TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 395788 Teme od strane 25010 Članovi Poslednji član: dejanpetrovic99

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Maj 26, 2024, 01:08:29 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Assault POMOC  (Pročitano 8023 puta)
totti
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 10

« Odgovor #26 poslato: Maj 17, 2015, 12:09:52 pre podne »

Što se tiče kada i kako, sve sam ispoštovao, 10-15 minuta mirovanja pre merenja, kofein ne unosim, nikotin ne unosim. Ovo za 3 puta u minutu nisam znao.
Do lekara nisam išao, nadam se opet da je bila samo trenutna pojava, sad kad budem merio opet, ako se ponovi ovako nizak, lekar mi ne gine, mada ga izbegavam koliko god mogu.
Pošto je početna priča bila oko reaktora, i to sam rešio, za sada odmaram od toga.
Hvala još jednom.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #25 poslato: Maj 16, 2015, 11:50:10 posle podne »

Digitalni merači pritiska često umeju da "prevare" korisnike...moja lična preporuka uvek ide aparatu sa živinim stubom...ali...bitno je kako i kada se meri pritisak...detaljnije o tome...

"Aparati za merenje pritiska kod kuće su korisni za ljude kod kojih je dijagostikovana hipertenzija, jer tako mogu da proveravaju da li im je terapija delotvorna i da je prilagoĂ°avaju svojim potrebama.

Dr Miloš Stojanović, internista endokrinolog Instituta za endokrinologiju i član Lige za hipertenziju, meĂ°utim, upozorava da je važno koji se aparat koristi.

"Merač koji nije klinički testiran i nema odgovarajući atest, ne smatra se pouzdanim", kaže dr Stojanović.

Evropsko udruženje za hipertenziju objavilo je spisak aparata koji su najpouzdaniji, ali i opšta pravila za merenje pritiska. Izabrani lekar može pomoći u odabiru najboljeg aparata.

Najveća dilema kod merenja pritiska je koji merač upotrebiti - živin manometar, ili sve upotrebljiviji digitalni merač.

"Evropsko udruženje za hipertenziju je zvanično objavilo da je živin stub i dalje standardna metoda za merenje krvnog pritiska, ali se kod njega često mogu pokazati pogrešne vrednosti", objašnjava dr Stojanović.

Često se dešava, naročito kod starijih osoba, da pogrešno postave stetoskop, ne nameste pravilno manžetnu, i na kraju ne čuju dobro zvuk koji označava vrednost pritiska.

S druge strane, digitalni aparat je znatno pouzdaniji, a greška se može pojaviti samo ako manžetna nije adekvatno pričvršćena.

Pre merenja krvnog pritiska potrebno je oko 10 minuta mirno sedeti. TakoĂ°e, treba voditi računa o temperaturi, unosu kofeina i nikotina, jer oni utiču na promenu krvnog pritiska.

"Preporučuje se da se pritisak meri bar 45 minuta po konzumiranju kafe ili cigareta. Trebalo bi meriti pritisak na levoj ruci, sedeti mirno i ne pričati. Ako imate duge rukave, zavrnite rukav, ali tako da ne zaustavite cirkulaciju", napominje dr Stojanović.

I loše postavljena manžetna može aparat "navesti" na pogrešne vrednosti. Manžetna se postavlja na nadlakticu, pri čemu treba paziti da ne bude previše zategnuta. Ona treba da bude udaljena oko dva-tri santimetra od pregiba ruke. Lakat se položi na sto, tako da se manžetna nalazi u istoj visini sa srcem, sa dlanom okrenutim naviše.

Prema rečima doktora Stojanovića, da bi se dobila tačna vrednost krvnog pritiska, potrebno ga je meriti tri puta u razmaku od jednog minuta. Kao tačna vrednost računa se srednja vrednost drugog i trećeg merenja.

