TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 09:53:20 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: SINUSI ? ALTERNATIVNO?  (Pročitano 41574 puta)
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #41 poslato: Oktobar 06, 2012, 03:56:19 posle podne »

Kako ja to vidim, najbolje bi bilo kombinovati klasicnu i alternativnu medicinu, stalno se iznova pokazuje da jedna bez druge ne mogu.
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #40 poslato: Oktobar 06, 2012, 03:16:26 posle podne »

E da,ko je celav nema mu pomoci. :D ;D

A ko je procelav ? :D
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #39 poslato: Oktobar 06, 2012, 01:39:04 posle podne »

Moj drugar je resio problem sa sinusima tako sto je otisao kod jednog cike na Ub,taj cika je inace veterinar :D Resio mu je covek problem za sva vremena i to nekim cupanjem,uzme neke tupe makaze iz svog veterinarskog pribora,valjda za strojenje :D i oko tih makaza obmota pramen kose na mestu na kom misli da treba i povuce u stranu ili ka gore,uglavnom boli kao 5 vadjenja zuba istovremeno. :D Ali resio je mnogima problem sinusa. :)

P.S nije zezanje,lik je stvarno veterinar i nekim veterinarskim makazama (ne sisa i ne skida kosu) napravi kao polugu i povuce pramen kose,tako otvori neke kanale u glavudzi i covek prodise. :D
Moj drug je naucio od tad da dise na nos(posto nije znao,ali bukvalno,jer mu je 10 meseci od 12 nos zapusen i kad treniramo dise na usta bilo da trci ili da je u teretani) a to je bilo pre 5 godina i nikad vise problem sa sinusima nije imao.

E da,ko je celav nema mu pomoci. :D ;D
« Poslednja izmena: Oktobar 06, 2012, 01:40:37 posle podne od strane Stefan L. » Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #38 poslato: Oktobar 06, 2012, 12:53:58 pre podne »

Anw, sinusi battle: čišćenje sekreta!
- proponasol pred spavanje
- mucodin sirup za odrasle 3x supena kašika (razmekšava sekret)
- puno tečnosti
- inhalacije da!  (vlaži i razmekšava sekret)

ćao
 :)

Hvala puno na strpljenju i vremenu,probacu tako kao sto si napisao,pa javim rezultate..tnx again
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: Oktobar 05, 2012, 11:18:42 posle podne »

Anw, sinusi battle: čišćenje sekreta!
- proponasol pred spavanje
- mucodin sirup za odrasle 3x supena kašika (razmekšava sekret)
- puno tečnosti
- inhalacije da!  (vlaži i razmekšava sekret)

ćao
 :)

Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: Oktobar 05, 2012, 11:15:30 posle podne »

Sve  u svemu,radio sam i sam kao med tehnicar u zdr ustanovi..i znam sta se radi i kako se radi,i ko sve radi,i kakvi polupismeni doktori sa zadnjom literaturom iz 50tih godina,tako da sam izasao iz svega toga, i promenio zanimanje :) Tako da vise iskreno verujem u alternativne stvari,tipa travke inhaliranja ludilo,nego u magicne bocice iz apoteke...i ostale kojestarije, jer time nista nisam postigo,nego jos gore mi je bilo,pa bih pre nekom travkom da se inhaliram, probacu sto da ne..strpljiv sam u tome,znam ljude koji su se godinama patili sa sinusima,sta je tu je..life is a battle :)
Jednom prilikom mi je lekar opste prakse prepisao samo antibiotike za sinusitis. I sad posto se dugo smaram sa tim, pretpostavljao sam da mi treba i neki sprey, inhaliranje sta god da mi malo nos otcepi.. A posto lekar nista nije spominjao, ja ono postavim pitanje:" a da uzmemi sprey za nos, inhaliranje i to ?"  A lekar kao e da da i to.. I onda napise.. Hah... Iskusno nema sta x)  ili kad sam bio za koleno.. Doneo rtg snimak i kaze auu odlicne kosti ne fali ti nista. Ja se vratim posle par dana sa jakim bolovima i kazem kako mi nije nista dajte neki uput ne mogu sedeti od bolova... I onda fizijatar sto radi tu me lomio mesec dana bez prave dijagnoze pa je tek ortoped na poliklinici konstatovao pravu dijagnozu x) 
Pa vrhunac svega odem kod privatnika puknem velike pare i on me povrsno odradi.. pa cu sad da ga tuzim. Prelepa iskustva sa lekarima x)

