TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398419 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 04:41:19 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 31 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povreda ramena  (Pročitano 85893 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #423 poslato: Mart 05, 2015, 09:13:54 posle podne »

Da li si sedeo u iskrivljenom polozaju kicme ili radio nesto duze vremena sa iskrivljenom kičmom?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #422 poslato: Mart 05, 2015, 08:53:54 posle podne »

Koliko dana je prisutan bol ledja?
( od juče? )
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #421 poslato: Mart 05, 2015, 08:52:14 posle podne »

Sa kojom tezinom si radio cucanj, mrtvo dizanje, veslanje pretklon?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #420 poslato: Mart 05, 2015, 08:49:59 posle podne »

Da li boli savijanje unazad? Savijanje u stranu?
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #419 poslato: Mart 05, 2015, 03:16:23 posle podne »

Rame je prvo malo bolelo u mirovanju pa je prestalo i uglavnom pri nekim pokretima ali nije nesto jak bol sada kad je malo proslo vreme. Sva istezanja radim svaki put posle treninga a vezbe za rotatore radim 2-3 puta nedeljno. Boli dan posle treniga pa se smanji bol.
Sto se tice ledja, mislim da nije upala jer kako prolazi vreme sve me jace boli i otprilike je isti bol kao ranije (ako se secas pre koju nedelju me je secnulo ispod pojasa sa leve strane kod donjeg dela ledja) ali nisu mi ograniceni pokreti kao tada, mogu da hodam, da se ispravim i nosim teze stvari sto prosli put nisam mogao. Sada me boli u mirovanju i taj bol se malo prenosi i na butinu.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #418 poslato: Mart 05, 2015, 01:39:30 posle podne »

da li ima bola u ramenu?
(kakav je bol? - u miru, pri nekom pokretu...?)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #417 poslato: Mart 05, 2015, 01:38:43 posle podne »

Pedja, jel normalno da sutradan posle treninga osecam bol u ramenu i u donjem delu ledja s kojim sam skoro imao problema? U toku treninga me nista nije bolelo tek jutros kad sam ustao osecam da me pomalo boli. Vise ledja nego rame. Radio sam juce mrtvo, cucanj, stojeci potisak za ramena (prazna sipka, 3 serije po 8, nikakav bol dok sam radio), veslanje u pretklonu, ekstenziju za ledja i one 2 vezbe za jacanje donjeg dela ledja sto si mi preporucio. E da, ne boli me samo pri pokretima i nisu mi ograniceni pokreti kao pre, samo osecam bol i u mirovanju koji se nista ne povecava prilikom pokreta jedino kad se naginjem ka napred.
da nije upala mišića?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #416 poslato: Mart 05, 2015, 01:36:54 posle podne »

@ĂDĂD...
odgovori mi na pitanja, pa ću ti napisati program za lečenje povreda ramena...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #415 poslato: Mart 05, 2015, 01:35:11 posle podne »

Zategnutost tetiva i nepravilni pokreti (kao kod nestabilnosti ramena) dovode do pojačanog trenja izmeĂ°u tetiva i kosti.
Nestabilnost ramena posledica je slabosti mišića rotatora ramena ili podizanje preambicioznih težina i nepravilne tehnike!!!
znaci povrede rotatora ramena su
- bol u prednjem delu ramena
- bol pri podizanju ruke na gore
- bol pri pokretima ruke iza glave ili iza leĂ°a
- bol pri podizanju ruke u stranu ili napred sa opterećenjem
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #414 poslato: Mart 05, 2015, 01:32:52 posle podne »

@ĂDĂD...
da li ima bolova ramena u miru?
da li ima bolova pri svakodnevnim pokretima?
da li boli:
- podizanje ruke iznad glave?
- podizanje ruku iza glave?
- pokret ruke iza ledja?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #413 poslato: Mart 05, 2015, 01:31:09 posle podne »

Pozdrav. Hteo bih da postavim pitanje vezano za povredu ramena. Kada radim ravni i pogotovo na kosom bendzu osecam bol na prednjem levom ramenu neki put i kod nekih vezbi za biceps. Za sve ostale grupe misica ne osecam nista. Jel mozete da mi predlozite sta bih mogao da uradim osim da napravim pauzu, jer sam je vec pravio 15 dana kada sam bio bolestan i kad sam se vratio u teretanu osecam isti bol. Treniram 2 godine bez pauze, a oduvek sam osecao skljocanje u ramenu pri okretaju ( Na levom jace nego na desnom ). Kupio sam 2 konjske masti, crvenu mazem pred trening a zelenu u toku dana. Ako imate neki predlog sta bi mogao da uradim bio bih vam zahvalan. :) pozz
da li radiš vežbe za rotatore ramena?
da li radiš vežbeza zadnje rame?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #412 poslato: Mart 05, 2015, 01:28:55 posle podne »

da li radiš istezanje za ramena?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #411 poslato: Mart 05, 2015, 01:24:18 posle podne »

U zglobu ramena postoji veliki broj struktura (ligamenata, tetiva i mišića) koji su meĂ°usobno u kontaktu i funkcionalno utiču jedni na druge. Rotatorna manžetna ramena (rotator cuff) predstavlja zajedničku anatomsku strukturu koju formiraju mišići rotatori ramena, čije tetive obavijaju glavu ramene kosti (humerusa) i pripajaju se na njoj. Rotatornu manžetnu čine četiri mišića koji imaju različite uloge u pokretu ramena. Spoljašnji rotatori ramena, svojom kontrakcijom, rotiraju glavu humerusa prema spolja, dok unutrašnji rotatori vrše pokret unutrašnje rotacije ramena.
Osnovna funkcija mišića rotatora ramena je da stabilizuju rameni zglob pri pokretima ramena!!! Oni sprečavaju kliženje glave ramene kosti preko granica zgloba i nastanak povrede struktura ramena. Na benčpresu nepravilna tehnika dovodi do prekomernih pokreta zgloba ramena i nastanka povreda u ramenom zglobu koje često prave veliki problem u treningu.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #410 poslato: Mart 05, 2015, 01:22:48 posle podne »

pogledaj txt o povredama ramena na benču

http://www.pansport.rs/tekstoteka/zdravlje/povreda-ramena-na-benu.html
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #409 poslato: Mart 05, 2015, 01:19:55 posle podne »

Pozdrav. Hteo bih da postavim pitanje vezano za povredu ramena. Kada radim ravni i pogotovo na kosom bendzu osecam bol na prednjem levom ramenu neki put i kod nekih vezbi za biceps. Za sve ostale grupe misica ne osecam nista. Jel mozete da mi predlozite sta bih mogao da uradim osim da napravim pauzu, jer sam je vec pravio 15 dana kada sam bio bolestan i kad sam se vratio u teretanu osecam isti bol. Treniram 2 godine bez pauze, a oduvek sam osecao skljocanje u ramenu pri okretaju ( Na levom jace nego na desnom ). Kupio sam 2 konjske masti, crvenu mazem pred trening a zelenu u toku dana. Ako imate neki predlog sta bi mogao da uradim bio bih vam zahvalan. :) pozz
pozdrav radi se o povredi tetive mišića rotatora ramena. to je povezano i posledica je škljocanja koje si prethodno osećao - problem je skraćenost mišića rotatora ramena, zbog čega nastaje ponavljano preskakanje tetive mišića rotatora ramena preko kosti pri pokretima ruke...
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 31 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.081 sekundi sa 18 upita.