Dok traje merenje pritiska, aparat treba držati dalje od drugih ureĂ°aja koji emituju elektromagnetna zračenja, naročito mobilnih telefona.
"

P.S. Da li si bio do izabranog lekara? Preporuka da odeš do izabranog lekara, tj. da ti "stručno lice" izmeri pritisak...
« Poslednja izmena: Maj 16, 2015, 11:52:47 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
totti
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 10

« Odgovor #24 poslato: Maj 16, 2015, 11:37:10 posle podne »

Nikada sa tim nisam imao problema, mada ga nisam ni merio često, ali kada god sam to radio, uvek bude okej.
E sad, pre mesečak dana uzmem bezveze da izmerim, kad ono 115/45, sutradan 119/55. Još 2 puta sam izmerio izmeĂ°u ova dva merenja, donji oko 50 u oba slučaja, gornji 115-120. Merio sam digitalnim meračem, svaki put u sedećem položaju.
Zdravstveno sve okej, nikad nikakve tegobe oko toga, nikakvi lekovi, ništa. Jedino se može reći da nisam baš neka hiperaktivna osoba, ali sad, ne znam koliko je to do toga.
Ne znam koliko je moguće da je to bilo nešto prolazno, samo ta dva dana? Od uzroka što si mi napisao, čitam, nemam pojma šta bi moglo da bude.
Možda da počnem da solim hranu (do sada so izbegavao, ništa nisam solio, da živim sam, so ne bih ni kupovao), kofein takoĂ°e nisam unosio...
Hvala na pomoći!

EDIT: I da, prošle godine sam uzimao NO Hot Blood, sve okej bilo, nikakvih problema nije imalo, super me radilo.
Sad planiram da pratim ovo nekoliko meseci, pa ako bude sve okej, ima vremena za NO.
« Poslednja izmena: Maj 16, 2015, 11:42:02 posle podne od strane totti » Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #23 poslato: Maj 12, 2015, 10:21:36 posle podne »

Aj da pitam ovde, pošto se o assaultu radi, da li počinjati sa uzimanjem, ako imam nizak donji pritisak, kreće se oko 50?

Vauuuuu, baš nisko...

Prvo, kako je meren pristisak? Digitalni merač? Ili onaj sa živinim stubom?! Uvek je "donji pritisak"( dijastolni) oko 50? Koliki je "gornji"(sistolni)pritisak? Da li je zdravstveno sve ok? Neke tegobe? Piješ li neke lekove? Beta blokatori? Neko oboljenje?!

Ako ćemo do detalja o hipotenziji( nizak krvni pritisak)...

"Nizak krvni pritisak se definiše kao vrednost krvnog pritiska koja je niža od normalno očekivane za pojedinu osobu u odreĂ°enim uslovima i relativan je pojam. Vrednosti krvnog pritiska razlikuju se zavisno od aktivnosti, godina starosti, lekova i zdravstvenog stanja. Veliko je pitanje koliko nizak treba biti krvni pritisak kako bi se dugotrajno stanje niskog krvnog pritiska označilo kao bolest - hronična hipotenzija sa simptomima i/ili smanjenjem kvaliteta života.

Podela i uzrok nastanka

Hipotenzija definiše se krvnim pritiskom manjim od 100/60 mmHg izmerenim više puta u ambulantnim uslovima uz postojanje simptoma (umor, poremećaj sna, vrtoglavica, omaglice, nesvestice, anksioznost ili depresija, osećaj jakog lupanja srca, znojenje) i odsutnost drugih bolesti. Osim trajno prisutnog niskog krvnog pritiska (hronična primarna, idiopatska) kome se ne može otkriti uzrok, postoji sekundarna hipotenzija uzrokovana različitim bolestima, stanjima i lekovima, i akutna stanja s naglim padom krvnog pritiska od kojih su ortostatska (posturalna - kod naglog ustajanja) i postprandijalna( posle obroka) hipotenzija najučestalije.

