TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 11:27:06 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: SAN  (Pročitano 4401 puta)
pasuljcic_mika
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Avgust 18, 2013, 03:17:41 pre podne »

Nije Frojd dzabe rekao da se sve vrti oko sexa, odnosno da je sustina zivota zapravo lezi u sexu, sto, ako bolje razmislimo, teorija je u neku ruku i tačna :-D , pa i Troja je pala zbog sexa, :-D

Mislim da je lek za tvoju nesanicu pronadjen... :-)

Sačuvana
Zara
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Avgust 18, 2013, 02:29:52 pre podne »

Haha, kakav ''domacinski'' savet  :D  ako nastavim ovako neredovno da treniram kao u donekle Julu i Avgustu mesecu muskarci ce bezati od mene koliko cu strasno izgledati :(

Mada,ima neceg u tome,kad sam sa deckom nemam problema sa spavanjem  :D

Sačuvana
škemi
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Avgust 17, 2013, 03:57:57 posle podne »

Dobar i dinamican sex, od 12 do 2 ujutru, i spavaces kao beba. Veruj mi! (ne zezam se).  ;D
Sačuvana
Zara
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Avgust 17, 2013, 01:51:50 posle podne »

I moram da naglasim da ja uopste nemam uticaja kad ce te ''dremke'' da nastupe ,mogu da obavljam sve svoje stvari najnormalnije i tako dojednom,bez najave. do sad nisam toliko reagovala na njih ali eto danas sam trebala da imam bitan trening za noge ,i kad me je sprecila u tome to je bila kap koja je prelila casu. a uvek se osecam krivom kad se zalim na moju insomniju, osecam se kao neka lenja osoba koja nalazi neke izgovore, bilo bi me sramota da me neko pita sto sam propustila trening danas,a ja odgovorim ''zaspala sam'' ali kad bi drugi znali kolko je to mucno za mene onda :(
Sačuvana
Zara
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Avgust 17, 2013, 01:48:21 posle podne »

Zdravo Gorana!

Izvini molim te sto ti nisam odgovorila na vreme :( skroz sam bila zaboravila a i zelela sam da vidim kako ce mi spavanje poteci da bih mogla da te izvestim kako treba., inace puno ti hvala na pomoci i informacijama i sto tako izlazis u susret, to mi znaci :)

imam 23 godine.

Nazalost,imam samo lose vesti :(

U protekla dva meseca insomnija mi se toliko pogorsala, da se desi da nocu apsolutno ne spavam,a danju uspem jedva dva sada da ''zdremnem''. Primetila sam drasticno pogorsanje jer, po prvi put, onemogucavala mi je obavljanje bitnih i dnevnih aktivnosti. Cak me je i sramota da napisem iz straha da ovo neko ne procita ali, desilo mi se da treba da idem na trening i jednostavno posto celu noc nisam spavala , pre treningda ''dremnem'' i propustim ga ( to mi se nikada nije desilo,treninzi su mi obicno jako bitni ),  desilo mi se da je na meni bilo da skuvam rucak i nisam bila u stanju jer sam, budna do osam ujutru i onda bez svoje zelje i bez ikakve najave zapadnem u ''san'' koji traje tri sata,  desilo mi se da sam jedan dan trebala obaviti jednu uzasno vaznu aktivnost za neku drugu osobu, i doslovno u toku obavljanja aktivnosti jednostavno sam sedela na krevetu i samo videla crno pred ocima i secam se da sam se probudila nakon tri sata i nisam mogla nicega da se setim- ni sa kim sam pricala, ni gde sam ostavila te bitne papire -nista. Tako da,odlucila sam da pocetkom septembra potrazim neku pomoc.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Jul 05, 2013, 10:36:16 pre podne »

Tako je, insomniju po definiciji karakterise tesko uspavljivanje ( preko pola sata ), budjenje tokom noci takodje preko pola sata, i mali broj sati sna tokom noci.  To sve rezultuje poremecenim funkcionisanjem preko dana ( to je drugi kriterijum za postavljanje dijagnoze ). E sada, da bi se govorilo o insomniji, potrebno je pronaci uzrok tome, kao treci kriterijum. Ukoliko postoji neki konkretan problem a mislis da ti bilo kako mogu pomoci, mozes me kontaktirati i privatnim porukama, bez ustrucavanja.