Dok npr Pedja te posavetuje bolje nego sto je mene ovaj kome sam platio solidnu sumu. Pedja keep up the good work, nemoj da se pokvaris : )))

dont worry, pijem konzervans 3 x na dan  ;)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: Oktobar 05, 2012, 11:13:01 posle podne »

Pa da, sreca pa imamo okej doktore na forumu. Nisam ni ja hteo da hejtujem ali prosto zelim da podelim iskustva i ako neko mozda moze da izvuce neku pouku iz toga, da se njemu ne desi slicno itd. Samo zbog toga napisem opsirno. : ) 

Da se vratimo sinusima. Probaj taj propolis i sta si vec mislio pa javi rezultate kad ih bude. Zbog nas ostalih sa istim problemom : )
moramo da se trudimo malo manj da hejtujemo (svako od nas, svakog dana),  da prekinemo začarani krug naše realnosti.... Previše je hejta  8)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: Oktobar 05, 2012, 11:08:18 posle podne »

Ocenu nečije stručnostk može vršiti kolega koji ima isti nivo znanja i obrazovanja. Ja ne mogu ocenjivati rad električara ili automehaničara, nemam dovoljno znanja za to... Mogu reći jedino da li bih voleo da su bolji rezultati. ocena da je neko visoko obrazovan polupismen je veoma nekorektna....
Ti lekari su usvojoj praksi sigurno mnogim ljudima pomogli i dobrih stvari učinili i to je za poštovanje.
Hronični sinuzitis je bolest boja s teško leči i mnogi ljudi su svedoci toga. Moj stručno mišljenje je da je uzrok toga ispunjenost sinusa sekretom  da bi se bolest rešila potrebno je da se sinusi oslobode sekreta...

Ma u afektu sam rekao na osnovu iskustva koje imam u radu sa njima,itd, dakle to je samo 1% onih koje poznajem,ja sam se za njih ogradio,a ovako ne sporim da ima jako strucnih lica, nego generalno i svi znamo zdravstvo gde se nalazi,ali to je sad siroka tema, nema potrebe za tim.. Znaci ogradio sam se na iskustvo koje imam sa njima,i onoga sto sam prosao, a i moji bliznji su jako osetili na svojoj kozi lekarske greske,tako da to je to..Probacu sa propolisom, pa cemo vdieti
ok, u suštini ima tu puno tema, ali.... nije ovde mesto za to  :)
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #33 poslato: Oktobar 05, 2012, 10:59:33 posle podne »

Pa da, sreca pa imamo okej doktore na forumu. Nisam ni ja hteo da hejtujem ali prosto zelim da podelim iskustva i ako neko mozda moze da izvuce neku pouku iz toga, da se njemu ne desi slicno itd. Samo zbog toga napisem opsirno. : ) 

Da se vratimo sinusima. Probaj taj propolis i sta si vec mislio pa javi rezultate kad ih bude. Zbog nas ostalih sa istim problemom : )

Probacu , borba sa sinusima je duga ,nekad kao i sa vetrenjacama,ali moramo se boriti :) kad krenjem da stenjem i vristim na treningu i stiskam vene glave i kad izlazi bes iz mene, kao da malo i sinusi prorade :) videcemo, malo jos da razvijem taj zivotinjski ID iz mene,pa mozda pomogne : ) probacemo od svih metoda pomalo,haha
Sačuvana
NATURE
Napredni član
Van mreže Van mreže

Чекам васкрсење мртвих, и живот будућег веka

« Odgovor #32 poslato: Oktobar 05, 2012, 04:46:18 posle podne »

Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #31 poslato: Oktobar 05, 2012, 02:26:15 posle podne »

