TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398400 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 21, 2024, 10:02:10 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pojas i steznici - koliko su korisni tokom treninga?  (Pročitano 6803 puta)
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Jul 24, 2013, 09:40:11 pre podne »

po meni pojas i steznici nisu neophodni početnicima uopšte. U nekim kilažama 200+ na čučnju i mrtvom možda, u smislu prevencije povrede. Mada sve je to individualno, ima profesionalnih dizača tegova koji pojas nikako ne koriste. U smislu stvaranja bolje/jače trbušne prese može da se koristi pojas, meni lično dosta pomogne u čučnju, mrtvom dizanju i military pressu. Ali nekom ko nije u powerliftingu ili weightliftingu mislim da stvarno nema potrebe stavljati pojas, već graditi 'core' snagu bez divljanja i suludog slaganja tegova za 1rm posle mesec dana teretane... 

Na deadliftu stavljam pojas 200kg+, na čučnju pojas ide na sve preko 160kg-bandaže stavljam 200kg+ skoro uvek samo na 1rm, s tim što već na 170kg stavljam 7mm neoprenske steznike. Mada u ovoj turi treninga ću se truditi da ne idem ni sa neoprenom do nekih 180-190kg, videćemo kako će se to pokazati.
Sačuvana
Arbeit macht frei.
R1
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Jul 24, 2013, 09:35:28 pre podne »

@R1
U tvom slucaju ne treba ti nista sem ako oces grutne, pazi na formu i to je to.
Da li je ok da ih ubacim recimo u poslednjim serijama kad mi hvat vec popusta, najvise bi koristio za zgibove kad je podlaktica vec gotova?
Sačuvana
Terror
Napredni član
Van mreže Van mreže

terroristes

« Odgovor #14 poslato: Jul 24, 2013, 08:51:17 pre podne »

dovoljan je bio jedan skok ili ti pad sa malo vece visine 6-7m ...pri tome sam desnom nogom doskocio na neki panj a onda kad sam poleteo napred rukama se docekao na pod i sakama pokusao da amortizujem pad..secam se samo da sam uveliko hodao i trcao a da sake nisam mogao da stegnem u pesnice...istegao neke tetive...posle sam probao nekim stepenicama da ojacam kolena i noge cak sam trcao i sa opterecenjem ali nisam znao koliko su one u stvari smrt za kolena...sada i na 1 sprat idem liftom...danas izbegavam fudbal i basket i jedini pokret koji me plasi je rotacija oko svoje ose pogotovu kad su obe noge na zemlji...inace imam drugara koji je sve ovo sjebao ko i ja plus je njemu prednji pucao 2 puta  i  njemu su izvadili i ceo meniskus..baja radi squat 240 sa bandazima a doktori mu  rekli da bi trebao da miruje i nikako da pravi pokrete cucnja...squat is a miracle :D :D
Sačuvana
Nase ce sjene hodati po Becu ,lutati po dvoru , plasiti gospodu...
BBBbbb
Napredni član
Van mreže Van mreže

Jusqu'ici tout va bien…

« Odgovor #13 poslato: Jul 24, 2013, 08:19:26 pre podne »

@R1
U tvom slucaju ne treba ti nista sem ako oces grutne, pazi na formu i to je to.

@terror
Kako si tako unistio kolena?
Jake butke dosta pomazu kod kidanih ACL, zato ti i pomogli cucanj i mrtvo.
Sačuvana
Terror
Napredni član
Van mreže Van mreže

terroristes

« Odgovor #12 poslato: Jul 23, 2013, 04:36:45 posle podne »

ja koristim pl pojas i bandaze za ruke i kolena...pojas koristim odavno i uglavno je to na osnovnim vezbama ..recimo cucanj radim 140 bez kaisa a sve posle sa kaisem ...kais uvek zategnem toliko da mogu lepo da "naduvam"stomak u njega...na 1 rpm zategnem ga maksimalno jer tu bukvalno udahnem vazduh  i dok se ne vratim u prvobitni polozaj nema disanja...bandaze koristim inzerove i meni kao rekreativcu su sasvim ok...imao sam pre desetak godina ozbiljne povrede ...oba prednja ukrstena i desni lateralni kao i iscasenje kuka...mednjutim kako sam poceo da radim cucanj i mrtvo  problemi i bolovi zbog ovih povreda su skoro nestali...ovako sto se tice bandaza poceo sam prvo da koristim one za zglobove na rukama iz pansporta i to sam problem imao jedino kod cucnja..medjutim nisu dugo potreajali mozda mesec dana . posle sam narucio iznerove bandaze za kolena i ruke ..ovi za ruke mi extra zavrsavaju posao...nema bolova ...sto se tice bandaza za kolena njih koristim na zadnjoj pretici trojci ili kecu...probao sam da posle toga odradim par serija sa manjom tezinom medjutim osecaj je veoma los...prosto nisi siguran u svoje noge ..tako da sad ako planiram da radim i neki opadajuci niz radim obavezno bez bandaza..njih koristim iskljucivo kad probam neki max  i polse toga ne radim nista...
Sačuvana
Nase ce sjene hodati po Becu ,lutati po dvoru , plasiti gospodu...
R1
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Jul 23, 2013, 02:52:54 posle podne »

