TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398541 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Octavia

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 27, 2024, 05:54:42 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 12 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Polne bolesti - Uzroci,lecenje,zastita...  (Pročitano 42708 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #103 poslato: Februar 03, 2016, 08:18:01 posle podne »

u testisu ili oko testisa? (u dubini?)
Sačuvana
R1
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #102 poslato: Februar 03, 2016, 08:12:38 posle podne »

Sta moze izazvati grc u testisu? Probode onako u stanju mirovanja iz cista mira?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #101 poslato: Februar 03, 2016, 08:07:02 posle podne »

Varikocela je uvek na levom?

Bolje je, da ne kazem proslo. Opipavao sam testis, nema bola na dodir, nema otoka, pri treningu sa opterecenjem nema bola, radio sam i trbusnjake, savijao ledja, nema. Nije bilo ranijih povreda, nema otoka. Primetio sam da osecaj moze da se javi pri ''kontrakciji'' penisa, ne znam kako bi to objasnio bolje.
Ejakulacija u tim danima ispitivanja nije bila bas redovna, sada jeste.
Sto se grebuckanja tice izgleda da je i to u prolazu, pijem sok od grejpfruta treci dan.
Spermo/urinokulturu nisam radio, na sta ti rezultati mogu ukazati?
Mada sada bi sacekao s tim, ako se povuce i ne vrati onda je bilo nesto idiopatski. Nadam se da ce biti tako.
ok, dobro je da je bolje - važno je da osećaj težine u testisu (bez drugih promena) prodje - da ne traje duže vremena (može se javiti u apstinenciji...)
- ukoliko ta tegoba traje duže, trebalo bi uraditi dopunske preglede...
- spermo/urinokultura - ukazuje na prisustvo bakterije
- ---------------
- desnostranu varikocelu treba uvek na prvom mestu ispitati na TUMOR BUBREGA (!), inače vrlo se retko javlja....

- dolaziu obzir ultrazvuk testisa sa doplerom - ukoliko osećaj težine testisa ili druge tegobe testisa ne prodje... ako ti je bolje ok  ;)
Sačuvana
R1
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #100 poslato: Februar 03, 2016, 04:21:25 posle podne »

Ne u erekciji nego voljnoj ''kontrakciji''.

Mislim da je u pitanju pubococcygeus misic (PC muscle). Njegovom kontrakcijom se izbacuje ejakulat, odrzava erekcija etc etc, ali moze svakako da se kontrahuje kad hoces.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #99 poslato: Februar 03, 2016, 02:19:55 posle podne »

Znaci summa summarum , tegobe se stisavaju?

Inace vezano za varikokelu...najčešće se javlja na levom testistu, zbog specifične anatomije ulivanja unutrašnje spermatične vene u bubrežnu venu, mada se može javiti i sa desne strane, ali i obostrano.

Kod svakog petog pacijenta, varikokela može biti obostrana  ;)

Sto se tice simptoma...

- najčešće je asimptomatska i pacijenti mogu da primete da im testis izgleda uvećano i čudno na dodir

- često se varikokela opisuje kao vreća puna glista, ili crva, jer proširene vene u mošnicama odaju takva utisak

- nekada, koža mošnica može biti vlažna od znoja, crvena i upaljenja

- moguca je i neplodnost, ali ne kod svakog pacijenta sa varikokelom

- nekada postoji i bol u mošnicama sa osećajem težine

Kod mlaĂ°ih muškaraca je bitno da li se stanje pogoršava jer varikokela ponekad može dovesti do atrofije (odumiranja) testisa...

Dijagnoza se najčešće postavlja opipavanjem testisa dok muškarac stoji. Ponekad je varikokela tako velika da se uočava samim posmatranjem. Testis na strani varikokele je često manji nego suprotni testis...pogotovu sa napredovanjem procesa...

Varikokela se inace može podeliti na tri tipa. Male varikokele se primećuju samo pri napinjanju (kašalj, nošenje tereta i naprezanje). Srednje varikokele se mogu napipati palpacijom bez napinjanja, a velike se uočavaju i bez palpacije, samo posmatranjem.

Definitivna dijagnoza se potvrdjuje ultrazvučnim pregledom testisa sa doplerom krvnih sudova...mada tu su venografija, angiografija...a kod sumnje na neki kompresivni proces u abdomenu, moze se uraditi i CT...
« Poslednja izmena: Februar 03, 2016, 02:21:36 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
R1
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #98 poslato: Februar 03, 2016, 11:25:40 pre podne »

Varikocela je uvek na levom?

Bolje je, da ne kazem proslo. Opipavao sam testis, nema bola na dodir, nema otoka, pri treningu sa opterecenjem nema bola, radio sam i trbusnjake, savijao ledja, nema. Nije bilo ranijih povreda, nema otoka. Primetio sam da osecaj moze da se javi pri ''kontrakciji'' penisa, ne znam kako bi to objasnio bolje.

Ejakulacija u tim danima ispitivanja nije bila bas redovna, sada jeste.

