TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398419 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 05:04:54 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 29 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: hmm... Bol u kolenu,rukama...  (Pročitano 76512 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #260 poslato: Februar 02, 2013, 05:19:56 posle podne »

Vežbe za podlaktice:
- pregibanje šake
- opružanje šake
- rotacija na spolja
- rotacija na unutra

15-20 ponavljanja, ne 200. i istezanje.
Pozz
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #259 poslato: Februar 02, 2013, 05:14:34 posle podne »

Plivanje da, džiudžica ne zbog hvatova i poluga....
Javi kako ide
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #258 poslato: Februar 02, 2013, 05:07:07 posle podne »

@cezar (da ne kopiram, biće pola strane)

vežbe pomažu oporavak pripoja i jačaju mišiće, pokreću cirkulaciju, procese izgradnje tkiva i regeneracije. Ne smeš zaboraviti istezanje posle vežbi!  bez toga je velika šansa da nećeš izlečiti lakat! istezanje je obavezno...
Elastična bandaža koju imaš nije rešenje za epikondilitis, postoji posebna ortoza za epikondilitis, mada smatram da nije neophodno.
Radi vežbe sa bučicama, isteži podlaktice, posle led + lioton gel.
Sačuvana
Want To Be Bigger
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

workout! train hard fight easy

« Odgovor #257 poslato: Februar 02, 2013, 11:02:57 pre podne »

Ognjene brate cekam te ceo dan pomagaj! Ubola me sipka danas u stomak i boli me dok disem imam masnicu i ogrebotine sta da radi? pozdrav
teško je reći bez pregleda... Najverovatnije je povreda mišića, medjutim potrebno je proveriti da ne postoji povreda nekog od stomačnih organa. U slučaju da ne prolazi, da imaš neko pogoršanje potrebn je pregled hirurga...
hvala :)
Sačuvana
workout brate!
cezar23
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #256 poslato: Februar 01, 2013, 09:37:17 posle podne »

imam problem sa podlakticom.. kad radim biceps stojeci, bilo ravnom, bilo krivom sipkom, osecam bol u podlaktici, ali dok radim bucicama, taj bol se smanjuje.. sta mislite, o cemu je rec? hvala
vežbanje šipkom zahteva jači stisak pesnice od rada sa bučicom, što je najverovatnije i uzrok bolova. Takodje pri radu sa šipkom šake su u fiksiranom položaju što opterećuje mišiće podlaktica. trebalo bi da radiš na jačanju mišića podlaktica + istezanje....
U kom delu je bol?
Evo me Pedja sa prvim vestima Proslo je 15 dana terapije mislim to ce biti sutra.
I onda mi je doktor rekao da se polako vracam  sa vezbanjem. Sta to znaci? Da odma krenem sa vezbama za svaku misicnu grupu sa manjim kilazama ili kao sto si mi ti ranije nesto govorio da radim jedno 10 dana samo podlaktice.

I jos nesto. Bol se smanjio ... ponekad mi uhvali bol u podlaktici i to je to.... al primecujem olaksanje od kad ne vezbam.Jel to normalno?(Mislim na to da je bol ponekad prisutan? Ja ga onda obicno namazem biofrizom i budem ko nov... Taj bol obicno bude u skoli ...)

mirovanje je potrebno u početnoj fazi lečenja. Da li si radio vežbe sa gumicom, lopticom, istezanja?
predlažem - nedelju dana lagane vežbice u gym za podlaktice sa bučicama. težine polako podižeš po danima - 2, 4, 6, 8, 10kg. Posle vežbi obavezno dobro istezanje podlaktica! kad dodješ kući led. Sve što radiš ne bi trebalo da boli....
Javi kako ide...
Evo ga rezime neki!
15 dana terapija  uz to potpuno mirovanje.. dobro isao sam na trcanje al terapije je sledeca : DD struja , neka struja sa lekom.. zove se nesto na c ili j....   i lediranje... + kinezi terapija (Tu nisam dobio bas neki veliki broj vezbi .. jedno 4 ,5 smatraju da je odmor bitan pa nisu hteli da me previse naprezu) , A ovako na ,,svoju ruku '' radio sam sa lopticom  i sa gumicom oko 3-5 serija sa po 20 ponavljanja.

Bol nije skroz prestao al kao sto sam rekao lakse mi je...

A imam i pitanja par .

1.Kako se izvode vezbe bucicama za podlakticu? ima li ih na netu?

2.Trebam li kupiti posebne bandazere za  laktove. Ja imam one elasticne sto se navuku na ruku. Da li su oni dovoljni? i da li uopste treba da ih koristim i kad?

3.Da i ako mozes da mi objasnis ovu pojavu.-> Kao sto sam rekao  jos me nije proslo skroz.. Bol se krece kako kad nekad podlaktice nekad  konkretno laktovi a nekad i deo bicepsa.... Uglavnom moje pitanje bi glasilo.-> Kad sam danas dosao u teretanu osecao sam umor i nekakav tup bol u laktovima, Uzeo sam  bucice od po 2kg i uradio jedno 200 ponavljanja pregiba za biceps i bol je prosao ko od sale kao i umor. Da li je to zato sto sam zagrejao misice ili sta?