Na san inace utice mnogo stvari, pocev od ishrane, nacina zivota, emocionalnih komponenti pa do organskih bolesti. Pretpostavljam da treniras, na osnovu prethodnog posta, jel tako? Mogu ti napisati par stvari vezanih za ishranu koja moze biti od koristi, ali, mislim da posto to vec duze traje ipak zahteva ozbiljnije sagledavanje, tim pre sto po zdravlje moze imati ozbiljne posledice.

Koliko imas godina?
Sačuvana
Zara
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Jul 04, 2013, 06:06:37 posle podne »

hvala Gorana :)

kao sto sam rekla, potvrdjena je dijagnoza od strane lekara nije samo moja teorija.
Ne znam da li drugi ljudi znaju, koji nisu lekari kao ti ali,insomnia nije kad ti se ne spava vec kad ti se jako spava a a ne mozes.Poslednjih par nedelja jedva da sam uspevala makar malo nesto da zaspim a jedini san u smislu pravi san ljudski koji sam imala je bio preksinoc i to samo zato sto sam popila brufen pre spavanja jer me je glava bolela pa me je on malo omamio i zaspala sam.

Znam da ima lekova koji se piju za insomniju ali sam odbijala da ih pijem jer eto nisam zelela da zavisim od lekova ali zbog toga sto mi se pogorsala u poslednjih nekoliko meseci ozbiljno razmisljam lekara da posetim i da mi nesto prepise :(

sto se tice ritma kad lezem i ustanem,svejedno mi je,jer i da legnem rano i na vreme opet se mucim.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Jul 04, 2013, 07:27:55 pre podne »

Koliko je dobar san ( na reodovnoj bazi ) bitan za nase ciljeve u fitnessu koje imamo? stalno svako malo nalazim na to pored '' jedi to i to treniraj toliko i toliko '' uvek i '' dobar san''  pa bih volela da mi neko objasni konkretno zasto. Mozda je malo glupo pitanje ali s obzirom da patim od insomnije zanima me  :D

Nema glupih pitanja, slobodno pitaj sta god te interesuje.

Najprostije receno san = oporavak, gde pritom mislim na i na zdravlje uopste, ne samo na misice. Konkretno, sto se tice misica, oni rastu tokom noci. Hormoni koje Stefan pominje ovde igraju vaznu ulogu, pre svega hormon rasta i kortizol ( hormon stresa ) - hormon rasta pomaze u mrsavljenju i rastu misica, a kortizol uzrokuje skladistenje masnog tkiva i  razgradnju misica. Zatim, tokom noci se hranljive materije koje su apsorbovane preko dana rasporedjuju na mesto, jetra ''cisti'' organizam, sto sve doprinosi sto kvalitetnijem napretku.

Kakav je tvoj ritam rada i odmora, kad lezes, kad se budis? Da li je to tvoja konstatacija da patis od insomnije ili je to potvrdjeno?
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #2 poslato: Jul 04, 2013, 12:22:41 pre podne »

Zbog funkcionisanja tvog organizma,zbog lučcenja hormona... :) Lezi jedno veče u krevet u 11 h a drugo u 02 h i vidi kad se ujutru probudis koji si dan odmornija ustala. :)

Sačuvana
Zara
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

SAN
« Odgovor #1 poslato: Jul 03, 2013, 01:24:44 posle podne »

Koliko je dobar san ( na reodovnoj bazi ) bitan za nase ciljeve u fitnessu koje imamo? stalno svako malo nalazim na to pored '' jedi to i to treniraj toliko i toliko '' uvek i '' dobar san''  pa bih volela da mi neko objasni konkretno zasto. Mozda je malo glupo pitanje ali s obzirom da patim od insomnije zanima me  :D
Sačuvana
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.102 sekundi sa 17 upita.