TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398406 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 11:04:59 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pedja pomagaaaaaaaaaaaj!!  (Pročitano 15162 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: April 18, 2013, 10:50:19 posle podne »

Drago mi je da si bolje kal-el   :)
polako kreni da radiš sa bučicama vežb za ramena - prednje, srednje, zadnje, rotatori. Kreni sa malim težinama, pa u narednim danima polako povećavaj. Važno je da ne opterećuješ ramena 7-10 dana. Posle vežbi radi 10 min istezanja za rame -prednje, zadnje, lat i triceps. Možeš raditi ostalo što ne pogadja ramena..... Važno je d polako jačaš mišiće i dobro se istežeš. Posle vežbi može led.Sve radiš ispod granice bola.
Javi kako ide...
Sačuvana
Kalee
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: April 18, 2013, 08:55:31 pre podne »

Pedja kralju, proslo mi je rame :) poslusao sam te sve kako si rekao...i evo jedva da osecam nesto :)..Sta je sledeci korak? Da li bih smeo da vezbam pomalo? ILi da ubacim vezbe za rotatore? Da li bi mi mozda preporucio neki suplemenet u narednom periodu da sprecim ponovno javljanje povrede? Hvala ti puno Pedja :)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: April 11, 2013, 10:16:44 posle podne »

3dana odmaraj, hladi ledom i maži gel. Posle toga probaj vežbe.
 javi kako ide..
Sačuvana
Kalee
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: April 11, 2013, 10:09:07 posle podne »

Uradicu kako mi kazes, danas sam probao bez kilaze da radim vezbe za rotatore i osecam bol. Da li da nastavim da radim ili ne?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: April 11, 2013, 10:06:08 posle podne »

Ja predlažem 7 dana led+gel+mirovanje. Narednih 7 dana vežbe za ramena - prednje, srednje, zadnje rame i rotatori. Sa malim težinama tri serije, 15 ponavljanja. Posle vežbi istezanje prednjeg i zadnjeg ramena, tricepsa... Posle led tri puta na dan + lioton gel posle leda. Sve što radiš ispod granice bola.
Javi kako ide..
Sačuvana
Kalee
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: April 11, 2013, 01:14:34 posle podne »

Danas sam radio snimak ramena. Dokotrka mi je rekla sledece. Nije doslo do kalcifikacije ili tako nesto, i da imam upalu pripoja tetive spoljasnjeg rotatora izazvanu pokretom iza glave. Posto sam zavrsio terapiju, rekla mi je da svaki dan po 2-3 dnevno po 10 min hladim ledom, mesec dana. I da posle toga dodjem na kontrolu. Ja osecam mali boljitak dok sam na terapiji ali posle isto. Rekla mi je da ne smem da radim vezbe za rotatore. Ja masiram ledom kao sto si mi rekao. Sta dalje treba da radim, kad treba da ocekujem da mi bude bolje?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: April 05, 2013, 09:46:52 pre podne »

Ne mogu da te prosvetlim, mogu da ti dam par saveta...
izbegavaj pokrete pri kojima boli, odmaraj rame, masiraj ledom prvo dva dana 5x na dan po 10minuta, zatim lioton gel. do 7 dana 3x dnevno isto... Posle ćeš dobiti vežbe. Mora za početak da se smiri bolnost da bi radio dalj na oporavku ramena...
Javi kako ide....
Sačuvana
Kalee
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: April 04, 2013, 04:26:28 posle podne »

tada nisam hladio. Sad mi je 15 dan terapije i nije mi bolje. Greju mi rame nekim laserom, ultrazvucno mi utrljavaju fastum gel i radim vezbe na fizikalnoj terapiji. Uopste ne osecam nikakvu bol dok ih radim, niti nelagodnost. Pokazao sam ti slike, pri kojim pokretima me boli. Da se ne ponavljam, ne boli me na dodir, mogu rame u svim polozajima da drzim, sem u par tih koje sam naveo.Sta da radim Pedja, molim te prosvetli me
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: April 03, 2013, 08:18:58 posle podne »

Da li si hladio, da li ima bolova?
Sačuvana
Kalee
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Mart 28, 2013, 06:54:24 posle podne »

Mislim da sam prosao taj period kad treba da hladim. Posto mi se povreda obnovila pre 3 nedelje
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Mart 28, 2013, 06:13:35 posle podne »

Sve što radiš prekini.
vežbe koje si naveo dosta opterećuju ramena, posebno neke od njih. Hladi ledom 3x dnevno po 10 minuta, posle toga lioton gel. Odmaraj rukom 3 dana. Posle toga se javi pa da dobiješ vežbe...
Sačuvana
Kalee
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Mart 28, 2013, 02:47:09 pre podne »

kada radim ramena radim, potisak ispred i iza glave, propadanja, letenje u pretklonu, vucenje do brade i vucenje za zadnje rame. Ne radim istezanja za ramena, nisma nikad radio. Sta mogu da uradim trenutno da mi bude bolje?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Mart 27, 2013, 11:24:37 posle podne »

Deluje dase radi o povredi tetiva rotatora ramena. Koje si radio vežbe?
da li radiš istezanja za ramena?
Sačuvana
Kalee
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Mart 27, 2013, 10:57:14 pre podne »

Nisam siguran kako je nastala, ali uvek se javi 2-3 dana nakon sto odradim ramena. Ono sto ja mislim da je u pitanju, to su 2 vezbe, potisak iza glave (radio sam sa malo vecim tezinama) i propadanja (radio sam telom izbacenim skroz napred, a noge skroz pozadi, dakle telo mi je bilo u kosom polozaju, ako me razumes). Postavicu 2 linka, na slikama mozes da vidis gde imam bol. Kod prve slike, boli me bez tegova i kad ruku okrenem suprtono tj, na dole i to u delu zadnjeg ramena. A na drugoj slici isto me bez tegova boli kad izvodim taj pokret, taj misic koji me boli je obelezen kao deltoid posterior fibers. Hvala ti Pedja jos jednom, ja sam iz Beograda.

http://www.teretana-fitnes.com/wp-content/uploads/2011/11/trening-za-ramena.jpg    1. slika

http://www.realx3mforum.com/smf/index.php?action=dlattach;topic=24099.0;attach=64681;image   2. slika
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Mart 27, 2013, 08:53:49 pre podne »

Pri kojim pokretima se javlja bol?  kako je nastala povreda?
btw iz kog si grada?
Sačuvana
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.331 sekundi sa 17 upita.