TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398840 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Octavia

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 03, 2024, 06:41:16 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Савети и сугестије око свакодневне исхраl  (Pročitano 12153 puta)
Fitnes trkacica
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 194

« Odgovor #31 poslato: Decembar 12, 2013, 08:53:40 posle podne »

A ne razumem zašto sama ne uzmeš da spremiš sebi hranu? Ako želiš zdravu ishranu,uzmi pa sama spremaj šta ti i kako ti treba....
Upravo objasnih da mi je pristup rerni limitiran :/ Kapiras, dok zivis sa nekim ne mozes da solis drugim ukucanima pamet kako meso ne sme da bude przeno, pohovano u belom brasnu itd... ako se sprema za celu porodicu mozes ili da jedes sto i oni, ili da se sam snalazis kako umes i naravno sam sve extra finansiras.

Inace sve sama spremam, uglavnom i jedem sirovo ili eventualno prokuvane zitarice, varivo, samo mi je problem za meso/ribu... ali i to ce se uskoro promeniti :)
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 17344


« Odgovor #30 poslato: Decembar 12, 2013, 04:10:27 posle podne »

A ne razumem zašto sama ne uzmeš da spremiš sebi hranu? Ako želiš zdravu ishranu,uzmi pa sama spremaj šta ti i kako ti treba....
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4423


« Odgovor #29 poslato: Decembar 12, 2013, 02:46:59 posle podne »

Skoro je bilo diskusije o tuni,kolicini zive u konzerviranoj ribi,poreklu te ribe...ukratko,bolje izbegavaj konzerviranu ribu,kad god mozes.
Sačuvana
Fitnes trkacica
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 194

« Odgovor #28 poslato: Decembar 12, 2013, 02:42:49 posle podne »

Nemas frizder?
Ne znas da se pola kg mesa moze spremiti iz jednog puta?
Nisam citala tvoje ostale poruke ali ovih par su mi totalno besmislene i cak kontradiktorne
Jedna prsa su 200 250 g. Iskreno ne kapiram uopste o cemu pises
Ne znam sta ti je nejasno ili kontradiktorno.

Pitala sam da li su prsa ok za dorucak i dobila negativan odgovor i misljenje, i to postujem i verovatno cu usvojiti. Sto se ostalog tice, ne mogu sad da objasnjavam situaciju u kuci, da se kod nas (nazalost) meso samo przi i pohuje, da mi je pristup rerni takoreci onemogucen (zna se ko je "sef" u kuhinji i ko sprema...), da riba nikad nije na meniju. Elem, zakljucak je da dok se ne osamostalim sve sto zelim moram sama da finansiram, i da kupujem gotovo tj. peceno. A gotovo dodje skuplje od kupovine sirovog... Zato i pominjem da vredi investirati u taj gril :)

Videcu u lokalnoj mesari koliko im je pecenje na kilo pa ako se isplati kupicu pa u frizider... mada meni je 100g piletine nista, a tih 100 kuvanih prsa me vise zasiti. Imala sam dosad obicaj da kupujem dnevno na meru, jer mi je lakse da mi neko izmeri precizno nego da ja sad mozgam koliko treba mesa da otkinem, a uostalom znate i sami, sve sto se kupi na veliko brze i nestane jer je nekad teze se disciplinovati :D

Uglavnom da rezimiram, ako potpuno izbacim ta prsa, moze konzerva tune/sardine cesce za dorucak kad dosadi piletina i jaja?
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4423


« Odgovor #27 poslato: Decembar 12, 2013, 12:50:51 posle podne »

Otvorite temu:"Domacica"  :P
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #26 poslato: Decembar 12, 2013, 10:45:14 pre podne »

Brate ispeces celo pile, i svakog dana otkidas 100 gr mesa kolko vec jedes, zasto moras svakog dana da se trtkas i przis po 100 gr mesa.. jelovnik se pravi za nedelju dana, ili za sto vise dana mozes, da bi bi bilo  jednostavnije, niko od nas se ne kochi na dva sata nesto da sprema i priprema, jer nema se vremena za kuhinjske carolije, vec snalazljivost proradi..
Sačuvana
jekka
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 300


« Odgovor #25 poslato: Decembar 12, 2013, 09:30:37 pre podne »

Nemas frizder?
Ne znas da se pola kg mesa moze spremiti iz jednog puta?
Nisam citala tvoje ostale poruke ali ovih par su mi totalno besmislene i cak kontradiktorne
Jedna prsa su 200 250 g. Iskreno ne kapiram uopste o cemu pises
Sačuvana
you could make a wish or you could make it happen
Fitnes trkacica
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 194

« Odgovor #24 poslato: Decembar 12, 2013, 09:24:44 pre podne »

