TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399864 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 17, 2025, 07:25:53 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Prelaz sa l-karnitina na kompleksniji sagorevac  (Pročitano 10438 puta)
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Jun 23, 2013, 08:36:35 posle podne »

Da krenemo od onoga sto vec i sam znas - nije problem to malo secera koji ces uneti sa kafom, problem  je sama kafa ujutru na prazan stomak i tu naviku bi valjalo da promenis, to je moj dobronameran savet.

Par stvari vezanih za dorucak - nema potrebe da izbacujes zumance, mala je to kolicina koju pojedes, i bolje je da jaja pojedes u toku dana, ne uvece jer mogu biti teska za stomak. Jako dobra kombinacija za dorucak su jaja i ovsene, isprzeni kao kajgana.

Uzina voce, to je ok, ako imas razmak izmedju obroka mozes pojesti bademe, lesnike, orahe, po par komada. To imaj na umu kad budes krenuo da radis, kostunjavo voce drzi sitost pa ti moze biti od pomoci. Inace, kad smo vec kod toga, jako je kasno da kvalitetan obrok imas tek popodne, trebalo bi da onda poneses nesto od kuce, neki sendvic, a sto se tice zamena za obrok protein ili blend moze doci u obzir i mislim da ce s od njega imati najvise koristi.

Sto se tice sagorevaca, ti si sada prakticno zdrav i ne bi trebalo da bude problema, ali, smatram da treba da sacekas sada dok ne vidis kako ces se hraniti kad budes krenuo da radis, jer, ako ti ishrana ne bude adekvatna dzaba da uzimas sagorevac.  

Sačuvana
g3n1u5
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Jun 20, 2013, 12:53:45 posle podne »

Hvala na odgovoru.  :)

Slazem se da treba preispitati pre svega moju ishranu jer sam sve ovo izvlacio i kombinovao sam, tako da je moguce da je nesto pogresno od samog pocetka. Imam 6 obroka dnevno, mada ovaj prvi ne racunam kao obrok ali napisacu. Tri obroka su mi uvek ista sto je verovatno greska, ali evo kako to izgleda pa me kritikujte:

1.   Kafa (bez secera naravno) + jogurt
2.   Tunjevina + 125 grama sira / 2 belanca + 125 grama sira / ovsene + jogurt / 150 grama soje
3.   Voce
4.   Belo meso + pirinac/krompir
5.   Belo meso + salata
6.   Celo jaje + 2 belanca/  2 belanca + 125g sira/ samo 125g sira / riba (oslic) + salata

Izmedju petog i sestog obroka uzimam jos jednu solju jogurta, jer mi je metabolizam pre pocetka ove misije mrsavljenja bio ultra, mega, giga spor, sto sam regulisao kada sam poceo sa ovim. Jogurt i sir su imlekov balans bas iz tog razloga, nisu posni ali sta da radim.

Trening 5 puta nedeljno, od toga 3 puta (ponedeljak, sreda, petak) kardio 45-60 minuta + odredjena grupa misica i 2 puta (subota i nedelja) samo kardio 30-45 minuta.

Od suplemenata samo l-karnitin, ali kada sam vec kreirao temu mogla bi i mala pomoc oko tih nekih sejkova jer od 1. jula pocinjem da radim pa ne znam koliko ce biti prilike za kvalitetnim obrokom pre 16-17h.

Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #2 poslato: Jun 20, 2013, 07:42:47 pre podne »

Pozdrav,

drago mi je da smo ti pomogli našim savetima.

Što se tiče sagorevača, mislim da je naša doktorica najkompetentnija da odgovori na tvoje pitanje, s obzirom na zdravstveni problem.

Ono što bih ja preispitala, je ishrana.  Ne radi se samo o tome da uzmeš jači sagorevač i da će on sam po sebi da reši posao. Ne mora da znači. 
Verovatno mora nešto da se menja u ishrani ili treningu.  Ne kažem da se  hraniš loše ili da treniraš kako ne treba, ali možda se malo usporio metabolizam, možda se telo navikli na isti (nizak) unos kalorija, možda trening nije dovoljno učestao.. itd itd

što više informacija možeš da nam daš tim bolje.

Kako izgleda tvoja ishrana? konkretno, po obrocima?
Sačuvana
g3n1u5
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Jun 20, 2013, 01:09:23 pre podne »

Pozdrav celoj zajednici i sve pohvale za forum, podrsku, ma ceo sajt! :)

Kao sto naslov kaze, ja sam jos jedan od onih ocajnika koji se bori sa kilazom. Ne bih otvarao 1001. temu o tome, medjutim kod mene postoji jedna razlika u odnosu na slicne teme za koju ne smatram da zahteva posebnu paznju, ali je moram istaci zbog svog zdravlja prvenstveno.