Sve  u svemu,radio sam i sam kao med tehnicar u zdr ustanovi..i znam sta se radi i kako se radi,i ko sve radi,i kakvi polupismeni doktori sa zadnjom literaturom iz 50tih godina,tako da sam izasao iz svega toga, i promenio zanimanje :) Tako da vise iskreno verujem u alternativne stvari,tipa travke inhaliranja ludilo,nego u magicne bocice iz apoteke...i ostale kojestarije, jer time nista nisam postigo,nego jos gore mi je bilo,pa bih pre nekom travkom da se inhaliram, probacu sto da ne..strpljiv sam u tome,znam ljude koji su se godinama patili sa sinusima,sta je tu je..life is a battle :)
Jednom prilikom mi je lekar opste prakse prepisao samo antibiotike za sinusitis. I sad posto se dugo smaram sa tim, pretpostavljao sam da mi treba i neki sprey, inhaliranje sta god da mi malo nos otcepi.. A posto lekar nista nije spominjao, ja ono postavim pitanje:" a da uzmemi sprey za nos, inhaliranje i to ?"  A lekar kao e da da i to.. I onda napise.. Hah... Iskusno nema sta x)  ili kad sam bio za koleno.. Doneo rtg snimak i kaze auu odlicne kosti ne fali ti nista. Ja se vratim posle par dana sa jakim bolovima i kazem kako mi nije nista dajte neki uput ne mogu sedeti od bolova... I onda fizijatar sto radi tu me lomio mesec dana bez prave dijagnoze pa je tek ortoped na poliklinici konstatovao pravu dijagnozu x) 
Pa vrhunac svega odem kod privatnika puknem velike pare i on me povrsno odradi.. pa cu sad da ga tuzim. Prelepa iskustva sa lekarima x)

Dok npr Pedja te posavetuje bolje nego sto je mene ovaj kome sam platio solidnu sumu. Pedja keep up the good work, nemoj da se pokvaris : )))

E o tome ja pricam..kakvo je danasnje zdravstvo..svaka cast pravim ljudima, konkretno si ga objasnio, i ja sam imao dosta toga da objasnim na primerima,ali nije tema za to,nego za sinuse,pa me mrzelo..tu si sve objasnio..respect
Sačuvana
NATURE
Napredni član
Van mreže Van mreže

Чекам васкрсење мртвих, и живот будућег веka

« Odgovor #30 poslato: Oktobar 05, 2012, 02:23:38 posle podne »

Sve  u svemu,radio sam i sam kao med tehnicar u zdr ustanovi..i znam sta se radi i kako se radi,i ko sve radi,i kakvi polupismeni doktori sa zadnjom literaturom iz 50tih godina,tako da sam izasao iz svega toga, i promenio zanimanje :) Tako da vise iskreno verujem u alternativne stvari,tipa travke inhaliranja ludilo,nego u magicne bocice iz apoteke...i ostale kojestarije, jer time nista nisam postigo,nego jos gore mi je bilo,pa bih pre nekom travkom da se inhaliram, probacu sto da ne..strpljiv sam u tome,znam ljude koji su se godinama patili sa sinusima,sta je tu je..life is a battle :)
Jednom prilikom mi je lekar opste prakse prepisao samo antibiotike za sinusitis. I sad posto se dugo smaram sa tim, pretpostavljao sam da mi treba i neki sprey, inhaliranje sta god da mi malo nos otcepi.. A posto lekar nista nije spominjao, ja ono postavim pitanje:" a da uzmemi sprey za nos, inhaliranje i to ?"  A lekar kao e da da i to.. I onda napise.. Hah... Iskusno nema sta x)  ili kad sam bio za koleno.. Doneo rtg snimak i kaze auu odlicne kosti ne fali ti nista. Ja se vratim posle par dana sa jakim bolovima i kazem kako mi nije nista dajte neki uput ne mogu sedeti od bolova... I onda fizijatar sto radi tu me lomio mesec dana bez prave dijagnoze pa je tek ortoped na poliklinici konstatovao pravu dijagnozu x)  

Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #29 poslato: Oktobar 05, 2012, 02:10:45 posle podne »

Pa lekar naucnik je pretpostavljao ( po njihovom dijagnostikovao) alergiju,i krenuo sam sa avamysom..i sve je krenulo nagore..dakle posle kad sam trebao da idem na kontrolu,nisam mogao da disem i bio sam isfrustriran,tako da sam to sve batalio,a i ovo se javilo zimi,ne u prolece..dakle naucnik je dijagnostikovao alergiju u sred zime ..a i pretpostavljam da cim se javljalo zimi u toploj prostoriji da je verovatno od akutne nelecene forme, sinuzitis poprimio hronicnu formu..nema drugog..od avamys-a olyntha i ostalih drangulija bas mi e sluzokoza otanjila podosta..i onda neko vreme,par meseci nisam ni miris hrane mogao lepo osetiti..ali dobro,tad sam i dosta pusio,pa je to sve bilo zapetljano.. I sad prvo cim ustanem ujutru izduvam nos..uvek imam sljama (sljam je dosta gust ) , i tako jednom u 2-3 nedelje odjednom mi se zapusi nos bez nekog razloga..ali otkad pazim na sobu i nemam pusace oko sebe, to se sve znatno smanjilo..ali uvek skoro imam sljam
[/quote]