Klinička slika
Trajno nizak krvni pritisak retko je pokazatelj ozbiljnog zdravstvenog poremećaja, telo se na njega prilagodilo i često ne uzrokuje simptome. Problem nastaje kod naglog pada pritiska kada mozak i drugi vitalni organi ostaju bez snabdevanja krvlju i nemaju vremena za prilagoĂ°avanje. U tom slučaju može nastati vrtoglavica, omaglice, slabost tela, poremećaj vida pa i kratka nesvest (sinkopa).  
                                            
Primarna hipotenzija - trajno nizak krvni pritisak kome se ne može otkriti uzrok naziva se primarna, idiopatska ili konstitucionalna hipotenzija. Osim naslednih faktora, istraživanja pokazuju značajan uticaj geografskog područja, ishrane (naročito količine soli u hrani), telesne mase, vežbanja i stresa na krvni pritisak.

Sekundarna hipotenzija - stanja koja mogu uzrokovati nizak pritisak su: krvarenje, infekcije, dehidratacija, različite bolesti srca - infarkt, aritmije, adrenalna insuficijencija, trudnoća, produženo odmaranje u krevetu, trovanje, toksični šok sindrom, alergijske reakcije, anafilaksija, moždani "udar", šok, pad pritiska nakon obavljanja male i/ili velike nužde, strah, Parkinsonova bolest, neuropatija, hemodijaliza, opekotine, uznapredovali dijabetes, oštećenja kičmene  moždine. Lekovi koji mogu uzrokovati hipotenziju: antihipertenzivi, diuretici, antagonisti kalcijuma, beta blokatori, antidepresivi, analgetici iz grupe narkotika, alkohol.        
      
Ortostatska (posturalna) hipotenzija je nagli pad pritiska nakon zauzimanja stojećeg položaja. Ako je uzrokovana bolestima, stanjima i lekovima naziva se sekundarna ortostatska hipotenzija. Idiopatska ortostatska hipotenzija postoji kad se ne može utvrditi bolest ili lek koji bi je uzrokovao; često je pokazatelj poremećaja funkcije odreĂ°enih delova nervnog sistema.  
                                                                          
Postprandijalna hipotenzija - javlja se kod odreĂ°enog broja osoba neposredno nakon jela. Češća je kod starijih osoba, osoba s inače povišenim krvnim pritiskom i onih s odreĂ°enim poremećajima autonomnog nervnog sistema. Osobe s ovim stanjem ne smeju uzimati antihipertenzive pre jela i nakon jela trebaju prileći. Uzimanje odreĂ°enih lekova pre jela može pomoći npr. nesteroidni antiinflamatorni lekovi, oktreotid, kofein, dihidroergotamin. hipotenzija)

Dijagnoza
Prvo treba utvrditi da li je hipotenzija primarna ili sekundarna, odnosno treba isključiti bolesti, stanja ili lekove koji dovode do sekundarne hipotenzije. Nakon pregleda celog tela potrebno je u više navrata izmeriti krvni pritisak i frekvencu srca u ležećem, sedećem i u stojećem položaju. Laboratorijska testiranja treba ograničiti na glukozu, kompletnu krvnu sliku i funkciju bubrega. Nakon toga je preporučljivo obaviti praćenje krvnog pritiska tokom svakodnevnih aktivnosti, odnosno njegovo 24-satno merenje.

Lečenje
Lečenje je usmereno ka olakšanju simptoma, nije potrebno ako nizak krvni pritisak ne uzrokuje simptome niti smanjuje kvalitet života. Mere lečenja su sledeće: mere u vezi ishrane uključuju povećanje uzimanja soli, ustajanje iz kreveta treba biti postupno, povećati telesnu aktivnost, kofein, ako opisane mere ne dovode do zadovoljavajućeg povišenja krvnog pritiska i olakšanja simptoma  preporučuju se lekovi. Mogući terapijski režim uključuje dihidroergotamin, etilefrin, amezinium, njihovu kombinaciju ili postupno dodavanje mineralokortikoida. Lečenje sekundarne hipotenzije zavisi od uzroka.
"

Sve u svemu, suzdržao bih se od NO-reaktora...  ;)
Sačuvana
Gym Hater
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 641


« Odgovor #22 poslato: Maj 12, 2015, 02:09:39 posle podne »

Pravac kod doktora.
Sačuvana
totti
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 10

« Odgovor #21 poslato: Maj 12, 2015, 01:53:04 posle podne »

