...
Sačuvana
BBBbbb
Napredni član
Van mreže Van mreže

Jusqu'ici tout va bien…

« Odgovor #73 poslato: Maj 31, 2012, 08:29:22 pre podne »

Al se ne vidi odmah, a ako nema odmah teze je ubediti nekoga da moze da ima velike stete kasnije...

Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #72 poslato: Maj 30, 2012, 11:37:57 posle podne »

Zajeb je jedino kad neko slusa price tipa odmah ostanes bez testisa ili umres, a onda vidis dosta njih kako se godinama rade a nisu otegli papke. Onda pocnes da sumnjas da li ima ikakve stete i eto problema...
ima puno štete...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #71 poslato: Maj 30, 2012, 11:36:31 posle podne »

Jeste, bar 80% ljudi se zgrozi kad cuje za supse. Teretanasi uglavnom znaju za protein, dok za kreatin vec misle da je los. Ali, kada spomenes aaaaminokiselinee, onda misle da je neki otrov u pitanju. A kada spomenes BCAA ili Reaktor, isto ti dodje kao da o koksu pricas :D
da tu je tabodje veliki problem. To je side efect neprecizne polupriče o dopingu i aas. To bi trebalo da se razjasni da široj javnosti, a i stručnoj, stvari budu jasnije... Najgore su poluistine i polujasne stvari, kada uglavnom nevini stradaju...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #70 poslato: Maj 30, 2012, 11:33:04 posle podne »

Ako bi se pricalo mnogo vise o nezeljenim efektima,bolestima i ... koje su prouzrokovali steroidi mozda bi mladi shvatili i ne bi se upustali u taj rizik..

Mnogo više?! Pa, ja u životu nisam naišao na materiju koja je više popljuvana od AAS-a. :D Ispričano je toliko priča na ovu temu, i ono što je tačno i ono što nije, da je teško bilo šta više dodati i reći. Na sam pomenen reči "steroidi", 99% ljudi će se zgroziti.

Čak se toliko daleko otišlo da će se tek nešto manji procenat ljudi zgroziti na pomen reči "protein", "kreatin" ili bilo koje druge vrste suplemenata. :S
ljudi nekako vole shortcut-ove, tj na srpskom leba bez motike. Sad u slučaju bb-a ima tu i motike, ali se raste ko maslačak u proleće.... Taman da se spfemiš za plažu.
Tu i jeste najveći problem. Apsolutni sam protivnik korišćenja svake vrste dopinga, upravo iz razloga što šteti zdravlju. Ne samo da šteti, nego ga ozbiljno narušava i može dovesti i do opasnosti po život. jednim delom razumemd, mada nikako ne opravdavam, kada za dlpingom posegne vrhunski sportista koji se sprema za takmičenje za nekoliko najboljih na planeti, za svetski rekord.... Ali kad to radi neko, tek onako! Mislim da j tu najveći problem i tj bi se moralo delovati preventivno.
Jedno je da klinci uzimaju suplementaciju da oblikuju svoje telo. To je ok. Ali, kada isti krenu da eksperimentišu sa aas i dr. Mislim da oni nisu svesni sasvim šta rade...
Sačuvana
next Cutler
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #69 poslato: Maj 30, 2012, 11:28:23 posle podne »

Jeste, bar 80% ljudi se zgrozi kad cuje za supse. Teretanasi uglavnom znaju za protein, dok za kreatin vec misle da je los. Ali, kada spomenes aaaaminokiselinee, onda misle da je neki otrov u pitanju. A kada spomenes BCAA ili Reaktor, isto ti dodje kao da o koksu pricas :D
Sačuvana
BBBbbb
Napredni član
Van mreže Van mreže

Jusqu'ici tout va bien…

« Odgovor #68 poslato: Maj 30, 2012, 11:04:04 posle podne »

Zajeb je jedino kad neko slusa price tipa odmah ostanes bez testisa ili umres, a onda vidis dosta njih kako se godinama rade a nisu otegli papke. Onda pocnes da sumnjas da li ima ikakve stete i eto problema...
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #67 poslato: Maj 30, 2012, 10:13:02 posle podne »

Ako bi se pricalo mnogo vise o nezeljenim efektima,bolestima i ... koje su prouzrokovali steroidi mozda bi mladi shvatili i ne bi se upustali u taj rizik..

