TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 05:11:34 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Potreban savet strucne osobe oko koriscenja Suplementacije  (Pročitano 5830 puta)
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Januar 15, 2014, 11:44:03 posle podne »

ozz Cheesy evo i mene opet posle krace pauze.Drago mi je da je tema koju smo zapoceli pre par meseci dobila "naslovnu stranu"tako da sada svi na pocetku "karijere"dobijaju prave info.Zasto se javljam?!
Pa evo da pocnem,ozbiljan sam rekreativac po pitanju treninga minim.4xnedeljno a od pre dva meseca sam poceo da koristim protein kao suplement.
Vec godinu dana imam problem sa bolovima u prstima(zglobovima)koji su nekad intezivniji a nekad slabiji ili ih nema.Pre dva meseca sam uradio krvnu slikui urino kulturu, koja je izmedju ostalog pokazala povisenu kiselost.Kod krvne slike je manje vise sve bilo u granicama normalnog sem gvozdja koje je bilo na donjoj granici uz konstataciju lekara da je to verovatno zbog nacina ishrane(belo meso,pirinac,krompir,riba,ml.sir..itd)i da bi trebalo da unosim kroz ishranu tipa zel.salata,cvekla i da ubacim crveno meso u ishranu i da ce se gvozdje popraviti.OK..pomislim i tako uradim poceo sam raznovrsnije da se hranim i gvozdje je bolje.
Elem,sta je poenta?
Supruga je bila u apoteci i onako usput pitala apotekara na sta moze da ukaze bol u i nadutost prstiju da li je to reuma?Apotekar je odgovorio ako je povecana kiselost urina onda je verovatno GIHT koji se regulise ishranom bez unosa PROTEINA!!
Pitanje glasi sta ja kao sportista rekreativac da unosim da bih nahranio svoje misice?Da li sam ja sada u nekom zaostatku ako ne koristim WHEY ili postoje i neka druga resenja?
HVALA!!
P.S Stojim na raspolaganju za dodatna pitanja

Pozdrav,

ja za pocetak imam par pitanja. Koliko godina imate / imas? Kolika je bila pH vrednost mokrace? Reakcija je normalno kisela, izmedju 5 i 6.

Da li je neko potvrdio dijagnozu gihta i da li imate nesto od terapije ili je sve ostalo u domenu saveta farmaceuta?
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Januar 15, 2014, 11:20:04 posle podne »

U prethodnih par dana nije bilo problema, zbog vremena?
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Januar 15, 2014, 11:18:51 posle podne »

Ne smeta mi,bas naprotiv..Super se osecam kad odradim trening :) Doktorka je rekla da je u pitanju reakcija na promenu vremena.

Ako je to bio uzrok onda mozes pokusati sa kreatinom, za pocetak jednom dnevno 3 g, dok ne vidmo kako ces reagovati. Ako sve bude u redu kroz par dana mozes regularno piti.

Napisao si prethodno da bi uzeo kre alkalin. Ja mislim da bi mogao krenuti sa monohidratom, posto vec zelis masu to ce ti ici u korist. Kako ishrana izgleda?

Sačuvana
nik sloter
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Januar 12, 2014, 08:47:58 posle podne »

ozz Cheesy evo i mene opet posle krace pauze.Drago mi je da je tema koju smo zapoceli pre par meseci dobila "naslovnu stranu"tako da sada svi na pocetku "karijere"dobijaju prave info.Zasto se javljam?!
Pa evo da pocnem,ozbiljan sam rekreativac po pitanju treninga minim.4xnedeljno a od pre dva meseca sam poceo da koristim protein kao suplement.
Vec godinu dana imam problem sa bolovima u prstima(zglobovima)koji su nekad intezivniji a nekad slabiji ili ih nema.Pre dva meseca sam uradio krvnu slikui urino kulturu, koja je izmedju ostalog pokazala povisenu kiselost.Kod krvne slike je manje vise sve bilo u granicama normalnog sem gvozdja koje je bilo na donjoj granici uz konstataciju lekara da je to verovatno zbog nacina ishrane(belo meso,pirinac,krompir,riba,ml.sir..itd)i da bi trebalo da unosim kroz ishranu tipa zel.salata,cvekla i da ubacim crveno meso u ishranu i da ce se gvozdje popraviti.OK..pomislim i tako uradim poceo sam raznovrsnije da se hranim i gvozdje je bolje.
Elem,sta je poenta?
Supruga je bila u apoteci i onako usput pitala apotekara na sta moze da ukaze bol u i nadutost prstiju da li je to reuma?Apotekar je odgovorio ako je povecana kiselost urina onda je verovatno GIHT koji se regulise ishranom bez unosa PROTEINA!!
Pitanje glasi sta ja kao sportista rekreativac da unosim da bih nahranio svoje misice?Da li sam ja sada u nekom zaostatku ako ne koristim WHEY ili postoje i neka druga resenja?
HVALA!!
P.S Stojim na raspolaganju za dodatna pitanja