Aj da pitam ovde, pošto se o assaultu radi, da li počinjati sa uzimanjem, ako imam nizak donji pritisak, kreće se oko 50?
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4430


« Odgovor #20 poslato: April 21, 2015, 07:26:31 pre podne »

Iz iskustva znam da se početnici malo uplaše bombastičnih reklama, pa onda onog teksta o mogućim indikacijama itd... meni je bilo od jednog reaktora muka samo jer mi stomak nije dobro reagovao na njega i to je to. Što se tiče kvaliteta MP-a nisam siguran, sada sam prvi put pročitao ovo što je Pecha napisao, i baš me zanima šta će ispasti. Stvarno treba pooštriti kontrolu proizvoĂ°ača.
Meni je lično Assault jedan od slabijih suplemenata i zato sam pomislio da si možda u glavi preuveličao neke simptome. Mučnina može da ti se javi i ako si se preforsirao na treningu. Opet, niko ti sa sigurnošću ne može reći da li je on uzrok ili ne.
Sačuvana
DarkoKraljevo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 6

« Odgovor #19 poslato: April 20, 2015, 01:21:02 pre podne »

Ok.hvala na temeljnom odgovoru.sad makar znam sta cu...hvala pa se cujemo.poz
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #18 poslato: April 20, 2015, 01:10:56 pre podne »

Frka je sa svim americkim preparatima...tek ce da bude price o istinitosti na suplement factu...mada mi je ta arnoldova serija uvek bila sumnjiva. :)
Danas sam prepolovio dozu,i manje mi je muka,ali i dalje imam vrtoglavicu.probacu jos par puta sa promenjenim nacinom uzimanja,ako ne bude bolje prodajem preparat.je l moze neko da mi kaze kakav ima uticaj dnevnog unosa uh u odnosu na preparate ove vrste,i da li je neko koristio ovaj preparat nekih sat vremena pre treninga?

Pojasni deo pitanja o uticaju dnevnog unosa hidrata na "preparate ove vrste"?

Ako ti je unos hidrata nizak, možda očekuješ da će ti NO-reaktor dati trenažni "kick" koji ti na smanjenom ugljeno-hidratnom unosu nedostaje? Da, moguće je da će imati efekta na tom polju...neki od sastojaka ove grupe suplemenata deluju i kao insulin mimici ili povećavaju osetljivost na insulin , npr. alfa-liponska kiselina, sam arginin, leucin, ekstrakt cimeta...svi oni su deo tzv. formule za podsticanje ćelijskog transporta - Cellular Transport Amplifier( koji se nalazi i u Assault)

I sam iz uputstva za upotrebu vidiš da je preporuka da se uzima nekih pola sata pre treninga...ako ga uzmeš sat vremena pre treninga osetićeš njegove efekte ranije pre treninga,  "u miru"...sve u svemu, "radiće"  ;)

Svi koji smo te savetovali na ovu temu smo već istakli - ako imaš bilo kakve "neželjene efekte", tj. ako ti ovaj "NO-reaktor" ne odgovara, menjaj...na žalost, svi različito regujemo na neke suplemente..."individualna osetljivost" na sastojke, dakle, moraš prvo probati neki suplement iz ove kategorije, da bi znao kako ćeš reagovati na njega...zato se i uvek kreće sa pola doze, da bi se izbegle sve "negativne posledice"( ako ih realno ima)...
Sačuvana
DarkoKraljevo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 6

« Odgovor #17 poslato: April 19, 2015, 08:37:44 posle podne »

Frka je sa svim americkim preparatima...tek ce da bude price o istinitosti na suplement factu...mada mi je ta arnoldova serija uvek bila sumnjiva. :)
Danas sam prepolovio dozu,i manje mi je muka,ali i dalje imam vrtoglavicu.probacu jos par puta sa promenjenim nacinom uzimanja,ako ne bude bolje prodajem preparat.je l moze neko da mi kaze kakav ima uticaj dnevnog unosa uh u odnosu na preparate ove vrste,i da li je neko koristio ovaj preparat nekih sat vremena pre treninga?
Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2230


Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #16 poslato: April 18, 2015, 10:08:16 posle podne »

