TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398429 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 10:40:53 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povreda Posterior Tetive  (Pročitano 28174 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Oktobar 15, 2013, 05:26:20 posle podne »

Pozdrav Ivana, kakvo je trenutno stanje?
Sačuvana
bebamur
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Oktobar 15, 2013, 11:59:30 pre podne »

Ne znam da li sam spomenula da sam dobila injekciju steroida u pomenutu tetivu.Istrzivala sam o tome i procitala da se u tu tetivu ne preporucuje jer nanese vise stete,nego koristi.Postoji mogucnost od rupture tetive.Da li neko zna nesto vise o ovome?
Sačuvana
bebamur
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Oktobar 07, 2013, 01:05:26 posle podne »

Ognjene,
Mene to jako zbunjuje sa magnetnom stopala.Nije mi logicno da je sve u redu.
Bolovanje mi je bilo placeno od strane strane kompanije,dok me nisu skinuli sa slucaja jer mi je noga navodno zdrava i oni su odlucivali gde idem na preglede,tako da je magnetna radjena u Zemunu.

Posle toga sam otisla u Sombor na MRI lumbalnog dela kicme,pokusavajuci sama da saznam sta nije u redu.
Taj radiolog mi je pregledao i MRI skocnog zgloba,jer sam htela cuti i njegovo misljenje.
Rekao mi je da nije sjajan snimak i da mi nista ne moze sa sigurnoscu reci.

Sto se tice kicme u izvestaju stoji i L5 S1 IV prostor blago suzen,pokrovne ploce bez signifikantne degeneracije.
IV disk degenerisan sa sirokom posteriornom protruzijom,koja aplatira duralnu vrecu i redukuje mediosagitalni dijametar iste na oko 14 mm(nema znacajnog suzenja spinalnog kanala).IV forameni obostrano suzeni,sa blazim intraforaminalnim kompromitacijama L5 korenova u formi diskoradikularnog kontakta.Konus i korenovi kaude su normalne morfologije.Paraspinalna meka tkiva normalnog izgleda.
Rekao mi je da taj problem nije strasan i da nije povezan sa nogom,sto se poklopilo sa misljenjem poslednjeg lekara.
Na poslednjem pregledu mi je prvi put medju dijagnozama bio i sindrom tarzalnog kanala,pored post.tetive.
To se poklopilo i sa nekim mojim misljenjem,a vidim i sa vasim.

Kazem to jer mi je jedan ortoped rekao da mi skoro nista ne fali,drugi da je posterior i anterior tetiva,treci da je anterior,da imam isijas,da imam ravna stopala,pa da nemam ravna stopala itd.
Sada sam zbunjena i zaista mi nista nije jasno.

Cim budem u mogucnosti uradicu ultrazvuk i EMNG.
Da li je moguce da magnetna nije dobro uradjena?
Kicma me retko boli,nosim povremeno i kosmo disk,istezem se na pilates lopti i odem na masazu.Da li mi mozete predloziti neke vezbe?
Prvi put mi ovoliko "gori" stopalo.
U slucaju da je ozbiljniji problem(najverovatnije i jeste),da li postoji neko dovoljno strucan za taj problem kod nas?
Videla sam da je nasim lekarima ovaj problem dosta nepoznat,dok u inostranstvu postoje specijaisti posebno za ovaj problem.:(

Veliko hvala na posvecenom vremenu!!!!!

Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Oktobar 06, 2013, 11:05:12 posle podne »

Da li se bolovi smanjuju?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Oktobar 06, 2013, 11:04:34 posle podne »

Prepona me na momente "zategne" najcesce u hodu,a nekada i u stanju mirovanja.kao i kuk,s tim da se kod kuka cuje blago krckanje pri duzem hodanju,kao da ispada.
Vec treci dan mi "gori" noga i boli me kuk,a sve vreme mirujem.
Tesko mi je da radim vezbice koje ste mi dali,a najteze iskorak,cela desna noga mi se zategne i boli.
Led stavljam redovno,lioton,kao i gavez i konjsku.
Pila sam Lirycu prosli mesec,ali mi nista nije pomogla sa tim zarenjem,pa sam prestala.
Pre toga sam pila Milgama N.
Sada se drzim samo ovoga sto ste mi preporucili.

da li inače radite vežbe za ledja, pazite na zaštitne pokrete i položaje za kičmu?
Kakav je zaključak MRI kičme? da li je samo diskartroza L5/S1?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Oktobar 06, 2013, 10:55:33 posle podne »

