TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 04:55:45 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 5 6 [7] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: SINUSI ? ALTERNATIVNO?  (Pročitano 41568 puta)
pedjoni986
Gost
« Odgovor #11 poslato: Oktobar 04, 2012, 05:35:00 posle podne »

Auu mrtvi sinusitis.. Mene posle svake prehlade uhvati posto imam devijaciju.
Mozda ti je to jedan od razloga, ako ti je nosna pregrada kriva u jednu stranu.

Uglavnom ja cim osetim teskobe pocnem sa inhaliranjem 2x na dan... Fazon lonac vrele vode i unutra natrpam zalfije, cvetove kamilice(ima u apoteci) i bosiljak.. I tako se parim parim par dana po 2x dok ne prodju tegobe. Taj olynth sam koristio fazon bas kad mi se nos zapusi totalno, ali sam koristio ograniceno i nema problema.

Pomaze i toplu krpu,peskir da stavis na celo ako te bole npr frontalni sinusi.

Zimi nemoj da se zajebavas i da ne nosis kapu.. Cim padne temperatura ispod 5 stepeni odma kapu.. I ne peri kosu neposredno pre izlaska napolje pogovo zimi. Sve to pomaze da se sacuvas od problema.

Bas mrtvi sinusi, secam se pre dve zime,nijednu noc nisam disao kao covek, vec sam se budio oznojen i pred ugusenje,pa me devojka inhalirala svake noci ali samo sa kamilicom,nisam nekog efekta imao,pa se ponovo jedva uspavam i tako u krug..mada verovatno ako je to sve poprimilio hronicnu formu,nema mi leka,nego samo da se zalecujem,kako bi se uprosceno reklo :(((
Sačuvana
NATURE
Napredni član
Van mreže Van mreže

Чекам васкрсење мртвих, и живот будућег веka

« Odgovor #10 poslato: Oktobar 04, 2012, 05:23:13 posle podne »

Auu mrtvi sinusitis.. Mene posle svake prehlade uhvati posto imam devijaciju.
Mozda ti je to jedan od razloga, ako ti je nosna pregrada kriva u jednu stranu.

Uglavnom ja cim osetim teskobe pocnem sa inhaliranjem 2x na dan... Fazon lonac vrele vode i unutra natrpam zalfije, cvetove kamilice(ima u apoteci) i bosiljak.. I tako se parim parim par dana po 2x dok ne prodju tegobe. Taj olynth sam koristio fazon bas kad mi se nos zapusi totalno, ali sam koristio ograniceno i nema problema.

Pomaze i toplu krpu,peskir da stavis na celo ako te bole npr frontalni sinusi.

Zimi nemoj da se zajebavas i da ne nosis kapu.. Cim padne temperatura ispod 5 stepeni odma kapu.. I ne peri kosu neposredno pre izlaska napolje pogovo zimi. Sve to pomaze da se sacuvas od problema.
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 04, 2012, 04:07:11 posle podne »

Hronična upotreba dekongestiva (olintspray) uništava sluznicu i dovodi do stalne zapušenosti nosa. na bazi toga se lakše nasele gljivice bakterije, virusi.
propolis čisti sluznicu Od infekcija (gljivica, bakterija, virusa), regeneriše i obnavlja sluznicu, smjuje zapušenost nosa...
Hronična upotreba dekongestiva (olintspray) uništava sluznicu i dovodi do stalne zapušenosti nosa. na bazi toga se lakše nasele gljivice bakterije, virusi.

Oki,hvala na info,znaci po tebi ponovo da krenem tj da probam sa propolisom ? A Marisol onaj najlaganiji sa pantenolom,dal bi moglo sa vremena na vreme,jer u njemu koliko sam u toku nema toliko niceg stetnog,morska so i tu neke sitne stvari
propolis čisti sluznicu Od infekcija (gljivica, bakterija, virusa), regeneriše i obnavlja sluznicu, smjuje zapušenost nosa...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Oktobar 04, 2012, 03:58:15 posle podne »

Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 04, 2012, 12:59:12 posle podne »

Jel ima neko neki lep recept za ispiranje, odnosno inhaliranje nosa( sinusa), znaci nesto alternativno, travke i ostala old school ludila :) Hvala

Nije old school ali je dobar predlog: Slana soba. Kakav problem imas?

Pa pre 2-3 zime to je pocelo prilicno akutno,posle prehlade, i mislio sam da ce to sve jako brzo proci kao uvek,i onda je trajalo mesec dva, krenem ja pametnjakovic olynthom ( da bih se kasnije navukao na njega ) , pa sam olynth upotrebljavao mesecima..svakog dana, nakon toga sam isao kod lekara, prepisao mi avamys terapija 2-3 meseca, navodno alergija i sta ti ja znam..u pocetku samo bolje,kasnije sve gore i gore..a uz to sam jos i pusac bio..i onda sta ti sve ne na bazi propolisa, i nista nije imalo efekta, u pocetku onaj pocetni placebo efekat,kasnije naravno ponovo isto..jedva sam spavao,nocu nisam mogao u horizontali da disem,pa sam ustajao,inhalirao se kamilicom, i to jos vise izazivao dozom nikotina..e onda jednog dana,bacim sve sto sam koristio do tada, budem samo na marisol sa pantenolom, ostavim cigare, i sve je krenulo nabolje,e sad imam tako periodicno problem, ali u slabijoj  jako meri nego pre,ne moze da se poredi, pa me zanima neki recept tako ako postoji alternativni za inhaliranje sem kamilice,vise da prskam nesto u nos ne,jer sam i prskanjem pogorsao stanje, a i sumnjam da je to bila alergija,nema sanse...Dakle jednom u par dana mi se odjednom zapusi bar jedna supljina, nema sljana tog dana,tek sutradan,i to na muke dok ga silom izbacim jedno sat vremena mi treba.
Sačuvana
kilokilo
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Oktobar 04, 2012, 12:15:29 posle podne »

Jel ima neko neki lep recept za ispiranje, odnosno inhaliranje nosa( sinusa), znaci nesto alternativno, travke i ostala old school ludila :) Hvala

Znaci udjes u sobu punu soli i prodje te :D :D :D
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Oktobar 04, 2012, 08:17:58 pre podne »

Sačuvana
kilokilo
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Oktobar 04, 2012, 06:00:21 pre podne »

Topla voda i so ;)
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 04, 2012, 01:04:18 pre podne »

Od sprejeva nema sta nisam probao,samo sam dodatno pogorsao stanje i otanjila se sluzokoza, najvise sam sjebo to sve avamys -om koji je kortikosteroid, tako da sam pre par meseci sve to pobacao,i gle cuda,krenulo nabolje :) pa bih nekim alternativnim receptom probao inhaliranjima, jer da prskam vise nesto u nos ne bih
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Oktobar 04, 2012, 12:56:58 pre podne »

Sprej proponasal kupuj se u apoteci, na bazi propolisa. Stavlja se uveče pred spavanje.
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 04, 2012, 12:52:46 pre podne »

Sačuvana
Stranice: 1 ... 5 6 [7] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.083 sekundi sa 17 upita.