TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 12:25:04 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: SAN  (Pročitano 4405 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Avgust 26, 2013, 08:51:56 pre podne »

Treba uraditi krvnu sliku, ekg i pregled neurologa.
Koliko često treniraš? kojim se sportom baviš?

Ja treniram 7 puta nedeljno ( 6 puta zapravo,jer imam 2 treninga jedan dan tako da mi je nedelja pauza ) . Razloge zbog tolikog treniranja ne bih da objasnjavam ali mi jako prijaju. Treniram dve stvari, idem u teretanu i idem na nesto sto se zove Body Forming,to je jedna vrsta naprednog fitnessa za zene i ne mogu nijednog od ova dva da se odreknem jer oba uzasno volim a i najveci pomak primecujem ako treniram oba,ako bude smao jedan pocinjem naglo da opadam.

Ovog leta sma uzasno propustala oba treninga, zbog sna. eto i danas sam trebala da treniram ali sam zaspala pre nego sto sam krenula,jer celu noc sam bila budna i ujutru sam obavljala neke poslove, zelela sam da dodjem kuci samo pola sata malo da odmorim i da jurnem na trening i..... eto.

Ovo leto te vrucine mi nisu pomagale jer su mi dodatno pogorsavale san i mogucnost da imam isti,nadam se da cu moci da se ispavam preko vikenda i od ponedeljka redovno poceti sa treninzima, jer sam inace jako vredan vezbac i prosle godine ja mislim da jedino kad sam propustila neki trening je bilo dan pred novu godinu i nedelju dana pauze sto sam sebe castila preko leta,a ovo sada preko leta sam ba sbila neodgovorna ali tesim se da je samo prolazna letnja faza.

Moj pritisak,ne znam ga,samo znam da imam nizak pritisak, moja visina je 161 a tezina 65 kg.
tvoji problemi mogu biti posledica vrućine i nižeg pritiska, medjutim mogu biti i znak stanja pretreniranosti organizma, što predstavlja ozbiljan problem....
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Avgust 26, 2013, 08:50:19 pre podne »

Odmor je oporavak od prethodnog trenažnog opterećenja što predstavlja stres za organizam. Ukoliko je nedovoljno odmora izmedju treninga, stres se akumulira u organizmu - što na kraju dovodi do sindroma pretreniranosti. Jedni od simptoma pretreniranosti su poremećaj sna, bezvoljnost, gubitak snage, malaksalost, poremećaj apetita....
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #23 poslato: Avgust 25, 2013, 07:42:11 pre podne »

Fiziologija sporta kaze jasno da je odmor izmedju treninga neophodan i  5 puta nedeljno u pravom intezitetu i  obimu je dovoljno za profesionaonsportiste a samim tim i za rekreativce.Potreban ti je odmor da bi se organizam oporavio i adaptirao na  treninge koje imas.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Avgust 24, 2013, 08:09:26 posle podne »

Koliko dugo treniras ovim tempom?

Moze se desiti da je tvoje celokupno stanje uzrokovano bas ovolikim trenizima, malo ti je samo dan pauze, a mozda se radi i o pretreniranosti. Kakav je puls, pritisak? Jesi li nervozna, razdrazljiva? Kakav ti je apetit?
Sačuvana
Zara
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Avgust 24, 2013, 04:20:27 posle podne »

Ja treniram 7 puta nedeljno ( 6 puta zapravo,jer imam 2 treninga jedan dan tako da mi je nedelja pauza ) . Razloge zbog tolikog treniranja ne bih da objasnjavam ali mi jako prijaju. Treniram dve stvari, idem u teretanu i idem na nesto sto se zove Body Forming,to je jedna vrsta naprednog fitnessa za zene i ne mogu nijednog od ova dva da se odreknem jer oba uzasno volim a i najveci pomak primecujem ako treniram oba,ako bude smao jedan pocinjem naglo da opadam.

Ovog leta sma uzasno propustala oba treninga, zbog sna. eto i danas sam trebala da treniram ali sam zaspala pre nego sto sam krenula,jer celu noc sam bila budna i ujutru sam obavljala neke poslove, zelela sam da dodjem kuci samo pola sata malo da odmorim i da jurnem na trening i..... eto.

