TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398541 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Octavia

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 27, 2024, 04:48:48 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Dobra mišićna definicija- kako je postići suplementacijom?  (Pročitano 10245 puta)
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Decembar 10, 2013, 07:45:41 pre podne »

Izbacila si meso i jaja,najkvalitetnije izvore proteina. Bez mleka mozes. Cak mi se vise dopada opcija neki probiotski jogurt sa niskim procentom m.m.,ali bez mesa i jaja,ishrana ti je bas slaba. Nije da te sad samo kritikujem ovde,ali tako je.  :-\
Sačuvana
subversio
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

faber est suae quisque fortunae

« Odgovor #13 poslato: Decembar 10, 2013, 07:22:49 pre podne »

Mladi sir i koštunjavo voće jedem dosta.. unosim i kefir, puter, jogurt od mlečnih proizvoda, s obzirom da sam na mleko intolerantna..
Jaja ne često, jer ih teže varim.
« Poslednja izmena: Decembar 10, 2013, 07:25:01 pre podne od strane subversio » Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Decembar 09, 2013, 11:11:05 posle podne »

Hvala TwinSix...
Kad je o mesu reč, jedino što nekako ide jesu domaće mesne preraĂ°evine i riba. Konkretna mesa, osim ribe, u vrlo maloj količini. Meso mi zaista teško pada, tako da mislim da ne bi bilo loše uneti neke proteine.

Hvala još jednom!

A jaja, mladi sir...nista od toga ne jedes? U ovom danu koji si opisala ti u ishrani nemas ni gram proteina. Po meni bi valjalo i u dorucku ubaciti nesto proteinsko, ne znam koliko ti drze sitost samo musli i mekinje. Da li jedes kostunjavo voce?
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Decembar 09, 2013, 12:04:02 posle podne »

Riba,ako nije konzerivarana,je jako ok,ali mesne preradjevine,makar i domace,su poprilicno pune masti.  :-\
Ne znam koliko ''tesko'' ti pada da konzumiras meso,msm da dva puta dnevno po 2oo gr. otprilike mozes pojesti,ali ako bas imas problem,uzmi whey. Mada ja nisam pristalica da se cvrst obork zameni praskastim proteinom osim u ''vanrednim situaijama''.
Nema na cemu,btw...  ;)
Sačuvana
subversio
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Decembar 09, 2013, 11:52:22 pre podne »

Hvala TwinSix...
Kad je o mesu reč, jedino što nekako ide jesu domaće mesne preraĂ°evine i riba. Konkretna mesa, osim ribe, u vrlo maloj količini. Meso mi zaista teško pada, tako da mislim da ne bi bilo loše uneti neke proteine.

Hvala još jednom!
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Decembar 09, 2013, 11:47:32 pre podne »

Da li mi se cini ili ja nigde nisam procitao meso ??  ???
Mislim da bi trebala imati meso bar u 2 dnevna obroka.
To ti je bolja opcija nego da taj novac odvajas za whey.
Sto se tice  sagorevaca,moja preporuka Dymaburn extreme.
Sačuvana
subversio
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Decembar 09, 2013, 11:42:20 pre podne »

Od suplemenata, samo aminokiseline u tabletama, jedno 2 meseca. Ali i tablete za jacanje kostiju, odnosno zglobova, jer sam tokomletnjih treninga imala problema sa kolenima.
Ishrana izgleda ovako- doručak su obično musli ili kaše, sa mekinjama i semenima.
Ručak dosta povrća- trudim se da bude dosta svežeg povrća, termički neobraĂ°enog.
Večeram, ponekad ali uglavnom je sadržinski slična ručku.
Jedem dosta voća, ali su mi problem proteini kojih ne unosim dovoljno. S obzirom da sam u radnom odnosu desi se ponekad da jedem peciva, ali ne u mnogo. Trudim se da izmenim ishranu što više i da unosim što zdraviju hranu i nutritivno kvalitetnije namirnice.
Visoka sam oko 181cm, sa nekih 70-72 kg, u variranju, ali čini mi se da mi nedostaje mišićne mase i da ono viška masnoća treba istopiti. Imam 30 godina.
Nadam se da sam uspela da objasnim sve....
Hvala veliko!
« Poslednja izmena: Decembar 09, 2013, 11:44:39 pre podne od strane subversio » Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #7 poslato: Decembar 09, 2013, 11:30:32 pre podne »

Dok ne središ ishranu neće biti većih pomaka, zato sam ti predložila da detaljnije opišeš ishranu.

Što se tiče sagorevača ako želiš neku blažu varijantu onda L karnitin, mislim da će se dobro uklopiti sa tvojim treninzima. Ako želiš neki jači, kompleksniji sagorevač, moja preporuka bi bili Unidyne npr (Universal) ili Dyma Burn (Dymatize). Oni imaju i stimulanse koji će ti dati dodatnu energiju za trening.

Protein svakako, bar zbog oporavka nakon treninga.  Ukoliko ne unosiš dovoljno proteina ishranom onda su proteinski dodaci dobra opcija jer ne sadrže puno ugljenih hidrata i masti, odnosno na minimumu su...

Jesi li koristila nekad nešto od suplemenata?
Sačuvana
subversio
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Decembar 09, 2013, 11:26:37 pre podne »

Hvala!

Ima li preporuke za neke sagorevače i da li bi mogla unositi i neke proteine, s obzirom da mi ishrana nije baš bogata mesom...

Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #5 poslato: Decembar 09, 2013, 11:24:36 pre podne »

Pozdrav i dobrodošla na forum :)

Naravno, pomoćićemo ti oko suplemenata, ali to je vrlo teško dok nemamo uvid u tvoju ishranu.   Dakle, hajde da najpre krenemo od toga.

Koliko si visoka, teška...  koliko godina imaš?  Opiši što je detaljnije moguće tvoj način ishrane, jer u tome je 80% uspeha. Tek nakon toga dolaze suplementi.
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Decembar 09, 2013, 11:23:02 pre podne »

Trenirao sam Savate 3 godine. Ja sam se bez ikakve suplementacije za mrsavljenje bukvalno topio. Ako treniras 5 puta nedeljno,a ne gubis na kilazi verovatno si u kal.suficitu. A ako bi bas neki finsh,onda sagorevac uzmi. Ali ishrana zasnovana na visokom unosu proteina,umereno sa kompleksnim UH i zdravim mastima.
Sačuvana
subversio
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Decembar 09, 2013, 11:20:45 pre podne »

Da...
Sjajan sport u kome se dosta troši i postiže vrlo lepa kondicija i razgibanost...Solidna brzina i snaga.
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Decembar 09, 2013, 11:17:34 pre podne »

Francuski boks? Savate?  :)
Sačuvana
subversio
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Decembar 09, 2013, 11:02:36 pre podne »

S obzirom da treniram intenzivno već nekih godinu dana i da su promene u izgledu tela vidljive, interesuje me kako da postignem završnu definiciju istih putem suplemenata? Šta bi bila dobra kombinacija suplemenata koji bi mi obezbedili rezultate kojima se nadam.
Treniram francuski boks, pet puta tokom nedelje. Želja mi je da odbacim još nešto viška masnih naslaga, koje čini mi se stoje, pre svega na butinama, kao i kod većine žena. Sa druge strane, želim izgraditi još mišićnu masu i naravno postići zdravu definiciju...
Toliko! Unapred hvala....
« Poslednja izmena: Decembar 09, 2013, 11:08:33 pre podne od strane subversio » Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.118 sekundi sa 18 upita.