TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 06:00:58 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Prolecni umor  (Pročitano 4636 puta)
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Jul 21, 2013, 10:29:41 posle podne »

Dinja ima relativno malo kalorija, a dosta vode tako da ukoliko se umereno konzumira nece dovesti do gojenja. Takodje, daje osecaj sitosti pa je sa te strane odlicna za dijetu. Odlicna je!
Sačuvana
Panda tx
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Jul 21, 2013, 12:51:06 pre podne »

Odlicno posto dinju bas volim.Nadam se da ne goji,to jedino moze da bude problem!
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Jul 20, 2013, 10:49:17 posle podne »

Dinja, poput lubenice nije samo voda iako je voda njen najveci deo, i jeste dosta zdrava. Ima dosta vitamina i minerala ( vit B, C, E, beta karoten, folnu kiselinu, gvozdje, magnezijum, kalijum, natrijum, cink i jos dosta toga ) i savetuje se u ishrani anemicnim osobama. I zdravim naravno, kao prevencija! :-)
Sačuvana
Panda tx
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Jul 20, 2013, 10:09:25 posle podne »

Ako i dalje bude kao sada verovatno cu da izdrzim do kraja kutije.Tako su mi rekli,za mesec dana odprilike,ali sada mi je doktorka na odmoru pa cu da sacekam da se vrati.Trudim se da jedem sto bolje,jedem dosta povrca i voca koje do sada bas i nisam volela.Imam jos jedno pitanje,cula sam da je dinja dobra za anemiju,da li je to tacno?
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Jul 20, 2013, 08:57:29 pre podne »

Odlicno, to je sigurno stimulans da se terapija ispostuje do kraja jer zaista ne daju nikakve smetnje. Pretpostavljam da ti je prva kontrola zakazana za mesec dana od pocetka teraije, jel tako? Verujem da ce rezultati biti dobri, volela bi da i to podelis sa nama kao i ove utiske.:-)

Samo moram da napomenenm, bez obzira na terapiju trudi se da sto bolje jedes, jer, ako je ishrana losa, posle nekog vremena opet ce biti problema.
Sačuvana
Panda tx
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Jul 19, 2013, 11:18:09 posle podne »

Evo da napisem utiske vezane za gvozdje koje sam kupila u vasoj radnji( Iron Caps )-nakon razgovora sa svojim lekarom i internistom uzela sam te kapsule i do sada sam bas zadovoljna. Koristim ih oko 3 nedelje,nemam mucninu,problem sa stolicom,nemam bas nikakvih smetnji.Sa njima pijem i vitamin C.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Jun 23, 2013, 11:48:11 posle podne »

Nemoj se opterecivati time, vazno je da zapocnes sa terapijom, za koju god da odlucis. Na kraju krajeva, konsultuj se sa svojim lekarom, da cujes sta ce ti reci.
Iron caps bi isle jednom dnevno u tvom slucaju, sasvim dovoljno, i imala bi pakovanje za nesto vise od tri meseca, sasvim se isplate.
Sačuvana
Panda tx
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Jun 23, 2013, 11:31:38 posle podne »

Sad sam u nedoumici sta da uradim,razmislicu.A kako se piju ove kapsule, koliko puta dnevno?
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Jun 23, 2013, 05:48:06 posle podne »

Ok, to je ferrum lek, on se najcesce daje. Uz njega i folnu kiselinu obavezno uzimaj vit C.

Sto se tice suncanja, ne znam da li si se konsultovala sa lekarom oko toga, ali, slobodno mozes da se suncas tako da ne brines i ne cekas. U knjigama se jos i moze procitati da treba izbegavati suncanje dok je terapija gvozdjem u toku, ali, ako pitas lekare i farmaceute reci ce ti slobodno ( i sama sam u toku studiranja bila na putu da odlozim terapiju bez potrebe ).

E sada, bez namere da se mesam u propisanu terapiju ili reklamiram proizvod, osecam obavezu da kazem da Iron Caps Twinlaba (koje trenutno i sama uzimam) ne daju stomacne probleme i odlicno se podnose. Jos jedna njihova prednost je sto je gvodje helirano, pa se apsorbuje skoro 80 %, za razliku od ostalih preparata.
Sačuvana
Panda tx
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Jun 22, 2013, 09:23:22 posle podne »

Zato sto cu da se suncam a to ne smem dok pijem gvozdje,a dobila sam neki lek za zvakanje i folnu kiselinu.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Jun 19, 2013, 11:55:20 posle podne »

Zasto posle leta? Nemoj cekati do tada, stanje se nece resiti samo od sebe.

Jeste karakteristicno za preparate gvozdja da daju probleme sa stolicom, i normalno je da bude crna, ali, ipak moras razmisliti sta ti je prece. Koji preparat su ti savetovali?
Sačuvana
Panda tx
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Jun 19, 2013, 10:26:14 posle podne »

Nisu mi pri ruci rezultati da napisem ali rekli su da su mi prazna crvena krvna zrnca,tako nesto ste i vi rekli.Uh to je bas dugo.Jednom prilikom sam uzimala sirup ali sam imala stomacne probleme od njega i stolica je bila crna pa sam prestala posle par dana i nisam vise uzimala.Onda mogu posle leta da razmislim o nekom od preparata.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Jun 19, 2013, 09:05:19 posle podne »

Ne znam kakve su ti vrednosti parametara bile, ali, ako ishrana nije dala rezultate onda je svakako bolje da uzimas terapiju. Samo, trebalo bi da, kad krenes sa terapijom kontinuirano uzimas gvozdje par meseci ( 4 meseca se pune depoi i savetuje se jos 2 preko ). Jesi li do sada uzimala nesto od tih preparata i kako si reagovala?
Sačuvana
Panda tx
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Jun 19, 2013, 03:41:27 posle podne »

Radila sam kontrolu i nista se nije promenilo.I ako to nesto znaci sad mi se stalno spava,ne znam da li ima neke veze sa anemijom.Sad mi ipak savetuju da uzimam gvozdje a ja nisam bas odusevljena zato sto sam cula da pravi probleme sa stomakom.Sta vi mislite da li postoji alternativa?
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Maj 13, 2013, 09:29:17 posle podne »

Tako je, za slucajeve deficita gvozdja koji ne reaguju na standardnu terapiju injekcije jesu mogucnost, ali, uvek se prvo krene sa uobicajenom terapijom. Vit C ide svakako, i uz hranu, i uz lekove, zbog bolje resorpcije.

U ovom slucaju, koliko sam razumela, nije u pitanju deficit gvozdja, stoga je i preporucena ishrana kao pocetna terapija.
Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.069 sekundi sa 17 upita.