Pozdrav ljudi!Imam veliki problem sa ovim preparatom,i u toku treninga i posle treninga ceo dan mi je muka.i to bas muka.je l se to desavalo nekom?inace mi je ovo prvi nazovi jaci proizvod posle monohidrata,pa ne znam je l to normalno.uz to imam i blagu vrtoglavicu posle napornog seta ,ali to moze da bude i zbog zagusljivosti tako da ne mogu da tvrdim.poceo sam sa pola merice,tad nisam osecao nista,cim sa posle nedelju dana poceo sa skoro celom mericom iamm ove simptome...ne znam sad da ona merica u kutiji nije veca,pa sam preterao...
Frka je sa njihovim preparatima, optuzili ih da su im lazni preparati. Ako je to istina ko zna sta su roknuli unutra. Sve im je na ispitivanju, valjda ce biti uskoro rezultata. Ja jos nisam cuo da su objavljeni zvanicni rezultati. Zaobidji u sirokom luku MP dok se ne objave rezultati.
Sačuvana
Panta rei, panta res.
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #15 poslato: April 18, 2015, 07:14:22 posle podne »

Osecao sam efekat ali sam mislio da se postepeno povecavaju doze...medjutim kad sam povecao dozu odradio sam trening mnogo bolje,nego mi je sumnjivo,kako to da sam ga pio dve nedelje,pa odjednom mucnina...inace nikakvo peckanje po kozi ne osecam.kako je najbolje da se uzima ovaj preparat u odnosu na obroke?

Pravilo je "na prazan želudac", dakle, bar sat ipo do dva posle obroka( pre treninga)...

Sačuvana
DarkoKraljevo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 6

« Odgovor #14 poslato: April 18, 2015, 05:28:57 posle podne »

Osecao sam efekat ali sam mislio da se postepeno povecavaju doze...medjutim kad sam povecao dozu odradio sam trening mnogo bolje,nego mi je sumnjivo,kako to da sam ga pio dve nedelje,pa odjednom mucnina...inace nikakvo peckanje po kozi ne osecam.kako je najbolje da se uzima ovaj preparat u odnosu na obroke?
Sačuvana
Robert
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 20575


Pansport
« Odgovor #13 poslato: April 17, 2015, 07:06:07 pre podne »

poceo sam sa pola merice,tad nisam osecao nista,cim sa posle nedelju dana poceo sa skoro celom mericom iamm ove simptome...ne znam sad da ona merica u kutiji nije veca,pa sam preterao...

Sa pola merice nisi osećao samo negativne simptome ili ni bilo kakav efekat Assaulta? Ako si osećao efekat, nije ni bilo potrebe da podižeš doze. Ako nisi osećao tu dozu, a pošto ti cela merica pravi problem, probaj da naĂ°eš neku sredinu, tj. oko 2/3 merice. Bitno je naći idealnu dozu, koja daje samo  pozitivne efekte. :) Ako ništa od toga ne odgovara, onda ti ovaj preparat ne prija i trebalo bi da prestaneš da ga koristiš.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #12 poslato: April 17, 2015, 01:59:28 pre podne »

Pozdrav ljudi!Imam veliki problem sa ovim preparatom,i u toku treninga i posle treninga ceo dan mi je muka.i to bas muka.je l se to desavalo nekom?inace mi je ovo prvi nazovi jaci proizvod posle monohidrata,pa ne znam je l to normalno.uz to imam i blagu vrtoglavicu posle napornog seta ,ali to moze da bude i zbog zagusljivosti tako da ne mogu da tvrdim.poceo sam sa pola merice,tad nisam osecao nista,cim sa posle nedelju dana poceo sa skoro celom mericom iamm ove simptome...ne znam sad da ona merica u kutiji nije veca,pa sam preterao...

Pre nego kažemo bilo šta podsetiću na način doziranja Assault-a...