Mogu li se povrediti ako ne koristim pojas uopste? Ne podizem nikad tezine koje ne mogu da podignem vise od 6 ponavljanja, a ne znam da li cu ikad raditi neku vezbu gde ce mi trebati 1RM. Osetim kod cucnja napetost u trbusnjacima, kod zgibova i kod barbell rows, ali nista spektakularno samo kao da i oni rade, a ne kao da pucaju.

Mislio sam da uzmem gurtne jer je lakse izolovati ledja kad se rade zgibovi, ali sam citao da mogu da pritiskaju neki zivac u zglobu sake, pa da izazovu neosetljivost sake, a i podlaktica ne radi kao bez njih tako da bi mi i to zaostajalo.
Sačuvana
Nenad.LJ
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Decembar 17, 2012, 07:40:02 posle podne »

pojas mi mnogo znaci a steznike za kolena vec moram da koristim posto se mnogo prijatnije osecam tako dok radim cucanj
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #9 poslato: Decembar 12, 2012, 11:07:51 posle podne »

E to je vec previse... :D  Sta sve ljudi rade ni bi li izgledali opako. :D

Imaš  i ono kada okači pojas preko ramena, vraćajući se sa treninga, i tako šeta gradom(a nosi torbu i ima mesta da stane u njoj). ;D :D
:D Ne vidjam takve,ali pocecu da ih snimam kad god vidim te bisere,pa cu da napravim klip i okacim kad se nakupi materijala.
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #8 poslato: Decembar 08, 2012, 07:58:09 posle podne »

Imaš  i ono kada okači pojas preko ramena, vraćajući se sa treninga, i tako šeta gradom(a nosi torbu i ima mesta da stane u njoj). ;D :D
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #7 poslato: Decembar 05, 2012, 06:06:11 posle podne »

Ja sa zaista svašta viĂ°ao kao na primer da toliko sisnu pojas kada izvode čučanj,potisak,veslanje da se posle toga neki ispovraćaju a bilo je i padanja u nesvest.Mislim da se malo preteruje sa stiskanjem i da treba svako u prodavnici da lepo objasni da se to ne stiska toliko da vežbač nema vazduha već da taj pojas treba da mu pomogne a ne odmogne.
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #6 poslato: Decembar 05, 2012, 06:02:48 posle podne »

Kao i obicno dobar tekst Roberte. :)

Samo kad bi se jos vezbaci edukovali pa znali kad sta i kako. :)

Najviše mi se dopalo u tekstu kada je pomenuo  one koji ulaze u teretanu već opasani i full spremni. :D E, takve zaista viĂ°am. Nose pojas i dok se zagrevaju.

Nikada neću zaboraviti slučaj kada je jedan vežbač ušao u radnju sa vezanim pojasom, došao pravo sa treninga. ;D
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #5 poslato: Decembar 05, 2012, 09:38:53 pre podne »

Najviše mi se dopalo u tekstu kada je pomenuo  one koji ulaze u teretanu već opasani i full spremni. :D E, takve zaista viĂ°am. Nose pojas i dok se zagrevaju.

Nikada neću zaboraviti slučaj kada je jedan vežbač ušao u radnju sa vezanim pojasom, došao pravo sa treninga. ;D
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #4 poslato: Decembar 02, 2012, 04:35:28 posle podne »

Ovakve stvari su obavezne i sam ih koristim kad ustreba.
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #3 poslato: Decembar 02, 2012, 03:25:04 posle podne »

Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #2 poslato: Decembar 02, 2012, 02:33:33 posle podne »

Jedno 2 meseca sam bez pojasa i dobro to ide, jer sam ojacao abdomen i naucio da ga fiksiram pri izvodjenju kompleksnijih vezbi..doduse mrtvo dizanje ne radim...ali za sve ostalo idem bez pojasa.

Koristim samo steznike za zglob i laktove , zbog skot klupe potiska sa cela itd..pa mi tu steznik oko lakta jako pomaze
Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.117 sekundi sa 18 upita.