Sto se grebuckanja tice izgleda da je i to u prolazu, pijem sok od grejpfruta treci dan.

Spermo/urinokulturu nisam radio, na sta ti rezultati mogu ukazati?

Mada sada bi sacekao s tim, ako se povuce i ne vrati onda je bilo nesto idiopatski. Nadam se da ce biti tako.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #97 poslato: Februar 03, 2016, 11:01:12 pre podne »

Miko/urea/hlamidija - negativan. Nadam se ne lazno ;D Uzimala je bris za miko/urea 5-10s, za hlamidiju 15+ sekundi.

http://i.imgur.com/hP62rTL.jpg

Sinoc kao opet da sam osetio osetljivost u desnom testisu, deluje kao da se proteze do prepone, kolena. Kada sam podigao levu nogu kao da me je malo zignulo. Nisu to bolovi da se pada u nesvest, ali osecaj neki kao kada se udarite u testis pa taj bol, ali ne najjaci nego vec ono pred kraj, onaj osecaj tezine i u stomaku. Ajme... :-[

Drugar mi je rekao upravo da je on tu osetljivost imao u trajanju od dve nedelje, jako neprijatan osecaj, jedva sedao, oblacio farke, ali je proslo i nije isao na ispitivanja i kaze samo se boji da se ne vrati.

Da li prekid intenzivnog treninga moze da utice na to u smislu zatezanja misica, sedenja po citav dan, malo kretanja?

Nekada sam osetio i grc u testisu, trgne malo, neprijatan osecaj, ali kratko traje, najduze se zaredjalo jedno vece par puta po par sekundi. Citao sam da moze biti do hormona, pad/rast testosterona, produkcija, sta znam...

Pipao sam testis, prepone, stomak, nema bola pri stiskanju, nema izbocina. Da je kila da li se ona pojavi u treningu ili dan/dva posle ili moze i nakon mesec ipo dana od sedenja? (to ne da mi nije realno, negooo... al ajd da pitam i to)

Mada s obzirom da u ponedeljak nisam osetio nista i imao odlican prvi trening nakon pauze, kontam da nije kila.

Onaj bol s desne strane ledja, otprilike ovde

Nekad ga ima, mozda vise ujutro kad sam ''hladan'', i to samo u odredjenom polozaju. Npr isto mesto stiskam kad ima bola, okrenem se i opet ga pritisnem i nema bola. To je nesto kicma/misic verovatno. A i ultrazvuk je pokazao ok bubrege.

Summa summarum

Vecinu stvari mogu da ignorisem i verovatno bi tako proslo, samo sam naveo sve da bi imali dovoljno informacija, jedino tu slabost testisa, to me sad zabrinu bas, ali opet ako prodje za dan, dva tri koliko je tako nesto ozbiljno?

Ono grebuckanje cu probati opet sokom od grejpfruta, ako nestane menjati ishranu u tom pravcu, ali to me sad toliko ne zanima, da skoro ni ne osecam pored ovih novih ''zackoljica''.

Pedja imas pp.
tegobe koje navodiš:
- može biti pesak koji ide iz bubrega kroz mokraćni kanal i zrači kao bol prema testisu (pošto je ultrazvuk bubrega uredan - ok)
- varikocela je na levom testisu, tako da bol desnog nije to
- kila bi trebalo da se javlja pri naporu, vidljiva izbočina, bolno mesto u preponi, bolno na dodir
- važno je da testis nije otečen, bolan...

-----------------------------
- da li se bol menja/pojačava na savijanje ledja
- da li je bilo nekada ozbiljnijih povreda testisa (udarac u testis)?
- da li je radjena spermokultura/urinokultura?
- da li je ejakulacija redovna (na nekoliko dan)?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #96 poslato: Februar 03, 2016, 10:50:33 pre podne »

kakvo je stanje sa tegobama trenutno - bio sam odsutan par dana...?
Sačuvana
R1
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #95 poslato: Januar 28, 2016, 03:22:03 posle podne »

Miko/urea/hlamidija - negativan. Nadam se ne lazno ;D Uzimala je bris za miko/urea 5-10s, za hlamidiju 15+ sekundi.

http://i.imgur.com/hP62rTL.jpg

Sinoc kao opet da sam osetio osetljivost u desnom testisu, deluje kao da se proteze do prepone, kolena. Kada sam podigao levu nogu kao da me je malo zignulo. Nisu to bolovi da se pada u nesvest, ali osecaj neki kao kada se udarite u testis pa taj bol, ali ne najjaci nego vec ono pred kraj, onaj osecaj tezine i u stomaku. Ajme... :-[

Drugar mi je rekao upravo da je on tu osetljivost imao u trajanju od dve nedelje, jako neprijatan osecaj, jedva sedao, oblacio farke, ali je proslo i nije isao na ispitivanja i kaze samo se boji da se ne vrati.

Da li prekid intenzivnog treninga moze da utice na to u smislu zatezanja misica, sedenja po citav dan, malo kretanja?

