TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 404457 Teme od strane 25064 Članovi Poslednji član: skinnyfat

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Jul 18, 2025, 05:08:07 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ergogeni efekat  (Pročitano 5027 puta)
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #6 poslato: Septembar 05, 2013, 10:00:44 pre podne »

Do 200mg kofeina pre treninga je sasvim dovoljno u bilo kom obliku.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: April 07, 2013, 12:27:42 pre podne »

Nije potrebno sad posebno pojašnjavanje, uglavnom znam dejstva suplemenata koja izazivaju ovaj efekat. Jedino me zanima, koji je najbolji oblik unošenja kofeina? Viðao sam tablete koje imaju oko 200mg kofeina, kafa(turska) ima oko 115mg, a čuo sam da su ljudi uzimali neki kofein u prahu inače prah u prodaji nigde nisam video.

Ne znam gde se moze pronaci kofein u prahu, i da li ga ima u slobodnoj prodaji. Kako god, ja bi se, u ovom slucaju, izmedju praha i tableta, ipak odlucila za tablete. E sad, ni one nisu za koriscenje na duge staze zato sto ti vremenom treba veca doza da osetis da radi. Ako uzimas tablete kofeina, a ne pijes kafu, mislim da treba krenuti od najmanjih doza, od 100 mg, da vidis kako ce organizam reagovati.
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #4 poslato: April 06, 2013, 08:23:03 pre podne »

Moj savet je da probaš guaranu, imamo natrolovu guaranu u kapsulama, takoðe od "home" varijanti crni ili zeleni čaj.

Kofein u tabletama je ok, to je za one koji ne konzumiraju kafu uopšte i kojima treba taj dodatni podsticaj. 

Ne treba preterivati sa kofeinom, to "maskiranje" umora i nije tako dobro - pametnije je slušati svoje telo i malo smanjiti dozu kofeina. A prevelike doze kofeina dovode do dehidratacije, lupanja srca, nesanice itd.
Sačuvana
Morris
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: April 06, 2013, 07:21:58 pre podne »

Nije potrebno sad posebno pojašnjavanje, uglavnom znam dejstva suplemenata koja izazivaju ovaj efekat. Jedino me zanima, koji je najbolji oblik unošenja kofeina? Viðao sam tablete koje imaju oko 200mg kofeina, kafa(turska) ima oko 115mg, a čuo sam da su ljudi uzimali neki kofein u prahu inače prah u prodaji nigde nisam video.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: April 05, 2013, 11:27:04 posle podne »

Ergogene supstance su one koje povecavaju kapacitet za fizicki ili mentalni rad ( kao sto si i sam rekao, poboljsavaju performanse ). Ugljeni hidrati, kofein, kreatin, karnitin su supstance koje imaju ergogeni efekat a koje su na listi dozvljenih. Imaju razlicite mehanizme delovanja, ali kao krajnji rezultat je povecanje izdrzljivosti, snage...Da li te zanima neki posebno?
Sačuvana
Morris
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: April 05, 2013, 09:49:17 posle podne »

Evo, interesuje me šta je zapravo i kako "radi" ovaj efekat. Spominje se često, zapravo znam koji ga suplementi podstiču, da povećava sportske performanse... ali nigde nema opširnije definicije.
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.042 sekundi sa 13 upita.