TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398406 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 11:36:31 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pitanje za Pedju(povreda ramena)  (Pročitano 6518 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: Novembar 04, 2013, 10:52:59 posle podne »

kreneš sa manjim težinama, bučice - prednje rame (odručenje napred), srednje rame (odručenje bočno), vežba za subskapularis (unutrašnja rotacija) sa elast trakom ili bučicama... bilo bi dobro da radiš pod nadzorom iskusnog terapeuta....
Sačuvana
Neuhranjen
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Novembar 01, 2013, 09:37:23 pre podne »

da li si primetio povećanu elastičnost drugih zglobova?
po tome što opisuješ dosta lako su ti ispadala ramena, ukoliko se radi o pravom iščašenju...
krenuo si u teretanu sad?
pa vecu elasticnost i nisam mogao da osetim, ne znam, nisam se bavio nikakvom fizickom aktivnoscu posle povrede tj vec 2-3 meseca, zelim da nemam vise prob. sa ramenom da pauziram kolko treba. hteo sam da pitam da li bi smeo sada da krenem ponovo u teretanu, i sta bi smeo da radim? :)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Oktobar 29, 2013, 08:59:13 posle podne »

da li si primetio povećanu elastičnost drugih zglobova?
po tome što opisuješ dosta lako su ti ispadala ramena, ukoliko se radi o pravom iščašenju...
krenuo si u teretanu sad?
Sačuvana
Neuhranjen
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Oktobar 29, 2013, 11:26:17 pre podne »

desno rame je ispalo pri bacanju lopte u bazenu? sad su bllovi u desnom pri sličnom pokretu?
da li si radio zadnjih meseci teretanu ramena i grudi (pre povrede)?
pre povrede sam vezbao i hrudi i rame, s tim sto sam pre povrede imao pauzu od 10ak dana zbog obaveza. e sad rame mi je ispalo na krajnje smesan nacin, ispalo mi je kada sam bio na odmoru sa devojkom, u bazenu je htela da je izbacim sa ramena, noga joj je skliznula s desnog ramena i tako mi iscasila rame :D (levo mi je ispalo pre 2 i po god pri skoku u bazen, nemam srece s tim bazenima :D ) takoda ne, nije mi ispalo pri bacanju lopte u bazen, ali.me pri tom pokretu boli.
Sačuvana
Neuhranjen
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Oktobar 29, 2013, 11:21:05 pre podne »

kako ti je ispalo rame poslednji put, pri kom pokretu?
ne, levo rame mi je ispadalo dva puta i sam sam ga vracao oba puta, i to je bilo poslednji put pre 2 i po god od tad mi je dobro. a sada mi je ispalo desno po prvi put u bazenu pod velikim opterecenjem, i evo vec 3 meseca se pazim i kad napravim tako malo nagliji pokret, ne osetim kao da ce da ispadne nego ossetim jak bol. to mi se sa levim ramenom nije desavalo pa sam malo zbunjen. :)
kad rame ispadne prvi put, obično je potrebno da lekar napravi repoziciju ramena, takodje slično je i kod drugog iščašenja... kod ponavljanih luksacija ramena 3+ sportista ga sam pokretom može vratiti...
kako glasi dijagnoza ortopeda koji te je pregledao?
levo rame sam i prvi i drugi put vracao sam na mesto, ne znam kako, a za desno sam morao da idem na hitno. iskreno ne znam kako glasi dijagnoza ortopeda, niti mi je reko nista specijalno.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Oktobar 26, 2013, 08:29:43 posle podne »

desno rame je ispalo pri bacanju lopte u bazenu? sad su bllovi u desnom pri sličnom pokretu?
da li si radio zadnjih meseci teretanu ramena i grudi (pre povrede)?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Oktobar 26, 2013, 08:24:48 posle podne »

ne, levo rame mi je ispadalo dva puta i sam sam ga vracao oba puta, i to je bilo poslednji put pre 2 i po god od tad mi je dobro. a sada mi je ispalo desno po prvi put u bazenu pod velikim opterecenjem, i evo vec 3 meseca se pazim i kad napravim tako malo nagliji pokret, ne osetim kao da ce da ispadne nego ossetim jak bol. to mi se sa levim ramenom nije desavalo pa sam malo zbunjen. :)
kad rame ispadne prvi put, obično je potrebno da lekar napravi repoziciju ramena, takodje slično je i kod drugog iščašenja... kod ponavljanih luksacija ramena 3+ sportista ga sam pokretom može vratiti...
kako glasi dijagnoza ortopeda koji te je pregledao?
Sačuvana
Neuhranjen
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Oktobar 25, 2013, 12:35:02 pre podne »