Sačuvana
Manjane
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Januar 10, 2014, 12:37:53 posle podne »

Ne smeta mi,bas naprotiv..Super se osecam kad odradim trening :) Doktorka je rekla da je u pitanju reakcija na promenu vremena.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Januar 10, 2014, 12:32:52 pre podne »

Vezbanje ti ne smeta? Sta je uzrokovalo taj napad prosle godine?

Generalno to je dobra kontrola bolesti i mogao bi da probas da uzimas kreatin. Ne postoji zvanicna zabrana za njegovo koriscenje ali su zabelezeni slucajevi da je kod osoba sa astmom provocirao napade.
Sačuvana
Manjane
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Januar 06, 2014, 10:38:23 posle podne »

Koristio sam pre alvesko,al' rezultati su mi bili dobri posle svake kontrole,zato su mi prepisane ove tabletice.To je valjda manja doza..Sledeca kontrola mi je zakazana tek za Maj,redovno se kontrolisem.Nemam cesto napade..Na primer,prosle godine sam samo jednom imao napad..Dok sam bio mladji sam imao bas dosta problema,sad i ne
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Januar 06, 2014, 10:26:08 posle podne »

Kreatin nije stetan dok god se koristi kako treba, pitanje je samo da li nekome treba kreatin i kada ga treba uzeti.

Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Januar 06, 2014, 10:23:39 posle podne »

Pozdrav,

koristis samo montelukast u terapiji? Da li ti je bolest pod kontrolom? Sta uglavnom provocira napade?
Sačuvana
Manjane
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Januar 06, 2014, 05:48:11 posle podne »

Hvala na dobrodoslici :)     

Zaboravio sam da napisem kako se zove lek , MONTELUKAST je u pitanju.
Sacekacu jos neki savet,prvo sam hteo ovde da se obratim za pomoc,ako nista - na kraju cu otici kod svog lekara.
Mada znam da ce reci da je kreatin stetan,da ne treba da pijem,itd :)

Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Januar 06, 2014, 03:59:42 posle podne »

Ćao i dobrodošao na Forum :)

Mislim da bi za tako nešto ipak trebalo da se obratiš svom lekaru i odneseš mu sastav suplementa koji želiš da piješ.
To bi ti bilo najsigurnije,nemoj da te mrzi :)
Sačuvana
Manjane
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Januar 06, 2014, 03:00:41 posle podne »

Dobar dan svima,imam 22 godine.Pre 2 godine sam imao operaciju slepog creva,posle koje sam izgubio oko 10 kg. Bavio sam se fudbalom koji sam morao da batalim zbog povreda,cak i te operacije. Krenuo sam u teretanu pre nekih godinu ipo dana,tad sam imao 66kg.Za to vreme sam koristio GOLD STANDARD WHEY PROTEIN.Iskreno,u pocetku nisam toliko vodio racuna o ishrani.Kada sam sredio ishranu,video ce ocigledan napredak,trenutno imam 77kg. Naravno,planiram da nabacim jos mase,al' mi treba nesto i za snagu. Planiram da kombinujem taj Protein i Kre-Alkalyn.Pa mi treba savet oko KRE-ALKALYN,imam bronhialnu astmu,uzimam jedan lek,pa nisam siguran da l' smem da koristim kre-alkalyn.
Sačuvana
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.136 sekundi sa 17 upita.