Ovo leto te vrucine mi nisu pomagale jer su mi dodatno pogorsavale san i mogucnost da imam isti,nadam se da cu moci da se ispavam preko vikenda i od ponedeljka redovno poceti sa treninzima, jer sam inace jako vredan vezbac i prosle godine ja mislim da jedino kad sam propustila neki trening je bilo dan pred novu godinu i nedelju dana pauze sto sam sebe castila preko leta,a ovo sada preko leta sam ba sbila neodgovorna ali tesim se da je samo prolazna letnja faza.

Moj pritisak,ne znam ga,samo znam da imam nizak pritisak, moja visina je 161 a tezina 65 kg.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Avgust 22, 2013, 09:02:44 pre podne »

Zdravo Gorana!

Izvini molim te sto ti nisam odgovorila na vreme :( skroz sam bila zaboravila a i zelela sam da vidim kako ce mi spavanje poteci da bih mogla da te izvestim kako treba., inace puno ti hvala na pomoci i informacijama i sto tako izlazis u susret, to mi znaci :)

imam 23 godine.

Nazalost,imam samo lose vesti :(

U protekla dva meseca insomnija mi se toliko pogorsala, da se desi da nocu apsolutno ne spavam,a danju uspem jedva dva sada da ''zdremnem''. Primetila sam drasticno pogorsanje jer, po prvi put, onemogucavala mi je obavljanje bitnih i dnevnih aktivnosti. Cak me je i sramota da napisem iz straha da ovo neko ne procita ali, desilo mi se da treba da idem na trening i jednostavno posto celu noc nisam spavala , pre treningda ''dremnem'' i propustim ga ( to mi se nikada nije desilo,treninzi su mi obicno jako bitni ),  desilo mi se da je na meni bilo da skuvam rucak i nisam bila u stanju jer sam, budna do osam ujutru i onda bez svoje zelje i bez ikakve najave zapadnem u ''san'' koji traje tri sata,  desilo mi se da sam jedan dan trebala obaviti jednu uzasno vaznu aktivnost za neku drugu osobu, i doslovno u toku obavljanja aktivnosti jednostavno sam sedela na krevetu i samo videla crno pred ocima i secam se da sam se probudila nakon tri sata i nisam mogla nicega da se setim- ni sa kim sam pricala, ni gde sam ostavila te bitne papire -nista. Tako da,odlucila sam da pocetkom septembra potrazim neku pomoc.

Nema problema, bitno je da stanje nije bolje, naprotiv, mislim da bi sada valjalo malo ozbiljnije sagledati situaciju. Da li su ti "napadi" sna praceni padom tonusa, da ispustis stvari iz ruke ili osetis slabost? Koliko se to cesto desava? Da li si mozda imala neku intervenciju ili infekciju u predelu glave, ili neki stresan dogadjaj?

Nisam imala do sad to da mi ispadaju stvari iz ruke ili slabost ( bar ne tolika da bih je ja primetila,ali neki nedostatak snage sigurno da ) ali mi se desava zaboravljanje informacija. ja nisam neka zaboravna ili izgubljena ali u poslednje 2 nedelje mi se cesto desava da zaboravim kad mi neko nesto kaze,pomesam dan za nesto itd.

nisam imala stresne dogadjaje,naprotiv,u par meseci nista alarmantno. Imam puno obaveza u septemrbu ali kada se one zavrse mislim da cu ipak morati da posetim lekara,a nikada mi se nije dopadalo da pijem lekove za insomniju.
koliki j pritisak?
kolika je visina, težina?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Avgust 22, 2013, 09:01:29 pre podne »

Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Avgust 20, 2013, 10:00:08 pre podne »

Ti napadi sna koje si pomenula lice na narkolepsiju, zbog toga sam pitala za ostale simptome. Zaboravljanje bas i nije karakteristicno, tako da, sto pre lekaru, bolje za tebe. Nista nije alarmantno da se ne moze resiti, ali, mislim da je terapija neophodna, da bi nastavila da funkcionises normalno.
Sačuvana
Zara
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Avgust 20, 2013, 09:10:02 pre podne »

Zdravo Gorana!

Izvini molim te sto ti nisam odgovorila na vreme :( skroz sam bila zaboravila a i zelela sam da vidim kako ce mi spavanje poteci da bih mogla da te izvestim kako treba., inace puno ti hvala na pomoci i informacijama i sto tako izlazis u susret, to mi znaci :)

imam 23 godine.

