TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398406 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 12:42:47 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Oslabljen ligament skocnog zgloba  (Pročitano 11958 puta)
Prototype
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Maj 05, 2013, 01:13:17 pre podne »

Pa listovi me bas bole, a takodje osecam da su mi noge "teske" Imam osecaj da je glavni krivac, pored moguceg pretreniranja, povreda zglobova, jer ovo mi se nikada nije desilo. Imao sam neke lakse povrede tj istegnuca zgloba, kazem lakse jer je otok brzo nesto, ali bol bas i nije. Povredio sam prvo desni pa levi zglob, jedan za drugim. Taman kad je jedan malo zalecen, povredim drugi. Jednom na fudbalu, drugi put pred kucu :s Znaci nagazim na neku rupu ili sa vec, i iskrenem nogu. Odamh otok nastao, nista strasno ali eto moglo je da bude gore.

Pojacao sam sa cardio treninzima. IMam fudbal dva puta nedeljno, plus dzogiram jednom nedeljno. Moze biti da su mi se dosta opteretili misica lista i ostali ligamenti zgloba. Bol je sa strane.

Msm i prilicno sam tezak, na 183 cm imam 94kg.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Maj 04, 2013, 01:13:17 posle podne »

Zanima me nesto u vezi povrede clanka. Mogu li se ostali ligamenti, a takodje i misici opteretiti ako igrate fudbal ili bilo koji drugi sport a pritom imate neku blagu povredu clanka ? Msm desi se neko istegnuce, otekne... nakon sto otok "slegne" ono i dalje moze da boli tj da nije dovoljno zaleceno.
svakako, potrebno jeneko vreme da se povreda zaleči. Za to vreme može biti bola na mestu povrede, a može se preopteretiti i neki  zdrav mišić jer se štedi povredjeni deo....
Ako možeš da pojasniš malo...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Maj 04, 2013, 01:10:51 posle podne »

Sa spoljasnje strane, nije ni ispod ni iznad, nego otprilike na sredini, ka prstima taj deo.
Nema otoka.
istegao si ligamente. Odmaraj nekoliko dana, masiraj ledom tri puta dnevno. Radi vežbe stopalom bez opterećenja gore dole, kuržni, uvrtanje, izvrtanje. Pre toga radi podizanje na prste, hod na prstima, petama. Hod na spoljnoj i unutrašnjoj strani stopala. Važno je da nem bllova pri vežbanju.....
javi kako ide zadva-tri dana...
Sačuvana
Fica
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Maj 03, 2013, 11:49:16 pre podne »

Sa spoljasnje strane, nije ni ispod ni iznad, nego otprilike na sredini, ka prstima taj deo.
Nema otoka.
Sačuvana
Prototype
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Maj 03, 2013, 12:21:19 pre podne »

Zanima me nesto u vezi povrede clanka. Mogu li se ostali ligamenti, a takodje i misici opteretiti ako igrate fudbal ili bilo koji drugi sport a pritom imate neku blagu povredu clanka ? Msm desi se neko istegnuce, otekne... nakon sto otok "slegne" ono i dalje moze da boli tj da nije dovoljno zaleceno.
« Poslednja izmena: Maj 03, 2013, 12:23:09 pre podne od strane Prototype » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Maj 02, 2013, 11:00:43 posle podne »

Sa koje strane boli - spoljašnje ili unutrašnje?  u kom delu stopalu ispred ili ispod zgloba?
da li ima otoka?
Sačuvana
Fica
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Maj 02, 2013, 07:25:09 posle podne »

Da ne otvaram novu temu, imam jedno pitanje oko desnog skocnog zgloba.
Naime igrao sam fudbal pre jedno 2 nedelje i izvrnuo sam zglob.
Posle 1-2 dana nisam osecao poteskoce prilikom hodanja, ali evo i posle 2 nedelje,
kada naglo promenim polozaj tela (dok igram fudbal) ili sutnem loptu, a ne zategnem jako nogu
mene taj zglob zaboli.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Februar 19, 2013, 08:34:17 posle podne »

Gavez je više kod svežih povreda protiv otoka i podliva.... Kolagen pomaže u jačanju i zarastanju ligamenata, to je gradivni materijal ligamenata.
Javi kako ide
Sačuvana
ronaldo9
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Februar 19, 2013, 11:58:41 pre podne »

Poceo sma da pijem elasti joint i sutra cu da odem kod doktora da vidim kad mogu da odradim neku terapju......cuo sam za onaj Gavez gel kazu kao da je mnogo dobar pa me zanima jel i on moze da mi pomogne u zaceljivanju i jacanju logamenata ili ima neku drugaciju svrhu ????
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Februar 18, 2013, 11:07:47 posle podne »

Ponavljane i nedovoljno zalečene povrede skočnog zgloba dovode do njegove hronične nestabilnosti, tj labavosti. Obavezno bi trebalo da nosiš steznik za skočni zglob na utakmicama, dost ada radiš na jačanju mišića potkolenica i na propriocepciji za skočni zglob.
Suplementacija kolagenom je preporučljiva i to u kombinaciji sa fizikalnom terapijom.
Sačuvana
ronaldo9
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Februar 17, 2013, 04:16:37 posle podne »

U periodu od 2007 do 2011 sam tri puta istezao ligamente skocnog zgloba...i danas se cudim kako mi nisu pukli ligamenti jer to su bile 3 teske situacije....danas sam imao utakmicu i ponovo sam malo istegao ligamente istog zgloba (vrlo, vrlo malo), a to je bila jedna stvarno blaga situacija koja kod 99% sportista koji se nikad nisu povredjivali ne bi proizvela apsolutno nista lose......planiram uskoro da pocnem da pijem Elasti Joint i da mazem konjsku mast redovno ali mene zanima da li bi mogao sa ovom pricom da odem kod doktora i da mi on preporuci neku terapiju koja nije vezana samo za radjenje nekih vezbi za jacanje zglobova vec npr ona terapija sa strujom - ne znam sad kako se to zove ali to sam radio dva puta posle prve i druge povrede i pomoglo mi je ali sam isao po 10 dana i to je sve.
Sačuvana
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.117 sekundi sa 18 upita.