Mnogo više?! Pa, ja u životu nisam naišao na materiju koja je više popljuvana od AAS-a. :D Ispričano je toliko priča na ovu temu, i ono što je tačno i ono što nije, da je teško bilo šta više dodati i reći. Na sam pomenen reči "steroidi", 99% ljudi će se zgroziti.

Čak se toliko daleko otišlo da će se tek nešto manji procenat ljudi zgroziti na pomen reči "protein", "kreatin" ili bilo koje druge vrste suplemenata. :S
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #66 poslato: Maj 30, 2012, 07:28:39 posle podne »

Ako smem da dodam...U apotekama je jedno vreme bilo zabranjeno prodavati iglu i spric(mislim bez recepta i sl.).
Sada je druga politika.Igla i spric su mnogo mnogo jeftiniji i svi pa i narkomani mogu da ih kupe.Narkoman,kada je u krizi, mora da uzme igu bolje da uzme u apoteci nego neku sa ulice i zarazi se.Procenat zarazenih (sidom i ostalih bolesti) se smanjio tim putem...
 Ako bi se pricalo mnogo vise o nezeljenim efektima,bolestima i ... koje su prouzrokovali steroidi mozda bi mladi shvatili i ne bi se upustali u taj rizik...
Kao sto rekoh sve je polikita...I sigurno postoji "jaci" razlog zbog cega je na ovom forumu zabranjeno pricati o AAS.
Da neko ne stekne pogresno misljenje i da nebi administratori pomislili da nesto lose govorim o pansportu,licno sam obozavaoc pansporta ali zelim da kazem ono sto mislim!

na žalost procenat bolesti koje se prenose krvlju se ne smanjuje..
I ida llje narkomani dolaze na našu kliniku da kradu špriceve... i ni to ne pomaže..
I dalje ima jako puno hepatitisa C (čak do 70% narkomana) a HIVa ionako nije bilp previše meĂ°z narkomanima u Vojvodini (nešto ih više ima u BGD i Srbiji)...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #65 poslato: Maj 29, 2012, 11:00:39 posle podne »

Slažem se da nije stvar u dostupnosti nego u prevenciji....
Sačuvana
bokaadsl
Gost
« Odgovor #64 poslato: Maj 29, 2012, 01:30:17 posle podne »

Ako smem da dodam...U apotekama je jedno vreme bilo zabranjeno prodavati iglu i spric(mislim bez recepta i sl.).
Sada je druga politika.Igla i spric su mnogo mnogo jeftiniji i svi pa i narkomani mogu da ih kupe.Narkoman,kada je u krizi, mora da uzme igu bolje da uzme u apoteci nego neku sa ulice i zarazi se.Procenat zarazenih (sidom i ostalih bolesti) se smanjio tim putem...
 Ako bi se pricalo mnogo vise o nezeljenim efektima,bolestima i ... koje su prouzrokovali steroidi mozda bi mladi shvatili i ne bi se upustali u taj rizik...
Kao sto rekoh sve je polikita...I sigurno postoji "jaci" razlog zbog cega je na ovom forumu zabranjeno pricati o AAS.
Da neko ne stekne pogresno misljenje i da nebi administratori pomislili da nesto lose govorim o pansportu,licno sam obozavaoc pansporta ali zelim da kazem ono sto mislim!
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #63 poslato: Maj 29, 2012, 11:43:13 pre podne »

... ovde se malo stide  ::)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.1 sekundi sa 19 upita.