"Pomešati 1/2-1 dozirne merice proizvoda sa 4-5 dl vode. Uzimati 20-30 minuta pre treninga jedanput dnevno. Najbolji rezultati se postizu ako se tokom upotrebe ovog proizvoda uzima najmanje 3,5 l vode dnevno. Za teške treninge: 1 dozirna merica sa 3,5-5 dl vode 20-30 minuta pre treninga jedanput dnevno. Za lakše treninge 1/2 dozirne merice sa 2,5-3,5 dl vode 20-30 minuta pre treninga."

E sad da ukratko sumiramo moguće neželjene efekte većine NO-reaktora...

Obično su svi NO-reaktori na bazi arginina...( tu su nekada i veće količina ornitina i/ili glicina, taurina)...uzimanje bilo koje amino kiseline "solo" u većoj količini može dovesti do mogućeg predoziranja( čak može omesti i apsorpciju ostalih amino kiselina). Veći deo navedenih amino kiselina( arignin) unese se u dovoljnoj količini putem dnevne ishrane, mada postoje ljudi koji pate od neuhranjenosti ili imaju neka druga stanja koja nalažu suplementaciju. Istraživanja su pokazala da suplementacija argininom do tri meseca može biti bezbedna uz manje sporedne efekte koji mogu nastati.
Predoziranost argininom može dovesti do dijareje( proliv), slabosti, mučnina, nadutosti, bolova u stomaku, a kod ljudi koji boluju od astme može dovesti i do otežanog disanja. Osobe koje već imaju nizak krvni pritisak ne bi trebalo da koriste suplemente "bogate argininom", jer to može dovesti do još većeg pada krvnog pritiska i dovesti do brojnih problema( glavobolje, osećaj punoće u ušima, u glavi, "zujanje u ušima"). Pošto tačne doze nisu utvrĂ°ene( no DV) ukoliko se odlučite za korišćenje ovog suplementa prepušteni ste sami sebi. Preporuka je da ukoliko želite da ga koristite, uzmete jednu manju dozu( pola doze) u toku jedne nedelje, utvrdite prednosti ili sporedne efekte i tek onda odlučite da li ćete povećavati doze, kako bi neželjene efekte sveli na najmanji nivo.

Istraživači upozoravaju na jedan potencijalan problem, koji nije direktno vezan za L-arginin, već za podizanje nivoa NO u dužem periodu. Pored svih pozitivnih efekata, dugotrajno stanje visokog NO može dovesti do problema sa imunitetom, hroničnog zamora i pojačanja upalnih procesa, povraćanja, drhtanja, pojačanog znojenja, pojava svraba i glavobolje, neravnoteže elektrolita (telo stvara visok nivo kalijuma, natrijuma, fosfata, hlorida itd.), hipertenziju, hipoglikemiju i sl. Osobe koje pate od bolesti bubrega i jetre ne bi trebale da koriste ovaj suplement( dakle, ove grupa suplemenata je namenjena ISKLJUČIVO ZDRAVIM OSOBAMA). Poželjno je vratiti normalan nivo NO u organizmu posle nekoliko nedelja( preporuke su obično 3 nedelje) od uzimanja suplemenata, to jest prestati sa uzimanjem istog. Ciklus se može nastaviti posle pauze( bar nedelju dana).

Problem može izazvati i beta-alanin kroz "nadražaj perifernih živaca", pojava parestezije( peckanje, "mravinjanje" na koži)...

Naravno, kod osetljivih tokom korišćenja NO-reaktora može se javiti i mučnina, "nadržaj za povraćenjem"...podrigivanje, nadimanje i sl.

Najkraće rečeno, jedan preparat može drugačije da utiče na dve osobe. Nekome manje doze preparata mogu da donesu neželjene efekte (ubrzan rad srca, glavobolja, mučnina…) dok druga osoba ni sa duplo većim dozama istog preparata nema nikakve neželjene efekte. Iz tog razloga se preporučuje da nakon nekoliko uzimanja sami ocenite koja doza Vama odgovara( individualna osetljivost na sastojke preparata)

Ukoliko osetite neke od neželjenih efekata prekinite sa uzimanjem tog preparata i pokušajte sa nekim drugim.

Tako da se slažem sa Dušanom...

Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.07 sekundi sa 18 upita.