Nekada sam osetio i grc u testisu, trgne malo, neprijatan osecaj, ali kratko traje, najduze se zaredjalo jedno vece par puta po par sekundi. Citao sam da moze biti do hormona, pad/rast testosterona, produkcija, sta znam...

Pipao sam testis, prepone, stomak, nema bola pri stiskanju, nema izbocina. Da je kila da li se ona pojavi u treningu ili dan/dva posle ili moze i nakon mesec ipo dana od sedenja? (to ne da mi nije realno, negooo... al ajd da pitam i to)

Mada s obzirom da u ponedeljak nisam osetio nista i imao odlican prvi trening nakon pauze, kontam da nije kila.

Onaj bol s desne strane ledja, otprilike ovde

Nekad ga ima, mozda vise ujutro kad sam ''hladan'', i to samo u odredjenom polozaju. Npr isto mesto stiskam kad ima bola, okrenem se i opet ga pritisnem i nema bola. To je nesto kicma/misic verovatno. A i ultrazvuk je pokazao ok bubrege.

Summa summarum

Vecinu stvari mogu da ignorisem i verovatno bi tako proslo, samo sam naveo sve da bi imali dovoljno informacija, jedino tu slabost testisa, to me sad zabrinu bas, ali opet ako prodje za dan, dva tri koliko je tako nesto ozbiljno?

Ono grebuckanje cu probati opet sokom od grejpfruta, ako nestane menjati ishranu u tom pravcu, ali to me sad toliko ne zanima, da skoro ni ne osecam pored ovih novih ''zackoljica''.

Pedja imas pp.
« Poslednja izmena: Januar 28, 2016, 07:03:30 posle podne od strane R1 » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #94 poslato: Januar 26, 2016, 03:41:40 posle podne »

pojava krvi i pečenje posle brisa je normalna zbog oštećenja sluznice i kapilara - opusti se, istrpi , proće će brzo i sve bude ok...
javi rezultate  ;)
Sačuvana
R1
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #93 poslato: Januar 26, 2016, 03:25:14 posle podne »

Pecenje proslo hvala Bogu nakon treceg i cetvrtog mokrenja, ne skroz, ali daleko od prva dva. Javljam rezultate kad stignu, kad se malo stabilizujem, ako su negativni, opet cu probati recept sa grejpfrutom, ako nestanu tegobe moracu menjati ishranu u pravcu baznije, nema sta drugo.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #92 poslato: Januar 26, 2016, 01:58:42 posle podne »

Znaci bolje je da pijem vise vode i idem cesce i trpim to pecenje, nego da ne pijem vodu i cekam da prodje?

Ajmo malo logike...tim "ispiranjem" uretre, ispiraš i moguće uzročnike komplikacija...  ;)

Brusnica, uvin čaj, sok od borovnice, čaj od peršuna, koprive...kao prirodni "uroantiseptici"...
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #91 poslato: Januar 26, 2016, 01:52:03 posle podne »

ako dozvoljavate... koliko sam shvatio vi želite da alkalizujete urin? Tablete vitamina C od 500mg i 1000mg upravo služe da zakisele urin i pomognu protiv urinarnih infekcija. Nije mi baš najjasnije... mada i cela priča oko pH regulacije hranom mi je totalno nova, prosto ne znam o čemu se tu radi i kakva se ishrana savetuje i zbog čega. Odlično je što je Slaviša pomenuo to!

Naš cilj nije da ovim manipulacijama u ishrani, "alkalizujemo telo i urin", već da se potrudimo da naše telo funkcioniše u stanju pH neutralnosti( ili blage "baznosti")...

Inače, kiselost urina može doprineti i razvoju kalkuloze, tu je i kandidijaza i sl....dakle, nema potreba za uopštavanjem, naš cilj je pH neutralnost( relativna), ne alkalizacija( korekcija "hronične acidoze")...a koliko smo u tome uspeli...eh...svaka krajnost nanosi štetu...budimo neutralni...  ;)

« Poslednja izmena: Januar 26, 2016, 02:00:34 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
R1
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #90 poslato: Januar 26, 2016, 12:02:25 posle podne »

Znaci bolje je da pijem vise vode i idem cesce i trpim to pecenje, nego da ne pijem vodu i cekam da prodje?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #89 poslato: Januar 26, 2016, 11:57:00 pre podne »

Jako me pece pri mokrenju i ima krvi malo. Opasno ili normalno?

Da, "normalno je"( ako se uopsteno moze reci da je bol normalna pojava), ti znaci "iritacije" mogu trajati nekoliko dana...doduse, nekada i "nepazljive" manipulacije mogu dovesti do problema...unosi dovoljno tecnosti( vode), brusnica...

Sto se tice vrste brisa uretre, on moze biti...

- bakteriološki
- mikološki
- mikoplazme i ureaplazme - dokaz iz briseva uretre kod muškaraca i žena
- hlamidije- dokaz iz briseva uretre kod muškaraca
- mikroskopski preparat
Sačuvana
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 12 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.228 sekundi sa 19 upita.