U protekla dva meseca insomnija mi se toliko pogorsala, da se desi da nocu apsolutno ne spavam,a danju uspem jedva dva sada da ''zdremnem''. Primetila sam drasticno pogorsanje jer, po prvi put, onemogucavala mi je obavljanje bitnih i dnevnih aktivnosti. Cak me je i sramota da napisem iz straha da ovo neko ne procita ali, desilo mi se da treba da idem na trening i jednostavno posto celu noc nisam spavala , pre treningda ''dremnem'' i propustim ga ( to mi se nikada nije desilo,treninzi su mi obicno jako bitni ),  desilo mi se da je na meni bilo da skuvam rucak i nisam bila u stanju jer sam, budna do osam ujutru i onda bez svoje zelje i bez ikakve najave zapadnem u ''san'' koji traje tri sata,  desilo mi se da sam jedan dan trebala obaviti jednu uzasno vaznu aktivnost za neku drugu osobu, i doslovno u toku obavljanja aktivnosti jednostavno sam sedela na krevetu i samo videla crno pred ocima i secam se da sam se probudila nakon tri sata i nisam mogla nicega da se setim- ni sa kim sam pricala, ni gde sam ostavila te bitne papire -nista. Tako da,odlucila sam da pocetkom septembra potrazim neku pomoc.

Nema problema, bitno je da stanje nije bolje, naprotiv, mislim da bi sada valjalo malo ozbiljnije sagledati situaciju. Da li su ti "napadi" sna praceni padom tonusa, da ispustis stvari iz ruke ili osetis slabost? Koliko se to cesto desava? Da li si mozda imala neku intervenciju ili infekciju u predelu glave, ili neki stresan dogadjaj?

Nisam imala do sad to da mi ispadaju stvari iz ruke ili slabost ( bar ne tolika da bih je ja primetila,ali neki nedostatak snage sigurno da ) ali mi se desava zaboravljanje informacija. ja nisam neka zaboravna ili izgubljena ali u poslednje 2 nedelje mi se cesto desava da zaboravim kad mi neko nesto kaze,pomesam dan za nesto itd.

nisam imala stresne dogadjaje,naprotiv,u par meseci nista alarmantno. Imam puno obaveza u septemrbu ali kada se one zavrse mislim da cu ipak morati da posetim lekara,a nikada mi se nije dopadalo da pijem lekove za insomniju.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Avgust 18, 2013, 05:43:11 posle podne »

Zdravo Gorana!

imam 23 godine.

Sačuvana
škemi
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Avgust 18, 2013, 05:01:20 posle podne »

Kad butu ti tamo muskarci bezali od tebe, samo se javi ovde mi ne bezimo , cak naprotiv mi volimo masu i masne cice brazilske gradje :D
tebra, ako je i pola kvalitetna od njenog avatara, samo neki nenormalnik bi mogao da pobegne.

Hvala. :)

ako nastavim da treniram ovako kao sad, veruj mi vrlo brzo necu liciti na ovo sto sam u avataru :p

Inace ti bas lepo izgledas :)
Hvala Zara! Takodje i ti! :) Inace, ja ove nedelje sam jako tesko dolazio do sna. Po 2 i vise sata se obrcem u krevetu, listam net jedno te isto, popizdim tako... Mogu da zamislim kako je tebi kad ne spavas po celu noc...
Sačuvana
Zara
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Avgust 18, 2013, 03:52:11 posle podne »

Kad butu ti tamo muskarci bezali od tebe, samo se javi ovde mi ne bezimo , cak naprotiv mi volimo masu i masne cice brazilske gradje :D
tebra, ako je i pola kvalitetna od njenog avatara, samo neki nenormalnik bi mogao da pobegne.

Hvala. :)

ako nastavim da treniram ovako kao sad, veruj mi vrlo brzo necu liciti na ovo sto sam u avataru :p

Inace ti bas lepo izgledas :)
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #13 poslato: Avgust 18, 2013, 12:53:03 posle podne »

A dobro to su zene, vecito nezadovoljne, ali ja sam uvek zadovoljan sa njihovim nezadovoljstvom :D
Sačuvana
škemi
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Avgust 18, 2013, 12:48:44 posle podne »

Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #11 poslato: Avgust 18, 2013, 11:18:16 pre podne »

Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.099 sekundi sa 19 upita.