pod naglim pokretom mislim na onaj pokret iza glave kao kad bacate nesto kao loptu u.mom slucaju, inace ne osecam bol ni u jednom drugom pokretu ramena
Sačuvana
Neuhranjen
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Oktobar 25, 2013, 12:32:36 pre podne »

Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Oktobar 24, 2013, 09:00:14 pre podne »

Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Oktobar 24, 2013, 08:59:14 pre podne »

ponavljano iskakanje rame stvara rizik od postojanja habitualne luksacije ramena, tj da rame ispada spontano i pri običnom pokretu. kod ljudi koji imaju taj problem rame može ispadati i po 20 puta....
ako sam dobro razumeo, rame ti je ispalo tri puta?
Sačuvana
Neuhranjen
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Oktobar 23, 2013, 07:26:36 posle podne »

Glukozamin piješ 2x po 3 meseca sa meseca pauze izmedju.
Možeš početi sa bavljenjem sportom kad završis pun program rehabilitacije, a to znači kad ojačaš mišiće koji čuvaju rame od ponovnog iščašenja...
da, isao sam na kinezi terapiju ili kako vec, radio vezbe i na terapiji i kuci, vise ne radim, za jacanje grudi vezbe nisam radio zato sto mi doktor to nije rekao. isao sam pre toga u teretanu 2 godine, i nikad u vezbanju nisam imao prob. planiram ponovo da krenem, ali za pocetak planiram da idem na trcanje dok me ne prodje a posle se aktivno vracam, inace imam 18 god visko sam 190 i imam 100 kg sa 16 god mi je levo rame ispalo 2 puta svaki put sam sam vratio i nikad nisam imao prob sa njim hvala bogu
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Oktobar 22, 2013, 05:23:35 posle podne »

Glukozamin piješ 2x po 3 meseca sa meseca pauze izmedju.
Možeš početi sa bavljenjem sportom kad završis pun program rehabilitacije, a to znači kad ojačaš mišiće koji čuvaju rame od ponovnog iščašenja...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Oktobar 22, 2013, 05:18:58 posle podne »

pozdrav, pre skoro 2 ipo meseca sam iscasio desno rame i nosio gips i isao na terapije, sada idalje pravim pauzu, pazim rame i ne naprezem se, pokusao sam da bacim loptu rukometasku lagano pokretom iza glave i osetio sam jak bol u ramenu, hteo bi da pitam da li je to normalno u periodu oporavka, koliko dugo traje oporav, tj koliku pauzu bi bilo dobro da napravim. takodje sam pre mesec ipo poceo da uzimam glukozamin, i planiram da pijem jos mesec dva a vidim sta ce da bude. unapred hvala :)
Pokret koji si napravio je rizičan za ponovno iskakanje ramena i taj pokret treba jedno vreme izbegavati i biti oprezan.
Da li si dadio vežbe na terapijama?
Da li si radio vežbe za jačanje ramena, grudnih mišića?
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Oktobar 22, 2013, 01:58:28 posle podne »

pozdrav, pre skoro 2 ipo meseca sam iscasio desno rame i nosio gips i isao na terapije, sada idalje pravim pauzu, pazim rame i ne naprezem se, pokusao sam da bacim loptu rukometasku lagano pokretom iza glave i osetio sam jak bol u ramenu, hteo bi da pitam da li je to normalno u periodu oporavka, koliko dugo traje oporav, tj koliku pauzu bi bilo dobro da napravim. takodje sam pre mesec ipo poceo da uzimam glukozamin, i planiram da pijem jos mesec dva a vidim sta ce da bude. unapred hvala :)

Glukozamin je najbolje da piješ minimalno 2-3 meseca da bi stvarno imalo efekta. A što se oporavka tiče za tako jednu ozbiljnu povredu se obrati sportskom lekaru koji će ti dati adekvatne vežbe i terapije i pratiti tvoju progresiju u oporavku.
Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.094 sekundi sa 19 upita.