Ne znam da li pricamo o istoj matematici ovde... kilogram tog cuda kosta HILJADU dinara... pileci FILE je na SVAKOM mestu jeftiniji od toga?
Piletina na pijaci je 500 dinara file. Plus minus
Jeste ali mi niko nece dati 100g filea na meru, ne moze piletina da stoji nedelju dana... plus dok se ne osamostalim nema sanse da mi daju da po ceo dan nesto przim u kuci... jedino resenje je griler za terasu, ako imas iskustva koji je povoljan a kvalitetan, slobodno preporuci :)
Sačuvana
jekka
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 300


« Odgovor #23 poslato: Decembar 12, 2013, 09:23:54 pre podne »

E a cak i to sto si napisao nije bas tako, kada preracunas odnos cene i gramaze mesa cena ispadne veoma slicna :)
Sačuvana
you could make a wish or you could make it happen
Terror
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1796


terroristes

« Odgovor #22 poslato: Decembar 12, 2013, 09:13:12 pre podne »

A zasto lepo ne kupis celo pile , skines kozicu i odkostis svo meso i eto ti i dobre cene .Ako kupujes samo file onda je dosat skupo...potrudi se malo...
Ljudi se zanose da ce ga 2 grama masti razlike izmedju bataka i belog napraviti debelim a odnos proteina batak belo je skoro indentican  ;)
Sačuvana
Nase ce sjene hodati po Becu ,lutati po dvoru , plasiti gospodu...
jekka
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 300


« Odgovor #21 poslato: Decembar 12, 2013, 09:11:18 pre podne »

Ne znam da li pricamo o istoj matematici ovde... kilogram tog cuda kosta HILJADU dinara... pileci FILE je na SVAKOM mestu jeftiniji od toga?
Piletina na pijaci je 500 dinara file. Plus minus
Sačuvana
you could make a wish or you could make it happen
Fitnes trkacica
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 194

« Odgovor #20 poslato: Decembar 12, 2013, 08:48:36 pre podne »

Pa ako imas pile koje je gmo i 70%pileta koje je gmo plus 30%secera i aditiva kako to moze da bude slicno ili isto? Koliko kosta sto sto kupujes i ko je proizvodjac? moze i slika :)
Pa u tom slucaju ces uneti samo 70 a ne 100% GMO, ostatak ce biti non GMO secer i aditivii :) Salim se ;)
Kupujem Neoplantin delikates kuvani pileci file i Gran Podere cureca prsa, okvirno 100g kosta 100 din... ako znas gde mogu da se nabave pileci FILETI (ne dakle ceo pile sa kostima i sl) za istu cenu, rado cu da se prebacim na piletinu. Mada nista dok ne kupim griler, onda cu konacno moci da kupujem meso/ribu na veliko :)

Mozda bolje onda da uvedem za dorucak neku tunjevinu ili sardinu, a za veceru umesto toga Ellu sa semenkama...
Sačuvana
jekka
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 300


« Odgovor #19 poslato: Decembar 12, 2013, 08:04:47 pre podne »

Lignje i sl su meni savrsen obrok, cist protein, nije bas jeftino ali ponekad moze da uleti :)
Sačuvana
you could make a wish or you could make it happen
jekka
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 300


« Odgovor #18 poslato: Decembar 12, 2013, 08:03:03 pre podne »

Pa ako imas pile koje je gmo i 70%pileta koje je gmo plus 30%secera i aditiva kako to moze da bude slicno ili isto? Koliko kosta sto sto kupujes i ko je proizvodjac? moze i slika :)
Sačuvana
you could make a wish or you could make it happen
Fitnes trkacica
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 194

« Odgovor #17 poslato: Decembar 11, 2013, 09:02:32 posle podne »

Ako misliš na pečena pileća prsa a ne na salamu,onda je definitivno odličan izvor proteina za doručak. Ne znam sada koliko treniraš i kako,ali je to i dalje samo doručak.Dakle,tokom dana moraš nastaviti unos proteina.Ti dimnjeni proizvodi imaju puno soli,pa ih izbegavaj.Ella i jogurt su super.
Ne mislim na piletinu vec kako ti to zoves "salamu" tacnije kuvani/peceni file od 70% mesa. Bilo bi divno kad bih mogla triput dnevno da jedem piletinu, ali nemam taj standard. Za rucak jedem kvalitetno meso/ribu, a za veceru neku riblju konzervu obicno ili Ellu. Salama je za mene parizer, mortadela, stisnjena sunka i sl. Mislim da je ovo maksimum kompromisa koji mozes da dobijes po toj ceni...

Mogu li ponekad i lignje, krabe i sl? :)

Jeftinija ti je piletina od lignji i kraba :) A ja ne znam ni jedan drugi način za spremanje lignji osim za prženje u ulju...
Lignje/hobotnica u konzervi su meni skroz ok opcija povremeno, samo da se ispere od sosa :) A lignje na zaru jesu malo skuplje, ali je delikates za sve pare...
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.053 sekundi sa 13 upita.