Predlažem da razmišljate o ultrazvuku i emng-u.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Oktobar 06, 2013, 10:54:44 posle podne »

Ivana čudi me da magnetna rezonanca ne pokazuje promene na tetivi tib.post i u predelu tarzalnog tunela, sobzirom na tegobe koje imate. Asimetrična spuštenost stopala, kako po slici izgleda, ukazuje na ozbiljan problem sa tetivom pmenutog mišića. Kod nastanka potpunog pada svoda stopala, kod osoba koji imaju problem sa tom tetivom, postoji mogućnost da dodje i do pucanja tetive mišića tibialisa posteriora.
Gde je radjena magnetna rezonanca?
Sačuvana
bebamur
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Oktobar 04, 2013, 05:56:14 posle podne »

MRI desnog skocnog zgloba:

Kostane strukture koje komponuju skocni zglob i subtalarne zglobove su normalne pozicije i konfiguracije.IS kosne srzi,trabekularna gradja i epifizne linije su normalni.Zglobni prostori su normalne sirine,korteks normalne debljine bez alteracije IS subhondralno.Artikularna hrskavica b.o. Lateralni i medijalni ligamenti normalnog toka i IS.hilova tetiva normalnog toka i IS.Tetiva i plantarna aponeuroza b.o.
Tetive tibialis post.,flex. hallucis longusa i peroneusa b.o.

Zakljucak:Nalaz uredan                                                 29.04.2013.

Ocekivala sam da ce ovaj nalaz nesto pokazati.

Prepona me na momente "zategne" najcesce u hodu,a nekada i u stanju mirovanja.kao i kuk,s tim da se kod kuka cuje blago krckanje pri duzem hodanju,kao da ispada.
Vec treci dan mi "gori" noga i boli me kuk,a sve vreme mirujem.
Tesko mi je da radim vezbice koje ste mi dali,a najteze iskorak,cela desna noga mi se zategne i boli.
Led stavljam redovno,lioton,kao i gavez i konjsku.
Pila sam Lirycu prosli mesec,ali mi nista nije pomogla sa tim zarenjem,pa sam prestala.
Pre toga sam pila Milgama N.
Sada se drzim samo ovoga sto ste mi preporucili.

Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Oktobar 04, 2013, 04:58:31 posle podne »

gde tačno boli kuk/prepona i pri kojim pokretima?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Oktobar 04, 2013, 04:57:59 posle podne »

mmožete da mi napišete zaljučak mri skočnog zgloba ili da okačite sliku  izveštaja sa mri...
da li masirate led+lioton gel?
Sačuvana
bebamur
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Oktobar 03, 2013, 03:00:29 posle podne »

Verovatno je zarenje u unutrasnjoj strani stopala(tamo najvise osecam),ali imam osecaj kao da mi celo stopalo gori.
Ponvo me muci,nisam mogla da spavam od tog osecaja,a nisam uopste opterecivala nogu.Takodje imam neki cudan osecaj u kuku i preponi sa te strane,nesto me zateze.
MRI je radjen kolena i skocnog zgloba.
Imala sam cesto bolove u kolenu i kuk mi je iskakao,sve sa desne strane.Isla sam na masaze i lakse mi je.
Bas sam se iznenadila za ultrazvuk,cudi me kako nikome nije palo na pamet da mi predlozi to.

Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Oktobar 02, 2013, 11:16:06 posle podne »

Ultrazvuk prikazuje tetivu - upalu, otok i izliv, celovitost ili pucanje tetive....
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Oktobar 02, 2013, 11:14:49 posle podne »

MRI je radjen kolena ili i potkolenice i stopala?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Oktobar 02, 2013, 11:13:38 posle podne »

Žarenje stopala je sa unutrašnje strane ili celo stopalo?  koji tačno deo stopala?
Sačuvana
bebamur
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Oktobar 02, 2013, 06:26:42 posle podne »

Dragi Ognjene,
Kako se resava taj problem disfunkcije tetive mišića tibialisa post.?
Niko mi do sada nikakav ultrazvuk nije predlozio da uradim,s tim da se ni na MRI nista ne vidi.
Da li je moguce da se takva povreda ne vidi na MRI-u?Vezbe idu dobro,jos uvek imam blagu upalu,a od sinoc do malopre me je zarilo stopalo bez prestanka.
Molim vas da mi objasnite,sta bi pregled ultrazvuka trebao da pokaze?
Sačuvana
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.121 sekundi sa 17 upita.