4.I jos jedno pitanje-> Preporucujes li mi neki sport kao sto je plivanje?( Ja sam mislio da krenem malo sad na bazen  , ili na jiujitsu ne znam da li neki od ovih sportova pomaze oporavku?
Sačuvana
SAX!
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #255 poslato: Februar 01, 2013, 11:44:08 pre podne »

imam problem sa podlakticom.. kad radim biceps stojeci, bilo ravnom, bilo krivom sipkom, osecam bol u podlaktici, ali dok radim bucicama, taj bol se smanjuje.. sta mislite, o cemu je rec? hvala
vežbanje šipkom zahteva jači stisak pesnice od rada sa bučicom, što je najverovatnije i uzrok bolova. Takodje pri radu sa šipkom šake su u fiksiranom položaju što opterećuje mišiće podlaktica. trebalo bi da radiš na jačanju mišića podlaktica + istezanje....
U kom delu je bol?
Evo me Pedja sa prvim vestima Proslo je 15 dana terapije mislim to ce biti sutra.
I onda mi je doktor rekao da se polako vracam  sa vezbanjem. Sta to znaci? Da odma krenem sa vezbama za svaku misicnu grupu sa manjim kilazama ili kao sto si mi ti ranije nesto govorio da radim jedno 10 dana samo podlaktice.

I jos nesto. Bol se smanjio ... ponekad mi uhvali bol u podlaktici i to je to.... al primecujem olaksanje od kad ne vezbam.Jel to normalno?(Mislim na to da je bol ponekad prisutan? Ja ga onda obicno namazem biofrizom i budem ko nov... Taj bol obicno bude u skoli ...)

mirovanje je potrebno u početnoj fazi lečenja. Da li si radio vežbe sa gumicom, lopticom, istezanja?
predlažem - nedelju dana lagane vežbice u gym za podlaktice sa bučicama. težine polako podižeš po danima - 2, 4, 6, 8, 10kg. Posle vežbi obavezno dobro istezanje podlaktica! kad dodješ kući led. Sve što radiš ne bi trebalo da boli....
Javi kako ide...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #254 poslato: Februar 01, 2013, 11:38:27 pre podne »

Ognjene brate cekam te ceo dan pomagaj! Ubola me sipka danas u stomak i boli me dok disem imam masnicu i ogrebotine sta da radi? pozdrav
teško je reći bez pregleda... Najverovatnije je povreda mišića, medjutim potrebno je proveriti da ne postoji povreda nekog od stomačnih organa. U slučaju da ne prolazi, da imaš neko pogoršanje potrebn je pregled hirurga...
Sačuvana
Want To Be Bigger
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #253 poslato: Januar 31, 2013, 09:29:43 posle podne »

Sačuvana
workout brate!
cezar23
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #252 poslato: Januar 31, 2013, 09:00:35 posle podne »

U kom delu je bol?

Sačuvana
SAX!
cezar23
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #251 poslato: Januar 31, 2013, 08:57:14 posle podne »

ja sam jako puno napredovao radeci u teretani i kod kuce i uzeo sam par puta Kreatin monohidrat i u skoli me zezaju da sam pun hemije da cu sve misice ispiskiti i da mi je polni organ smanjuje...znam da ovo nije tema ali sta da kazem debilima dosta mi je vise provokacija kako se vi izorite sa ovim.Kada sam poceo sa vezbanjem imao sam 155cm i 73kg sada imam 182 i 78kg mislim da sam napredovao. Pozdrav :)
Pogresno mesto za ovakav post. Al podrsku mozes da dobijes na bilo kom delu foruma! Tako da... nema tu sta da se izboris.. jednostavno naviknes.... ti sto ti tako govore verovatno teg u zivotu nisu digli pa ni ne znaju sta je to tako da ti pokusavas da im objasnis nesto je sasvim uzaludno.... A sto se tice tvojih misica nece ispariti.... Samo opusteno!
Sačuvana
SAX!
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #250 poslato: Januar 30, 2013, 11:46:25 posle podne »

U kom delu je bol?
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #249 poslato: Januar 29, 2013, 11:33:59 posle podne »

Pa slaba ti podlaktica,ubaci neku vezbu za podlakticu i resices problem velikih kilaza.
Sačuvana
Want To Be Bigger
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #248 poslato: Januar 29, 2013, 08:07:40 posle podne »

ja sam jako puno napredovao radeci u teretani i kod kuce i uzeo sam par puta Kreatin monohidrat i u skoli me zezaju da sam pun hemije da cu sve misice ispiskiti i da mi je polni organ smanjuje...znam da ovo nije tema ali sta da kazem debilima dosta mi je vise provokacija kako se vi izorite sa ovim.Kada sam poceo sa vezbanjem imao sam 155cm i 73kg sada imam 182 i 78kg mislim da sam napredovao. Pozdrav :)
Sačuvana
workout brate!
milos4
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #247 poslato: Januar 29, 2013, 06:33:41 posle podne »

Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #246 poslato: Januar 28, 2013, 01:21:51 posle podne »

Lepo si to rekao  :)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 29 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.081 sekundi sa 18 upita.