Dobro, jedno je povlacilo drugo pa si na kraju upao u zacarani krug a to sa sinusima ( nazalost ) uglavnom bude tako.  Sada uglavnom znas sta ti smeta pa povedi racuna o tome ( mislim na dim, zagusljive prostorije, nazeb... ). Kada su hronicne upale u pitanju ne moze se uraditi mnogo toga, pokusaj sa propolisom a kao alternativu imaj na umu slanu sobu koju sam pomenula, zaista sam videla dobre rezultate sa njom narocito kod respratornih bolesti.
[/quote]

Hvala lepo, jako postujem lekare na ovom forumu, jer sam citanjem shvatio da imate jako znanja.a o slanoj sobi cu se raspitati kvalitetno, jer deluje kao da ima nade sa njom.. probacu jedno po jedno,pa cu videti, uzecu najpre propolis..
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Oktobar 05, 2012, 01:59:09 posle podne »

[/quote]

Pa lekar naucnik je pretpostavljao ( po njihovom dijagnostikovao) alergiju,i krenuo sam sa avamysom..i sve je krenulo nagore..dakle posle kad sam trebao da idem na kontrolu,nisam mogao da disem i bio sam isfrustriran,tako da sam to sve batalio,a i ovo se javilo zimi,ne u prolece..dakle naucnik je dijagnostikovao alergiju u sred zime ..a i pretpostavljam da cim se javljalo zimi u toploj prostoriji da je verovatno od akutne nelecene forme, sinuzitis poprimio hronicnu formu..nema drugog..od avamys-a olyntha i ostalih drangulija bas mi e sluzokoza otanjila podosta..i onda neko vreme,par meseci nisam ni miris hrane mogao lepo osetiti..ali dobro,tad sam i dosta pusio,pa je to sve bilo zapetljano.. I sad prvo cim ustanem ujutru izduvam nos..uvek imam sljama (sljam je dosta gust ) , i tako jednom u 2-3 nedelje odjednom mi se zapusi nos bez nekog razloga..ali otkad pazim na sobu i nemam pusace oko sebe, to se sve znatno smanjilo..ali uvek skoro imam sljam
[/quote]

Dobro, jedno je povlacilo drugo pa si na kraju upao u zacarani krug a to sa sinusima ( nazalost ) uglavnom bude tako.  Sada uglavnom znas sta ti smeta pa povedi racuna o tome ( mislim na dim, zagusljive prostorije, nazeb... ). Kada su hronicne upale u pitanju ne moze se uraditi mnogo toga, pokusaj sa propolisom a kao alternativu imaj na umu slanu sobu koju sam pomenula, zaista sam videla dobre rezultate sa njom narocito kod respratornih bolesti.
« Poslednja izmena: Oktobar 05, 2012, 02:02:56 posle podne od strane Dr Gorana Grkovic » Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #27 poslato: Oktobar 05, 2012, 01:27:31 posle podne »

Ocenu nečije stručnostk može vršiti kolega koji ima isti nivo znanja i obrazovanja. Ja ne mogu ocenjivati rad električara ili automehaničara, nemam dovoljno znanja za to... Mogu reći jedino da li bih voleo da su bolji rezultati. ocena da je neko visoko obrazovan polupismen je veoma nekorektna....
Ti lekari su usvojoj praksi sigurno mnogim ljudima pomogli i dobrih stvari učinili i to je za poštovanje.
Hronični sinuzitis je bolest boja s teško leči i mnogi ljudi su svedoci toga. Moj stručno mišljenje je da je uzrok toga ispunjenost sinusa sekretom  da bi se bolest rešila potrebno je da se sinusi oslobode sekreta...

Ma u afektu sam rekao na osnovu iskustva koje imam u radu sa njima,itd, dakle to je samo 1% onih koje poznajem,ja sam se za njih ogradio,a ovako ne sporim da ima jako strucnih lica, nego generalno i svi znamo zdravstvo gde se nalazi,ali to je sad siroka tema, nema potrebe za tim.. Znaci ogradio sam se na iskustvo koje imam sa njima,i onoga sto sam prosao, a i moji bliznji su jako osetili na svojoj kozi lekarske greske,tako da to je to..Probacu sa propolisom, pa cemo vdieti
Sačuvana
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.088 sekundi sa 17 upita.