Visok sam 178 cm, imam 21 godinu i moja borba sa skidanjem kilograma je pocela onda kada je vaga pokazala 93 kg. Ovde sam se informisao oko korigovanja ishrane i treninga (hvala vam na tome, vrlo jasno objasnjavate tako da nisam morao nista ni da pitam), te sam bez ikakvih suplemenata skinuo 6 kg (87 kg). Kada sam pomislio da je sve lepo krenulo, tu je stalo i poceo sam da se informisem oko sagorevaca. Krenuo sam sa blazom varijantom - l-karnitinom. Pio sam jednu supenu kasiku ujutru na prazan stomak i dve pola sata pre treninga. Kardio trening 45-60 minuta sa 70% intenziteta kao prioritet + teretana, sa dosta vode. Rezultati su bili jos 2 kg manje sa flasicom Dymatize Liquid 1100 l-karnitina cime nisam bio odusevljen s obzirom da se dosta preporucuje i minus 4 kg sa flasicom Universalovog carni tech-a koji sam uzeo posle jer je malo jaci. Sada sam na 81 kg i presao bih na nesto ozbiljnije. Informisao sam se i oko toga, cuo za AC koji svi hvale i preporucuju, necu pominjati da ne reklamiram. Problem nastaje onda kada na youtube-u pogledam klip gde decko guta saku kapsula i razmisljam o eventualnim posledicama za organizam tacnije jetru, ukoliko se naravno ne ugusim pri gutanju.  :)

Zasto bas jetra?
Pre sada vec 3 godine, imao sam mononukleozu (mladost - ludost - svaleracija :) ). Video sam da imate nesto o tome u tekstoteci i mislim da bih mogao da vam pomognem da tekst upotpunite.  :) Svoj slucaj cu vam prekopirati sa jednog sajta na kome sam se tada informisao:

Citat
27.9.2010. javio sam se doktoru sa jakom upalom grla, natecenim zlezdama na vratu i temperaturom koja je isla do 39. Zbog gnojnih cepova koji su pronadjeni u grlu uradjene su analize i poslat sam u bolnicu na infektivno odeljenje, gde su me zadrzali na lezanju, a doktor ORL mi je da 2 puta dnevno primam longacef 5 dana. Jetra je bila oko 20cm ali samo na pipanju, bez ultrazvuka. Dobijao sam i Oligovit i febricet po potrebi. Oporavio sam se za 5 dana i pusten sam kuci na lecenje. Kada sam pusten transaminaze su bile oko SGPT i SGOT oko 50. Posle nedelju dana stigle su analize sa VMA gde je ustanovljeno da imam mononukleozu. Transaminaze su pocele da rastu i u jednom trenutku bile SGOT 150 i SGPT 325. Lekovi su bili samo vitamini i dozvoljen mi je onaj tradicionalni lek, surutka. Jetra je bila 15,5. Doktorka me je za nedelju dana poslala za Beograd gde je jetra bila 13,5cm i transaminaze SGOT 90 SGPT 243. Na kontroli posle 10 dana u Beogradu bilo je SGOT 79 SGPT 164. Primetili su i da imam neke male cepove u grlu i morao sam da pijem Cliacil od 1200000 10 dana. Posle toga nisam vise morao da dolazim. Posle cliacila transaminaze su bile SGOT 73 i SGPT 129. Posle 10 dana od tih analiza bilo je SGOT 57 i SGPT 85. To je vec 2 meseca lezanja i pusten sam u skolu uz dogovor i naglaseno bez fizickih aktivnosti i posebnih kontakata sa ljudima.

Tada sam ovo napisao sa pitanjem kada cu smeti da pijem alkohol, a sada me je sramota zbog toga. No, da se vratim na temu. Nakon mononukleoze kontrolisan sam narednih godinu dana gde je sve bilo i vise nego savrseno bez obzira sto sam poceo da se gojim. Za svaki slucaj kontrolisao sam transaminaze i ostalo na svakih 6 meseci privatno i takodje je sve ok. Poslednje analize bile su u martu ove godine, to je skoro 3 godine od bolesti i ne planiram vise da se kontrolisem sa tim razlogom, mozda nekada iz nekog drugog.

Moje pitanje je da li ja smem da koristim neki kompleksniji sagorevac masti, koji (AC?....?), u kojoj meri, kako, kada, a da to ne steti mom organizmu, pogotovo ne jetri? U obzir dolaze i neke kombinacije ukoliko daju bolje rezultate bcaa + sagorevac, protein + sagorevac ili sta preporucite? Resio sam da to sa kilazom isteram do kraja pa cu vas posle pitati sta dalje. Hvala unapred na odgovoru  i izdvojenom vremenu za citanje i odgovaranje na ovaj roman.
« Poslednja izmena: Jun 20, 2013, 01:13:03 pre podne od strane g3n1u5 » Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.101 sekundi sa 17 upita.